Hoe maak je kerstspeelgoed uit de kegels met je eigen handen?

Aan de vooravond van het nieuwe jaar streven veel mensen ernaar hun huis zoveel mogelijk te versieren. Bijzondere aandacht wordt in dit geval besteed aan de decoratie van de vakantieboom. Om de schoonheid van het bos aan te kleden, is het niet nodig om gekocht speelgoed te gebruiken. Om dit te doen, kunt u de beschikbare gereedschappen gebruiken, wat geweldige ambachten kan blijken. Je kunt een mooi kerstboomspeeltje maken, zelfs van een gewone dennenappel.

Voorbereiding voor werk

Voordat je een prachtig kerstboomspeelgoed van kegels gaat maken, moet je materiaal voorbereiden dat nodig kan zijn tijdens het werk. Kegels zijn niet alleen te vinden in het naaldbos, maar ook in stadsparken of lanen. Zowel vuren als dennen zijn geschikt voor gebruik. Het werken met de kegels is vrij eenvoudig, maar omdat de binnentemperatuur veel hoger is dan buiten, kunnen ze zich openen.Als een bult nodig is om een ​​sieraad te maken, kan de integriteit ervan worden gehandhaafd met houtlijm. Het is voldoende om het fruit een halve minuut in lijm te laten zakken en het te laten staan ​​totdat het opdroogt.

Als voor het decoreren open kegels nodig zijn, kan het openingsproces worden versneld met behulp van een voorverwarmde oven. Slechts een paar minuten roosteren bij een temperatuur boven 200 ° C - en naaldvruchten worden donzig. De vorm van het product kan worden aangepast. Om dit te doen, moet je het gewoon in water onderdompelen en de benodigde onderdelen met een touwtje trekken. Het blijft alleen wachten op het volledig drogen van het natuurlijke materiaal.

Om de bultjes te verminderen zonder het gebruik van kleurstoffen, kunt u bleekmiddel gebruiken. In dit geval moet u de naaldvruchten laten weken in water en er bleekmiddel aan toevoegen. Na 30 minuten moet het product worden gespoeld en gedroogd. Naast natuurlijke materialen, moet u ook werken:

  • handschoenen;
  • thread;
  • naalden;
  • glanzende verf;
  • watten;
  • oplosmiddel;
  • lijm.

Voor een betrouwbare fixatie is het noodzakelijk lijm van hoge kwaliteit te verkrijgen. Bovendien moeten de gekozen draden voldoende sterk zijn om het gewicht van de toekomstige decoratie te weerstaan.Naalden moeten die nemen die gemakkelijk een bult kunnen doorboren. Werken met lijm en verven vereist naleving van alle veiligheidsnormen. Als het vaartuig binnenshuis wordt gemaakt, moet je hem een ​​stabiele luchten bezorgen. Er mogen geen bronnen van open vuur in de buurt zijn.

Stapsgewijze masterclass

Voordat je een kerstboomversiering met je eigen handen maakt, is het noodzakelijk om het natuurlijke materiaal van speren te reinigen. Dit zal toelaten om verf met een hogere kwaliteit aan te brengen en het katoen veilig aan te brengen. Om de kegel te reinigen, moet u een gewone borstel gebruiken. De werkplek moet worden beschermd tegen verontreiniging door verf en lijm. Voor dit doel kunt u oude kranten of onnodige stoffen gebruiken. Om ervoor te zorgen dat het kleuringproces niet veel tijd kost, is het het beste om het spuitglazuur te gebruiken, waarmee u snel over alle elementen van de naaldvrucht kunt schilderen.

Om de bobbel goed te beschilderen, moet je hem eerst op de standaard plaatsen. Na volledige droging, moet het worden bedekt met lijm en bedekt met een kleine hoeveelheid watten. Zodra het hele product droogt, blijft het een doorgaand gat maken in het bovenste gedeelte en de draad rijgen. Het is noodzakelijk om de knoop in het gat te binden en te verbergen.Om het proces te vergemakkelijken, is het noodzakelijk om niet de knobbeltje zelf, maar watten te doorboren. Bij gebruik van een scherpe naald moet speciale zorg worden betracht. Bovendien kun je het vaartuig met een strik of spangles versieren.

Interessante ideeën

Het is niet nodig om kerstversieringen te maken van enkele kegels. Met hun hulp kun je ongebruikelijke composities en vormen maken. Het is bijvoorbeeld interessant om naar de kerstboom te kijken met grote sterren. Om een ​​kegel in de vorm van een ster te maken, moet je vijf identieke kegels, draad, lijm, verf, priem en draad nemen. Om te beginnen wordt een draadbasis gemaakt: deze is zo gebogen dat 5 stralen vanuit het midden komen.

Vervolgens moet je de natuurlijke materialen doorboren aan de botte kant, ze met lijm verdikken en draadstralen erin duwen. Na volledige droging moet het product nog worden overgeschilderd, een gat maken in het bovenste deel van een van de kegeltjes en er een draad in. Op dezelfde manier kun je een knokkelsneeuwvlok maken. Om dit te maken, moet je verschillende kegels voorbereiden en op de draad plakken, niet met stompe, maar scherpe delen.

Een krans van kegels ziet er heel mooi uit op een kerstboom. Voor de vervaardiging ervan moet een verscheidenheid aan verschillende kegels worden verkregen. Voor de grootste schoonheid kunnen ze in verschillende kleuren worden geverfd. Om een ​​guirlande te maken, moet je een dikke vislijn nemen en deze door de gaten in de stompe delen van de kegels rijgen. Bevestig de locatie van de producten die u nodig hebt met lijm.

Naast sneeuwvlokken en slingers van naaldvruchten, kun je verschillende vormen bedenken. Bijvoorbeeld een hond. Om het te maken, moet je een grote hobbel nemen, vier kleinere en twee kleine. Het lichaam van een dier zal blijken uit een groot natuurlijk materiaal en vier kleinere zullen de rol van poten spelen. Het hoofd en de staart zijn gemaakt van kleine kegels. Om een ​​hond met een kegel te verzamelen, moet je een priem nemen en gaten in de kegeltjes maken. Na het gat moet je smeren met lijm en er lucifers in plaatsen. Alle onderdelen zijn op dezelfde manier verbonden. De oren, ogen en neus van de hond kunnen worden gemaakt van gekleurd karton.

Interessant op de kerstboom ziet eruit als kleine kabouters. Om ze te maken heb je kegels, kastanjes, lijm en doekresten nodig. Naaldmateriaal zal in dit geval de rol van de stam spelen en de kastanje zal in plaats van het hoofd zijn. Kappen en sjaals kunnen worden gemaakt van dwergkleedjes.Op dezelfde manier kun je een kerst engel maken. Zijn hoofd kan bestaan ​​uit een grote witte kraal, waarop je het oog, de mond en de neus moet tekenen met een stift. Om engelenhaar te maken, kun je watten of vilt gebruiken en voor de halo moet je de draad nemen. Versier de achterkant van een engelblik papier of satijnen vleugels, bevestigd met lijm.

Met de hulp van kegels en de bovenstaande materialen, kunt u verschillende kerstversieringen maken. Het kunnen opengewerkte kransen zijn, grappige pinguïns, schattige kleine muizen, uilen enzovoort. Het belangrijkste bij het maken van kerstboomversieringen is om je fantasie te gebruiken. Met behulp van de kegels kunt u verschillende ambachten maken. Een kerstboom, versierd met zelfgemaakte decoraties, is in staat om een ​​gezellige sfeer in het huis te creëren en de aandacht van de gasten te trekken.

De voordelen van zelfgemaakte sieraden

Naaldvruchten worden heel vaak gebruikt voor het maken van verschillende soorten handwerk. Dit komt door het feit dat ze, in vergelijking met andere natuurlijke materialen, verschillende voordelen hebben.

  • Lage kosten - Voor het maken van kegelspeelgoed zijn mogelijk de meest eenvoudige materialen en gereedschappen nodig. De brokken zelf zijn van natuurlijke oorsprong en zijn daarom vrij verkrijgbaar.Je kunt ze verzamelen in elk naaldbos.
  • Milieuvriendelijkheid - vanwege het feit dat kegels natuurlijke grondstoffen zijn, zijn ze absoluut veilig voor de mens. Dit is vooral belangrijk voor gezinnen met kleine kinderen.
  • Aangename geur - met behulp van kegelambachten kunt u niet alleen een feestelijke kerstboom versieren, maar ook de kamer opvullen met een ongewone geur.

Het is goed om kinderen te gebruiken bij het maken van kegel sieraden. Op dezelfde manier kun je hun verbeeldingskracht ontwikkelen om fijne motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Gedetailleerde masterclass over het maken van kerstspeelgoed uit kegeltjes - in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer