Hoe kies en vouw je het trekvel?

De moderne textielmarkt biedt een enorme selectie beddengoed. Hij is, zoals elk product op de markt, inherent aan het voortdurend bijwerken van de ontwerp- en operationele kenmerken. Het was als gevolg van de zoektocht naar nieuwe ideeën dat er een nieuwe fabricage van textielontwerpers verscheen - een spanningsveld. Het verscheen onlangs, maar werd onmiddellijk populair. Hoe te kiezen, vouwen, gebruiken en zelfs zelf naaien is in dit artikel.

Wat is en wat zijn de voordelen?

Een elastische band wordt in een soortgelijk vel genaaid, waardoor het laken de matras van bovenaf bedekt, en de elastische band langs de randen genaaid en die zich op dit moment onder de matras bevindt, ondersteunt de vooraf ingestelde spanning. Aldus wordt het vel gefixeerd op het oppervlak van het matras en beweegt het niet tijdens menselijke bewegingen.

De voordelen ervan zijn duidelijk en talrijk.

 1. Zoals hierboven vermeld - het is stevig op de matras bevestigd. Dit kenmerk kan alleen worden gewaardeerd door het zelf te controleren.
 2. Dit blad kan niet strijken. Vanwege de fixatie en spanning hoeft het niet te worden gestreken na het wassen of in de ochtend.
 3. Het wordt niet alleen als een laken gebruikt, maar ook als een hoes op de matras.
 4. Profiteer van de kindermatras.
 5. Voor rusteloze slaap, babylaken met een rubberen band - de beste optie.

Hoe te kiezen

Lakens met spansheets moet worden geselecteerd op basis van de volgende hoofdcriteria.

 1. Doek. Het meest acceptabele materiaal voor bedlinnen is altijd een katoenen stof geweest, zoals calico, maar nu wordt prioriteit gegeven aan alle natuurlijke stoffen, waaronder zijde, vlas en zelfs mahra. In de winter en de zomer 'passen' ze zich aan de lichaamstemperatuur aan - in de zomer 'koelen' ze uit tot verkoeling en in de winter 'koelen' ze niet. Ondanks het overduidelijke voordeel, werden kunstmatige weefsels, viscose en bamboe ook relatief populair. Met hoogwaardige productie, zijn dergelijke materialen niet minderwaardig aan natuurlijke knitwear, maar hebben ze een meer betaalbare prijs.De meeste synthetische stoffen hebben een mooi uiterlijk en gemakkelijk wassen, maar kunnen de huid nadelig beïnvloeden bij langdurig of continu contact.
 2. Size. Lakens, zoals elk beddengoed, hebben de normen van de geproduceerde modellen: de grootste - euromax - de koninklijke set wordt geleverd in 200x200 cm; dubbele set - euro - 180x200 cm; nog één dubbel - klein - 160x200 cm; en anderhalve sets met afmetingen van 140x200 en 90x200 cm .De afmetingen van de bladen worden geselecteerd op basis van de afmetingen van het matras, daarom zijn er naast de standaardafmetingen modellen met andere afmetingen geproduceerd. Als er veel ruimte op de matras overblijft wanneer het vel wordt getrokken, is het het beste om het vel te vervangen, omdat het in dit geval het niet vasthoudt.
 3. Het bed wordt gekozen volgens het patroon of de kleur die u wilt. naar eigen goeddunken van de koper. Maar we moeten niet vergeten dat elk beddengoed in de loop van de tijd de neiging heeft zijn kleur te verliezen.

Hoe te vouwen

Deze vraag klinkt misschien een beetje vreemd, vooral als het gaat om lakens. Het is gemakkelijk om het gebruikelijke vel te leggen, maar vreemd genoeg is het vel met een elastische band, ondanks de parachute-vorm, ook niet moeilijk te vouwen.

Om dit te doen, doet u het volgende:

 1. Neem een ​​blad in beide handen, vouw doormidden, "duwen" de hoeken in elkaar.
 2. Vouw het vel opnieuw dubbel en verbind de hoeken met elkaar.
 3. Vouw het vel in drie delen in de breedte.
 4. Vouw het vel in de lengte doormidden en herhaal het opnieuw.

  Er is een andere manier om vellen te vouwen met elastiek.

  1. Plaats het wasgoed op een groot en plat oppervlak zoals een tafel of bed.
  2. De onderste hoeken worden ingevoegd in de bovenste hoeken.
  3. Gladde randen met een rubberen band.
  4. De bovenste helft van het vel wordt als een zak binnenin gelegd.
  5. De onderste helft van het blad ligt er bovenop.
  6. Vervolgens wordt het vel meerdere keren dubbel gevouwen tot het formaat dat u nodig hebt.

  De eerste vouwoptie is meer geschikt voor kleine vellen met een elastische band van 160x80 of 80x160 cm. Hun verschil, ondanks de identieke cijfers, is dat ze allemaal bedoeld zijn voor matrassen van verschillende groottes.

  De tweede vouwoptie is meer geschikt voor bedlinnen in de volgende maten: 80x200 cm, 90x200 cm, 120x200 cm, 90x190 cm. Ze verschillen in een veel grotere maat en de tweede methode past meer bij hen dan de eerste.

  Het is niet gemakkelijk om te wennen aan het vouwen van zo'n vel vanaf de eerste keer, maar na verloop van tijd kun je een goede vaardigheid verwerven.

  Hoe te naaien

  Als je geen geschikt vel in de winkels hebt gevonden, is het heel eenvoudig om het zelf te naaien.

   Benodigde materialen: stof, draad, naaimachine, gom en krijt voor stof.

   1. Het proces begint met de keuze van de stof. Zoals bij elk bedlinnen, is altijd de voorkeur gegeven aan elk katoen (of ander natuurlijk materiaal).
   2. Vervolgens is de meting van de afmetingen van de matras. Van de gemeten waarden worden 30 tot 50 cm toegevoegd voor het deel van de stof dat op de zijkanten van de matras past. Het patroon kan zowel op ruitjespapier als direct op de verkeerde kant van de stof worden gemaakt.
   3. Vervolgens wordt het patroon twee keer gesneden en dubbelgevouwen.
   4. Vanaf de rand van de gemeten vierkante afmeting 25x25 cm en knippen met een schaar.
   5. Een naad wordt gemaakt op een afstand van 2,5 cm in de zoom en gestikt met machinesteken langs de binnenrand.
   6. Een elastische band wordt met een pen in de naad gestoken.
   7. Het product is klaar.

   Zoals u kunt zien, is beddengoed behoorlijk eenvoudig. Volgens dezelfde instructies kunt u ook een product naaien voor een ovaal matras, u hoeft alleen maar een ovaalvormig patroon te maken.De rest is hetzelfde.

   beoordelingen

   De meeste klanten kopen dit soort producten natuurlijk liever. Naast het feit dat het proces van het vullen van het bed veel eenvoudiger is geworden, zoals zij opmerken, hebben deze bladen dus nog steeds geen zorgvuldig onderhoud nodig. Consumenten hebben de massa van de vrijgegeven tijd genoteerd, die eerder werd besteed aan het strijken van lakens.

   Van de kleine nadelen, wordt de mogelijkheid opgemerkt om dergelijke was niet altijd op een gemakkelijke manier op te slaan. U moet uw hand vullen voordat u de vellen correct vouwt.

   Beddengoed met een laken op een elastische band verscheen vrij recent en het is een zonde om niet al het gemak van het gebruik van het op jezelf te voelen.

   Zie de volgende video voor meer informatie over het correct vouwen van het spanningspapier.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer