Handdoek met een hoek voor pasgeborenen

Accessoires voor het baden van de pasgeborene vormen een integraal onderdeel van de lijst met items die nodig zijn om voor de baby te zorgen. Moderne fabrikanten van producten voor kinderen bieden ouders een uitgebreide selectie producten van textiel, waaronder handdoeken voor pasgeborenen met een hoek (kap).

Er zijn een aantal subtiliteiten waarmee rekening moet worden gehouden voordat producten worden gekocht, omdat de huid van de baby gevoelig is en speciale zorg nodig heeft.

Juiste keuze

De moderne industrie produceert nieuwsgierige handdoeken met een hoek voor pasgeborenen. Bij het kiezen worden jonge ouders in de regel geleid door hun eigen gevoelens, omdat het behandelen van alle aandacht niet zal werken. Daarom moet u, voordat u een handdoek kiest, nauwgezet vertrouwd raken met de structuur van het materiaal op het etiket.Als u zich haast om de eerste die is opgedoken te zien, zonder het zorgvuldig te hebben gezien, dan hebt u de kans om producten van lage kwaliteit mee naar huis te nemen. Voordat u een handdoek voor de baby koopt, moet u een aantal aanbevelingen onthouden.

  1. Breng een handdoek aan op het gezicht of de achterkant van de handpalm. Het moet aangenaam en zijdeachtig aanvoelen.
  2. Het weefsel van goede kwaliteit is niet gestrooid, op de kleding en in de handen zitten geen pluisjes.
  3. De kleur moet vloeiend zijn, expressief tekenen. Te felle kleuren zijn niet toegestaan. Ze geven de aanwezigheid van agressieve chemische kleurstoffen aan.
  4. Zorg ervoor dat u het product ruikt. Als de geur fris, natuurlijk, zonder geuren, olie of kunstmatige onzuiverheden is, koop dan zonder aarzeling.

Een materiaal kiezen

Om een ​​handdoek voor een baby met een capuchon te naaien, moet je ervoor zorgen dat het materiaal echt van goede kwaliteit is en geschikt is hiervoor. Laten we eens goed kijken naar de optimale soorten stoffen die zonder aarzeling kunnen worden verkregen.

katoen

Eigenlijk is dit materiaal het beste voor het maken van handdoeken voor kinderen.Het materiaal moet van dubbelzijdig mahry zijn, natuurlijk, goed absorberend en vasthoudend vocht, zonder schade aan te richten aan de gevoelige huid van de baby.

Het meest geschikt voor het maken van badaccessoires is lang nietje-katoen, geproduceerd in Pakistan en Egypte.

Dergelijke producten zijn aanzienlijk duurder dan Russische prototypes, maar tegelijkertijd reageren ze 100 procent op de eisen van veeleisende ouders, bijvoorbeeld vanwege de uitstekende vochtabsorberende eigenschappen en een poollengte van 5 millimeter.

Remember! De beste optie is 100% biologisch katoen.

bamboe

Moderne winkels zitten vol met producten uit dit materiaal, ze worden gekenmerkt als natuurlijk. In feite is dit niet waar, omdat een dergelijke vezel niet natuurlijk is, afgeleid van cellulose. Toegegeven, het materiaal is zacht, het wordt niet geëlektrificeerd, maar in vergelijking met katoen, absorbeert het het en houdt het vocht erger vast. Deze producten drogen onder andere extreem lang.

eucalyptus

Vaak bevatten katoen eucalyptusvezels, om het een tederheid te geven.Om aan te raken, de stof is zacht, aangenaam, absorbeert geen stof, absorbeert en houdt vocht goed vast, maar tot grote ergernis, is het geschikt voor een korte tijd en slijt het erg snel.

microfiber

Het is een moderne revolutionaire stof die vocht absorbeert zoals schuimrubber. Droogt snel in de lucht, wordt beschouwd als vrij goed bestand tegen slijtage.

Bovendien veroorzaakt het geen allergieën, het kan gemakkelijk worden gewassen, allerlei vervuiling wordt perfect verwijderd.

Handdoekmaten voor baby's

Ontvang 2 kleine en grote handdoeken om je baby te wassen. In een grote, waarvan de parameters 75 x 75, 80 x 80, 100 x 100, maximaal 120 x 120 centimeter zijn, wikkelt u de baby volledig in na het baden. Klein, bijvoorbeeld, 30 x 30 of 30 x 50 centimeter kan uw gezicht en handen na het wassen afvegen. U kunt een handdoek gebruiken om vocht te verwijderen na het baden van de plooien op de benen.

Handdoeken van deze soort moeten minimaal 2 sets bevatten: terwijl je aan het drogen bent, gebruik je de andere. Was het altijd voor het eerste gebruik.

Het is niet nodig om de doek van de badstof te strijken, omdat de lussen worden verbrijzeld en de luchtigheid verloren gaat, maar u kunt deze aaien voor desinfectie.

We naaien een handdoek met onze eigen handen

De kosten van kwaliteitsproducten zijn vaak hoog. Populaire merken verhogen de prijs omdat ze bekend zijn in de markt. Producten van weinig bekende fabrikanten kunnen van slechte kwaliteit zijn. Bovendien vinden scrupuleuze mummies niet altijd een handdoek met de nodige kleuren of met een gewenst patroon. In deze situatie is de beste optie om een ​​onafhankelijke handdoek te maken.

Zelfs als u nog nooit hebt naaiend, kunt u probleemloos aan deze eenvoudige taak voldoen. Dit vereist: een machine (naaien), stof, draad, schaar, veiligheidsspelden. Je krijgt de stof die je mooi vindt of gebruikt een dun vel mahra. Oriënteer jezelf met de afmetingen, maar zelfs voor pasgeborenen moet je een stuk van minstens 100 x 100 centimeter nemen. Als je 120 x 120 centimeter naait, dan is deze handdoek voldoende voor je tot de leeftijd van 3 jaar. Bereken de hoeveelheid materiaal bij de aanschaf. Als de breedte van de stof 150 centimeter is, haal dan 1,30 m en de kap (hoek) wordt vanaf de zijkant afgesneden.

De belangrijkste fasen:

  • Denk erover na hoe je de randen snijdt. Dit kan worden gedaan met een applicatietape met voorgevouwen emissierechten (schuine inlay), met een afgewerkt lint of met een gestikte naad als er een vergelijkbare optie op de naaimachine is.Bakey en lint kunnen nodig zijn, rekening houdend met de afmetingen van de handdoek ongeveer 5-8 meter. Het is mogelijk om stroken dun katoenkleurig materiaal van 4-5 centimeter breed te maken, deze in een lange enkele strook te naaien, alle randen van de handdoek en de kap ermee af te knippen.
  • We maken een rechthoekig of vierkant patroon van de gewenste grootte. In de meeste gevallen zijn deze handdoeken ontworpen in de vorm van een vierkant, omdat de hoek voor de kap, in dit geval, dezelfde zijkanten heeft aan de zijkanten, wat prettiger is voor het zagen.
  • We snijden een driehoekig detail onder de kap van hetzelfde stuk stof dat we gebruiken voor een handdoek of knippen het rechtstreeks van de onderkant van de handdoek.
  • We vouwen de twee delen samen, lijn de driehoek uit met de hoek en randen van het hoofdweb en bevestig het. De breedte van de lijn moet 0,5-0,7 centimeter zijn. We hebben een capuchon gemaakt. Als een hoek met oren wordt verondersteld, moeten ze in dit stadium worden bevestigd en genaaid met een driehoek.
  • Daarna, als er een verlangen is, kun je de hoeken van de handdoek en de hoek van de kap rond maken. Je kunt vertrekken zoals het is.
  • We verwerken de randen. Piping wordt op verschillende manieren toegepast.De eenvoudigste manier is om de strook in de helft naar buiten te vouwen, te strijken, aan de voorkant te naaien, binnenstebuiten te keren en langs de zoom te naaien. Gevormde afwerkrand.

Tot slot

Remember! Het raden van dingen voor een kind is onmogelijk, omdat het zijn gemoedstoestand en gezondheid is. Neem de tijd om babyaccessoires te kiezen, koop alleen ondergoed van de hoogste kwaliteit, zelfs als het duur is. Dankzij dit zal alles in de toekomst worden gerechtvaardigd door de blije glimlach van je kind en zijn energieke wens om de wereld te begrijpen.

Masterclass over het maken van handdoeken met een hoek, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer