Hoe een vel op een elastiek in een wieg met uw eigen handen naaien?

 Hoe een vel op een elastiek in een wieg met uw eigen handen naaien?

Slaap is een essentieel onderdeel van ons leven. Op hoe comfortabel we zijn in bed, en onze gemoedstoestand, en de kwaliteit van de slaap. Kinderen in een droom zijn zeer actief, keren zich vaak om en zwaaien met hun armen en benen, zo vaak worden de randen van het beddengoed weggeslagen en vormen ze een brok. De oplossing voor dit probleem kan dienen als een vel met elastiek in de wieg.

De keuze van de stof

Vellen op een elastische band zijn stevig gefixeerd in het leven van een moderne persoon vanwege het feit dat ze erg handig in gebruik zijn. Het is ook handig om deze vellen te gebruiken in het geval dat de vorm van het bed rond is, aangezien de standaardopties niet helemaal geschikt zijn.

Het naaien van de vellen met uw eigen handen kost wat tijd, maar het gezinsbudget kan aanzienlijk worden bespaard. Hiervoor hebt u de volgende accessoires nodig:

 • pins;
 • scharen;
 • naaimachine;
 • doek;
 • thread;
 • kleding elastisch;
 • randband;
 • ijzer.

Stof kan worden geselecteerd volgens de voorkeuren van de eigenaren: gekleurd of monochroom, badstof of gebreid.

Katoenen stoffen zijn natuurlijk, hypoallergeen, ademend en veilig voor baby's. Bamboevezel heeft antimicrobiële en antimijt eigenschappen, evenals een hoog absorptievermogen. Chintz is een van de meest betaalbare materialen, maar slijt snel. Percals en calico hebben een hoge dichtheid - de vorm van dergelijke producten verandert niet tijdens gebruik of wassen.

De flanel is aangenaam vanwege de zachtheid van de huid, maar kan bij gebruik blijven kalmeren. Satijn verfrommelt niet en heeft een hoge slijtvastheid. Gebreide stoffen kunnen snel kleur verliezen (om een ​​dergelijk resultaat te voorkomen, moet u de samenstelling van de stof die u leuk vond zorgvuldig bestuderen en rekening houden met de aanbevelingen van de fabrikant over de temperatuurmodus voor het wassen van producten die van deze stof zijn gemaakt) en strekken, maar let op de zachtheid en het comfort van dergelijke producten.

Wat te zoeken?

De belangrijkste indicatoren die worden aanbevolen om op te letten bij het kiezen van de meest comfortabele stof, zijn de posities hieronder beschreven.

 • Samenstelling. De studie van de componenten zal u toelaten om te begrijpen hoeveel natuurlijke, kunstmatige of synthetische vezels in het materiaal. Een groot percentage van het gehalte aan natuurlijke vezels verhoogt de waarde van het product. Het gebruik van overwegend natuurlijke stoffen wordt aanbevolen, omdat ze veel synthetischer gewaardeerd worden vanwege hun milieuvriendelijkheid, maar kunnen variëren in duurzaamheid.
 • Kwaliteit. Zijn indicatoren omvatten de sterkte en de duurzaamheid van stoffen. Er moet ook aandacht worden besteed aan de kleur en de methode van het verwerken van materialen, omdat fabrikanten vaak het technologische proces verwaarlozen, waardoor tijd wordt bespaard voor de productie van stoffen. Om erachter te komen hoe goede kleurstoffen zijn geverfd, kun je de geselecteerde stof nemen en het tussen je handpalmen wrijven, en dan kijken of er sporen van kleurstoffen in je handen zitten.
 • De dichtheid van de stof. Het gebeurt in alle materialen anders - het is te zien op de verpakking. De fabrikant specificeert de samenstelling en dichtheid van de stof.
 • prijs moet voldoen aan de kwaliteit van de tekeningen op stof en kleur.
 • linnen moet milieuvriendelijk zijn, veilig, niet het optreden van een allergische reactie veroorzaken wanneer deze in contact komt met het lichaam. Het moet goede absorberende eigenschappen en ademend vermogen hebben, waardoor de huid zuurstof kan ontvangen en afgeven.
 • Als je kleding voor het kind moet makendan is het noodzakelijk om rekening te houden met de mogelijke tijd voor het wassen; zodat het wasgoed goed wordt gewassen, omdat vaak kleine kinderen erop poetsen. Ook moet het snel drogen, ijzer strijken zonder extra moeite.

Hoe te naaien?

Hieronder vindt u een stapsgewijze versie van het maken van vellen van de flanel, omdat deze bijzonder comfortabel is voor de tere huid van de baby.

De matrasmat van het kinderbed is 60 x 120 cm, de breedte van de flanel is 90 cm, in dit geval heeft u een lengte van 1,5 m nodig.

Om mogelijke krimpproblemen te voorkomen, kunt u de stof wassen voordat u gaat naaien. Krimp wordt als volgt berekend:

 • het is noodzakelijk om 1x1 m een ​​stuk stof te nemen;
 • was het op dezelfde manier als je van plan bent om kleding te wassen;
 • droog het materiaal, strijk voorzichtig;
 • na de uitgevoerde procedures is het mogelijk om te berekenen hoeveel keer het segment is gaan zitten: krimp = 100 - (d2x100 / d1).

Dat wil zeggen, als het vóór het wassen 100 cm was, en na het wassen 98 cm was, dan krimp = 100 - (98x100 / 100) = 2%.

Vervolgens moet u de stof meten in overeenstemming met de mogelijke krimp. Daarna, in de hoeken van de resulterende rechthoek, moet je de vierkanten snijden - je kunt de kartonnen spaties in de vorm van vierkanten maken voor verder gebruik van 15-17 cm breed.

Nadat de vormen zijn gesneden, moeten de binnenranden van de vierkanten aan elkaar worden genaaid - dit resulteert in een soort envelop. Vervolgens moet u de randen van de stof bedekken of de randstrook omzomen (deze methode is interessanter vanwege de esthetiek).

Om kauwgom te naaien, hebt u vier van dergelijke segmenten nodig, één voor elke zijde. De lengte van elke snede van het tandvlees is 25 cm. Aan de randen van het blad moet je elke hoek van 20 cm in beide richtingen markeren. Uitgerekt gom moet met pennen worden vastgemaakt, zodat het midden van het tandvlees grenst aan de hoeknaden. Het is mogelijk voor gemak met het strijkijzer om de bochten voor het tandvlees rond de omtrek van het vel te strijken.

Dan zou je het allemaal moeten flitsen met een zigzag: hoe groter de zigzag, hoe beter.

Er zijn ook andere manieren om gomvellen te naaien. Bijvoorbeeld wanneer niet de hele omtrek van het product is genaaid, maar slechts twee tegenoverliggende zijden. In dit geval moet u de meter van de elastische band correct berekenen, zodat het product aan alle kanten goed op de matras (matras) past.

Nadat het werk aan het resulterende ovale geval was voltooid, bonden alle knobbeltjes. Kinderbedlaken is klaar, u kunt het op de matras proberen.

Volgens hetzelfde principe kunt u vellen van andere formaten naaien, ongeacht de grootte van het bed. Als de maat van de stof niet overeenkomt met de breedte van de matras, de hoogte van de zijkanten, dan kunt u de zijkanten afzonderlijk afkanten.

Het patroon is vrij eenvoudig. Het belangrijkste is om de benodigde hoeveelheid stof te kopen. Om dit te doen, meet de lengte en breedte van de matras, evenals de hoogte van de zijkanten. Gemiddeld is het ongeveer 15-20 cm.

Dan zou u een rechthoek op de stof moeten tekenen. De breedte van één zijde is gelijk aan de lengte van de matras en de hoogte van de twee zijden. Dat wil zeggen, als de hoogte van de zijkant van de matras 20 cm is, dan moet je 40 cm nemen. Nog een 30 cm aan de eerste kant toevoegen en de juiste opmaak maken.

De andere kant van de matras is gelijk aan de breedte van de matras, de hoogte van de twee kanten, maar u moet nog 20 cm toevoegen.

Daarna moet de resulterende rechthoek hoeken snijden in de vorm van vierkanten met een zijde van 15 + 10 cm.

Voor het naaien van waterdichte vellen hebt u een regenjas nodig waaruit regenjassen en waterdichte pakken worden genaaid. Het is ook mogelijk doekdoek te gebruiken. U moet de vereiste maat waterbestendige stof nemen en deze rond de omtrek van de rechthoek laten vallen in het stadium waarin het patroon is gemaakt van de hoofdstof. U kunt de stof vastmaken door overlangs en dwars naaien met een laken - zodat deze langer meegaat en zijn uiterlijk niet verliest wanneer hij machinaal wordt gewassen. Met behulp van een waterdichte stof, kunt u gemakkelijk besmetting van de matras (matras) in het geval van baby ontlasting voorkomen.

afmeting

Het is belangrijk om de afmetingen van de matras zorgvuldig te meten voordat u de stof aanschaft, omdat de afmetingen enigszins kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant. Matrassen voor kinderen zijn er in de volgende maten: 60x120, 60 bij 190, 60 bij 195, 60 bij 200, 65 bij 125, 65 bij 190, 65 bij 195, 65 bij 200, 70 bij 140, 70x160, 70 bij 190, 70 bij 195 , 70 bij 200, 75 bij 190, 75 bij 200 en 80x160 cm.

De maten van de afzonderlijke varianten: 80 bij 190, bij 80 bij 195, bij 80 bij 200, bij 85 bij 190, bij 85 bij 195, bij 85 bij 200, bij 90 bij 190, bij 90 bij 90, bij 90 bij 200, bij 190 bij, bij 195 bij 90 en bij 90 bij 90, bij 90 200 cm

Bij het kiezen van een set beddengoed moet ook rekening worden gehouden met mogelijke variaties in grootte in verhouding tot de leeftijdscategorie van het kind.

Voor kinderen in de kleuter- en lagere schooltijd moeten de afmetingen 120 bij 60 of 125x65 cm zijn, voor kinderen van 6-7 jaar en ouder - 160x80 en 160x70 cm. Wat oudere kinderen betreft, zijn er nog enkele opties: 90x200, 80x190, 200x80 en 80x180 cm

Voordat u textiel koopt en snijdt, moet u ook het verbruik van textiel voor de hoogte van de zijkanten en voor het bedekken van het materiaal niet vergeten. Zorgvuldige selectie van de textuur en de grootte van de stof zal het kind laten genieten van een rustige slaap.

Hoe te berekenen?

U kunt de volgende formule toepassen om de stof voor het naaien van vellen te berekenen, waarbij A de breedte van de matras is, B de lengte ervan en C de dikte.

De breedte van het vel wordt als volgt berekend:

W = A + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (voor naden en naadtoeslag).

Vel lengte:

D = B + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (voor naden en naadtoeslag).

Na het uitvoeren van de nodige berekeningen, moet een rechthoek worden uitgesneden op de stof met zijden gelijk aan Ш en D.

Hoe u een blad op een elastiek in een wieg kunt naaien, zie de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer