Volant voor het bed

De volant is een unieke vondst voor de gastvrouw. Het verfijnt niet alleen het uiterlijk van de slaapkamer, maar voegt ook een zekere sfeer toe aan de ruimte. Over de functies van dit kenmerk en dit wordt besproken in ons artikel.

Speciale functies

Laten we beginnen om te zien wat een "dapperheid" is. Deze term wordt decoratief materiaal genoemd, waarmee de onderste rand van het bed wordt omlijst. En dit is niet alleen materieel. Het kan worden gemaakt met behulp van een stof die is genaaid met plooien of ruches. Wanneer het bed wordt verwijderd, hangt een volant naar beneden en bedekt het onderste deel van het slaapkamermeubilair.

Het is noodzakelijk om enkele van de positieve aspecten van het gebruik van de valance op een slaapbed te benadrukken:

 • Bij het kopen van een groot bed denken mensen vaak niet aan het feit dat ze vanaf het oude oude bed nog maar een klein bedje over hebben. Een bedovertrek dat onder oude meubels past, wordt nu bijvoorbeeld schaars voor een nieuw bed. Een valance lost dit probleem op.
 • Het uitzicht op de slaapkamer is getransformeerd met het bed.
 • Met zakken met zakken kun je je favoriete dingen altijd in de buurt houden, en in de babykamer zal het dienen om de nodige kinderaccessoires op te bergen, zoals luiers, flessen met een mengsel of andere belangrijke kleinigheden.

Uiterlijk geschiedenis

In de oudheid werd het slaapbed veel hoger gemaakt - dit is begrijpelijk: hoe dichter bij het plafond, hoe warmer de lucht. Dus, eronder leek niet-toegewezen ruimte voor verschillende huishoudelijke gebruiksvoorwerpen. Grootmoeders verstopten bijvoorbeeld voortdurend kisten of onnodig keukengerei. Uiteraard is deze benadering niet esthetisch en ze hebben geprobeerd het met iets te bedekken, bijvoorbeeld een decoratief gordijn. Er was dus een dapperheid of anders wordt zo'n blind een "rok" genoemd.

Er werd ook geloofd dat de dapper het gezin beschermt tegen boze geesten met behulp van het patroon dat erop werd toegepast.

Daarom werd deze slaapkamerdecoratie in oude tijden in elk huis gevonden. Na verloop van tijd werd deze aanpak verleden tijd, omdat de hoogte van de bedden afnam en het lichaam er moderner en slanker uitzag. Het vintage verleden voor vrouwen is echter niet verdwenen, het bleef als een traditie, dus ze lieten hem niet volledig vervagen.En nu is deze decoratie weer in de mode.

Modellen en kleuren

Er zijn slechts enkele varianten van dergelijke kenmerken voor bedden, die qua stijl en hun ontwerpkenmerken verschillen. De stijl van de dapperheid kan worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Strenge optie. Geschikt voor kamers met een klassieke en moderne stijl. De uitsnijding van de valance is zodanig dat de gladde stof tegenoverliggende vouwen heeft op de hoeken en in het midden van het materiaal.
 • Gedrapeerde versie. Deze stijl is dol op het vrouwelijk geslacht, vanwege de eenvoud en vrouwelijkheid. De stof is gevuld met een massa vouwen door de stof vast te klemmen.
 • Geplooid type. Hoofdzakelijk gebruikt in de slaapkamer in klassieke stijl. De vouwen van dit model van een wapenschild zijn eenzijdig of in tegenovergestelde plooien: ze zien er glad en gelegd uit.

Volgens de constructieve, kan een bed worden onderverdeeld in de volgende variaties:

 • Stevige dekking. Het kan op de top van het bed worden gelegd of onder de matras worden geplaatst. Te vinden op de bedopties, waar de korst relatief laag is. Anders zou het het beste zijn om een ​​rokontwerp te gebruiken.
 • Rok met elastiek. In plaats daarvan kan het ook een lint, touw of een soort kleverig materiaal zijn. Installatie is als volgt: de rok wordt gedragen op het lichaam van het bed (u kunt op de matras) alleen als het bed is opgeruimd.

In de meeste gevallen wordt een valance verkregen voor de slaapkamers van meisjes. Daarom zijn de meest voorkomende tinten van dit kenmerk heldere en romige tinten. Ze zijn in staat om een ​​luchtbed te maken van massief meubilair. En in het geval van de selectie van meubels van andere interieurartikelen, zullen helderdere tinten doen.

Hoe te versieren?

De meest populaire materialen voor beoordeling zijn de volgende:

 • Chenille.
 • Fluweel.
 • Faux suede.

Hoe mooi de gebruikte stof ook is, in de slaapkamer zal het gevoel zijn dat er nog steeds iets ontbreekt. Deze omstandigheid kan worden gecorrigeerd door de valor te veranderen.

Met behulp van kant, linten of andere stoffen kun je dit kenmerk met felle kleuren versieren. Zo krijgt uw slaapkamer niet alleen een compleet beeld, maar ook een levendige uitstraling.

Selectieregels

Er zijn verschillende regels die helpen om het slaapbed op esthetische en harmonieuze wijze te plaatsen met behulp van een valance:

 • Dwarsbalk en valance moeten een gemeenschappelijke structuur en kleurenschema hebben.
 • Een volant kan niet alleen een decor in de slaapkamer zijn, maar ook een opslagplaats voor sommige accessoires die altijd bij de hand zijn. Het is bijvoorbeeld voldoende om kleine elegante zakken op de valance te maken, zodat het favoriete ding altijd in handen is van de eigenaar van de kamer, indien nodig.
 • Let op de maat van de rok. Om dergelijke attributen goed te leren kennen, moet u weten hoe groot het bed en de matras zijn. Als de maten niet overeenkomen, mag ze niet op het bed uitrekken of er verkeerd op gaan zitten.
 • Een andere van de belangrijkste selectiecriteria voor het kopen is de waarde van de afdaling. De afdaling is de afstand van de vloer tot het bovenste deel van de basis. Voor afgewerkte valleien is deze afstand standaard - 38 centimeter.
 • De keuze van kleuroplossingen. Lichte kleuren voegen tederheid en harmonie toe, en heldere kleuren benadrukken een mooi bed.
 • Als je een volant kiest met een origineel patroon, versier je daarmee het bed en voeg je wat luchtkleuren toe aan de ruimte.
 • Kies een valance alleen uit dichte materie. Het is een feit dat dergelijk materiaal duurzaam is in gebruik.U hoeft het alleen maar voor enige wastijd te verwijderen.

Bekijk dan de video over de oude familie wandelingen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer