Euro-formaat bladen

 Euro-formaat bladen

Vanwege de hoogste kwaliteit wordt bedlinnen vervaardigd in de Europese Unie steeds populairder op de Russische markt. Het grootste probleem van EU-sets is dat de door de EU-verordeningen vastgestelde grootten aanzienlijk verschillen van de gereguleerde Russische GOST's die de binnenlandse consument kent. Het is de moeite waard om te overwegen wat de geaccepteerde euroformaten zijn en hoe je je niet vergis met de selectie van een kit voor je matras.

Speciale functies

Ondanks de beschikbaarheid van regelgevingsdocumenten, voldoen niet alle fabrikanten uit Europa strikt aan de vastgestelde normen. Meestal komen de hieronder gespecificeerde maten overeen met kits die zijn geproduceerd in Italië, Frankrijk en Polen.Het linnen van fabrikanten uit Duitsland kan overeenkomen met zowel de Euro-maatstaf als de Russische GOST 31307-2005, die in 2007 van kracht werd.

Let bij het kiezen van een set op het feit dat de afmetingen erop kunnen worden opgegeven zoals in de gebruikelijke centimeters en in inches. Meestal is een dergelijke markering te vinden op producten van fabrikanten in het VK, evenals op sets die bedoeld zijn voor export naar de Verenigde Staten.

Als u de opgegeven afmetingen in inches naar centimeters wilt converteren, volstaat het om hun waarden met 2,54 te vermenigvuldigen.

Een andere belangrijke nuance van de verwerving van Europees linnen - vaak in de samenstelling ervan in plaats van de gebruikelijke vellen is een optie op een elastische band, die stevig aan de matras kan worden bevestigd. De aanwezigheid van een dergelijk product wordt aangegeven in de markering door de aanduiding van hoeslakens.

Een andere versie van producten op een elastische band, die een decoratieve pony heeft die op de grond hangt, is gemarkeerd met het symbool voorzien van valance. Alle EU-bodemsets bevinden zich in een van de gestandaardiseerde maten. Overweeg elk van hen in meer detail.

Babybed

Dit linnengoed is bedoeld voor babybedjes. Soms zijn dergelijke kits gelabeld met Crib.De standaardafmetingen van de vellen zijn 120 x 170 cm, en in gevallen waarbij de set wordt geleverd met het product op een elastische band, zijn de afmetingen 60 x 120 cm.

Single / Twin

Deze standaard komt overeen met de klassieke enkele set. De grootte van een regulier product is 183 x 274 cm, in het geval van een variant met een elastische band, zijn de afmetingen 90 x 190 cm.

dubbel

Lingerie van deze maat is een bekende dubbele set. Soms wordt in plaats van Double de aanduiding Full gevonden op sets van dezelfde afmetingen. De grootte van het eurobankbiljet in verband met dit type zal precies 229 x 274 cm zijn. In gevallen waarin in plaats van het gebruikelijke product een optie op een elastische band is, zijn de afmetingen 140 x 190 cm.

koning

Deze kits zijn maxi-dubbele versies. Ze zijn ontworpen voor grote bedden. Europane in deze versie heeft een formaat van 274 x 297 cm. Goederen met elastisch rubber, overeenkomstig deze standaard, hebben afmetingen van 150 x 200 cm.

koningin

Deze optie is de grootste van alle beschikbare Europese maten voor bedden, het is ontworpen voor bijzonder luxe en grote bedden. Het formaat van de gebruikelijke bladen voor hem - 305 x 320 cm. Het product met een elastische band zal de afmeting hebben van 180 x 200 cm.

Niet-Europese "Europese normen"

Soms gebeurt het dat de etikettering van "euro" wordt toegepast op goederen die buiten de Europese Unie worden geproduceerd, namelijk in China, Turkije en Rusland. Dergelijke producten hebben een iets ander formaat. Als u de inscriptie "Europese norm" op het pakket ziet en het productieland geen verband houdt met de EU, de grootte van de vellen in de set kan zijn:

 • 220 x 250 cm;
 • 230 x 250 cm;
 • 220 x 240 cm;
 • 240 x2 60 cm;
 • 260 x 270 cm

Soms zijn er sets met het label "Euromax". Ze worden het vaakst geproduceerd in China en Turkije, en de grootten van vellen daarin kunnen de volgende zijn:

 • 240 x 270 cm;
 • 245 x 270 cm;
 • 260 x 280 cm;
 • 270 x 310 cm;
 • 290 x 310 cm

Als u de inscriptie "euro" ziet, moet u de verpakking van het product en de aangegeven maat zorgvuldig onderzoeken - anders bestaat de kans op een verkeerde keuze.

Maatselectie

Maak geen fout met de grootte van de gekochte set, zodat u een eenvoudige formule kunt gebruiken, bepaalt de minimale parameters van de vellen die bij uw matras passen:

 • De lengte van het blad mag niet minder zijn dan de som van uw matras en de hoogte;
 • de breedte van het gekochte product is minimaal de som van de lengte van de matras en de dubbele hoogte.

Deze relaties zijn te wijten aan het feit dat het vel voor betrouwbare fixatie onder de randen van de matras moet buigen.Anders wriemelt het langs het oppervlak en kreukelt het, wat het comfort van je slaap aanzienlijk zal verminderen.

Deze relaties worden ook bewaard voor de opties van vellen op een elastische band - het enige verschil is dat het nemen van een grote kit "in reserve" niet de moeite waard is in dit geval, omdat het overtollige materiaal onder de matras niet zal werken.

Voor een matras van 180x210 cm met een dikte van 20 cm, zijn de vereiste afmetingen:

 • lengte: 210 + 20 = 230 cm.
 • breedte: 180 +40 = 220 cm.

Bij het kiezen van de grootte van de sets, vergeet niet rekening te houden met de eigenschappen van het materiaal waaruit het product is gemaakt. Als het een aanzienlijke hoeveelheid katoen bevat, kan de set na meerdere wasbeurten, vooral in te warm water, merkbaar gaan zitten. Het is beter om sets te nemen van katoenhoudende stoffen, zoals grof calico of satijn, met een kleine marge.

Omgekeerd, sets van linnen, synthetische stoffen, evenals materialen die zijde bevatten, is het beter om precies de grootte van uw bed te kopen, want als u alle regels van de zorg volgt, nemen ze praktisch niet af, zelfs na meerdere jaren van gebruik.

Algemene tips

Voor een comfortabel en herstellend vermogen van de slaap is het niet voldoende om alleen de juiste maat beddengoed te vinden. Er moet aandacht worden besteed aan de andere kenmerken.Dus, als u kiest voor een set voor de wieg, dan moet het materiaal uitsluitend natuurlijk zijn - anders zijn allergieën en irritaties mogelijk. Kits voor volwassenen worden het best gekocht van stoffen met een uitgebalanceerd gehalte aan natuurlijke materialen en kunststoffen.

Alle randen van vellen moeten goed worden gestikt, bij voorkeur dubbele zoom. Anders slijten ze erg snel. Je moet ook naar het ondergoed kijken, in het licht - zodat je onmiddellijk de dichtheid van het materiaal en de uniformiteit van de structuur kunt beoordelen. De meer opvallende onregelmatigheden in de was - hoe minder comfortabel de slaap zal zijn, er zullen meer kansen zijn dat het snel onbruikbaar wordt.

Let niet alleen op de voorkant, maar ook op de verkeerde kant van de kit die je koopt. Als de kleur van de achterkant niet erg verschilt van de kleur van de voorkant, is de set van goede kwaliteit. Je moet geen producten nemen met te felle kleuren en met zeer bonte afdrukken - ze vervagen sneller en kunnen tegelijkertijd je slaap negatief beïnvloeden. Dit geldt met name voor kits die zijn gekocht voor jonge kinderen.

Wanneer de afmetingen en het materiaal van de set niet op de verpakking worden vermeld, mag u een dergelijk product niet kopen.Het kan van een volledig niet-standaard formaat zijn en gemaakt zijn van schadelijke of slechte kwaliteit stoffen.

Hoe u de grootte van het beddengoed op de juiste manier kunt bepalen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer