Hoe maak je met je eigen handen een cake van handdoeken?

Ondanks de verscheidenheid van de keuze van goederen op de schappen van winkels, geven sommige ambachtslieden de voorkeur aan het maken van meesterwerken met hun eigen handen. Een zelfgemaakte ding is in staat om liefde en tederheid uit te drukken naar een geliefde die een verjaardag of een andere belangrijke gebeurtenis viert.

Vooral populair zijn cakes uit handdoeken, waarmee je alledaagse dingen op een ongebruikelijke manier kunt presenteren.

Hoe de textuur en kleur van handdoeken te kiezen?

Voordat je begint met het maken van een cake van handdoeken, moet je het juiste materiaal kiezen. Bij het kiezen van de kleur van een textielproduct, is het belangrijk om niet alleen het geslacht en de leeftijd van de ontvanger in overweging te nemen, maar ook zijn kleurvoorkeuren. Daarnaast moet het belang van het evenement worden benadrukt met extra details. Als de taart bijvoorbeeld een cadeau is voor een huwelijksverjaardag, kunt u deze versieren met een nummer dat het aantal jaren samen aangeeft.

De mooiste lookproducten in pastelkleuren.Je kunt een cake maken van multi-gekleurde beuglijnen, die helderheid en plechtigheid toevoegen. Wanneer u een kleurenbereik kiest, moet u rekening houden met de compatibiliteit van kleuren om een ​​harmonieuze compositie te creëren:

 • wit met zwart is de beste combinatie, die de eenheid van tegenstellingen symboliseert;
 • blauw met geel verpersoonlijken begrip en emotionele onafhankelijkheid;
 • rood met bruin of roze wens de ontvanger van de uitvoering van alle ideeën;
 • oranje met groen zal je toestaan ​​om vreugde te betuigen aan het komende evenement;
 • geel met groen vult het geschenk met vitale energie en positief;
 • grijs met paars verpersoonlijkt esthetische gevoeligheid en een ontwikkeld gevoel voor schoonheid.

Er zijn veel kleurencombinaties die niet alleen hun emoties aan de ontvanger kunnen uiten, maar ook een harmonieus geschenk kunnen creëren. Het is niet nodig om op de aanbevolen combinaties te letten, je kunt hiervoor je eigen fantasie gebruiken. Als u de textuur van handdoeken selecteert, moet u het doel van het geschenk overwegen.

Als het eruit zou zien als een echte cake, dan zou zijde of velours textiel moeten worden gebruikt.

Als de taart de plechtigheid van de gebeurtenis weerspiegelt, is het beter om badstof te kopen.

Masterclass voor beginners

De eenvoudigste stapsgewijze instructies voor het maken van een cake uit handdoeken die geschikt zijn om in korte tijd een geschenk te maken. Voor de productie moet u verschillende stoffen van 50 bij 100 cm, dunne elastiekjes, naainaalden, satijnen lint en decoratieve artikelen aanschaffen. Dit product kan uit twee lagen bestaan. Eerst moet je de onderste laag maken. Voor hem moet je vier handdoeken nemen, ze een beetje op elkaar leggen, langsrollen en in een rol draaien. De bovenste laag is op dezelfde manier gemaakt, maar om deze te maken heb je slechts twee handdoeken nodig.

Fix gedraaide handdoeken nodig met rubberen banden en pinnen, die na het decoreren met een lint kan worden verwijderd. De bovenste laag is bovenop de onderste laag geplaatst en gedecoreerd met satijnen linten in verschillende kleuren. Je kunt de bovenkant van de cake versieren met opengewerkte servetten of een zacht stuk speelgoed.

Desgewenst kan de taart drieledig worden gemaakt, waardoor dit de onderste laag van acht handdoeken is.

Extra manieren en ideeën

Er is een meer gecompliceerde manier om een ​​handdoek feestelijke taart te maken. Om dit te doen, moet je verschillende handdoeken van verschillende groottes, karton en decoratieve voorwerpen klaarmaken. Eerst moet je het frame van het toekomstige product maken. Het moet uit drie kartonnen cilinders van verschillende hoogte en breedte bestaan. De laagste laag moet bijvoorbeeld een straal van 200 cm hebben en de bovenste moet een straal van 70 cm hebben, elke laag is omwikkeld met handdoeken. Het is noodzakelijk om het proces vanaf de onderste laag te starten en hiervoor de grootste handdoek te gebruiken.

Bevestig handdoeken op het frame, u kunt satijnen linten of draden gebruiken. Nadat de cake klaar is, kunt u deze decoreren met decoratieve bloemen.

Naast een volledige cake van handdoeken, kunt u slechts een stuk van het product maken.

Zo'n geschenk kan een interessante aanvulling zijn op het hoofdgeschenk. Om een ​​stuk taart te maken, moet je een speciale kartonnen vorm uitknippen.

Daarna vouw je de driehoek op, neem je een handdoek en bevestig je hem op het formulier met behulp van naaipen. De uitstekende delen van textiel moeten worden verborgen aan de onderkant van de driehoek, die kan worden afgesloten met een opengewerkt servet.Versier een stuk taart kan een satijnen lint en decoratieve elementen zijn. Om ze te repareren, hebt u een kleine onzichtbare nodig.

  Om een ​​cake van handdoeken te maken als een geschenk voor de geboorte van een kind, moet je naast handdoeken, linten en karton ook luiers en speelgoed gebruiken. In dit geval wordt het aantal lagen gekozen door de vakman. Het is noodzakelijk om te beginnen met het maken van kartonnen lagen van verschillende groottes. Daarna wordt elke laag omwikkeld met handdoeken, die met naaipinnen op het frame worden bevestigd.

  In elke laag moet je de luiers vouwen en ze sluiten met wafels bovenop. Je moet de taart versieren met een groot stuk speelgoed of meerdere kleine. Als u een geschenk wilt versieren, kunt u ook fopspenen, rammelaars, sokken of babyflesjes gebruiken. Om een ​​mooie cake van handdoeken te maken, kunt u niet alleen uw eigen ideeën gebruiken, maar ook fotolessen en gedetailleerde trainingsvideo's bekijken.

  Hoe maak je een cake uit handdoeken, zie de video hieronder.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer