Gezichtsbouten: functies en tips om te kiezen

 Gezichtsbouten: functies en tips om te kiezen

Kopbouten - noodzakelijke middelen voor het bevestigen van de deuren. Ondanks het feit dat er tegenwoordig een groot aantal nieuwe en moderne apparaten op de markt is, is dit traditionele ontwerp nog steeds erg populair bij ambachtslieden. Meestal werkt de gezichtsbout voor metalen deuren als een schuifklep, waardoor deze niet spontaan kan worden geopend. Het is belangrijk op te merken dat dit apparaat zowel voor eigenaren van appartementen als voor eigenaren van een zomerhuis of landhuis nuttig is. Bovendien kunt u met behulp van deze tool alle bijkomende faciliteiten (opslagruimten, magazijnen) beschermen tegen de aanval van ongewenste gasten. Lees over de kenmerken van verschillende eindmodellen in ons materiaal.

Wat is het?

Espagnolette - dit is een speciale klep voor de deur. Er zijn veel soorten van deze apparaten:

 • Insteek;
 • ingebouwd;
 • overhead;
 • te openen;
 • gesloten.

Hoe te kiezen?

Allereerst moet je je richten op het type van je deur:

 • metaal;
 • plastic;
 • clamshell.

Dus, bij het kiezen voor een dubbele deur, moet men zich laten leiden door indicatoren zoals gebruiksvoorwaarden en functionaliteit, besturingsmethode, grootte en vorm, aanpassing en geometrische parameters. Om de schuifafsluiter op een metalen deur te installeren, zou u geen eind-dag dagschoot moeten kiezen - deze zal een vrij kleine functionaliteit hebben. Elk van deze modellen heeft een individueel type ontwerp.

Onder de bouten gemonteerd op kunststof deuren, meestal onderscheiden roller, magnetische en falevyh.

assortiment

Deurbout-bevestigingsbout is niet de enige optie voor dit type apparaat. Er zijn andere modellen van producten van dit type.

 • Vang met overlay. Dit ontwerp bestaat uit twee componenten, waarvan er een direct op het deurkozijn is bevestigd en de ander op het blad.
 • Apparaten die moeten worden geïnstalleerd.Deze elementen worden geïnstalleerd over de volledige hoogte van de deur, respectievelijk kunnen ze zowel van boven als van onder worden geopend (wat belangrijk is voor mensen met een klein postuur en kinderen).
 • Als we direct spreken over de eindgrip, moet worden opgemerkt dat deze in de directe constructie van de deur snijdt. Het moet ook gezegd worden dat het meest populaire model van een face latch de insteeksversie is. Het is geschikt voor meerdere doeleinden en de lengte is meestal ongeveer 4 centimeter.
 • Wat de modernere en technologisch geavanceerde modellen betreft, heeft het apparaat de laatste jaren een wijdverbreid gebruik in de radiobesturing opgedaan. Meestal maakt deze technologie het mogelijk om de veiligheid van de constructie te vergroten. Dit model sloeg, net als vele anderen, de deur in. En het kan op elke geschikte plaats worden gedaan (dit is mogelijk vanwege het feit dat het apparaat via het netwerk wordt bestuurd).

Naast de directe constructie van de grendel zijn er verschillen in het materiaal waaruit de grendel kan worden gemaakt. Dus, meestal voor deze doeleinden messing wordt gebruikt, evenals gegalvaniseerd of roestvrij staal. Zoals u kunt zien, is er een breed scala aan vergrendelingen.De specifieke keuze hangt af van het oppervlak van de deur waarop u de klep wilt installeren.

In de onderstaande video kunt u visueel zien hoe u de vergrendeling zelf installeert.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer