Tapijtwerk in het interieur van het appartement

Tapestry - dit is een ongewoon detail dat niet in elke kamer te vinden is. Deze muurtextielschilderijen zijn een ander bewijs dat mode cyclisch is, en dat het in de verre achttiende eeuw populair was, kan nu een nieuw leven vinden. Tegelijkertijd zal zo'n originele stilistische beslissing in de omstandigheden van een modern appartement niet slechter zijn dan in een oud kasteel.

In dit artikel leert u alles over wandtapijten en begrijpt u hoe u een dergelijk kunstwerk kunt gebruiken om uw eigen huis te versieren.

Wat is het?

Om te beginnen is het de moeite waard om de vraag te beantwoorden wat een wandtapijt is en wanneer het verscheen. Tapestries zijn geweven schilderijen die verschillende landschappen, historische scènes of andere luxueuze beelden weergeven.

Het is bekend dat de eerste wandtapijten verschenen in het oude Egypte.Daarna werden ze gebruikt om enkele belangrijke historische momenten vast te leggen. Later werd vergelijkbare apparatuur gebruikt in Frankrijk en Zwitserland. Franse wandtapijten werden als de meest luxueuze beschouwd. Ze werden niet alleen als wanddecoratie beschouwd, maar als een echt kunstwerk dat speciale aandacht verdient.

Na verloop van tijd verspreidden dergelijke tapijten zich over de hele wereld en werden ze een echte decoratie van luxueuze kastelen en koninklijke residenties.

Tot op heden zijn wandtapijten weer populair geworden. Ze zijn geweldig voor het versieren van huizen en appartementen in verschillende stijlen. Een luxueus massief tapijtwerk zal helpen de geest van een ander land over te brengen en een mysterieuze sfeer in de kamer te creëren.

Bovendien zijn wandtapijten, vooral grote, in staat om geluiden te dempen, wat ook relevant is in de omstandigheden van appartementen met dunne wanden en slechte geluidsisolatie. Dergelijke eigenschappen maken het zeer praktisch in het dagelijks leven. De techniek om tapijten te maken is nog steeds vrij ingewikkeld, wat de hoge prijs van producten rechtvaardigt. Bovendien, naai vanaf het tapijt naai tapijten, handtassen en zelfs outfits.

species

Tapestry's worden niet alleen antieke kunstwerken genoemd, maar ook gestileerde tapijten. Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen klassieke wandtapijten en modellen gemaakt in een vergelijkbare techniek.

glad

Wandtapijten zijn een trend die al lang voorbij is. Maar stijlvolle wandtapijten daarentegen worden steeds populairder. De eenvoudigste optie zijn gladde modellen zonder reliëfpatroon en extra volumetrisch decor. Gemaakt van tapijten tapijten in de traditionele techniek. Je kunt ze veilig aan de muur hangen of op de grond leggen, afhankelijk van je esthetische voorkeuren.

factuur

Een iets complexere versie van wandtapijten - het zijn gestructureerde producten. In dit geval is het product gemaakt volgens de traditionele techniek en alleen dan is het versierd met bolle steken. Hiermee kunt u een reliëfdoek maken, wat niet alleen aantrekkelijk is vanwege het uiterlijk, maar ook om aan te raken.

multilevel

Zo'n gecombineerd model is ook erg interessant qua uiterlijk. Hier combineerde verschillende technieken. Een gehaakt kleed kan bijvoorbeeld worden aangevuld met elegant borduurwerk of pony langs de randen.

Non-woven

Dit is een van de meest interessante opties voor het maken van wandtapijten. Zulke schilderijen zijn gemaakt van stof, maar andere technieken. Meestal worden deze wandtapijten gemaakt met behulp van borduurwerk, breien of applique.

Nu zijn er veel interessante opties voor wandtapijten, zowel groot als klein. Daarom kunt u veilig een mooi decoratief attribuut ophalen, ongeacht of u een vintage en echt antiek item nodig hebt of gewoon een stijlvol decoratief item zonder enige geschiedenis die het zou hebben bewaard.

Tips om te kiezen

Kies een mooie en echt hoogwaardige tapisserie kan heel moeilijk zijn als je voor het eerst met zo'n taak wordt geconfronteerd.

Houd er rekening mee dat wandtapijtdoeken, in tegenstelling tot verouderde massieve tapijten, in bijna elke kamer kunnen worden opgehangen. Tapestry kan een slaapkamer, woonkamer, studeerkamer, kinderkamer en zelfs de keuken versieren. De enige uitzondering is de badkamer en de koude balkonruimte, waar het eenvoudigweg onmogelijk is om er geschikte omstandigheden voor te creëren.

Een van de belangrijkste regels voor het kiezen van een wandtapijt is dat het niet te fel en qua kleur overeenkomt met de rest van het interieur.

Over het algemeen is een wandtapijt een prachtig kunstobject, dat alleen verschillende delen van de ruimte zou moeten combineren. Om niet over het decor te gaan, moet het tapijt het enige decoratieve element in de kamer zijn, vooral als het klein is. Naast het doek adviseren om geen extra schilderijen aan de muur op te hangen.

De plot van de afbeelding moet worden gekozen op basis van de stijl waarin de ruimte is ontworpen. Het is logisch om voor kinderen leuke foto's in de kamer op te hangen, misschien scènes uit beroemde sprookjes, vastgelegd op doek.

Ook zeer gewaardeerde producten, die verschillende landschappen, historische scènes of reproducties van beroemde schilderijen weergeven. Dergelijke prachtige wandtapijten kunnen een uitstekend vakantiegift zijn voor de kenner van dergelijke kunstwerken. Velen zullen ook houden van het kleine wandtapijt met heraldische symbolen of parafernalia in verband met een bepaald land.

Het is trouwens interessant om te kijken naar een combinatie van wandtapijt met andere soortgelijke elementen, bijvoorbeeld met een sluier of kussens gemaakt van dezelfde stof of versierd met vergelijkbare patronen.

Bij het kiezen van de juiste stof, moet er op de maat worden gelet. Zoals eerder vermeld, hoe kleiner de ruimte zelf, hoe compacter de afbeelding zou moeten zijn.

Anders krijg je een zeer onaangenaam effect - het tapijt zal alle vrije ruimte "opeten" en het visueel kleiner maken. In een grote kamer gaat een klein wandtapijt daarentegen verloren tegen de achtergrond van lege muren.

materialen

Hoewel het voor veel kopers lijkt dat alle wandtapijten op elkaar lijken en van hetzelfde materiaal zijn gemaakt, is dit in feite niet het geval. Wandtapijten worden vaak gemaakt van stoffen met een hoge dichtheid, en dit is het belangrijkste dat hen verenigt. Meestal geven moderne fabrikanten bij het maken van tapijtschilderingen de voorkeur aan stoffen zoals jacquard.

Dit materiaal heeft een dichte textuur, bovendien is het gemakkelijk om de nodige afbeeldingen erop te plaatsen.

Minder vaak vindt u een dunne katoenen of dichte wol of badstof tapijt. Maar dergelijke producten hebben bepaalde voordelen. Warme wol heeft bijvoorbeeld eigenschappen als warmte- en geluidsisolatie en katoen is geschikt voor lichte kamers.

ontwerp

Het zijn niet alleen de dingen die anders zijnvan waaruit het tapijtdoek wordt gemaakt, maar ook de patronen die het versieren. Laten we naar de populairste en meest voorkomende motieven kijken.

Oude schilderijen

Voor een verzamelaar en liefhebber van antiek is er geen betere vondst dan een stijlvol wandtapijt dat een reproductie van een oude afbeelding siert, vooral als het een handgemaakt werk is. De meest populaire onderwerpen zijn het imago van de jacht (de koninklijke jacht is vooral gebruikelijk), ballen en recepties, waarbij dames worden afgebeeld in luxe jurken en worden omringd door prachtige dingen.

Deze foto past perfect in de bibliotheek of thuiskantoor, gestileerd antiek. Hetzelfde geldt voor grote kaarten van de wereld met een groot aantal fijne details en afbeeldingen van verschillende kastelen en andere oude gebouwen. Een wit kasteel dat op een heuvel in de buurt van de zee torent, is bijvoorbeeld een van de schilderijen waar kunstliefhebbers zeker van zullen genieten.

landschappen

Een ander populair genre is landschappen. Hier vindt u bijna alles: van de rozenstruik op het canvas tot het beeld van een klein dorp in de stijl van de Provence. De Hof van Eden of het beeld van een verspreidende boom tegen een achtergrond van zonsondergangen is een geweldige optie om de slaapkamer of woonkamer in elke stijl te versieren.Allerlei soorten pioenrozen, rozen, zonnebloemen en andere bloemen, net als meisjes en romantische naturen die het mooie waarderen.

Individuele aandacht verdient het beeld van dieren. Leuke katten of puppy's veroorzaken altijd affectie bij zowel volwassenen als kinderen. Een foto met edelhert is redelijk geschikt om zelfs met een privékantoor te versieren.

Huishoudelijke thema's

Het 'huis' van het tapijt is een afbeelding van eenvoudige en bekende schilderijen: het kan een familiescène zijn, een diner op een tafel of een boeket klaprozen, vissen of een familiediner. Zo'n decoratief element draagt ​​bij aan de gezelligheid van de ruimte en zal je zeker nog lang verheugen.

abstract

Een compleet ander genre - onbegrijpelijke en niet-standaard schilderijen, die abstracte kunst worden genoemd. In tegenstelling tot de klassiekers, is abstracte kunst niet altijd duidelijk. Tapestry in deze stijl is misschien wel een eenvoudige combinatie van felle kleuren. Rode, blauwe en groene tinten verweven zich zodanig met elkaar dat het moeilijk te begrijpen is wat de auteur precies wilde zeggen. Maar op hetzelfde moment is dit wat fascineert.

TrouwensOnder deze doeken vindt u reproducties van schilderijen van beroemde impressionisten en abstractionisten die uw interieur precies doen herleven en de goede smaak van de bewoners van het appartement benadrukken.

Dit zijn de belangrijkste soorten afwerkingen, hoewel je natuurlijk ook andere varianten van afbeeldingen kunt vinden. Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld praktische wandtapijten met een kalender of een afbeelding van een stamboom bijzonder populair. En voor de kinderkamer kun je een afbeelding kiezen met personages uit de anime of de pagina's van je favoriete boek.

De belangrijkste soorten weefpatroon

Meestal worden wandtapijten gemaakt met behulp van een weefgetouw. De essentie van handweven is dat de draden met elkaar verweven zijn. Er zijn verschillende technieken, en afhankelijk van welke je kiest, kun je verschillende resultaten krijgen. Trouwens, machines voor het maken van wandtapijten kunnen met uw eigen handen worden gemaakt, als u ervaring hebt met het werken met hout.

Voordat u verder gaat met het weven van tapijt, moet u een geschikt patroon kiezen en dit overbrengen op het werkstuk, bestaande uit draden die zijn uitgerekt op de machine. Als zo'n eigenaardige schets klaar is, kun je hem in kleur belichamen.

Hellende lijnen

In de regel worden in één tapijt verschillende soorten verschillende weefsels tegelijk gecombineerd. Hiermee kunt u de gewenste afbeelding verkrijgen en vlakke delen combineren met reliëf. Schuine lijnen zijn die plaatsen waar de draden van twee kleuren op één plaats zijn verbonden.

Dit type weefpatroon wordt gebruikt waar het nodig is om het beeld een ronding te geven of het gebogen te maken.

Circulaire techniek

Circulaire techniek, volgens de meester, is niet zo gebruikelijk. Het is echter ook interessant in termen van wat het resultaat uiteindelijk is. Draden met verschillende kleuren gaan in dit geval in een cirkel en het voltooide beeld lijkt een kunstwerk te zijn, geschilderd met brede en zelfverzekerde penseelstreken. Het ziet er echt spectaculair en mooi uit.

Contour technologie

Zoals de naam al aangeeft, wordt deze techniek gebruikt om de contouren van een object te benadrukken. Hiervoor worden in de regel meer dichte draden gebruikt dan aan de basis. Als u deze techniek gebruikt, is de foto duidelijker en gedetailleerder.

Decoratieve harnassen

Decoratieve flagella - dit is wat het voltooide werk een extra attractie kan geven.Met behulp van tuigen wordt de basis van de draad op bepaalde plaatsen verdraaid. Meestal wordt deze techniek gebruikt voor het afsnijden van afzonderlijke fragmenten of het focussen op delen van het tapijt.

Extra inrichting

Naast de basisprincipes van het weven, moet je onthouden over extra decoratieve elementen. Voor het versieren van het tapijt worden veren, kralen en andere details gebruikt. Soms worden zelfs grasstelen en gedroogde bloemen geweven in het afgewerkte patroon. Dit maakt de foto completer en reliëf.

Fabrikanten en beoordelingen

Toen tapijten net verschenen, waren de meest populaire items die gemaakt door Franse meesters. Nu is alles een beetje veranderd en worden overal ter wereld hoogwaardige producten van tapisserie geproduceerd. Franse, Italiaanse en Belgische producten zijn erg populair.

Van huishoudelijke producten van Ivanovo zijn fabrieken vooral populair. Ze zien er prachtig uit en zijn tijdens het gebruik nogal pretentieloos. Traditionele Russische motieven, die niet te vinden zijn onder wandtapijten van buitenlandse fabrikanten, zijn ook aangenaam tevreden.

Tapijten in binnen-en buitenland hebben een reputatie van kwaliteit en zijn goedkoop.Ze zijn gemakkelijk te reinigen, zien er jaren goed uit en tegelijkertijd hoeft u niet veel geld uit te geven om dit decoratieve item in uw huis of appartement te kopen. Dus zelfs een persoon met een gemiddeld salaris zal zich zo'n luxe kunnen veroorloven.

Plaats in het interieur

Eindelijk is het de moeite waard om te zeggen hoe tapijten te gebruiken om een ​​van de kamers te versieren. Immers, hoe geschikt zal het zijn in het interieur en hoe goed de afbeelding erin past, en de algehele indruk zal afhangen. Zelfs het duurste canvas lijkt overbodig en ongepast als het verkeerd is om het op te pakken. Dus je geld zal verspild worden.

Gebruik in plaats van behang

Mooie en grote tapijten kunnen gemakkelijk worden gebruikt in plaats van behang als je een kleine kamer hebt. Meestal versieren op deze manier een van de muren. Het is winstgevender en veel interessanter dan alleen behangen rond de omtrek van een kamer. Dichte wandtapijtdoeken zijn een geweldige manier om een ​​kamer te isoleren en een uitstekende geluidsisolatie te creëren.

In de slaapkamer

Een mooi tapijt kan veilig worden opgehangen in een van de slaapkamers.Dit kan een kinderkamer of een ruimte voor volwassenen zijn. Hier hangt per definitie alles af van wat voor soort afbeelding op de stof wordt toegepast. In een kinderdagverblijf is het bijvoorbeeld het meest logisch om leuke cartoon- of sprookjesfoto's te gebruiken, en in een slaapkamer van een getrouwd stel - landschappen of romantische foto's.

Op kantoor of in de bibliotheek

Een andere kamer met wandtapijten die aandacht verdient, is het kantoor aan huis of de bibliotheek. Een prachtig oud vintage tapijt is een luxe aanvulling op elke kast. Hier zijn terughoudende pastelkleuren, oude patronen en andere mooie details geschikt.

In een landhuis

Het gebruik van tapijten in landhuizen of in het huisje verdient speciale aandacht. Het is in zulke omstandigheden dat ze er het meest organisch uitzien. Oude of gestileerde antieke doeken met adel, koninklijke jacht of architecturale kunstwerken zijn hier geschikt. Met een mooi en goed gekozen tapijt, zal zelfs het eenvoudigste huisje veel beter en comfortabeler zijn. En natuurlijk, vergeet niet hoe goed wandtapijten muren isoleren. Dus met een luxe canvas zul je soms gemakkelijker zijn om de koude winter te overleven.

Kies een wandtapijt dat qua kleur en stijl past bij alle functies van het interieur. Het product moet goed worden gecombineerd met de kleur van andere textielproducten, bijvoorbeeld met gordijnen, dekens, vloerkleden, kussens of ander textiel. U kunt dus een harmonieus en doordacht interieur creëren dat er origineler uit zal zien dan een eenvoudige kamer in een standaard ontwerpoplossing.

Als vroeger wandtapijten werden gebruikt om de huizen van adel of andere luxe gebouwen te versieren, kan bijna iedereen met een dergelijk product zijn pand veilig decoreren. Kies een modern tapijt dat past bij de stijl en sfeer, of koop een luxueus antiek item, en uw interieur "zal tot leven komen" en sprankelen met nieuwe kleuren.

Lees meer over het inrichten van het wandtapijt aan de binnenkant, u leert van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer