Warme veranda's: manieren om te verwarmen

 Warme veranda's: manieren om te verwarmen

Onlangs hebben veel mensen zich afgevraagd hoe ze de veranda kunnen isoleren en het op elk moment van het jaar geschikt maken voor gebruik, omdat iedereen een pauze wil nemen van stedelijke zorgen in de natuur, samenkomen met familie of vrienden en een kopje thee of koffie willen drinken. Men wil dit niet alleen in de zomer, maar ook in de winteravonden, door de glazen ramen naar de natuur kijken.

Functies toevoegingen

Veranda in het land of in een privé huis is een geglazuurde aan alle zijden of gedeeltelijk ruimte, die ofwel onmiddellijk wordt gebouwd of later aan het reeds afgewerkte huis wordt bevestigd. In de zomer, als het buiten warm is, is dit de beste plek om te ontspannen, uit te rusten of familiebijeenkomsten te organiseren.

Vanwege het feit dat de veranda veel grote ramen heeft, is de hele cirkel in het volle zicht - hierdoor kunt u de natuur bewonderen terwijl u in een stoel of in een comfortabele stoel zit. En als de veranda is opgewarmd, kan dit soort rust in de winter worden uitgebreid. Bovendien kunt u, al het andere, een prachtige wintertuin of serre organiseren.

Wat is beter om te gebruiken?

Het is mogelijk om op elk moment van het jaar een veranda te verwarmen Het is echter beter om dit bij goed weer te doen, zodat het geselecteerde materiaal niet wordt beschadigd. Eerst moet u beslissen over de materialen en alle noodzakelijke metingen uitvoeren. Het isolatiegamma in de moderne wereld is vrij uitgebreid en is in de eerste plaats afhankelijk van de financiën van de eigenaars.

Bij het kiezen van materialen moet u op hun eigenschappen letten. Elke isolatie moet niet-giftig zijn, bestand zijn tegen brand en tegen alle weersomstandigheden van de natuur. Zulke materialen als penofol, minerale wol, geëxpandeerde klei, polystyreenschuim en andere soorten verwarmingselementen zijn geschikt voor het isoleren van de veranda. Om de selectie te vergemakkelijken, kan men de kwaliteit van deze materialen in detail bekijken.

 • Minerale wol. Dergelijk materiaal wordt al lange tijd in de bouw gebruikt, omdat het veel positieve eigenschappen heeft.Dit is in de eerste plaats een betaalbare prijs. Bovendien is watten niet-brandbaar, houdt het de warmte goed vast, is het niet onderhevig aan temperatuurveranderingen en chemische effecten. Dit materiaal is niet alleen geweldig voor isolatie, maar ook voor geluidsisolatie. Het is aangenaam tevreden dat iedereen het kan zeggen. Wol heeft echter zijn nadeel: na verloop van tijd is er een verlies van thermische isolatie-eigenschappen, die de verdere werking van het gebouw beïnvloedt.
 • Styrofoam. Het materiaal heeft een lage prijs en is ook duurzaam en gemakkelijk te gebruiken. Het meest gebruikte materiaal is geëxtrudeerd polystyreenschuim, dat het pand het best beschermt tegen warmteverlies. Het heeft echter het nadeel van hoge ontvlambaarheid, en tijdens ontsteking gooit het giftige stoffen in de lucht.
 • Foam. Dit materiaal is ook zeer brandbaar, daarnaast is het geliefd bij kleine knaagdieren. Deze isolatie heeft echter voordelen. Het is bijvoorbeeld eenvoudig te monteren met of zonder frame. Ook heeft het schuim een ​​zeer hoge thermische bescherming, die zijn eigenschappen gedurende de levensduur van het materiaal niet verliest.Het heeft geen extra coatingstadia nodig, omdat het een lage dampdoorlatendheid heeft.
 • Penofol. Dergelijke producten kunnen worden gebruikt met andere isolatiematerialen en onafhankelijk van elkaar. Het materiaal heeft een lage dampdoorlatendheid en een hoge mate van milieuvriendelijkheid. Bovendien heeft penofol een zodanige kwaliteit als niet-ontvlambaarheid.
 • Uitgebreide klei - Het is een materiaal dat bestaat uit gebakken klei en het uiterlijk heeft van poreuze korrels. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de isolatie van het plafond en de vloer.

U kunt ook een draagbare kachel gebruiken om de veranda te isoleren of zelfs een elektrische boiler te installeren. Maar voor de installatie van dergelijke apparatuur moet het project worden voltooid, overeengekomen in verschillende gevallen. Daarom, de gemakkelijkste manier om de kachel te gebruiken. Dit is misschien de meest voorkomende, maar als de financiën dit toelaten, kunt u geld uitgeven aan een model met extra functies.

Opwarming van de veranda kan zowel buiten als binnen worden gedaan. En in feite, en in een ander geval, moet je alles zorgvuldig doen om de uitstraling van de kamer niet te bederven. Eerst moet je bepalen welke kant je moet opwarmen. Als u de keuze wilt helpen, krijgt u een gedetailleerd overzicht van elke optie.

buiten

Meestal warmen ze het buitendeel van de veranda op. Dit proces is vrij eenvoudig, het belangrijkste is om te beslissen met welke materialen je beter om kunt gaan.

Dergelijk werk moet worden uitgevoerd bij goed en warm weer. Het plafond moet worden geïsoleerd met minerale wol of penofol. Dan moet je de muren maken met polyurethaanschuim of andere soortgelijke materialen en deze afsluiten met elke afwerking.

Externe isolatie heeft verschillende voordelen.

 • Alle werken aan de isolatie die op straat wordt uitgevoerd, wat heel goed is, omdat al het afval buiten blijft en schoonmaken minder tijd kost.
 • Werken met materialen bemoeit zich niet met leden van het huishouden om hun zaken te doen.
 • De afmeting van de veranda neemt niet met een centimeter af.
 • Nadat de muren met speciale materialen zijn afgewerkt, kun je de warmte lange tijd op de veranda houden. Bovendien zal het niet opeten, wat het mogelijk maakt om zijn levensduur te verlengen.

Het enige nadeel is de weersomstandigheden, omdat het bij regenachtig weer onmogelijk is om te verwarmen.

van binnenuit

De opwarming van de aarde kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd, evenals bij elk weer en met uw eigen handen.Door deze optie te kiezen, kunt u de werkzaamheden aan de isolatie snel en in één stap uitvoeren. Dit is handig als u niet te veel tijd aan reparaties wilt besteden.

Er zijn ook nadelen:

 • de noodzaak om de reeds bestaande dekking te ontmantelen;
 • gebiedsreductie;
 • breekbaarheid - de muur veronderstelt alle weersomstandigheden, die tot vernietiging kunnen leiden.

Hoe warm te worden?

Bij het opzetten van je huis kun je niet alles in één keer meenemen, dus het is niet de moeite waard om een ​​veranda te gebruiken om in de winter te wonen. Vaak doen dergelijke extra gebouwen of uitbreidingen als tijdelijke huisvesting voor het seizoen. Maar soms veranderen plannen, en de vraag is hoe je de kamer goed kunt verwarmen.

Veel mensen gebruiken de veranda voor een wintermagazijn of als zomerkeuken. Slechts een paar mensen denken echter dat een niet-verwarmde veranda bijna altijd condensatie vormt met temperatuurdalingen, wat betekent dat de luchtvochtigheid in de kamer hoog is. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om het gebouw goed te isoleren.

Allereerst is het noodzakelijk om de muren, evenals de vloer en het plafond te verwarmen. Het maakt niet uit welke extensie hout of baksteen is. Er gaat veel warmte verloren door de ramen. Daarom moeten ze dubbel worden gemaakt of worden vervangen door nieuwe.

Het is ook noodzakelijk om de deuropening te verwarmen. Je kunt het verdubbelen, zodat er een airbag tussen de deuren is, waardoor het temperatuurverschil wordt genivelleerd.

De juistheid van de isolatie hangt in de eerste plaats af van het gebruikte materiaal.en ook voor welke doeleinden het pand zal worden gebruikt. Als het bijvoorbeeld een houten huis is, moet er binnenin isolatie worden aangebracht, waardoor er geen vochtophoping ontstaat. Omgekeerd, als het huis baksteen is, moeten de muren van buitenaf geïsoleerd worden, en het plafond en de vloer - van binnenuit.

Paul

Als het nodig is om de veranda te verwarmen voor de winter, is het het beste om te beginnen met werken vanaf de vloer. Nadat de basis is gemaakt, stelt u de omsnoering van de staven op de steunen in.

Vóór dit is het noodzakelijk om ze te behandelen met beschermende middelen. Installeer vervolgens de kist en fixeer de overlapping. U kunt zelfs de vloer van onbewerkte planken met een dikte van 25 mm maken. Deze verdieping wordt ook "tocht" genoemd.

En pas daarna wordt het materiaal voor isolatie op de reeds vaste platen gelegd. Om het tegen vocht te beschermen, voert u een laag dampremmende laag uit. Voor betrouwbaarheid kunt u een dubbele of driedubbele isolatielaag aanbrengen, in verschillende richtingen onder een hoek van 90 graden.Voor thermische isolatie is het wenselijk om vaste materialen te gebruiken. Bijvoorbeeld geëxpandeerde klei waarop liggers worden gelegd. En pas daarna doen ze de vloerbedekking helemaal.

Als een dergelijk proces aanvankelijk niet werd uitgevoerd, dan is het eerste wat u moet doen de oude vloerbedekking demonteren. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om te zien hoe de planken werden bevestigd - met spijkers of schroeven. Gebruik hiervoor gereedschap zoals een spijkertrekker en een schroevendraaier, waarmee u voorzichtig kunt trekken of schroeven kunt boren. Als het voorbewerken beschikbaar is, ga dan onmiddellijk door naar het isolatieproces. Alles wordt uitgevoerd volgens hetzelfde principe als hierboven beschreven.

wanden

De volgende fase is muurisolatie. Het is mogelijk om zowel een hoogwaardige veranda als een verlenging op te warmen, die nog niet eerder actief is gebruikt. U moet erop voorbereid zijn dat de muurbekleding volledig moet worden vervangen.

Met behulp van een gereedschap zoals een spijkertrekker worden ze van de wand van het bord verwijderd. Om geen sporen achter te laten, is het beter om een ​​stuk karton te leggen. Dit moet voorzichtig gebeuren, want na isolatie moeten ze op de oorspronkelijke plaats worden gemonteerd.

Nadat de demontage is voltooid, moet worden gecontroleerd of er een dampremmende laag beschikbaar is. In het geval van afwezigheid, wordt het materiaal bevestigd tussen de rekken. Dit kan worden gedaan met behulp van een nietmachine. Isolatie kan schuim maken, omdat het niet bang is voor temperatuurveranderingen en bestand is tegen de invloed van verschillende micro-organismen.

Omgekeerd, als de muren zijn gemaakt van baksteen, is het noodzakelijk om een ​​krat van houten planken of staven te maken, die voor luchtcirculatie zorgen. Buiten de muur moet materiaal van welke soort dan ook worden gehangen.

Het is ook een zeer gebruikelijke methode van isolatie met behulp van penofola, die wordt gesneden in stukken van de gewenste grootte. Het is bevestigd aan de muren en de randen zijn bevestigd met plakband. Vervolgens komt het schuim en het is erg strak. De laatste fase is schilderen.

plafond

Om het plafond te isoleren, is het noodzakelijk om een ​​waterkering te monteren en deze vervolgens te omhullen met planken van 2,7x2,7 cm, met openingen van maximaal 8 mm. De naden moeten worden afgedicht met metalen tape. Steek de penoplex vast tussen de planken, bevestigd met deuvels met een grote dop. Vervolgens wordt de warmtereflector gelegd, die bedekt is met een blokhuis of dakspaan.

dak

Er gaat veel warmte door het dak, als het koud is. Daarom, besluit om de veranda op te warmen, moet je eraan werken. In feite kan de isolatie zowel binnen als buiten worden uitgevoerd.

In een woonhuis, meestal op de uitbreiding, is het dak een enkel veld, zonder zolder. Het is dus onmogelijk om er omheen te bewegen. U kunt het dak demonteren of isoleren vanaf de zijkant van het plafond.

aanbevelingen

Na te hebben overwogen welke materialen beschikbaar zijn voor het isoleren van een extensie, evenals de plaatsen die dit vereisen, kun je jezelf als bijna professioneel beschouwen en doorgaan met oefenen. En om het reparatiewerk te laten slagen, moet u luisteren naar het advies van specialisten.

Timing en hulpmiddelen

Eerst en vooral moet je de perfecte tijd kunnen raden om reparaties uit te voeren. Er wordt aangenomen dat de isolatie van de veranda op elk moment van het jaar kan worden uitgevoerd. Hiertoe kunt u twee methoden gebruiken: extern en intern. De eerste optie is alleen geschikt voor werk bij goed weer, de tweede - voor alle weersomstandigheden.

Je moet ook alles hebben wat je nodig hebt om te beginnen met werken. Materialen kiezen, het eerste dat u nodig heeft om de hoeveelheid werk in te schatten. Om dit te doen, meet u alle geïsoleerde elementen: het plafond, de wanden en de vloer. Dan moet u beslissen over de keuze van de isolatie.De aanbevolen opties zijn schuimplastic en minerale wol, die het populairst zijn omdat ze kunnen worden gebruikt om een ​​koud bijgebouw warm te maken, terwijl het gezinsbudget wordt bespaard.

Het is ook de moeite waard om de grootte van de veranda in overweging te nemen. Als het erg groot is, kun je een gecombineerde opwarming maken. Hiervoor wordt wals mineraalwol op de wanden gemonteerd en pas dan schuimplaten.

De keuze van gereedschappen speelt ook een belangrijke rol en de selectie van alles wat nodig is, hangt af van de gekozen afwerkingsmethode. De meest betrouwbare en duurzame methode kan de kadermethode worden genoemd, omdat deze niet alleen op de wanden van isolatiemateriaal zal liggen, maar ook zal helpen deze te verbergen onder de wandbekleding en onder de gipsplaat.

Om dit te doen, hebt u deze hulpmiddelen nodig., zoals spijkers of schroeven, shuropovert, een niveau waarmee u alles soepel en netjes kunt doen, een potlood om de nodige punten te markeren, een nietmachine voor het bevestigen van isolatie, een antiseptisch middel voor oppervlaktebehandeling, montageschuim en andere noodzakelijke bouwattributen. Zonder zo'n set gereedschap is het vrij moeilijk om de isolatie van de veranda uit te voeren.

Thermische isolatie van de veranda

Aangezien de uitbreiding een glazen kamer is, moet u voor de ramen en deuren op de veranda zorgen.

Let op de kwaliteit van de vensters, rekening houdend met hoe lang ze in gebruik zijn geweest. Als het resultaat na inspectie niet precies was zoals we wilden, moet u eerst de ramen met dubbele beglazing vervangen door nieuwe, die uit twee of drie glazen moeten bestaan ​​- zo blijft niet alleen de warmte in de kamer achter, maar ook de isolatie. Voor het beste resultaat moet worden gecontroleerd of de plaatsen van alle verbindingen met schuim zijn behandeld.

Deuren hebben ook aandacht nodig. Ze kunnen aan beide zijden worden bekleed met vilt of andere isolatie, en u kunt een deurkozijn maken om een ​​airbag te krijgen.

Speciale aandacht moet worden besteed aan de vloer. De eenvoudigste manier is om isolatie direct op de vloer te leggen. Om dit te doen, moet je de ruimte met hars afdekken om een ​​niet-krakende, stevige vloer te krijgen en isolatie met een dikke laag leggen. Je kunt het vastmaken met spijkers in de hoeken van de kamer en dan alle naden lijmen met bouwtape. Bovenaan kun je linoleum of tapijt leggen.

Het verwarmen van de veranda en de woonkamer kan op verschillende manieren.Indien gewenst kan dit worden gedaan zonder een serieuze slag tegen de portefeuille te maken. Het belangrijkste is dat je je houdt aan alle regels en adviezen, en het resultaat van het werk zal ook niet teleurstellen met zijn kwaliteit of uiterlijk.

In deze video vind je tips en een masterclass over weatherization van de veranda.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer