Functies en soorten waterdichte vellen, aanbevelingen voor hun keuze

Als uw gezin kleine kinderen heeft, ouderen, bedpatiënten, een waterdichte laken - dit is wat u nodig heeft. Dit product is gemaakt om de huidige situatie te vereenvoudigen en te helpen bij het oplossen van bepaalde problemen.

Belangrijkste missie

De belangrijkste taak van waterdichte platen en de belangrijkste reden voor hun uiterlijk is om beddengoed te beschermen tegen verschillende soorten vloeistoffen. Ze worden ook veel gebruikt om de matras te beschermen tegen stof en vuil, waardoor de werkingstijd wordt verlengd.

Er zijn andere opties voor hun gebruik:

 • tijdens het voeden;
 • tijdens het veranderen van de luier;
 • bij het behandelen van wonden;
 • tijdens diagnostische onderzoeken.

Wat zijn goed?

Er zijn een aantal redenen waarom dit product werd op dit moment zo populair en populair:

 • ze zijn bestand tegen verschillende soorten vervuiling;
 • ademend;
 • mild en hypoallergeen;
 • gemaakt van een vloeistofabsorberend weefsel;
 • gemakkelijk om voor hen te zorgen.

Bovendien is er een waterbestendige zwemdoek - aangenaam voor het lichaam, comfortabel en warm.

Deze eigenschappen maakten van hen een populair en noodzakelijk middel voor hygiëne.

species

Aangezien het vel meestal wordt gebruikt om de matras te beschermen, zijn de afmetingen, respectievelijk gemaakt om de afmetingen van de meest voorkomende maten.

 • Er zijn niet-standaard maten: 70x180, 80x120, 80x160 cm. Ze hebben hermetische randen waardoor u het laken onder de matras kunt vullen.
 • Op een elastische band: 160x220 cm (geschikt voor een tweepersoonsbed), 90x200 en 160x70 cm.

Herbruikbare producten voor kinderen

Herbruikbare waterdichte folie - een onmisbaar iets als u een klein kind heeft. Veel moeders kiezen hen om zowel hun leven als het kind te vereenvoudigen.

Deze variëteit kan op hetzelfde moment als luiers worden gebruikt, als u bang bent voor lekkage en tijdens het spenen.

In het geval dat de baby slaapt in een apart bed in een luier en u het bed wilt beschermen tegen lekkage, zal een luier van 50x70 cm bij u passen.Als u geen luiers meer gebruikt, is een herbruikbare waterdichte stretchfolie met een afmeting van 60 x 120 cm een ​​uitstekende keuze.

De gevallen waarin de baby met de moeder slaapt zijn niet ongewoon. Kies in een dergelijke situatie een trekvel met afmetingen van 150x200 cm of dubbelzijdig 160x200 cm - deze vellen zijn geschikt voor tweepersoonsbedden.

Als je al een groot kind hebt en hij slaapt op een tienerbed, maar incidenten gebeuren, kun je een dubbelzijdig vel 100x150 cm of een stuk 190x90 cm strekken.

Zeer vaak ervaren jonge kinderen allergische reacties op wegwerpluiers. Om de gezondheid en de huid van de baby te beschermen, is de aanschaf van dergelijke bladen zeer nuttig. Vanwege zijn eigenschappen, zal het dienen als een bescherming voor het kind tegen verschillende allergische ziekten.

We adviseren u om ten minste twee waterdichte vellen te hebben. Als je moet worden gewassen en gedroogd, heb je een andere voor het geval dat.

Voor bedpatiënten

Wijdverbreid gebruik van herbruikbare waterbestendige vellen gevonden in de zorg voor ouderen en bedlegerige patiënten. En dit is niet langer alleen beddengoed, maar een garantie voor bescherming en veiligheid. Door de onbeweeglijkheid van de huidaandoening kunnen er zich zwellichamen vormen. In de meeste gevallen zijn dergelijke mensen niet langer in staat om uit bed te komen om hun behoefte te verlichten.Dit veroorzaakt irritatie van de huid.

Gezien al het bovenstaande (leeftijd en toestand van de gezondheid van de mens), wil ik dat het laken niet alleen de matras behoudt, maar ook comfortabel, handig en om bescherming en veiligheid te garanderen.

Om deze wensen tot leven te brengen, werd een speciale waterdichte folie ontwikkeld en gemaakt voor bedspatiënten met afmetingen van 90x150 centimeter. Het is in staat om 2,3 liter vloeistof te absorberen. Er is ook een speciale medische dekking op een matras met afmetingen van 90x200 cm. Door deze kwaliteit als ademend vermogen ademt het lichaam niet, stijgt het niet en is de huidluier niet vreselijk.

Hoe maak je de juiste keuze?

Om een ​​blad te kiezen, moet u de vereiste factoren kennen die aandacht behoeven.

 1. Structuur. Katoen is het natuurlijke materiaal waarvan de toplaag moet bestaan. Dankzij hem ademt onze huid en wordt de manifestatie van allergieën tot een minimum beperkt. Ook een goed materiaal voor de top is bamboe of microfiber.
 2. Dimensies. Eerst moet u beslissen over de parameters van de matras. Selecteer een blad strikt voor zijn grootte. Bij het kiezen van vellen met elastische banden moet ook de hoogte van de matras in aanmerking worden genomen.Als dit moment wordt gemist, zal het moeilijk zijn om op te zetten, waardoor volledige bescherming niet wordt verkregen.
 3. Consolidatie. U kunt kiezen voor het product dat eenvoudig op de matras wordt gelegd, hoewel een blad met elastische banden handiger en praktischer is. Het kan goed worden bevestigd, het glijdt niet weg en zorgt voor de netheid van de zijkanten van de matras. Bij het kiezen van lakens voor een kinderbedje, geef ook de voorkeur aan de versie met elastische banden. Kinderen draaien vaak in hun slaap, blijken uit, dus dit beddengoed is de ideale optie.

Hoe te geven?

Om het leven te verlengen, het behoud van alle kwaliteiten achter de plaat heeft de juiste zorg nodig.

 1. Om het product gelijkmatig te dragen, moet het worden gelegd en moet het elke twee maanden 180 graden worden gedraaid.
 2. Wanneer mogelijk, lucht het in de frisse lucht.
 3. Bij het wassen moet de watertemperatuur maximaal 40 graden zijn.
 4. Gebruik delicate wasmiddelen, het is wenselijk om vloeibare stoffen of met een speciale samenstelling te gebruiken. Scrub met de hand voor het wassen.
 5. Strijkproducten zijn ten strengste verboden.

Door beddengoed te kopen zoals een waterdicht laken,U zult zeker geen spijt hebben van uw aankoop. Elk product uit het aangegeven assortiment garandeert droogheid en comfort.

Consumenten beoordelingen

    Vaak is de belangrijkste factor bij het kopen van een product de feedback van degenen die al ervaring hebben met het gebruik van het product, en waterdichte vellen vormen daarop geen uitzondering.

    In de meeste gevallen is de feedback op dit product alleen maar positief. Degenen die een waterdichte folie hebben gekocht en deze gebruiken, geven alleen positieve aspecten aan en zijn 100% tevreden met de aankoop.

    Vanuit de positieve eigenschappen onderscheiden ze het gemak van het aantrekken van de matras, kwaliteit en duurzaamheid, hypoallergeniciteit, veiligheid. Ook zijn sommige duurdere modellen uitgerust met een extra orthopedisch vulmiddel, waardoor de spierspanning wordt verlicht en de belasting op de wervelkolom wordt verminderd.

    Van de minnen, merken de consumenten op dat het uitrekken van tandvlees bij sommige modellen, de hoge kosten van variëteiten met extra apparatuur, de moeilijkheid van het opslaan van vellen gemaakt met behulp van kokosvezel.

    Hoe u een waterdicht matraskussen met uw eigen handen naait, zie de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer