Vel met elastiek: soorten, maten en keuze

 Vel met elastiek: soorten, maten en keuze

Tegenwoordig presenteert de klant verschillende beddengoed sets. Ze verschillen niet alleen in een complete set en ontwerp, maar ook in functionele elementen. Moderne vellen met elastiek worden daarom gezien als een van de meest populaire en gemakkelijk te gebruiken. Vandaag zullen we kennis maken met de variëteiten van dergelijke producten en analyseren met welke parameters ze zijn geproduceerd.

  Sterke en zwakke punten

  Als eerder de keuze voor bedlinnen nogal beperkt was, dan is het bereik van deze producten vandaag breder dan ooit. Tegenwoordig hebben kopers de mogelijkheid om zelf de producten van elke wijziging en ontwerp te vinden.Veel mensen kiezen voor gemakkelijk te gebruiken bladen met elastiek. Dergelijke producten worden zowel voor volwassenen als voor kinderbedden.

  Bladen op de elastiekjes zijn vaak te koop. Hun populariteit is te danken aan de aanwezigheid van veel positieve eigenschappen. Laten we kennis maken met hun lijst.

  • Het belangrijkste voordeel van een laken op een elastische band is dat het betrouwbaar een matras vasthoudt - niet wegglijdt en niet naar beneden rolt waardoor het zich onderscheidt van klassieke opties waarbij er geen elastische band is.
  • Met behulp van een goedgekozen laken, kunt u het volledige beeld van het bed aanvullen. Zoiets zou goed zijn om de matras te sluiten, zonder een centimeter naar beneden te gaan.
  • Gebruikers kunnen met het gebruik van dergelijke bladen veel vrije tijd besparen. Tijdens de slaap gooien en woelen veel mensen vanwege het strooisel, en 's ochtends moet het worden bijgevuld. Elastische band zorgt ervoor dat deze elementen op hun plaats blijven - het is niet nodig om het bed te verwisselen.
  • Blad op het elastiek hoeft niet per se te strijken. Ze kreukt praktisch niet. Bovendien lijkt op het oppervlak ervan niet onaangename harde vouwen, die met moeite worden gladgemaakt.
  • Dergelijke producten worden naadloos gewist.Ze kunnen eenvoudig worden afgeveegd met een geschikt reinigingsmiddel. Als u hulp inroept voor chemisch reinigen, hoeft u het niet te vaak te bezoeken - niet meer dan één keer per zes maanden. Natuurlijk kunnen dergelijke dingen ook thuis met de hand worden gewassen.
  • Lakens met elastiekjes drogen meestal erg snel, zeggen veel minnaressen.
  • Met behulp van zoiets is het mogelijk om de matras te beschermen tegen allerlei soorten vuil en beschadiging, omdat deze zich onder het laken van de plaat zal bevinden.
  • Kwalitatief gemaakte vellen zijn niet onderhevig aan verlies van kleur en vorm. Ze behouden hun presentatie lange tijd.
  • Dergelijke producten worden gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen slijtage, waardoor ze praktischer zijn dan standaard beddengoed.
  • Het is gemakkelijk om voor dergelijke vellen te zorgen.

  Zoals u kunt zien, zijn de voordelen van dergelijke vellen overvloedig aanwezig. Natuurlijk hangt veel af van de kwaliteit van het gekozen product en de fabrikant die het heeft uitgebracht. Het is echter uitermate belangrijk om rekening te houden met enkele van de nadelen die deze producten hebben.

  • Veel klanten zijn bedroefd dat deze vellen in de meeste gevallen afzonderlijk worden verkocht, dat wil zeggen niet inbegrepen.Natuurlijk maakt dit feit sommige gebruikers helemaal niet erg, omdat het naar hun mening veel gemakkelijker en goedkoper is om zelf een goede set samen te stellen.
  • En ook zeggen sommigen dat de lakens op een elastische band niet goed op de matras passen. U moet dit echter niet als een ernstig nadeel beschouwen, want om dergelijke problemen te voorkomen, moet u niet alleen rekening houden met de breedte en lengte, maar ook met de hoogte van het matras.
  • Niet tevreden met veel consumenten en het feit dat de vellen met een elastische band er een extra naad is. Dit tekort is waarschijnlijker onvermijdelijk dan een ernstig nadeel.

  Uit de bovengenoemde nadelen kan worden geconcludeerd dat veel van hen "gekunsteld" zijn en geen ernstige bodem hebben.

  Kopers merken ze op uit onwetendheid of omdat ze gewoon niet aan dergelijke dingen gewend zijn.

  types

  Populair vandaag zijn vellen met elastiek anders. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de specifieke aanpassing van dit product. Laten we eens in meer detail bekijken wat voor soort bedden dit zijn en van welke kenmerken ze verschillen.

  natuurlijk

  Hoogwaardige gebreide en natuurlijke lakens met elastiek zijn vooral populair bij moderne consumenten.Vaak worden ze gebruikt als een extra hygiënische laag weefsel van natuurlijke grondstoffen, zoals katoen. Bovendien zijn deze opties veel gevraagd als het gaat om het vullen van de ruimte tussen de synthetische matras en het beddengoed. Niet slecht, deze modellen worden ook gebruikt als een beschermende matrasbeschermer tegen allerlei soorten vervuiling.

  Natuurlijke variëteiten van dergelijke bedden zijn goed omdat ze milieuvriendelijk, veilig en aangenaam zijn om aan te raken. Het is een plezier om ze te gebruiken, dus veel consumenten kiezen ze. Bovendien veroorzaken deze producten geen allergische reacties en dienen ze zeer lang, wat ze praktisch en veel gevraagd maakt.

  De meest populaire zijn de doeken, in de productie waarvan satijn (dikke glanzende katoen of zijde), katoen en verschillende soorten poplin werden gebruikt.

  Natuurlijk zijn de gekopieerde exemplaren, vooral die welke onder het bekende merk zijn vervaardigd, niet te goedkoop, maar zij onderscheiden zich door briljante kwaliteit en uitstekende prestatiekenmerken.

  kunstmatig

  Niet minder populair vandaag zijn hoogwaardige vellen met elastiek, gemaakt van kunstmatige grondstoffen.Het beste zijn dus producten uit dergelijke grondstoffen zoals bamboe, viscose of modal (er zijn veel opties). Dankzij moderne technologieën zijn dergelijke materialen op geen enkele manier inferieur aan natuurlijke. Ze zijn ook veilig, praktisch en hebben vaak antibacteriële eigenschappen. Bovendien zijn vellen kunstmatige vezels vaak goedkoper dan natuurlijk en zien ze er net zo goed uit.

  synthetisch

  In de banen op de elastische banden gemaakt van synthetische vezels, zijn er geen natuurlijke componenten. Typisch worden dergelijke producten gemaakt van aardolie en aardgas. Deze methode maakt het mogelijk om goedkope materialen te verkrijgen die unieke eigenschappen en kenmerken hebben (sommige kunnen zelfs niet bogen op stoffen van natuurlijke oorsprong). We mogen echter niet vergeten dat de synthetische folie een provocateur kan zijn van allergische reacties, daarom is het beter om een ​​allergisch bed of een kind te weigeren.

   Ook zijn er de volgende wijzigingen van het blad met de genaaide elastische banden.

   • Het vel-tafelzeil. Dit soort lakens is geclassificeerd als medisch.Ze zijn nodig voor het leveren van hygiënische en hygiënische zorg, bijvoorbeeld voor bedpatiënten. Deze opties zijn vaak waterdicht en hebben verschillende prijzen - van laag tot redelijk hoog.
   • Eenvoudig absorberend. Dit type blad is ontworpen om de matras of een andere basis te beschermen tegen het verschijnen van verschillende vlekken. Absorberende vellen kosten gewoonlijk 250 tot 500 roebel. Ze worden vaak in meerdere stukken tegelijk gekocht om een ​​bed van de baby te organiseren. Dergelijke vellen mogen in de wandelwagen liggen.

   Vormen en maten

   Bladen voorzien van elastiekjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Typerend zijn producten met dergelijke afmetingen:

   • anderhalve set met een trekvel, meet 90x200, 140x200 cm;
   • een dubbele (kleine) familieset waarin de afmeting van het blad met een elastische band 160x200 cm is;
   • dubbele familie, waarvan de grootte van europlant 180x200 cm is;
   • "Royal" -formaat (euromax), waarbij de afmetingen van de vellen 200x200 cm zijn.

   Bij deze benaming wordt geen rekening gehouden met de hoogte van de matras en met een kleine zoom.

   Vormen van rekfolie op een elastische band kunnen heel verschillend zijn. Dus, in de aanbieding zijn er niet alleen standaard rechthoekige of vierkante, maar zelfs ronde en ovale opties, die mogelijk zijn om te kiezen voor zowel enkele als dubbele bedden.

   kleur

   Wat betreft de kleuren van spanningsplaten - moderne fabrikanten bieden veel verschillende opties. Experts raden aan contact te nemen met rustige en monotone kits die de gebruiker zullen kalmeren en hem harmonie en vrede zullen geven. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat het vel in kleur in de omgeving moet passen. En ook moet in gedachten worden gehouden dat tegen de achtergrond van kleurrijke en lichte wanden / vloer geen ondergoed met een patroon moet worden gelegd (vooral als het verzadigd en pakkend is).

   Deze opties worden het best aangepakt als de omgeving in de ruimte beknopt en ingetogen is.

   Selectiecriteria

   Als u besluit om een ​​kwaliteitsvel met elastiek aan te schaffen, maar u weet niet aan welke criteria dit product als eerste aandacht moet schenken, dan Je zou hun korte lijst moeten lezen.

   • Size. Let op de grootte van het gekochte product. Op de originele verpakking is meestal het eerste cijfer - is de aanduiding van de lengte, en de tweede - de breedte. In sommige gevallen wordt een ander cijfer aangegeven - dit is de aanduiding van de hoogte van het matras.
   • Materiaal. Deskundigen adviseren om contact op te nemen met kwaliteitsbladen van veilige en milieuvriendelijke materialen. Het kan bijvoorbeeld een badstof- of knitwear-model zijn. De keuze voor een geschikt product hangt hier af van het budget van de consument en zijn wensen. Voor kinderen is het niet aan te raden om synthetische kits te kopen.
   • Kwaliteit. Let op de kwaliteit van de uitvoering van dingen. Het vel moet netjes zijn, zonder uitstekende draden en eventuele beschadigingen. Als u gebreken aan het geselecteerde product opmerkt, is het beter om te weigeren het te kopen.
   • Coloring. Vergeet niet de juiste kleurvellen met elastiek. Haar kleur moet er harmonieus uitzien in de omgeving en past bij haar toon. Als je wilt, kun je een echt helder accent van zoiets maken.
   • Fabrikant en verkooppunt. Koop alleen spanningsplaten van bekende merken van beproefde fabrikanten.Dergelijke producten kosten natuurlijk meestal meer, maar ze gaan langer mee en schaden de gezondheid van de gebruiker (zowel een volwassene als een kind) niet. Bovendien raden deskundigen niet aan om dergelijke dingen in straatwinkels te kopen. Het is raadzaam om voor hen te gaan in textielwinkels met een goede reputatie.
   • Price. Je moet niet besparen op spanningsplaat van hoge kwaliteit. Te goedkoop product, verklaard als natuurlijk, zou je argwaan moeten bezorgen. Denk eraan - een kwalitatief hoogstaand ding gemaakt van natuurlijke stof heeft geen schrikbarende lage prijs.

   Gebruik Beoordelingen

   Tegenwoordig wenden veel mensen zich tot het gebruik van comfortabele stretch-sheets met genaaide elastische banden. Gelukkig kunt u met het bereik van deze producten de beste optie voor iedereen kiezen. Van de voordelen van deze vellen merken klanten op:

   • gebruiksgemak;
   • breed bereik;
   • goede materialen, aangenaam voor het lichaam;
   • beschikbaarheid van verschillende kleuren en maten;
   • slijtvastheid en duurzaamheid;
   • goede fixatie.

   Maar ook uit consumentenrecensies kunt u meer te weten komen over de volgende nadelen van spanningsplaten:

   • sommige opties trekken stof aan;
   • niet erg handig om te vouwen;
   • bepaalde modellen kunnen niet in alle winkels worden gekocht;
   • veel opties zijn duur (vooral eurobankbiljetten);
   • Sommige fabrikanten bieden te harde platen.

   Uit de video kun je leren hoe je een blad op een elastische band kunt maken met je eigen handen.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer