Doe-het-zelf deursloten reparatie

 Doe-het-zelf deursloten reparatie

Sloten voeren een vergrendelingsfunctie uit en beschermen de behuizing op betrouwbare wijze tegen het binnendringen van overvallers. Om verschillende redenen kunnen ze tijdens gebruik falen, waardoor een gedeeltelijke reparatie of vervanging nodig is. Om dit onverwachte probleem op te lossen, zorgen de meeste eigenaren van appartementen en huizen ervoor dat het gezinsbudget wordt bespaard door de onderdelen zelf te installeren en te onderhouden. Aangezien deze procedure verantwoordelijk is en de veiligheid van woningen er in de toekomst van afhankelijk is, moeten de werkzaamheden correct worden uitgevoerd.

Soorten sloten

Tegenwoordig wordt de markt vertegenwoordigd door een enorm assortiment sloten, die niet alleen verschillen in het ontwerp van de buitenkant, het gewicht, het materiaal van de productie, maar ook het beschermingsniveau.Voordat u een dergelijk product koopt en zelf kunt repareren, moet u daarom de kenmerken van de apparaten kennen. Op de entreepanelen worden vaak dit soort sluizen geïnstalleerd.

 • Scharnierend. Ze behoren tot de goedkoopste en gemakkelijkste manier om het pand te beschermen. Ze worden meestal geïnstalleerd op de voordeuren van kelders, bijgebouwen en kleine buitenhuizen. Voor landhuizen en stadsappartementen zijn ze niet geschikt omdat ze geen goede beveiliging bieden en geen hoge mate van geheimhouding hebben.
 • Mortise. Deze apparaten zijn de meest voorkomende, ze zijn gemonteerd in het deurblad. Om de installatie van dit product te voltooien, moet u over bepaalde vaardigheden, ervaring en speciaal gereedschap beschikken. Extra gebruik van anti-inbraakelementen helpt de beschermende functies van de insteeksloten te vergroten.
 • False. Ze worden meestal op de deur in de kamer geplaatst, wat betreft het beschermmechanisme, deze wordt direct in het canvas gemonteerd. Dergelijke modellen worden gekenmerkt door een lange levensduur en duurzaamheid, omdat ze twee werkingsmodi hebben - automatisch en mechanisch.In het geval van een storing kan het slot eenvoudig door uzelf worden gerepareerd.

  Afhankelijk van de ontwerpkenmerken van het interne mechanisme, worden de volgende typen vergrendelingen onderscheiden.

  • Cilinder. De deuren gaan open als de grendel wordt bediend door de sleutel te draaien. Het beschermende element bevindt zich in de cilinder en is een set bestaande uit "pinnen". Elke bot heeft zijn eigen sleutel nodig. Ondanks het feit dat een combinatie van een miljoen of meer kan worden gebruikt om een ​​dergelijk model te openen, adviseren wizards toch om dergelijke apparaten aan te vullen met pantserplaten of hefboommechanismen. Deze sloten zijn gemakkelijk te repareren en zijn goed geschikt voor zowel toegangs- als binnendeuren.
  • Lever. Zijn de meest betrouwbare vergrendelingsproducten, waarvan het pakket metalen platen en codedelen bevat. In veel opzichten hebben de niveausloten een gelijkenis met de cilindersloten, maar in tegenstelling tot de eerste hebben ze veerbelaste hendels van hoogwaardig staal voor het openen en sluiten van de deur. Uiterlijk ziet het apparaat er enorm uit, heeft een aanzienlijk gewicht en garandeert een uitstekende bescherming.Hoe groter het aantal hendels, hoe hoger het beveiligingsniveau van het slot.
  • Pin. Dit type wordt aanbevolen voor installatie op deuren met een metalen vleugel. Wanneer ze door sleutelbewegingen aan de bouten worden blootgesteld, is de toegang tot de kamer geblokkeerd. Daarom is het onmogelijk om een ​​dergelijk deurslot te openen zonder een sleutel. In het geval van een breuk, moet u de bouten tussen het frame en de deur doorknippen en vervolgens de onderdelen vervangen.
  • Disc. Ze zijn universeel, omdat ze op elk type deur kunnen worden geïnstalleerd. Het slot is ontgrendeld met behulp van de decodering van het sleutelgat, hiervoor moet je de sleutels met een sleutel besturen. Naast een hoge duurzaamheid, kunnen deze mechanismen niet worden geopend, zelfs niet bij het uitsnijden van de larveschijven blijven ze op hun plaats en draaien ze mee met de boor.
  • Elektromechanische. Ze behoren tot een van de moderne soorten sloten, waarbij de impact op het uitscheidingssysteem wordt uitgevoerd met behulp van elektrische impulsen. Nadat het mechanisme een signaal met de juiste code ontvangt, gaat de deur open. In dit geval bestaat de toetsencombinatie van buitenaf uit een codecombinatie, een sleutelhanger of een kaart en van binnenuit een knop.Het enige nadeel van dit apparaat is dat het in geval van een stroomstoring stopt met werken en uit gaat.

   Naast de bovengenoemde sluitapparaten zijn er ook bepaalde typen die zijn ontworpen voor binnendeuren.

   • Noby. Gekenmerkt door een speciaal geïntegreerd sluitsysteem. Het slot begint te werken wanneer het handvat wordt gedraaid. Dergelijke modellen kunnen bestaan ​​uit een handmatige vergrendeling of worden aangevuld met een sleutelvergrendeling. Het grootste nadeel van de producten is dat ze vaak kapot gaan en dat het systeem tijdens de lange bediening kan vastlopen.
   • Push-typen Vond brede toepassing voor installaties in binnendeuren. Een klepstang en een handgreep zijn opgenomen in het pakket, wanneer ingedrukt, trekt het mechanisme zich terug en opent de deur. Als u de hendel in de vorige positie draait, neemt de grendel de oorspronkelijke plaats in. In het geval dat het apparaat breekt, kan het gemakkelijk worden gerepareerd. Bovendien is dit type slot goedkoop.
   • Outlet. Dergelijke mechanismen zijn het meest duurzaam en betrouwbaar. Ze bestaan ​​uit een schijf, een handvat, een montagegat en een vergrendelingssysteem.Met behulp van dit slot kunt u de deur op elk moment vergrendelen en met pensioen gaan. Het voordeel van het apparaat is dat het niet nodig is om een ​​groot gat in de deur te maken voor de installatie.

   Op basis van het bovenstaande is het vermeldenswaard dat het onlangs gemakkelijk is om een ​​geschikt model van het slot te kiezen. Het kunnen vergrendelingsinrichtingen van verschillende ontwerpen, kleuren zijn, evenals gemaakt in de vorm van een combinatie van metaal met kunststof, MDF en oppervlaktecoating. Bij het doen van een aankoop wordt aanbevolen om niet alleen aandacht te besteden aan de aantrekkelijkheid van het product, maar ook aan het beschermingsniveau.

   Gemeenschappelijke schade

   Vroeg of laat, wanneer u het deurslot bedient, kunt u een onverwachte situatie tegenkomen als het niet werkt. Om de vraag te beantwoorden waarom het slot is verbroken, moet u weten waarom dit is mislukt. De meest voorkomende problemen met de vergrendeling zijn als volgt.

   • Heeft opgehouden met de tong te slaan. In de regel kan dit te wijten zijn aan de onvoldoende diameter van het gat dat onder het mechanisme werd uitgesneden. Een gat afsnijden en een metalen plaat verschuiven, helpt de pauze te repareren.Bovendien kan een vervorming of krimp van het deurblad ook een blokkering van het onderdeel veroorzaken. De tong kan ook vaak op de lange duur gewoon verslijten of losraken.
   • Gecompliceerde deuropening. In dit geval moet u niet meteen denken aan het breken van het sluitapparaat, omdat het probleem mogelijk wordt veroorzaakt door de vervorming van het canvas zelf. Eerst moet u het deurkozijn aanpassen en vervolgens de locatie van het slot aanpassen.
   • Blokkeermechanisme en draai de sleutel niet om. Een dergelijke overlast wordt veroorzaakt door de verplaatsing van afzonderlijke bewegende elementen binnenin het apparaat. Om alles precies te weten, moet u het slot volledig demonteren, de onderdelen reinigen en smeren.
   • Vergrendeling vergrendelen Zo'n storing kan in de larve liggen. Het moet worden vervangen of gerepareerd.
   • Breuk van de externe behuizing. Reparatie is in dit geval niet mogelijk, omdat het externe deel van het apparaat moet worden vervangen door een nieuw exemplaar. Als de behuizing in de insteeksleuf is mislukt, moet u alle onderdelen van het apparaat demonteren, grondig reinigen en in het nieuwe product bevestigen.
   • De sleutel omdraaien. Een storing in het systeem wordt veroorzaakt door het falen van een hulpelement, de tegenpool. Als de in de put geplaatste sleutel de bout niet in beweging zet en scrolt, moet de retourplaat worden vervangen. Zo'n procedure vereist precieze verspilling van het kasteel, alleen een ervaren specialist kan het aan.

   Vereiste hulpmiddelen

   Ongeacht of u van plan bent een deurslot te repareren, te vervangen of te installeren, u moet alle gereedschappen van tevoren voorbereiden. Natuurlijk, als het werk wordt uitgevoerd door geclassificeerde meesters, zal het u redden van onnodige drukte. Maar in het geval dat het proces onafhankelijk wordt uitgevoerd, moet u nog steeds een minimumset opstellen die uit de volgende gereedschappen bestaat.

   • Handmatige router. Het wordt gebruikt voor het kloppen van sloten, omdat dit gereedschap hoogwaardige snijuitsparingen en nauwkeurige bemonstering biedt. Bovendien beschadigt de vriezer tijdens het proces de decoratieve bekleding van het deurblad niet.
   • De hamer. Het is het best geschikt voor niet-professionele zijbalk, maar soms kan het nuttig zijn.
   • Beitels. Dankzij haar zal het proces van het snijden van openingen voor het slot worden versneld.
   • Schroevendraaier of boor. Deze gereedschappen zijn nodig bij het boren van diepere zitplaatsen en gaten voor pennen.
   • Schroevendraaier. Voor de workflow zijn zowel kruisvormige als platte kopschroevendraaiers met verschillende diameters nodig, met hun hulp kunnen de schroeven worden bevestigd en de interne onderdelen van het apparaat worden gefixeerd.
   • Boor om te werken met hout.
   • Roulette.

   DIY reparatie

   U kunt het slot op de deur in het appartement of privéhuis maken zonder de hulp van ervaren vakmensen. Om dit te doen, moet u de juiste gereedschappen en basisvaardigheden in het sanitair bij de hand hebben. Het is belangrijk om te weten dat voordat u het sluitapparaat repareert, u de oorzaak van de storing moet opzoeken en rekening moet houden met het type kern, aangezien dit element van het mechanisme in feite de belangrijkste oorzaak van alle problemen is. Bij de toegangsdeuren stelt u in de regel de hendel en cilindersloten in.

    Als de cilindersloten breken, verwijderen ze eerst de pantserplaat en verwijderen vervolgens de schroef die zich aan het einde van de deur bevindt. Trek dan de cilinder zelf uit en vervang hem door een nieuwe. Wat betreft apparaten van suvaldnyh, wanneer ze breken, wordt niet alleen de vervanging van de larven aanbevolen,maar ook het repareren van pennen, omdat de laatste herhaalde storingen kunnen veroorzaken, dan zal de tong beginnen te vallen. Het repareren van afstandsmechanismen op glasplaten en op een kunststof balkondeur is veel moeilijker. Het onbruikbare slot zal moeten losschroeven, na het verwijderen van de scharnieren van de deur en het demonteren van het canvas.

     Bovendien moeten de sloten van de ingangs- en binnendeuren van een huis of appartement periodiek worden gereinigd en ingevet. Het wordt aanbevolen om motorolie te gebruiken voor smering en de onderdelen worden als volgt gereinigd.

     • In de eerste fase wordt de vergrendeling afgewikkeld, vervolgens worden alle elementen van het mechanisme verwijderd en worden ze zorgvuldig gereinigd. Als er in het kasteel veel deeltjes vuil en stof zitten, moeten de onderdelen met een borstel worden schoongemaakt. Grotere items worden met een droge doek afgeveegd.
     • In de tweede fase wordt een smeermiddel op een wattenstaafje aangebracht en wordt elke component van de inrichting afzonderlijk behandeld. Voer vervolgens de montage en installatie op dezelfde plaats uit en controleer de werking van het slot.

      Heel vaak vereisen preventieve sloten in de binnendeur. Onder invloed van een grote belasting begint de hendel vast te lopen, de tong zinkt of de vergrendeling vergrendelt.Vaak mislukt tijdens de werking van binnendeuren niet de larve, maar het gebouw zelf. In dit geval kan de fout worden geëlimineerd met een schroevendraaier. Verwijder eerst de steun en verwijder vervolgens voorzichtig de versnellingsbak. De reparatie eindigt met de installatie van een nieuw gebouw en de fixatie ervan. Soortgelijke werken zijn alleen geschikt voor opgelegd en scharnierend type sloten. Met insteeksystemen is de situatie anders:

      • draai eerst de schroeven uit;
      • ontmantel dan alle onderdelen en verwijder het slot van de stoel;
      • de doos wordt op een plat oppervlak geplaatst en de schroeven worden verwijderd;
      • de beschadigde behuizing wordt verwijderd, deze wordt vervangen door een nieuwe en de doos wordt opnieuw in de deuropening gemonteerd.

      Het is de moeite waard er op te letten dat binnendeuren meestal zijn uitgerust met een handgreepvergrendeling, daarom is het falen van de binnendeur de oorzaak van het falen van de gehele vergrendeling. In de regel kan de hendel breken als deze roestig wordt, als het mechanisme afstoffen of als gevolg van vervormingen en vervorming van het deurblad. Daarom, als een slottong net in het slot wordt ontstoken, wordt de veer in de achterwand vervangen.De losse handgreep moet eenvoudig terug worden gebracht in de vorige positie door de bevestigingsmiddelen te draaien. Wanneer u de snapelementen blokkeert, moet u ze controleren op scheuren, vervorming en verplaatsing. Als dit het geval is, moet u het beschadigde onderdeel vervangen door een nieuw exemplaar.

      Wat de magnetische sloten betreft, hun reparatie is vrij eenvoudig. Omdat in deze apparaten er een natuurlijke magneet is, die na verloop van tijd zijn aantrekkings-eigenschap kan verliezen, wordt deze vervangen of opnieuw gemagnetiseerd. Bovendien is het noodzakelijk om periodiek de dichtheid van het slot aan de deur te controleren, aangezien de geringste afwijkingen de werking van het mechanisme kunnen verzwakken.

      Elimineer de storing van elektromagnetische vergrendelingen alleen door professionals, omdat het voor onervaren vakmensen moeilijk is om de ingangsgroep te openen. Dit apparaat wordt bestuurd door een elektronische eenheid en wordt daarom vaak beschouwd als de meest voorkomende oorzaak van schade. Reparatie kan in dit geval de vervanging van elektrische bedrading omvatten, evenals modules met kaarten. Daarom, als een dergelijk slot niet werkt, moet eerst worden gecontroleerd of het systeem is aangesloten op het elektriciteitsnet,Zijn er fouten in de bedrading, wordt de elektriciteit geleverd door spanning. De voeding kan uitvallen, deze moet worden veranderd in een nieuwe.

      Ondanks het feit dat het repareren van deursloten eenvoudig lijkt, voordat u het zelf gaat doen, moet u uw mogelijkheden echt evalueren, aangezien veel soorten sloten een complexe structuur hebben en het met uw eigen handen repareren hen kan schaden. Om een ​​betrouwbare bescherming van de behuizing te garanderen, raden experts aan om tegelijkertijd verschillende soorten sluitapparaten te installeren. Dus als een van hen faalt, zal het huis of appartement veilig zijn totdat reparaties zijn uitgevoerd.

      tips

      Tegenwoordig kan iedereen zichzelf uitproberen en reparaties uitvoeren of zelf deursloten installeren. Hierdoor kunt u niet alleen het gezinsbudget aanzienlijk besparen, maar ook een goede ervaring opdoen. Om de workflow snel en correct te laten verlopen, moeten beginnende specialisten de volgende aanbevelingen overwegen.

      • Wanneer een slot breekt, moet u de behuizing niet onmiddellijk uit elkaar halen, eerst moet u ervoor zorgen dat dit gebeurtBevinden zich vreemde voorwerpen en puin in het sleutelgat? Als die er zijn, is het nodig om vreemde voorwerpen te verwijderen met behulp van een priem of een pincet.
      • In het geval dat de sleutel vastzit of kapot is, geen paniek. Eerst moet je het verwijderen en dan verder gaan met repareren. Als de poging mislukt, is het het beste om de wizard uit te nodigen.
      • Wanneer u de vergrendeling blokkeert en voldoende bouten maakt om de instelspanner te maken. Daarnaast kunt u bovendien de positie van de loodsen en het deurblad controleren op doorbuiging en vervorming. Om dit probleem te verhelpen, hoeft u het sleutelgat slechts enkele millimeters uit te vouwen, waarna de grendel en de bout vrij kunnen komen.
      • Om fouten in het beveiligingsmechanisme te voorkomen die vastlopen veroorzaken, moet u het apparaat volledig demonteren en duidelijk maken of alle elementen op hun plaats zitten, of er versleten onderdelen zijn. Het moeilijkst in geval van breuk kan de vervanging van de kern zijn.

      Hoe het kasteel met je eigen handen te repareren, zie de video.

      Comments
       auteur
      Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

      Inkomhal

      Woonkamer

      slaapkamer