We maken een kinderglijbaan met onze eigen handen

 We maken een kinderglijbaan met onze eigen handen

Regeling van de speeltuin is onmogelijk zonder een glijbaan. Maar we moeten het ontwerp heel zorgvuldig kiezen en rekening houden met alle nuances. Dit is veiligheid, comfort en gemak om zelf de hand te leggen.

types

Als we het hebben over de soorten kinderglijbanen, moeten we eerst twee soorten onderscheiden: tuin en in het huis. Meestal worden huisontwerpen in de slaapkamer geplaatst. Je kunt ze maken van willekeurig geselecteerde materialen, zelfs multiplex of spaanplaat. Op straat is dit onaanvaardbaar - er zijn te veel nadelige weerseffecten. Maar de belangrijkste benaderingen voor het opstellen van de structuur blijven ongewijzigd.

Het verschil kan te maken hebben met de materialen waaruit de dia is gemaakt. Voor haar gebruik:

 • PVC;
 • een boom;
 • metaal.

Kunststofsystemen worden aanbevolen voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Hun belangrijkste voordelen zijn:

 • gemak van montage;
 • minimale bezette oppervlakte;
 • de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan vormen te verkrijgen;
 • gemak en veiligheid;
 • seizoensgebonden veelzijdigheid.

Met kunststof kun je hellingen maken in de vorm van een spiraal, pijp of golf. De uitstekende warmtecapaciteit van de plastic pijlstaartrog maakt het mogelijk om in de zomer niet oververhit te raken, en ook om een ​​comfortabele temperatuur in de winter te behouden. Werken worden heel eenvoudig uitgevoerd, het is alleen nodig om de onderdelen in overeenstemming met de instructies te monteren. Plastic is echter broos, vooral als het gaat om goedkope Chinese monsters. Het dient niet lang genoeg.

Vaak zie je op de site in de buurt van flatgebouwen metalen lantaarnplaten. Ze zijn zeer duurzaam en dienen lange tijd. Zelfs met de actieve exploitatie van de attractie zal genoeg werken om te profiteren van verschillende generaties. Je kunt een ontwerp maken met verschillende hoogten en met ongelijke lengte van afdaling.

Voordat u echter een dergelijke structuur voor uw werf kiest, moet u rekening houden met de zwakke punten ervan.

Metaal geleidt de warmte te goed.In de hitte is het erg heet en als de kou komt, bevriezen de schaatsers gemakkelijk. Dit kan leiden tot slechte gevolgen voor de gezondheid, zelfs als ze niet worden opgemerkt in de hitte van het spel. Moet nog steeds onthouden dat het metaal zorg nodig heeft. En als de oprijplaat van staal is, kan deze corroderen.

De boom is om vele redenen aantrekkelijk. Het is veilig in milieu- en sanitaire termen. Houten constructies zijn relatief licht en kunnen op elke plaats worden geleverd. Weersomstandigheden verhinderen het gebruik ervan niet. Maar we moeten dat begrijpen zelfs het beste hout kan vervormd worden door vochtigheid en extreme temperaturen.

Voor de bescherming van een speciale behandeling. Het bemoeilijkt echter en verhoogt de kosten van het bouwproces. Bovendien is het noodzakelijk om de samenstellingen voor impregnatie zorgvuldig te selecteren, omdat ze niet allemaal veilig genoeg zijn. Maar de houten glijbaan kan eenvoudig met zijn eigen handen worden gerepareerd. En tijdens de bouwfase hoeft geen lasapparaat te worden gebruikt.

Het grote oppervlak van de glijbaan (vooral samen met de afdaling) vereist een meer doordachte benadering van de organisatie van dit element van de speeltuin.Beperken van de keuze van een geschikt materiaal kan dat niet. Vaak is de heuvel een aanvulling op het huis. Het wordt niet alleen een andere plek om te spelen, maar helpt ook om te beschermen tegen de regen in de zomermaanden. Het is ook vermeldenswaard dat de soorten dia's verschillen, zowel in de aanwezigheid van het huis als in de grootte van de structuur.

Tekeningen en maten

Om een ​​dia voor kinderen goed te kunnen bouwen in hun zomerhuisje, is het noodzakelijk om tekeningen en diagrammen te maken. Als het hellingprofiel op internet niet geschikt is voor de helling, moet u het met de klok mee (verhogen) of tegen de klok in draaien (om de hoek te verkleinen). Hoe steiler de helling, hoe leuker de kinderen zullen zijn. Bovendien zal dit ontwerp minder ruimte in beslag nemen, wat vooral belangrijk is in het land.

Maar wanneer de helling van de helling van de heuvel meer dan 40 graden is, moet de berekening zorgvuldig worden uitgevoerd, zodat het remoppervlak niet te lang blijkt te zijn.

Meestal worden profielen op één schaal getekend, van onder naar boven. Tegelijkertijd proberen ze de uitgangspunten te evenaren. Daarna worden verticale doorsnedelijnen voorbereid, waartussen er ook een identieke afstand moet zijn. De hoek van de helling wordt bepaald door hoe groot de vrije ruimte is.

Als er een muur, zwembad of andere gevaarlijke plaatsen op de binnenplaats van het huis zijn, niet ver van de afdaling, is het noodzakelijk om de constructie van de steilste heuvel te plannen.

Bij het opstellen van de tekeningen moet niet alleen rekening worden gehouden met het beschikbare territorium, maar ook met de leeftijd van de kinderen. Dus als de constructie is ontworpen voor een categorie van 3-7 jaar, kun je het speeloppervlak op een hoogte van meer dan 2 m maken. Maar je zult metalen barrières moeten maken met een hoogte van minstens 0,7 m. mag maximaal 0,5 m zijn. De hoogte van de vrije val moet worden beperkt tot 2 m.

Wanneer een val van het bovenste platform waarschijnlijk is, is het in het ontwerp noodzakelijk om de berekening van de schokabsorberende coating te voorzien. De cijfers duiden vaak niet op ondersteuningsstructuren. En er kunnen geen andere elementen van de begrafenis zijn. Het formulier moet zo eenvoudig zijn als het moeilijk is om een ​​structuur met een geavanceerde configuratie te bouwen. De tekening van de straatglijbaan moet zodanig worden gemaakt dat de afdaling niet naar de rijbaan is gericht.

ontwerp

Al op jonge leeftijd doet de verbeelding van kinderen het belangrijkste werk.Het is in staat om het ogenschijnlijk onopvallende element op de site te "schilderen" om het als een fantastische ruimte te presenteren. Maar de intentie van een deel van de volwassenen om de verbeelding te helpen, om het in een strikt gedefinieerde richting te duwen, is heel toepasselijk. En als de helling moeilijk te diversifiëren is, dan kan de opkomst veel interessanter worden weergegeven dan een eenvoudige trap. Uitstekende oplossingen van dit soort kunnen zijn:

 • een heuvel in de vorm van een "tractor";
 • boomhut;
 • "Locomotive."

Hoe doe je het zelf?

Op internet is het gemakkelijk om veel schema's te vinden voor het regelen van een kinderglijbaan. Maar het is de moeite waard serieus aandacht te schenken aan dergelijke tekeningen en tekeningen, waar barrières in detail worden getoond. Kinderen van elke leeftijd spelen onbaatzuchtig en verliezen hun realiteitsgevoel. Daarom moeten het hek en de reling vereist zijn. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de materialen waaruit de schuif als geheel en zelfs de secundaire onderdelen wordt vervaardigd.

  Er zijn twee hoofdvereisten: sanitaire veiligheid en minimaal risico op brand. Alle hout en metalen structuren moeten worden geschuurd om het risico op letsel te minimaliseren. Als je nadenkt over de toekomstige constructie en het bouwt, moeten alle sleuven en tussenruimten worden uitgesloten.Tijdens het spelen volgen kinderen niet waar ze hun vingers en zelfs hun hoofd op leggen. Het is handig om je voor te stellen hoe de dia door de ogen van een kind glijdt, en dan zal duidelijk worden waar de gevaren verborgen kunnen zijn.

  Stap voor stap ontwerp van sportartikelen begint met de voorbereiding van de afdaling. Het is gemaakt van planken die in lengte en breedte samenvallen. Hout is zorgvuldig gepolijst om de veiligheid van de afdaling te garanderen. Om de kaarten aan te sluiten, gebruikten de balken onderaan. De volgende stap is om de zijkanten van de structuur aan de afdaling te hechten.

  Om niet alle verhoudingen zorgvuldig te berekenen, kunt u eenvoudig de standaardafmetingen van de fabrieksdia's herhalen. Hij is 1,3 m hoog als hij 55 graden wordt gekanteld. Borden van de zijdelen worden geselecteerd en zo ingesteld dat de uiteinden bovenaan de site staan. Ze vervullen de functie van leuningen, die kunnen worden vastgehouden voordat ze afdalen. De zijkanten worden aan twee kanten aan de schroeven bevestigd, zodat ze op de basis van de afdaling blijven.

  Belangrijk: de zijdelen moeten grondig worden verwerkt. Alle scherpe hoeken worden gesneden en zelfs gemalen met schuurpapier. Om minder tijd en moeite te spenderen, kun je eenvoudig een slijper met een slijpwiel pakken. Vervolgens moet u markup uitvoeren.Op dit moment heb je een oefening nodig voor tuinwerk.

  Opgravingen in de grond, verkregen met zijn hulp, zijn nodig om de balk te installeren. Ter informatie: van onderen moet deze staaf worden ingevet met mastik. Nu de plaatsen waar het was geplaatst, gebetonneerd. Alleen een dergelijke oplossing zorgt voor de betrouwbaarheid en stabiliteit van de constructie. Het wordt aanbevolen om de mortel op cement M500 in standaard verhoudingen te kneden.

  Aan de bovenkant van de staven zag je sleuven gesneden. Ze zijn nodig om de bandjes om te binden. De verbinding van onderdelen wordt gemaakt met schroeven. Roosters lossen 2 taken tegelijk op: ze verhogen de stijfheid en zorgen voor de veiligheid van kinderen. Nu moet je een paar houten dwarsbalken aan het frame bevestigen.

  Aan de ene kant is een ladder bevestigd en aan de andere kant een voorbereide afdaling. Wanneer dit werk klaar is, is het noodzakelijk om een ​​houten vloer te bouwen. In de fabricage stapel het bord en bevestig het met schroeven.

  Belangrijk: boards kunnen niet dichtbij worden geplaatst. De afstanden moeten zodanig zijn dat het risico op verwonding wordt geëlimineerd, maar dat water vrijelijk kan stromen.

  Als u maximale sterkte nodig heeft, versterken de voegen van houten delen stalen hoeken. Het wordt aanbevolen om een ​​heuvel twee keer zo lang te maken als de hoogte.Het kiezen van een site, is het noodzakelijk om naar te kijken, dat hij niet is verschenen in de vallei. Wanneer de lange regens gaan, zal zich daar een "moeras" vormen. Alle houten en kunststof onderdelen vertrouwt genieten vlamvertragers.

   Maar de constructie van een houten glijbaan kan anders voorkomen. Een alternatief schema houdt in dat ze eerst alle grond verwijderen en de uitsparing egaliseren. Dit is handig als er vruchtbaar land - dan zal het niet leeg zijn en zal ergens anders ten goede komen. Verder is de site bedekt met zand en na een tijdje, wanneer het zich vestigt, ram het hele grondgebied. Deze keer is het niet waard om te verspillen, je kunt:

   • bereid een boom voor;
   • droog het;
   • snijd volgens de tekening;
   • geschuurd;
   • impregneren met beschermende componenten.

   Trappen, leuningen, balustrades en borden die nodig zullen zijn voor de aanleg van de "tunnel", dubbel-gekleurd glazuur. Tussen vlekken moeten ze worden geschuurd. Op dit voorbereidende stadium eindigt. De tijd komt aan de stichting te bouwen: om putten geproduceerd met behulp van een tuin boren, zet de klep. Het zal zeker het bouwniveau verifiëren.

   Wanneer de kleppen worden geplaatst, onmiddellijk beton en de bovenste gelast hoeken.De palen, die in de basis worden geplaatst, moeten op bepaalde plaatsen worden ingekort. Met deze inkepingen kan het hout op de hoeken worden bevestigd met zelftappende schroeven. Vervolgens zijn de pilaren onderling verbonden met snaren. De ladder is zo gedaan: de spiesen worden vastgemaakt en vervolgens op de stapel gestapeld.

    Maar de trap kan niet normaal worden gebruikt, tenzij deze wordt aangevuld met een lanceerplatform. Wanneer dit werk is voltooid, is het noodzakelijk om de basis van de afdaling voor te bereiden (deze is gemaakt van een balk). Een stalen gebogen profiel voor de helling wordt geplaatst. Een multiplex schild wordt geplaatst boven de basis onder de helling. Op dit schild is een ijzeren plaat genageld.

    De buitenranden van het vel worden gevouwen en bevestigd aan het profiel. Anders zijn blessures onvermijdelijk. Nu kunt u de openingen in de platen snijden en de randen van het vel omwikkelen. Onder de helling bereidt zich een promenade voor. De zijkanten zijn omhuld met multiplex. Nu kunt u:

    • zet het bord;
    • om de trap met leuningen aan te vullen;
    • bouw een schilddak, bedek het er bovenop met multiplex.

    Geen van de voltooide circuits kan echter niet als de enige juiste worden beschouwd. Je kunt je er altijd van terugtrekken als de situatie dat vereist. Om de oprit zelf te maken, is het niet nodig om multiplex te gebruiken. Het kan ook worden opgebouwd uit:

    • plastic plaat;
    • linoleum;
    • 0,05 cm dik gegalvaniseerd staal.

    Laminaat voor skates gebruiken onpraktisch. Onder constante belasting of gewoon in contact met water, wordt het gemakkelijk vervormd. En hier zijn nog enkele aanbevelingen:

    • Het is mogelijk om de bescherming van hout tegen vocht te verbeteren door polijsten met was;
    • olieverf is veel erger dan acrylverbindingen en vernis voor het coaten van houten dia's;
    • je kunt geen heuvel in de buurt van giftige planten en honingplanten plaatsen;
    • het is noodzakelijk om onmiddellijk te zien dat er geen leidingen en elektrische apparaten in de buurt zijn;
    • Het is onmogelijk om de oprit naar de rijbaan, het hek of de hoofdmuur te richten.

    Prachtige voorbeelden

    Maak een lijst van de regels voor het maken van dia's en leer dat de nuances lang kunnen zijn. Maar het is veel beter om het initiatief te nemen en te focussen op kant-en-klare ontwerpideeën. De onderstaande foto toont een eenvoudige, heldere heuvel, bijna geheel van hout gebouwd. Alleen het oppervlak van de helling is bekleed met plaatstaal. Tegelijkertijd zijn de beschermende platen volledig van hout. In tegenstelling tot de zorgen van sommige mensen, ziet deze beslissing er niet saai uit.

    Maar je kunt een kleurrijk en kleurrijk ontwerp maken, zelfs aangevuld met een vrij lange overgang tussen opstijgen en dalen.Met een paar tentgebouwen kun je je verbergen voor niet al te zware regenbuien. Er is een nog eenvoudiger versie waarbij het hele oppervlak van hout is. Dit ontwerp moet worden gekozen als u alleen functionaliteit nodig hebt en geen licht uiterlijk.

    Zie hieronder hoe je een heuvel met je eigen handen kunt maken op een dag.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer