Wat zijn de maten van lakens?

Bijna iedereen heeft gehoord over de namen van de maten van bedlinnen, als "vrachtwagen" of "dvuhalki", maar heel weinig mensen begrijpen wat ze zijn, en welke andere standaardmaten er beschikbaar zijn, evenals welke afmetingen de sets van de ene fabrikant van de andere verschillen. In dit artikel zullen we niet praten over de complete bedding sets, maar over de belangrijkste componenten die hun parameters definiëren - sheets, wat ze zijn, en ook over hun maten.

Standaard Kits

In de regel werden de meeste platen geproduceerd verdeeld in verschillende soorten in grootte.

  • Een van de grootste geproduceerde sets, "Euromax" of kingsize, is verkrijgbaar met parameters van 220 tot 240 cm breed en van 240 tot 260 cm lang.
  • Een andere soortgelijke, maar met kleinere parameters, is een set met de naam "Europese standaard" of een dubbele. De parameters van de vellen erin kunnen variëren van 200 tot 215 cm in de breedte en 220 cm in lengte.
  • De op een na grootste reeks is "Russian Standard" of dubbel, inclusief vellen met de volgende formaten: van 175-180 cm breed en 210-220 cm lang.
  • De "kleinste" van de bovenstaande sets is anderhalf, of, zoals het soms wordt genoemd, anderhalf slapen, en de vellen met de volgende afmetingen: van 143 tot 160 cm breed en van 210 tot 230 cm lang. Het verschil tussen het anderhalf model en het dubbele model wordt alleen waargenomen in het aantal kussenslopen. De eerste heeft 1 stuk, de tweede heeft er twee.
  • Afzonderlijk kunt u de vellen uit de familieset voor één bed met twee dekbedovertrekken noteren. Vellen van deze set zijn maten van 143 tot 160 cm breed en van 210 tot 230 cm lang.
  • Een speciale plaats wordt ingenomen door kinderbladen - deze zijn beschikbaar voor kinderen (van 100 tot 130 cm lang en van 140 tot 160 cm breed) en voor tieners (van 145 cm breed en 200 lang).

Dit zijn de parameters van de sets, die naast de reeds genoemde vellen ook een dekbedovertrek en verschillende kussenslopen bevatten, afhankelijk van het type set.

Het is duidelijk dat de vellen groter zijn en gemiddeld 5 cm verschillen van de grootte van het dekbedovertrek.

Wat moet je weten over de classificatie?

Europa heeft, net als een aantal andere westerse landen, in alle opzichten een eigen groottebereik, dit geldt ook voor bedlinnen. In aanvulling op de opgegeven parameters wordt op de verpakking van linnen, als het afzonderlijk wordt gekocht, aangegeven en de naam algemeen aanvaard door de classificatie van het land van vervaardiging.

Dus, de "Europese standaard" wordt aangeduid als koningin, een dubbele set als volledig / dubbel en een halve reeks als extralong maat.

In de regel worden alle producten op de binnenlandse markt verkocht met een aangepast label met een vertaling, maar als er geen is, hoeft u zich geen zorgen te maken, het is voldoende om vooraf verschillende namen van verschillende sets te onthouden.

Typen vellen

Naast de klassieke classificatie op setnamen, worden vellen ook verdeeld in de volgende typen.

  • Gewone bladen. Ze zijn comfortabel, we zijn allemaal gewend om ze te gebruiken. Ze zijn gemakkelijk te wassen, drogen, strijken en vouwen. Maar ze moeten vaak worden bijgevuld. En sommigen slagen er zelfs in om het oude vel in het huishouden aan te passen vanwege de handige vorm.
  • Lakens met elastische band. Hun voordeel ligt voor de hand: ze plakken niet op het bed en sluiten nauw aan op de matras. Dit linnen kan niet gestreken worden. Soms worden ze ook als covers gebruikt. Maar ze zijn moeilijk samen te stellen, vooral als dit de maximale grootte is, zal het enige tijd duren om deze vaardigheid onder de knie te krijgen. Bovendien zijn ze moeilijk te kiezen. Een te groot vel voor een matras houdt geen elastische band vast en gedraagt ​​zich nog slechter dan normaal. Dit blad zal een nieuw moeten veranderen of vervangen. U kunt ook opmerken dat linnen met elastiek meer geschikt is voor een eenpersoonsbed. Voor grote matrassen of bedden is het beter om een ​​normaal blad te kiezen en te leren hoe u het veilig kunt vullen.

De grootte van de gebruikelijke vellen van één set wijkt af van het model met een elastische band. In de regel zijn de eerste aan beide zijden meerdere centimeters langer dan de tweede.

Vel met een elastische band kan een goede uitweg zijn voor een niet-standaard bed of matras. Bijvoorbeeld, met verbonden matrassen of een ronde matras, waarop een gewoon klein blad vanwege de beperkte afmeting altijd gecorrigeerd moet worden, kan hetzelfde elastische model de enige optimale oplossing zijn.Het is alleen belangrijk om de afmetingen van de matras te meten.

Samenvattend kan worden opgemerkt dat het vel niet alleen qua grootte, maar ook qua kwaliteit van het materiaal is geselecteerd. Dus, naast goed gekozen beddengoed voor een matras (zoals met name het geval is voor modellen met een elastische band), kan de daaropvolgende krimp van de stof ook een belangrijke plaats innemen. Daarom wordt het aanbevolen om bedlinnen niet te kiezen uit synthetische vezels, die na het wassen en drogen hun afmetingen veranderen. Wees alert en koop als niet altijd bekende, maar kwaliteitsproducten.

Meer informatie over het kiezen van de grootte van de bladen, zul je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer