Functies en variëteiten van badstoflakens

Badstof lakens zijn een multifunctioneel zacht en betrouwbaar ding in gebruik van elk huis. Deze producten geven de familie gezelligheid en comfort, waardoor ze het huishouden echt plezier bieden, omdat ze zo zacht en aangenaam aanvoelen. Onder de badstoffen zijn er vele variëteiten, waarvan elke huisvrouw de meest geschikte optie voor haar interieur kan kiezen.

Hoe kan ik gebruiken?

De functionaliteit van het product kent geen grenzen.

 • Ze kunnen in hun hoofddoel worden gebruikt als een lichtgewicht sprei om 's nachts te bedekken. Tijdens de warme periode zal het doek gemakkelijk een deken vervangen.
 • Een zeer aangenaam gevoel geeft een laken, dat wordt gebruikt als een badhanddoek. De stof absorbeert perfect vocht en verwarmt het lichaam na badprocedures.
 • Platen kunnen op de grond liggen en eropuit gaan om met het kind te spelen. In dit geval kunt u zich geen zorgen maken dat het kind zijn voeten op de koude vloer laat afkoelen en u kunt niet bang zijn dat na de wedstrijden de vloer zal worden verwend.
 • Het product kan met u meegenomen worden naar het strand of op een uitstapje naar het platteland. Aan de kust wordt het een plaatsvervanger voor een zonnebank en tijdens de wandeling kan het worden gebruikt als beddengoed.
 • Een laken, bovenop het bed geplaatst als decoratieve sprei, ziet er zeer elegant en huiselijk uit.

materialen

Bij de productie van badstof worden vellen gemaakt met verschillende materialen.

 • Cotton. De meest traditionele optie. Een katoenproduct onderscheidt zich door zijn natuurlijkheid, wat op zijn beurt zorgt voor milieuvriendelijkheid en hypoallergeniciteit. Bovendien wordt deze stof gekenmerkt door zachtheid, slijtvastheid en duurzaamheid.
 • Len. Dit is een andere versie van het natuurlijke materiaal waaruit badstofvellen zijn gemaakt. Deze stof heeft dezelfde eigenschappen als katoen, maar de draden zijn dunner.
 • De bamboe Bamboo Matter heeft zijn antibacteriële eigenschappen, verbazingwekkende zachtheid en tederheid.Het aanraken van zo'n canvas is ontzettend leuk. De belangrijkste voordelen van een bamboemat zijn het gemak en het vermogen om snel te drogen.

species

   Het belangrijkste doel van het product is om als een vel te gebruiken, Daarom worden producten vervaardigd in overeenstemming met de klassieke afmetingen:

   • anderhalve: 140x200, 150x200;
   • tweepersoonskamers: 160x220, 180x220;
   • Euro-formaat: 200x220, 220x240.

   Bovendien kunnen voorwaardelijke bladen worden verdeeld in volwassenen en kinderen. Als een product voor kinderen is geselecteerd, wordt er voor ouders een enorme keuze gemaakt uit alle mogelijke moderne ontwerpen: dit zijn stripfiguren, sprookjesfiguren en gewoon abstracties in pastelkleuren. Als het canvas voor kinderen wordt gebruikt, lijkt het net zo veelzijdig. Het kan in een wieg of kinderwagen worden gelegd, het is toegestaan ​​om het kind na het bad af te vegen of in plaats van een deken te bedekken.

   De meest populaire zijn de laatste tijd waterdichte kinderkleding. Ze worden universeel gebruikt voor de jongste kinderen. Het maakt het leven gemakkelijker voor de jonge moeder en de spanningsversie, die een laken op elastische banden is. Het is gemakkelijk om te leggen, op een matras te versterken, een mobiel kind kan het niet omver gooien en slaapt de hele nacht stil op een comfortabele en soepele stof.

   Badstofplaten kunnen in groepen worden verdeeld op basis van het type stapel.De lengte van de vezels is meestal 5 mm. Als u een product met een korter dutje koopt, zal het materiaal een beetje ruw voor de huid zijn. Langere villi zijn van korte duur, omdat ze snel rollen. Afhankelijk van het type garen, worden de volgende opties onderscheiden:

   • single: deze stof heeft een dutje aan één kant;
   • dubbel: verschilt in dichtheid, zachtheid, weerstand tegen verloop;
   • Twisted: het is een duurzame optie die niet alleen lang functioneel blijft, maar ook zijn oorspronkelijke uiterlijk behoudt;
   • gekamd: het is hygroscopisch, de lussen van een dergelijk product zijn niet vatbaar voor schokken, en daarom is het perfect voor gebruik als een handdoek.

    Als je naar de winkel gaat voor badstof lakens, zal de gastvrouw verrast zijn hoe divers het assortiment in hun ontwerp is. U kunt het product kiezen in overeenstemming met elke smaak en voorkeuren. De meest voorkomende opties zijn:

    • monofoon of veelkleurig;
    • eenzijdige illustratie;
    • jacquard patroon;
    • Velourspatroon;
    • canvas met ongebruikelijke randen;
    • materiaal met 3D-afbeeldingen die zijn gemaakt door het formaat van de stapel te wijzigen.

    Populaire fabrikanten

    Het is erg belangrijk om bij het kiezen van een product rekening te houden met het land van fabricage en het bedrijf zelf. Met de actieve ontwikkeling van technische vooruitgang bij de productie van textiel, komen er ook nieuwe technieken en technologieën voor de productie van producten naar voren. En dat betreft niet alleen het ontwerp van producten, maar ook de kwaliteit ervan, want het gebruik van hoogwaardige vellen biedt niet alleen comfort en gezelligheid, maar ook de gezondheid van mensen. Het veroorzaakt geen ongemak voor de huid, het verwarmt in de koude nacht, en met zijn aangename tastbare eigenschappen bespaart het tegen stress en slapeloosheid.

    Afgaande op de feedback van consumenten kunnen de producten van sommige fabrikanten als producten van de hoogste kwaliteit worden beschouwd.

    • Wit-Russische bedrijf "Homeliness". Het voordeel van textiel van dit merk is het gebruik bij de productie van uitsluitend natuurlijke grondstoffen.
    • Fabrikanten uit Turkije: Hanibaba Home Linem, Le Vele, Ozdilek. Het grote voordeel van de producten is een breed scala aan producten. Elke koper zal kunnen kiezen tussen de producten van Turkse textielbladen, die overeenkomen met de gewenste grootte, esthetische voorkeuren, prijsklasse.
    • Merk van Ivanovo. Ivanovo textiel is een zeer serieuze concurrent van geïmporteerde producten. Voor de prijs winnen deze producten zelfs, en in termen van kwaliteit zijn ze niet minderwaardig. Onder de vellen Ivanovo-productie vindt u de meest geschikte optie voor uw huis.
    • Turks bedrijf Sikel Pique. Het grote voordeel van dit bedrijf is het gebruik van natuurlijke bamboe van eersteklas kwaliteit.
    • Zeer goede producten worden uit China gebracht. Ze onderscheiden zich niet door een hoge prijs, maar worden aangeboden in een vrij groot assortiment met verschillende designontwerpen.
    • Nog een aanbevolen door consumenten Turkse fabrikant - Karna Medusa. Het is gespecialiseerd in de productie van producten met dubbelzijdig dutje, dat wordt gekenmerkt door zeer zachte en zachte vezels.
    • Hoge feedback ontvangen Russische bedrijven Fiesta en Cleanelly, evenals de thuiscollectie van het Turkse bedrijf Home. Merk op dat merken hoogwaardige, praktische en goedkope producten aanbieden.

    Hoe te kiezen?

    Ga naar de afdeling textiel voor badstof lakens, je moet aandacht besteden aan verschillende criteria.

    • De dichtheid van de stapel. Meestal maakt deze indicator 300-800 g / m ². Hoe lager de dichtheid, hoe korter de levensduur geassocieerd met dit product. Optimaal comfortabele en resistente producten met een dichtheid van 500 g / m².
    • Ontbreken van synthetische materialen. Milieuvriendelijk materiaal mag geen kunstmatige toevoegingen bevatten, maar laat geen producten achter die een beetje viscose of niet meer dan 20% polyester bevatten. Door deze toevoegingen wordt het weefsel zachter, kneedbaarder en duurzaam.
    • Informatie op het etiket. Maak uzelf vertrouwd met de samenstelling en afmetingen van het product dat op het etiket wordt vermeld. Als deze gegevens niet beschikbaar zijn, moet een dergelijke fabrikant niet vertrouwd worden.

    Subtiliteiten van zorg en opslag

    Om het product lang zijn functionaliteit en esthetische uitstraling te behouden, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het de juiste zorg- en opslagcondities heeft. Verschillende punten zijn belangrijk.

    • Wasproducten van de badstof kunnen in de wasmachine zijn, zoals klassiek linnengoed. Bewaart goed de producten van hun prestaties en handwas. In elk geval moet u niet vergeten dat de watertemperatuur minstens 30 ° C moet zijn. Het vroeg weken van lakens is toegestaan.
    • In geen geval kunt u het strijken van de badstof blootstellen. Hoge temperaturen kunnen de structuur van de stapel veranderen, wat de levensduur van het product aanzienlijk verkort.
    • De opslagoptie die de voorkeur heeft, bevindt zich in een kast met aromatische geuren in een plastic zak naast de rest van het beddengoed.

      Badstof lakens zijn niet alleen een heel praktisch en noodzakelijk product in huis, maar ook een interessant decoratief element dat harmonieus in elk interieur past. Hoogwaardig beddengoed en baden zullen niet alleen het huishouden verrukken, maar ook zorgen voor een gezonde en volledige nachtrust.

      Hoe u een vel op een elastische band vouwt, zie de volgende video.

      Comments
       auteur
      Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

      Inkomhal

      Woonkamer

      slaapkamer