Frameloze beglazing van de veranda en het terras: de details van het proces

Frameless glas werd in de jaren zeventig in Finland gebruikt, maar is met succes in onze tijd gebruikt. Op dit moment is dit systeem over de hele wereld enorm populair geworden. Tegenwoordig maakt het proces gebruik van de nieuwste technologie en moderne hoogwaardige materialen.

Waar is het van toepassing?

Frameloze beglazing is op grote schaal gebruikt vanwege het feit dat het kan worden gebruikt in de meeste gebouwen waarin de ramen zich bevinden, zowel in huisjes als particuliere huizen, en in zomerhuisjes. Installatie van glas door deze technologie kan worden uitgevoerd op balkons, veranda's en terrassen.

Beglazing zonder kozijnen wordt steeds vaker gebruikt, het wordt aanbevolen om het uit te voeren met de hulp van professionele vakmensen, maar het kan ook op zichzelf worden beheerd.

Het belangrijkste is om niet te vergeten dat de technologie maximale nauwkeurigheid vereist en de instructies opvolgt. Het resultaat zal de consument vele jaren verrassen, ongeacht waar de structuur zich bevindt.

Belangrijkste kenmerken

Frameloze beglazing is een enkele coating op basis van gehard en zeer duurzaam glas. Het heeft een andere dikte, die niet groter mag zijn dan 10 millimeter.

Naast de speciale sterkte is het noodzakelijk om de thermische veiligheid van de gebruikte brillenglazen te noteren. Na beglazing zonder gebruik van frames krijgt de consument een vlak oppervlak zonder gebreken en vervormingen.

In dit geval bevinden de glazen zich zo dicht mogelijk bij elkaar en zijn verbonden met een speciale afdichtingslaag. Deze laag helpt om de verbindingen strak te krijgen, geeft extra sterkte, elimineert binnendringen van stof en vocht.

Schuifdeuren worden verplaatst met behulp van aluminium geleiders die boven en onder het glas zijn gemonteerd. In sommige gevallen kunnen modellen worden gepresenteerd waarin de flappen zijn gevouwen.

Montage technologie

Hoogwaardige installatie en installatie - een verplicht onderdeel van frameloze beglazing. Alleen met een competente benadering van deze processen, zal het resultaat van het werk de consument gedurende lange tijd bevallen.

Allereerst is het noodzakelijk om de bovenste eb te bevestigen en het bovenste profiel van aluminium te bevestigen. De volgende stap is om het kogellagersysteem op de juiste manier te installeren. Ze bevinden zich in het bovenste profiel en bevatten de rijen met dubbele rijen.

Daarna wordt bij gebruik van een siliconenkit bovenaan een glazen profiel geïnstalleerd. Vervolgens komen de glazen panelen. Het profiel van glas wordt geplaatst, het wordt verwerkt met een kit, het onderste aluminium profiel wordt gemonteerd.

Het ontwerp moet op het hek van de lagere eb worden bevestigd. Daarna worden, met behulp van een kit, eventuele openingen geëlimineerd, worden de naden gecoat.

Gebruik geen schroeven of spijkers tijdens het werk. Alle verbindingen worden behandeld met speciale lijm.

In sommige gevallen is het mogelijk om monolithisch polycarbonaat te gebruiken. Het is goedkoper dan geblust glas. Geleideprofielen hebben ook een vrij hoge prijs, maar het vervangen ervan door gelijksoortige en niet-beglazingselementen zal onvermijdelijk leiden tot kwaliteitsverlies aan het einde van het werk.

Wanneer u met een terras werkt, moet u onthouden dat de aanbevolen glasdikte 10 millimeter moet zijn, de hoogte van de kleppen - 3 meter. Over het algemeen ziet het ontwerp eruit als een glazen wand met een blad dat zal draaien. Dit blad fungeert als een deur en is uitgerust met een handgreep en een vergrendelingssysteem.

Beglazing met beglazing kan met uw eigen handen worden gedaan. In sommige gevallen kan de consument basismaterialen vervangen door vergelijkbare.

Bij gebruik van niet-gehard glas, maar polycarbonaat op het terras, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Het bovenste afsnijdingsgebied is bedekt met een speciale film en er zijn openingen rond de onderste omtrek voor gratis water om te voorkomen dat het materiaal troebel wordt. Bij het bevestigen van vellen, wordt het aanbevolen om een ​​thermische sluitring te gebruiken en om de randen van het canvas te beschermen - rubberen voeringen.

Als een transparant dak is bedoeld, is het ook gemaakt van polycarbonaat. Dit maakt de hele kamer licht en luchtig.

Voors en tegens

Het gebruik van frameloze beglazing geeft de kamer een open, stijlvolle en elegante uitstraling. Bij gebruik op de veranda is het mogelijk om de ramen volledig te openen.Tegelijkertijd is de technologie absoluut veilig.

De bladeren worden bevestigd met behulp van sloten, wat betekent dat de mogelijkheid van hun vrije opening is uitgesloten. Duurzaam en dik glas is bestand tegen behoorlijk zware belastingen, beschermt de kamer tegen vocht, stof en wind. Bovendien veroorzaakt het systeem geen problemen bij onderhoud en bediening, is het gemakkelijk schoon te maken en heeft het een lange levensduur.

Vanwege de grootte van de glazen kamer wordt meer open en helder. Met een mogelijke beschadiging van het glas, breekt het niet uit in fragmenten en is het onmogelijk om gewond te raken. Daarnaast biedt de markt verschillende opties voor de vorm van beglazing, zodat u uw versie van de veranda niet standaard kunt maken.

Onder de tekortkomingen kan worden opgemerkt dat de beglazing de temperatuur in de kamer niet zal beïnvloeden. Bovendien impliceert de dichtheid van de constructie niet zijn geluidsisolatie, en dit betekent dat het niet zal werken om te beschermen tegen geluid van buitenaf. Het systeem gaat niet uit van een klamboe. En, ten slotte, frameloos glas - een dure procedure.

Goede verzorging

Veranda's en terrassen met frameloze beglazing veroorzaken geen problemen in de zorg en het onderhoud.Eens per jaar wordt aangeraden om met siliconenspray te worden behandeld.

Om defecten en krassen op de bril te voorkomen, kunnen ze niet met kranten worden gereinigd. Deze methode, hoewel deze behoorlijk effectief kan zijn bij het reinigen, zal na verloop van tijd onvermijdelijk leiden tot het optreden van schade aan het oppervlak.

Het gebruik van chemische verbindingen wordt niet aanbevolen. Ook bij het verwerken is het beter om een ​​zachte, vochtige doek te gebruiken.

Frameloze beglazing wint over de hele wereld enorm aan populariteit. Het wordt gebruikt in appartementsgebouwen, privé-huizen en landhuizen, in huisjes en in zomerhuisjes. Waarom gebruiken consumenten steeds vaker deze technologie?

Allereerst wordt de beschermende functie van dit systeem genoteerd. In gebieden met een ongunstig klimaat, waar frequente neerslag en sterke wind worden waargenomen, kan niet-ingelijst glas een onmisbaar hulpmiddel zijn. Het beschermt de kamer tegen het binnendringen van stof en vuil, vocht en blootstelling aan verschillende weersomstandigheden. In ruimten die grenzen aan de veranda worden vaak condens en schimmel waargenomen. Met frameloze beglazing is dit probleem eenvoudig op te lossen.

Bovendien wordt het uiterlijk van de veranda of het terras meer stijlvol en modern. De ruimte wordt visueel groter en de voegen tussen de ruiten zijn volledig onzichtbaar, waardoor het effect van een glazen wand ontstaat.

De nieuwste technologieën en moderne hoogwaardige materialen die tijdens het werk worden gebruikt, garanderen duurzaamheid, betrouwbaarheid van het ontwerp en een lange levensduur. Glas is bestand tegen externe invloeden, het is moeilijk om het te beschadigen of te breken en het sluitmechanisme helpt de constructie te beschermen tegen breken.

Bij het breken van glas, brokkelt het in blokjes, die niet kunnen worden gesneden, heeft geen scherpe randen en fragmenten. Dit garandeert de veiligheid voor de consument, zelfs in noodsituaties.

Er moet rekening worden gehouden met de esthetische functie van frameloze beglazing. De kamer wordt helder, ziet er modern en origineel uit. Het onbetwiste voordeel is dat de technologie kan worden gebruikt in de meeste kamers met glas. Het belangrijkste is om te voldoen aan de technologie tijdens de installatie van de structuur en rekening te houden met alle kenmerken van deze methode.

Zie de volgende video voor tips om frameless glas te kiezen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer