Tips voor het kiezen van een elektrische plaat

Nog niet zo lang geleden zagen de meeste Russen een elektrische deken alleen in de cartoon "Dappere kleine broodrooster". Sindsdien is er veel veranderd en tegenwoordig zijn beddengoed met elektrische verwarmingselementen breed vertegenwoordigd op de Russische markt. Om een ​​dergelijke aankoop aan uw verwachtingen te laten voldoen, is het de moeite waard om de kenmerken, variëteiten en tips voor het kiezen van een elektrische plaat te overwegen.

Speciale functies

De elektrische plaat is in feite een hybride van beddengoed en een elektrische kachel, ontworpen om mensen te verwarmen die erop slapen. Structureel is de elektrische plaat een stel kleine verwarmingselementen, bekleed met textiel. Tegelijkertijd zijn de afmetingen van de verwarming zo klein dat een persoon die in een dergelijk bed slaapt zijn aanwezigheid niet zal voelen.

  De veiligheid van een slapende persoon wordt geleverd door een combinatie van beschermende elementen (minstens twee zekeringen) in het ontwerp, elektrische isolatie en een speciaal geselecteerd stofferingmateriaal dat niet vlam vat bij verhitting. Uiteraard geven deze materialen ook geen giftige dampen bij verhitting.

  In Russische omstandigheden is een verwarmd bed niet alleen relevant voor inwoners van de zomer.overnachten in een onverwarmd huis in koud en nat herfstweer, maar ook voor stedelingen in huizen waar de werking van het verwarmingssysteem onderbroken is. Een andere optie voor het gebruik van het product is in woningen met onafhankelijke verwarming, waarbij de aanwezigheid van een warm bed het mogelijk maakt om de verwarming van de hele woning voor de nacht te verminderen, waardoor aanzienlijk wordt bespaard op energiedragers.

  De prijs van deze producten varieert van een tot tienduizend Russische roebels.

  species

  De eenvoudigste elektrische plaat heeft slechts één modus: hij verwarmt het bed terwijl het is ingeschakeld. Natuurlijk kan het gebruik ervan nauwelijks comfortabel worden genoemd (vroeg of laat zal het nodig zijn om het handmatig los te koppelen van het stopcontact), maar dergelijke producten zijn relatief goedkoop.

  Meer geavanceerde opties hebben elektronische verwarmingssensoren, een bedieningspaneel en verschillende temperatuurmodi - van twee (directe verwarming en temperatuurbehoud) tot tien. Veel producten zijn ook uitgerust met timers, waarmee u de tijd kunt instellen waarna de warmte wordt uitgeschakeld. Sommige elite-modellen stellen u in staat om bovendien de lokale verwarming van afzonderlijke secties van het product te regelen. Zo'n functie is bijvoorbeeld geïmplementeerd in het modellengamma van het merk Beurer.

  De elektrische stroom van alle producten op de Russische markt ligt in het bereik van 40 tot 140 watt. Het is duidelijk dat de vellen met minder vermogen langzamer opwarmen en hun maximale temperatuur veel lager is. Omgekeerd kunt u met de krachtigste vellen het bed vrijwel onmiddellijk opwarmen tot een merkbare temperatuur - ten koste van een zeer hoog energieverbruik.

  Naast deze kenmerken variëren producten in grootte, opstelling van verwarmingselementen (aan beide zijden of op één), ontwerp, extra functies en ook het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

  voordelen

  Het belangrijkste voordeel van de elektrische plaat is de mogelijkheid om het bed direct te verwarmen zonder energie uit te geven aan het verwarmen van de hele kamer.In deze warme plaat met elektrische verwarming wint zelfs de luchtverhitters en elektrische radiatoren die alledaags zijn geworden. Energie-efficiëntie van elektrische bedden ligt op het niveau van directionele infraroodzenders (bijvoorbeeld UFO).

  Naast directe verwarming hebben deze producten ook een therapeutisch effect. Slapen op zo'n bed zal dus helpen de spanning te verlichten na lichamelijke inspanning en de bloedtoevoer naar de huid en spieren te verbeteren. Welnu, voor mensen die lijden aan osteochondrose of reuma, kan zo'n warm bed een echt wondermiddel zijn, waardoor hun lijden enorm wordt verlicht.

  Ten slotte is het mogelijk om dit product niet helemaal zoals bedoeld te gebruiken - om kleding en bed ermee te drogen of om vocht te bestrijden.

  tekortkomingen

  Samen met de voor de hand liggende voordelen, hebben elektrische vellen en een aantal nadelen. Dergelijke producten zijn gecontra-indiceerd:

  • mensen die lijden aan verschillende huidziekten (vooral kwaadaardige tumoren);
  • personen die lijden aan acute infectieziekten (verbetering van de bloedtoevoer naar de aangetaste weefsels kan de toestand van de patiënt verergeren);
  • mannen met prostaatadenoom;
  • personen met verhoogde lichaamstemperatuur (extra warmte zal de gezondheidstoestand aanzienlijk verslechteren);
  • zwangere vrouwen (oververhitting kan leiden tot hypertonie van de baarmoeder, die is beladen met een miskraam);
  • kinderen jonger dan drie jaar (door een ander mechanisme van thermoregulatie oververhitten ze sneller).

  tips

  Bij het kiezen van een product moet speciale aandacht worden besteed aan het materiaal van de bekleding. De beste tonen zichzelf lakens, waarvan het oppervlak is gemaakt van katoen - omdat dit materiaal zowel milieuvriendelijk, hypoallergeen en aangenaam aanvoelt. Het nadeel van katoenen lakens is hun snelle vervuiling en slijtage. Van dit materiaal maakte het grootste deel van het bereik van het bedrijf Pekatherm.

  Elektrische palen van polykatoen, fleece en andere synthetische materialen zijn beter bestand tegen externe invloeden. Niet veel minderwaardig aan natuurlijke materialen in tactiele kwaliteiten, dergelijke vellen zijn veel sterker en veel gemakkelijker schoon te maken.

  Bij het kiezen van een fleeceproduct moet speciale aandacht worden besteed aan de kwaliteit van het materiaal. - goederen van fleece van mindere kwaliteit verliezen snel hun oorspronkelijke vorm en kleur. Synthetische vellen - de basis van het bereik van het bedrijf Montiss.Om het elektrische blad te beschermen tegen verontreiniging, kunt u een normaal blad gebruiken, er bovenop leggen. Over het algemeen loont het de moeite om de aanbevolen zorg voor het product zorgvuldig te bestuderen - als sommige velletjes machinewasbaar zijn, worden andere alleen chemisch reinigen getoond. Overweeg dit punt bij het kiezen, zodat de zorg voor de aankoop niet voor u meel wordt.

  Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een nuance is de grootte van het product dat wordt gekocht. Het is beter als het laken in uw bed past of zelfs iets groter is, anders is het minder comfortabel om op te slapen. Voor een standaard eenpersoonsbed zijn producten van maat 130 x 70 cm het meest geschikt, voor de "loft" - 150 bij 80 cm, en voor een klassiek tweepersoonsbed dient u vellen van 200 bij 170 cm te kopen.

  Het is alleen logisch om een ​​product met grote capaciteit te kopen voor een tweepersoonsbed in een erg koud huis. Voor de meeste gevallen zijn vellen tot 80 watt voldoende.

  Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de lengte van het netsnoer, die niet kleiner mag zijn dan de afstand van uw bed naar het dichtstbijzijnde stopcontact.

  Laken of deken

  Naast de elektrische platen die in het artikel worden besproken, zijn ook verwarmde dekens op de markt. Dit product kan worden gebruikt als een laken, of om het te verbergen tijdens de slaap, of zelfs om erin te wikkelen, zoals in een deken. In dit geval zijn alle kenmerken van deze producten, inclusief vermogen, prijs en gebruikte materialen vergelijkbaar met elektrische platen - het grootste verschil zit in de functionaliteit. Elektrische dekens zijn meestal flexibeler dan vellen, maar massiever en minder comfortabel wanneer ze als beddengoed worden gebruikt.

  Wanneer u kiest tussen twee opties voor elektrisch beddengoed, moet u nadenken over de manier waarop u het product gaat gebruiken. Als multifunctionaliteit belangrijk voor u is, stop dan uw keuze op een deken. En als u alleen geïnteresseerd bent in het verwarmen van het bed - dan bent u meer geschikte optiebladen.

  beoordelingen

  De meeste eigenaren van elektrische bedden zeggen hun comfort, veiligheid, efficiëntie en gebruiksgemak. Gedurende meerdere jaren heeft geen van de gebruikers ooit gevallen van brand of elektrische schokken geconstateerd.Maar de betrouwbaarheid van sommige producten, vooral goedkope elektrische vellen geproduceerd door bedrijven uit China, veroorzaakt veel klachten van gebruikers - sommige modellen worden na een jaar werken onbruikbaar. De situatie wordt verergerd door het feit dat de garantie van de meeste fabrikanten alleen betrekking heeft op gevallen waarin het product in een droge ruimte wordt gebruikt.

  Gedetailleerd overzicht van de verwarmde elektrische platen - in de video hieronder

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer