Bamboe dekens

Tegenwoordig waarderen consumenten alles natuurlijk en milieuvriendelijk, dus er is niets vreemds aan het feit dat in veel moderne huizen actief stijlvol en modieus huistextiel van bamboe wordt gebruikt. Vandaag praten we over bamboedekens.

Wat is het?

De bamboeboom groeit in vele delen van de wereld en wordt actief gebruikt om mooie en duurzame meubels te maken, vloeren van hoge kwaliteit te maken en hoogwaardige textielproducten te vervaardigen. De meest ongewone soorten producten van dit materiaal zijn lichte dekens, verwarming in het koude seizoen en zorgen voor verkoeling in de hitte.

Dekens gemaakt van dergelijk materiaal kunnen als beddensprei worden gebruikt, omdat ze elk interieur kwalitatief kunnen transformeren of aanvullen.

Voors en tegens van bamboevezel

Waardevolle eigenschappen van deze grondstof geven bamboe dekens speciale voordelen. De verzameling van deze planten wordt uitgevoerd in ecologisch schone bossen, deze plant wordt niet aangetast door chemische meststoffen, die meestal een snelle groei veroorzaken, omdat bamboe niet voor niets het snelstgroeiende ras is.

profs:

 • Een verbazingwekkende plant, die een symbool is van een lang leven, heeft geen behoefte aan chemische verwerking, omdat het de mogelijkheid tot zelfverdediging en zuivering van de natuur heeft gekregen.
 • De sterkte van bamboe is niet minder, zelfs niet voor staalproducten. Deze eigenschap verklaart de lange levensduur en duurzaamheid van producten gemaakt van deze plant.
 • Het vermogen van plantaardige vezels om de micro-organismen die deeltjes van de dode menselijke huid eten te remmen - wat hypoallergene dekens garandeert.
 • Vezels planten absorberen vocht goed.
 • Bamboevezels verzamelen geen elektrostatica en geven geen vonk. Dat is de reden waarom bamboe het beste materiaal wordt genoemd voor het maken van kinderdekens.
 • Dankzij melkeiwitten kunnen de producten een verjongend effect hebben op de huid. Ze helpen bij de productie van collageen en maken de huid plastischer.
 • Dergelijke plaids zijn kalm en hebben een sterk anti-stress effect.
 • Een pluizige bamboedeken geeft een gevoel van huiscomfort, dat niet te vergelijken is met een wollen deken. De stof zelf heeft een glad, zijdeachtig oppervlak en een kleine diameter, omdat de dekens zo aangenaam aanvoelen.
 • En deze vezel gedraagt ​​zich als een echte deodorant, absorbeert alle geuren en herstelt ook het immuunsysteem;

En er is slechts één minpunt voor dergelijke producten - hun hoge kosten in vergelijking met soortgelijke producten van andere materialen.

Stof soorten

Let bij het kopen op de samenstelling van het product, het moet voor 100% bamboevezel zijn. Soms voegen fabrikanten katoen toe (tot 60%) en microfiber, dit vermindert de prijs van het vloerkleed aanzienlijk, maar vermindert ook de unieke eigenschappen. Laten we de kwaliteit van de gebruikte stof nader bekijken:

 • microfiber - Dit zijn kunstmatig gesplitste vezels. Vroeger waren ze alleen maar kunstmatig, tegenwoordig worden ze geproduceerd op basis van bamboepulp zelf. Microfiber is een set microvezels met een poreuze structuur, die de stof uitstekende hygroscopiciteit garandeert, evenals ademend vermogen.Dekens gemaakt van deze microfiber zijn zacht en warm, zeer duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en te gebruiken.
 • Bamboo vicose - "bamboeviscose" of bamboerayon - "bamboedistrict" - de klassieke methoden voor het verwerken van vezels, de eenvoudigste en goedkoopste - dit omvat de verwerking van grondstoffen met behulp van alkali of koolstofdisulfide. Dientengevolge, zijn er zachte en pluizige draden die uitstekende kenmerken hebben. Als de eerste vezel wordt geproduceerd met behulp van mechanische machines zonder het gebruik van chemie, dan is dit een zeer tijdrovend en duur proces.

Producten van dergelijk materiaal kunnen worden geëtiketteerd als bamboelinnen - "bamboelinnen", ze zijn echt milieuvriendelijk en maken producten met een lange stapel ertussen.

 • Eco bamboe. Dergelijke producten moeten altijd een certificaat hebben. Als een product een GOTS- of Oeko-tex-, Eco-label- of Ecocert-milieucertificaat heeft, betekent dit dat een gesloten lus wordt gebruikt bij de vervaardiging van vezels en dat de verschillende stoffen die erin worden gebruikt volledig veilig zijn.

afmeting

Het groottebereik van plaids is zeer divers en daarom zal het niet moeilijk zijn om de juiste maat te kiezen:

 • Producten voor degenen die net zijn geboren, met afmetingen van 80x100 cm of 75x100 cm, zien er geweldig uit op een standaardbed en verwarmen de baby goed in het eerste jaar van zijn leven.
 • Kinderdekens hebben afmetingen van 110x100 cm of 100x150 cm. Onder deze knusse dekens vallen baby's warm in slaap en kunnen ze soms in een handige speelmat worden veranderd.
 • Anderhalve keer slapende dekens - 150x200 cm of 160x210 cm, terwijl het bed voor één persoon de gebruikelijke afmeting heeft van 180x120 cm.
 • Het dubbele formaat van het product is 180x210 cm, maar als je het nodig hebt om 15-20 cm van de randen van het bed te hangen, kies dan het euroformaat.
 • Euro formaat. In Europa is de gebruikelijke parameter van een bed 180x200 cm, en dan is een deken met parameters 200 bij 220 cm geschikt voor een dergelijk bed.
 • Euro maximale grootte of king size. Dergelijke producten hebben een afmeting van 220x240 of 240x260 cm.

Kleuren en prints

Het kleurengamma van natuurlijke plaids van de huidige producenten is anders, en dankzij het gebruik van natuurlijke kleurstoffen zijn de kleuren ook natuurlijk. Dit zijn allemaal kleuren van bruin, beige, grijs, lichtgroen en groen, zachtroze en gedempte lila kleuren. Foto's zijn ook te vinden voor elke veeleisende smaak: van heldere bloemen- en geometrische thema's tot kleurrijke harten en veldkorenbloemen. Prints worden ook vaak gevonden in jeugdmodellen van dekens.

Producten voor banken en fauteuils zijn perfect geschikt voor het ontwerp van elke woning - van een ingetogen zakelijke stijl tot design in landelijke stijl en zelfs in de richting van een lichte en luchtige Provence.

fabrikanten

Bamboedekens die het meest worden geproduceerd uit hoogwaardige grondstoffen uit China. In winkels kun je producten kopen van Turkse en Chinese bedrijven, Portugese en Russische bedrijven. Het verschil is hier alleen in de kosten van producten:

 • Chinese Plaids van bekende bedrijven komen qua kwaliteit sterk overeen met Turkse en Europese producten. Qua samenstelling zijn Turkse en Russische tapijten meestal gemaakt van 100% bamboevezel, Portugese producten - met 10% katoen, producten uit China - zowel 100% bamboe als 50% katoen.
 • Turks bedrijf Arya biedt een keuze aan kopers hoogwaardig Turks textiel, inclusief hoogwaardige tapijten gemaakt van bamboevezel.
 • Russisch merk Luxberry Alle textielproducten worden geproduceerd in fabrieken in Portugal. In de loop der jaren heeft het bedrijf zijn assortiment verbeterd, waarbij elk element van het product met liefde is gekozen: kleur, stof, decor.
 • Chinees bedrijf tango bekend als een fabrikant van huishoudtextiel. Dit merk heeft zijn eigen technologie die bamboe producten bijzonder zacht en extreem duurzaam maakt.
 • Kledingstuk fabriek "Eleanor" Ivanovo produceert al 10 jaar hoogwaardig huishoudtextiel en heeft in die tijd een reputatie opgebouwd als een verantwoordelijke fabrikant en leverancier. Bamboe dekens van deze fabrikant zullen u verrassen met hun kwaliteit en redelijke prijs.

Hoe te wassen?

Bamboe is dezelfde natuurlijke vezel als katoen of linnen. Bamboedekens extreem betrouwbaar in gebruik en gemakkelijk te onderhouden:

 • Als uw bamboedeken niet significant is gekleurd, gebruik dan gewoon water en een delicate was voor een goede verzorging van het product. Als er op het oppervlak van de plaid merkbare vlekken zijn, gebruik dan warm water en laat het product enkele minuten weken voordat u het wast, om vlekken zonder problemen te verwijderen.
 • Gebruik nooit te heet water om het product te wassen, het zal de plaid doen krimpen.
 • Allerlei vlekken op producten worden eenvoudig weggespoeld met zeep op een lage temperatuur (30 ° C). Voor hun was kun je trouwens een wasmachine gebruiken, maar door de meest goedaardige modus in de canvas tas te kiezen.
 • Bamboevezels kunnen worden gebleekt met chloorhoudende middelen.Voor essentiële vlekken of voor hoogwaardige bleking kunt u het beste een op zuurstof gebaseerd product gebruiken. Als je de deken alleen maar moet desinfecteren, pak dan een fenolachtige substantie of een product dat dennenolie bevat op.
 • Om af te komen van sterke vlekken, volgt u de wasvoorschriften voor elk bepaald type vlek.
 • Bamboeplaten met verschillende poollengten moeten op een perfect vlakke ondergrond en alleen in het huis en horizontaal worden gedroogd. Een dergelijk oppervlak is noodzakelijk om uitrekken van het product te voorkomen.
 • Bamboedeken kan worden gegeven voor chemisch reinigen.

Bamboe dekens zijn een geweldige aanwinst voor elke huisvrouw. Dit is een stijlvolle kans om het interieur snel te transformeren en een aangenamere en warme avondrust te maken.

Zie de volgende video voor informatie over het wassen van een bamboedeken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer