Hoe het laken op de matras te bevestigen: ideeën en tips

 Hoe het laken op de matras te bevestigen: ideeën en tips

Diepe slaap in een comfortabele omgeving is een belofte niet alleen van goed humeur, maar ook van groot welzijn. Fel licht, constant irritant geluid, te lage of hoge temperatuur van de lucht - dit alles kan zelfs de meest kalme persoon ruziën. Maar het grootste ongemak kan een verkruimelend en uitpuilend laken met zich meebrengen. Ze struikelt onder haar lendenen, raakt in haar benen verward en dwingt haar steeds weer uit bed te komen en haar tegen te houden.

Waarom is het laken verfrommeld?

Als elke nacht verandert in een gevecht met een ondeugend dekenset, betekent dit dat bij het kiezen ervan een strategische fout is gemaakt. Er zijn verschillende redenen waardoor de rechthoek van de stof weigert op zijn plaats te blijven liggen en probeert te verdwalen in een stevige klomp.

  • Het beddengoed is niet afgestemd op de maat. Als het laken veel groter is dan het matras, komen problemen met het bevestigen van de vrije rand meestal niet voor. Maar een klein laken vullen zodat het de hele nacht heeft geduurd, is best moeilijk.
  • Het bed is verkeerd gemaakt. Als het vel niet uit de matras is gekropen, moet het goed zijn afgedekt. Als dit niet wordt gedaan, zijn alle vrije randen gebonden om verstrikt te raken in de benen en kan zelfs scheuren.
  • Te dunne of gladde stof. Dun katoen of glad satijn heeft de vorm helemaal niet en glijdt gemakkelijk uit, zelfs onder een zware matras. Bovendien kunnen ze bij warm weer of zwaar zweten van een persoon op de huid "plakken" en ernaar grijpen tijdens het bewegen.
  • Het matras is genaaid van materialen waarop de stof schuift. Oude matrassen met gevoerde katoenen of ijzeren veren waren hoekig en ongemakkelijk, maar ze hielden elk laken perfect. Moderne orthopedische matrassen gemaakt van ecologische materialen zijn te licht en soepel, dus de stofkeuze voor beddengoed moet voorzichtiger zijn.
  • Actief verkeer van een persoon in een droom. Sommige mensen slapen bijna roerloos en worden precies wakker in dezelfde positie waarin ze in slaap vielen.Anderen bewegen hun armen en benen zo veel in hun slaap, rollen heen en weer, het maakt niet uit hoe dik en groot het laken is, het zal zich op een stapel verzamelen zonder speciale bevestigingen.

Om elk van de redenen is er een afzonderlijke oplossing, en hoe veiliger het blad is, hoe meer problemen zullen worden opgelost.

Hoe te repareren?

Bevestiging met naaien. Voor degenen die het vel veilig willen maken zonder verschillende accessoires te kopen, is de naaimethode perfect. Ten eerste is de eenvoudigste manier om uit te voeren, maar niet de meest handige om te gebruiken, het gebruikelijke naaien van vellen naar de matras. U hebt een gewone naald en draad nodig, die handmatig meerdere steken maakt op elke hoek van het vel of rondom de hele omtrek. Helaas moeten bij elke linnenwissel deze steken worden getipt en opnieuw worden genaaid, wat uiteindelijk nog meer ongemak zal veroorzaken.

Ten tweede kunt u verschillende bevestigingsmiddelen naaien die altijd bij de hand zijn, hostess of host. Het kunnen knopen zijn die aan de matras worden genaaid en lussen die aan het laken worden genaaid. Dergelijke bevestigingen kunnen ook touwen of linten zijn rond de omtrek van het vel, die zijn verbonden met soortgelijke linten op het matras.Je kunt een speciaal velcro naaien, waardoor het laken op een bepaalde plaats wordt gefixeerd, maar na het wassen van het linnengoed worden ze al snel onbruikbaar.

Een meer gecompliceerde, maar betrouwbare manier is om een ​​gewoon vel in een blad op een elastische band te veranderen. Er zijn veel workshops over het op maat maken van dergelijk beddengoed uit zowel een stuk stof als uit afgewerkt linnen van grote omvang. Voor degenen die liever tijd willen sparen dan geld, is er een mogelijkheid om dergelijke kits in verschillende winkels en websites aan te schaffen. Er zijn veel opties voor stoffen en kleuren die aan de wensen van zelfs de meest veeleisende klant kunnen voldoen.

Bevestiging met speciale houders. Voor degenen die het vel in één positie willen vastzetten, maar niet weten welke kant de naald vasthoudt, is de manier van bevestigen met speciale houders perfect. Het kunnen zowel speciale accessoires voor een matras zijn, als de geïmproviseerde materialen die zijn aangepast door vindingrijke kopers.

  • Speciale houder. In winkels waar verschillende bedden worden verkocht, worden vaak kleine hoeklakenhouders aangeboden aan klanten.Ze zien eruit als bretels voor een broek. Op hen bevinden zich metalen of plastic clips. Met deze clips wordt het vel aan beide kanten van de matras opgevangen en laat de dichte elastische band de houder niet toe om te buigen. Metalen producten zijn natuurlijk duurder dan plastic, maar ze zijn duurzamer en betrouwbaarder.
  • Geïmproviseerd betekent. Voor degenen die geen afgewerkte producten willen kopen of ze niet in de winkel van hun dorp kunnen vinden, zijn er veel verschillende beschikbare hulpmiddelen. Je kunt de metalen "krokodillen" voor de gordijnen pakken en er een metalen ring uithalen, die kan interfereren. U kunt verschillende clips en houders vinden, bijvoorbeeld gewone kantoorpapierhouders. Daarnaast heeft u een regelmatige dikke elastische band nodig die verbinding maakt met clips en de hoeken van het vel in spanning houdt.

Sommige eigenaren besparen liever de gebruikelijke tandvleespennen. Deze optie is echter niet alleen onbetrouwbaar, maar ook kwetsbaar, omdat een eenvoudige pen gemakkelijk kan worden losgemaakt onder de matras en het laken eruit kan glijden. Tegelijkertijd kan het uiteinde van een niet-vastgeknoopte pen gemakkelijk verwond raken tijdens een verandering van linnen.

Stof selectie

Hoe dichter de stof, hoe minder waarschijnlijk het is dat het laken zelfs onder een lichtgewicht matras wegglijdt. Bovendien zijn dichte natuurlijke stoffen verschillend omdat ze "ademen" en het lichaam op zo'n vel niet zal zweten en ongemak zal ervaren. De beste keuze is linnengoed, dikke grof calico of gewoon katoen.

Als het matras zelf van glijdend materiaal is, moet u een speciaal matras gebruiken. De dichte dekking wordt op een matras gelegd en het blad verspreidt zich al over het matras. Meestal is het weefsel van een dergelijke matrashoes vrij dicht en ruw, zodat de rechthoek van het blad op zijn plaats blijft tot de ochtend zelf. Een ander voordeel van een dergelijke hoes is dat het de matras zelf beschermt tegen vuil en slijtage, waardoor het zijn uiterlijk en functionaliteit veel langer kan behouden.

Bekijk wat de bladhouders in de video hieronder zijn.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer