Deurslot met handgreep en vergrendeling: opties voor het apparaat en het werkingsprincipe

 Deurslot met handgreep en vergrendeling: opties voor het apparaat en het werkingsprincipe

Deursloten met handgrepen en grendels zijn een populair type vergrendelingsmechanismen en worden veel gebruikt bij in- en buitendeuren. Het gebruik van de grendel verhoogt de functionaliteit van de kasteelstructuur aanzienlijk, en de aanwezigheid van een hendel maakt het gebruik ervan gemakkelijk en gemakkelijk.

Bouwkenmerken

Structureel is het slot een complexe mechanische inrichting, bestaande uit een kast, een grendelmechanisme, een grendel, een blokkeerinrichting, een druk- of trekknop en een decoratieve voering, die in sommige modellen wordt vervangen door afzonderlijke moffen.Een kenmerk van snap-on apparaten is de mogelijkheid om ze te gebruiken met elk soort vergrendelingsmechanisme, inclusief hefboom, cilinder, magnetische, elektronische en elektromechanische modellen. Bovendien kunnen de vergrendelingsconstructies worden uitgerust met een codeapparaat of een gecombineerd ontwerp hebben.

Het meest geschikte apparaat voor installatie op een metalen deur met toegang is het slot van een suvaldny-type. Het mechanisme van een dergelijk slot bestaat uit gevormde platen, die een groot aantal combinaties hebben die een geheime pen vormen. Het aantal tanden op de sleutelbit bepaalt het aantal suvaldny-platen in het apparaat: hun aantal is altijd één minder dan het aantal tanden. Niveausloten worden gekenmerkt door een lange levensduur en hoge inbraakwerendheid.

Cilindermodellen worden ook vaak geïnstalleerd in sloten, uitgerust met grendels en handgrepen. Hun mechanisme wordt gepresenteerd in de vorm van een cilinder-larven met ingebedde elementen of schijven die erin zijn geplaatst. De deur gaat open wanneer de groeven op de sleutel samenvallen met de groeven op de bewerkte elementen. Dergelijke apparaten zijn ook vrij betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken, en de vergrendeling die erin is geïnstalleerd, speelt vaak de rol van een vergrendelingsbout.Het dichtslaan van de grendel in dergelijke constructies is het gevolg van zijn afgeschuinde vorm. De tong drukt de veer samen en komt snel in de groef, waarna de veer uitzet en de grendel terugbrengt naar zijn oorspronkelijke positie.

Deursloten, uitgerust met een handgreep en een grendel, kunnen uit één stuk zijn vervaardigd, waarbij zowel de grendel als het grendelmechanisme zich in een enkel blok bevinden en worden gesloten door een gemeenschappelijke decoratieve strook. Ook kunnen mechanismen worden gemaakt in de vorm van afzonderlijke apparaten, elk uitgerust met een eigen decoratieve rozet. De installatie van dergelijke sloten wordt gedaan door ze in het canvas te duwen, wat bijdraagt ​​tot het maximale behoud van het uiterlijk van de deur en de inbraakwerendheid verhoogt.

Apparaatopties

Sloten met handgrepen en grendels worden weergegeven in twee groepen: eenvoudige sluitmechanismen voor binnendeuren en serieuze opties met een hoge beschermingsklasse voor toegangsgroepen.

Interieurmodellen

De sloten zijn ontworpen voor installatie op binnendeuren, er zijn geen dergelijke ernstige beveiligingsvereisten. Dergelijke structuren worden in de regel geïnstalleerd in een beveiligd gebouw en de vergrendeling heeft eerder een waarschuwend karakter dan dat ze eigendommen beschermen tegen indringers.Het belangrijkste doel van de interieurvergrendeling in de appartementsomstandigheden is een voorwaardelijke afrastering van de persoonlijke ruimte, waardoor er geen tocht wordt gemaakt en de kamer wordt afgesloten van kleine kinderen of huisdieren.

Structureel verschillen binnensluizen van binnenuit van elkaar in de vorm van de grendel. De meest populaire en wijdverbreide optie is een fale latch of, zoals het ook wordt genoemd, een "hond". De flapgrendel is gemaakt van staal, aluminium of tsamak en heeft een afgeschuinde vorm in één richting. De bediening van de vergrendeling om te sluiten treedt op wanneer de deur opzettelijk wordt dichtgeslagen of opgerold. Het openen van de vergrendeling gebeurt wanneer u de duwhandgreep omlaag laat zakken of de knop op zijn as draait.

Sloten met valse vergrendelingen hebben vaak een vergrendeling waarmee u de tong in het apparaat kunt forceren of deze in de gesloten positie kunt vergrendelen. Soms zijn de sloten uitgerust met twee tongen, waarvan er één onafhankelijk werkt van de boutafsluiter en de tweede is geïntegreerd in een enkel mechanisme. De handgrepen die de beweging van de klepsluitingen regelen, kunnen enkel of paars zijn en bevinden zich vaker boven het sleutelgat.

Magnetische sluiting is een niet minder populair type en wordt meestal gebruikt in kantoorruimte met een grote stroom bezoekers. Vanwege de soepel lopende en stille werking, tast zo'n slot medewerkers niet aan en leidt het hen niet af van hun werk. Bovendien hebben veel magneten een aanzienlijke aantrekkingskracht en beginnen ze te werken, zelfs in het geval dat de deur niet volledig is gesloten. Spreken op een soortgelijke manier als een dichterbij, magnetische vergrendelingen op te slaan werknemers van het hebben om op te staan ​​en de deur op een kier te sluiten door een van de bezoekers gesloten.

De afstandsbedieningsmodus van de magnetische sluiting vermindert aanzienlijk het warmteverlies van de kamer tijdens de winterperiode en houdt koel van de werkende airconditioners in de zomermaanden. Bovendien staat een goed gesloten deur niet toe dat extern geluid de kamer binnenkomt en laat het niet toe om te horen wat er op kantoor gebeurt vanuit de gang. Meer complexe magnetische mechanismen zijn in staat om een ​​bout te tekenen waarin een ferrietkern is gemonteerd. Het is onmogelijk om zo'n deur van buitenaf te openen. Het is echter noodzakelijk om de duwhandgreep van binnenuit te laten zakken en de bout zal zich snel in het vergrendelingsmechanisme verbergen.

De rolgrendels worden ook vaak gebruikt in binnendeursloten.De tong van dergelijke inrichtingen heeft aan beide zijden een cilindrische of afgeschuinde vorm en kan zowel in het vergrendelingsmechanisme zelf als op de aanslagplaat van het deurframe worden geplaatst. Wanneer de deur gesloten is, gaat hij het nest binnen en wordt daar vastgehouden met behulp van een interne veer. De rollervergrendeling opent gemakkelijk genoeg, hiervoor moet u op de hendel drukken en de deur iets indrukken. Dergelijke apparaten zijn niet in staat tot volledige vergrendeling, dus geïnstalleerd in de binnendeuren zijn niet zo vaak. Voor slingeringen, die in beide richtingen openzwaaien, zijn de rolgrendels echter heel geschikt.

Voor toegangsdeuren

In tegenstelling tot interieurmodellen zijn dergelijke apparaten onderworpen aan speciale vereisten voor beveiliging en weerstand tegen scheuren. Gezien de ontwerpmogelijkheden van dergelijke mechanismen, is hun gebruik als hoofdvergrendeling echter niet erg effectief. Sloten met een grendel zijn meer geschikt als een nuttige aanvulling op het hoofdslot, echter, op voorwaarde dat de afgesloten ruimte geen verhoogde bescherming vereist, kunnen ze als de belangrijkste worden gebruikt.

In de sloten voor de ingangsgroepen worden de faley en magnetische grendels gebruikt, die zowel worden bediend door middel van duwhandvatten en draaiknoppen, als door middel van elektronische en afstandsbesturingsmethoden. In sloten met een elektromechanisch, gecodeerd en elektronisch mechanisme, is de grendel de rol van een grendel. Van buitenaf kan het worden geopend met behulp van een elektronische sleutel, door de vereiste codecombinatie in te voeren of door middel van een afstandsbediening en vanuit de kamer - door op een knop of een hendel te drukken.

Er worden echter geen elektronische en elektromechanische sloten voor deurtjes van appartementen gebruikt. Dergelijke modellen worden geïnstalleerd op toegangsdeuren, toegangspoorten of poorten. De reden is simpel: beide modellen worden gevoed door elektriciteit en wanneer deze wordt uitgeschakeld, breekt het circuit en wordt de vergrendeling geopend. Maar niet alle elektromechanische modellen werken aan dit principe. Er zijn vergrendelingen van de omgekeerde actie, waarbij het openen van de vergrendeling alleen plaatsvindt wanneer elektriciteit wordt toegepast en de deur de rest van de tijd in de gesloten toestand blijft. Deze optie met een smal profiel wordt gebruikt voor objecten die een verhoogde bescherming vereisen, want zelfs als er een stroomstoring is, wordt de deur veilig vergrendeld.

Hoe te kiezen?

Bij aankoop van een slot met een grendel en handgreep moet in de eerste plaats worden uitgegaan van het functionele doel van de deur. Een van de belangrijkste criteria moet het materiaalproductieapparaat zijn. Interne vergrendelingsmechanismen zijn meestal gemaakt van staal en voor de andere structurele elementen zijn hier opties mogelijk. Vaak voor de vervaardiging van duwhandvatten en roterende knoppen gebruikt aluminium of tsaka. Als je uit deze twee opties kiest, is het beter om de tweede te kiezen. TsAM (Tsamak) is een legering van zink, aluminium en koper.

Het materiaal heeft de beste prestatie-eigenschappen van deze metalen opgenomen en wordt gekenmerkt door hoge sterkte en lange levensduur. Bovendien worden Tsamak-sloten gekenmerkt door een goede vochtbestendigheid en ongevoelig voor de gevolgen van extreme temperaturen. Hiermee kunt u ze installeren in het interieur van elke bestemming en op de deurbladen van de ingangsgroepen. Voor zware ijzeren deuren is het echter beter om een ​​volledige stalen structuur te kiezen. Dergelijke producten hebben vaak een verchroomd oppervlak, waardoor ze perfect passen in elk modern interieur en in harmonie zijn met het ontwerp.de meeste deuren.

Naast het materiaal zelf, is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan de fabrikant. Zo zijn de producten van het Finse Abloy bekend in Rusland. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontgrendelen van sloten met push-and-turnknoppen, die van goede kwaliteit vergrendelingsmechanismen en een aantrekkelijk uiterlijk zijn. Het bereik van het bedrijf wordt gepresenteerd als producten van een hoge prijscategorie en budgetmodellen.

Goed bewezen producten van het Chinese bedrijf Morelli. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van modellen van TSAM, bedoeld voor zowel binnen als buiten gebruik. Veel positieve recensies hebben de kastelen van het Spaanse bedrijf Archie en het Italiaanse Colombo. De producten van de ondernemingen onderscheiden zich door de duurzaamheid van het vergrendelingsmechanisme, evenals het stijlvolle uiterlijk van de voeringen en handgrepen.

Installatie-aanbevelingen

Het installeren van een deurslot met een handvat en een grendel op een metalen deur moet worden uitgevoerd met een professionele tool en met bepaalde vaardigheden, dus het is beter om de zijbalk toevertrouwd aan specialisten. Echter, met de installatie van interieurapparaten kunnen ze het zelf aan.Installatie omvat verschillende fasen.

Eerst moet je een plaats onder het kasteel noteren. 95 cm wordt beschouwd als de optimale hoogte voor de installatie.Na het aanbrengen van de markering, moet u verder gaan met het boren van een gat voor het handvat. En om een ​​gat door te boren aan één kant wordt niet aanbevolen. Het is beter om te boren totdat het merkteken van de boor op de achterkant verschijnt, waarna u de boor uit het gat moet trekken en vanaf de achterkant begint te boren. Hierdoor wordt de decoratieve afdekking van de deur behouden en wordt de opening mooier.

Vervolgens kunt u gaten gaan boren voor de bout en het uiteinde van het canvas vastklikken. Het is noodzakelijk om met een boor te boren, zorgvuldig in te graven en te proberen niet in de buurt van de randen van het canvas te komen. Nadat het gat is geboord, moet u een slot aan de deur bevestigen en de omtrek van de montageplaat omlijnen. Vervolgens, met behulp van een beitel, moet u een uitsparing maken langs het afgebakende gedeelte, waarvan de dikte moet overeenkomen met de dikte van de montageplaat, waarna u het slot kunt installeren.

Nadat het slot is geïnstalleerd en vastgezet met schroeven, moet u het handvat installeren.Om dit te doen, verwijdert u een hendel en plaatst u het niet-gemonteerde onderdeel in het gat aan de achterkant van het canvas. Vervolgens moet u de verwijderde hendel aan de binnenkant van de deur plaatsen en beide onderdelen met de meegeleverde schroeven bevestigen. Vervolgens wordt een decoratieve riem geïnstalleerd en wordt er gemarkeerd onder de dwarsbalken en de vergrendeling op de doos.

Om dit te doen, moet u de uiteinden van de dwarsbalken en de rand van de grendel insmeren met tandpasta, de deur sluiten en proberen het slot te openen. Vervolgens moet u het slot voorzichtig sluiten, de vergrendeling met de hendel intrekken en de deur openen. Als alles correct is uitgevoerd, zullen er op de reciproke plaat van het deurkozijn sporen zijn van de spiegel en de grendel. In plaats daarvan moet je gaten vormen en een beschermstaaf bovenop bevestigen. Zoals u kunt zien, beschermt de deurvergrendeling met een handvat en een grendel de kamer betrouwbaar en maakt uw verblijf comfortabel en veilig.

Hoe u een slot met een hendel en een grendel met uw eigen handen installeert, leert u van de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer