Kerstversiering met eigen handen maken

Het wonder van het nieuwe jaar is om je erop voor te bereiden. Om een ​​feestelijke sfeer te creëren met een voorproefje van toekomstige magie, is de eenvoudigste manier om juwelen met uw eigen handen te maken. In het huis zullen er veel unieke decoratieve dingen zijn die comfort en een feestelijk gevoel kunnen creëren.

Ongewone kerstkrans

Elegante kransen gaan steeds vaker het nieuwe jaardecor van appartementen en huizen in. Zo'n versiering gemaakt met je eigen handen kan er heel rijk en uniek uitzien. Gebruik voor de vervaardiging van een krans niet noodzakelijkerwijs dure materialen uit de winkel. Het originele decor kan worden gemaakt van wat al in het huis is - van natuurlijke materialen, kerstboomtakken en kegels, bijvoorbeeld.

De basis van de krans kan zijn gemaakt van karton, draad, schuim of een ander materiaal dat een vorm kan behouden.

Om een ​​krans op een kartonnen basis te maken, moet u het volgende voorbereiden:

  • karton, bijvoorbeeld uit de doos;
  • papier;
  • ruwe stof;
  • materialen voor decoratie volgens uw eigen plan;
  • een mes;
  • plakband;
  • pistool met lijm.

Allereerst moet je op het karton twee cirkels van de gewenste grootte tekenen - de ene in de andere. Om dit te doen, kunt u twee platen van verschillende diameters gebruiken. Knip vervolgens een ring af waarop u een toekomstige krans kunt maken. Hiervoor is het handig om een ​​normaal of briefpapiermes te gebruiken.

Zorg ervoor dat de binnenste cirkel wordt verwijderd. Het is belangrijk dat het tijdens het snijproces niet breekt. Voor de eenvoud kun je doordrukken en er eerst aan de ene kant doorheen knippen, en aan de andere kant, als je de cirkel niet in één keer kunt doorboren.

Wanneer de basis is gemaakt, moet er volume worden gegeven. Om dit te doen, kun je een krant of krant gebruiken: verfrommel je om de dikte te creëren en plak het op de cirkel, en wikkel het om met plakband. Tijdens het werk is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen opvallende heuvels zijn op het oppervlak van de cirkel die dikte krijgen. Scotch tape moet zo worden aangebracht dat elke nieuwe laag de vorige laag een beetje overlapt.

Hetzelfde principe moet worden aangehouden in de volgende fase, wanneer de bulkbasis met doek wordt omwikkeld. Het beste is om jute of vlas te gebruiken. Om het weefsel geen kans te geven om af te wikkelen, moet het met een lijmpistool aan de vorige laag worden vastgelijmd.

Nadat de hele ring is gewikkeld, resteert het om alle overblijfselen van de draad af te knippen en een lus te naaien, waarvoor de krans aan de deur of aan een andere gekozen plaats kan worden gehangen.

Hierna begint het meest interessante: de creatie van het decor. Om te beginnen, is het noodzakelijk om na te denken over de compositie, om te begrijpen wat en met de hulp van wat om accenten te plaatsen.

Je kunt de kegels en decoraties gebruiken in de vorm van lijsterbessen (bijvoorbeeld in een winkel voor handwerken). Je kunt ook rozen maken van vilt en van papier - vuren takken en deze op de basis plakken met andere elementen. Het blijft om de krans met linten en kralen te versieren, en de interieurdecoratie om de sfeer van het nieuwe jaar te creëren is klaar.

Mensen die verslaafd zijn aan het maken van verschillende dingen uit een wijnstok of krantenbuizen kunnen ook een krans maken op deze basis. Het is genoeg om kerst- en textielspeelgoed, kegels en satijnen linten te gebruiken.Het blijft om verbeeldingskracht, nauwkeurigheid en geduld te tonen. Zo'n kroon kan jarenlang een prachtige vakantiedecoratie zijn. Het is voldoende om het in een afgesloten doos te bewaren, waar de elementen van de structuur niet gekreukt of gebroken zijn.

Feestelijke kaarsen en kandelaars

Een integraal onderdeel van het nieuwe jaar vakantie - kaarsen.

Zelf kerstkaarsen maken opent een ongelooflijke ruimte voor creativiteit. Dit elegante ding kan worden gemaakt van de overblijfselen van de voormalige of ongebruikte kaarsen die in het huishouden zijn. Overblijfselen of oude voorraden kunnen op paraffinebladeren worden gezet en als een lont een draad van natuurlijke oorsprong gebruiken, die goed brandt. Om een ​​feestelijke bron van vuurkleur te krijgen, is het niet slecht om waskrijtjes toe te voegen aan paraffine.

Je hebt ook een geschikte vorm nodig om te gieten en een container waarin de paraffine smelt.

Een mooie en handige pot, bijvoorbeeld van onder een crème, is geschikt om een ​​formulier te maken. U kunt ook dik papier gebruiken dat in een kegel is gerold. Een lege eischaal of bakvormen zal ook werken.

Als je bijvoorbeeld een kaars wilt maken, gebruik dan een smalle doos onder het sap, op de bodem ervan moet je een gat maken voor de pit en deze met een bundel fixeren. Dus paraffine kan nergens stromen.(Om zeker te zijn, kan het gat worden afgedekt met plasticine).

Voordat u de vulling opneemt, moet u ervoor zorgen dat de pit zich strikt in het midden van de kaars bevindt. Om dit te doen, wordt het bevestigd met stokjes (bijvoorbeeld tandenstokers), die bovenaan de doos worden geplaatst.

De vorm moet op een plat oppervlak staan. Om ervoor te zorgen dat de knobbel aan de onderkant de juiste installatie niet verstoort, is het logisch om een ​​standaard te gebruiken met een gat waarin de vorm kan komen.

De in een waterbad gesmolten paraffine met schilfers van gekleurde krijtjes moet geleidelijk aan de vorm worden toegevoegd, zodat elke voorgaande laag de tijd heeft om een ​​beetje uit te harden (dit zal voorkomen dat de hele massa vloeibaar materiaal zich verspreidt).

De volledige verharding van de voltooide kaars kost tijd. Het hangt allemaal af van de grootte.

Om het niet te missen, is het beter om het werkstuk minstens een dag uit te stellen. Daarna blijft het netjes verwijderd, waarna je kunt beginnen met versieren.

De kaars kan worden versierd met koffiebonen, kralen of kralen die in warm water moeten worden verwarmd en op de juiste plaatsen in de kaars moeten worden gedrukt.

Degenen die geïnteresseerd zijn in decoupage kunnen in dit geval ook deze decoratiemethode gebruiken.De kaars moet worden omwikkeld met een dun papier met een patroon op het thema van het nieuwe jaar, verwarmd met een haardroger, zodat het servet aan de oppervlakte blijft plakken.

Zelfs de meest gewone kaarsen kunnen met een dergelijk decor worden toegevoegd, waardoor het gevoel van een sprookje in de kamer ontstaat. Zelfgemaakte kandelaars kunnen worden gemaakt met kinderen van restmaterialen. Er is niets moeilijk in dergelijk werk.

Het volstaat bijvoorbeeld om een ​​aantal hoge glazen te nemen, om dergelijke bronnen van vuur erin te installeren en om glazen vaten met behulp van touwen en kralen te versieren. Rijg de kralen op het touw, wikkel rond de bril en bevestig met lijm.

Ook geschikt voor het decoreren van gedroogde stukjes citroen of sinaasappel, kaneelstokjes. Interessante items kunnen worden gemaakt van satijnen linten en kant.

7 foto

Originele ballen maken

Het is interessant om kerstversieringen met je eigen handen te maken in de vorm van ballen uit verschillende materialen: van stof, kralen, draden, enzovoort.

Het "disco" -decor van een gewone glazen of plastic bal (hoewel je ook een stuk schuim kunt nemen) komt uit computerschijven. Onnodige schijf moet in "fragmenten" worden gesneden en de bal ermee verlijmen.Dergelijke versieringen kunnen niet alleen aan de kerstboom worden gehangen, maar ook worden gebruikt voor het ontwerp van een nieuwjaarsvenster of een kroonluchter.

Degenen die houden van knutselen, kunnen gemakkelijk de creatie van een magische glimmende bal van dergelijk materiaal aan. We moeten alleen onthouden dat kralen sieraden vrij zwaar zijn, dus je moet van tevoren bedenken hoe je dit vaartuig kunt gebruiken.

Voor liefhebbers van breien is het niet moeilijk om gebreide ballen te maken. Voor hun vervaardiging vereisen de gebruikelijke breinaalden en draad. Hier kunt u de techniek van het breien van jacquardpatronen gebruiken. Dit kan je zelf verzinnen of vinden op internet. Verschillende schema's zijn er vol.

Dan rest het om de bal in een cirkel te binden, waarbij op de juiste plaatsen stijgingen en dalingen worden gemaakt. Vul de blank met holofiber en sluit de scharnieren, pas de lus aan om op te hangen. Een dergelijke decoratie kan aan een kerstboom worden gehangen of er een element van een kerstkrans van maken. Ook kunnen dergelijke dingen een geweldig cadeau zijn voor familieleden en vrienden.

Een stijlvolle bal kan worden gemaakt van draden. Om dit te doen, blaast u een ballon op, rijgt u deze in een naald en trekt u door een blikje PVA-lijm, windt deze basis.Smeer de bol in met meerdere lagen lijm, wacht tot deze is opgedroogd en prik vervolgens voorzichtig en verwijder de ballon van binnenuit. De resulterende draadbol kan worden bedekt met pailletten of op een andere manier worden versierd in overeenstemming met de bedoeling van de auteur van deze creatie, om een ​​lus te bevestigen om op te hangen.

Balls of thread kunnen verschillende formaten hebben: kleine ballen zijn geschikt voor het versieren van een kerstboom, en meer - voor interieurdecoratie.

Garland doe het zelf

Garland blijft een integraal onderdeel van het nieuwjaarsontwerp. Ze kan de kerstboom versieren, een decoratie ophangen boven de ramen of deuropeningen, en zich uitrekken door de kamer.

Kleurpapier, kant-en-klare plastic blanks van een handwerkwinkel, kralen en zelfs gewone pasta zijn geschikt om zo'n mooie decoratie te maken.

Een krans van vilten hangende elementen ziet er gezellig uit. Ze kunnen elke vorm krijgen: kerstbomen, sterren, bellen, gewone rondellen. Je kunt het materiaal van dezelfde kleur gebruiken of een bonte garland maken.

Als u alle onderdelen op een naaimachine op dezelfde manier naait, hoeft u ze niet eens op een draad te rijgen - ze zullen één geheel blijken te zijn.

Je kunt zo'n decoratie maken van gloeilampen, maar in dit geval is het beter om vaardigheden te hebben in het omgaan met elektriciteit. Om een ​​dergelijke slinger in retrostijl te maken, hebt u een sterke draad, een stekker, verschillende lampen en het bijbehorende aantal patronen nodig.

Om een ​​slinger te maken, moet u de draad in het vereiste aantal delen verdelen, de uiteinden bijsnijden. Bereid de cartridges voor: verwijder ze van de bovenkant en steek de draden in de basis. Bij het monteren is het beter om parallelle verlijming te gebruiken: hierdoor kan de hele slinger niet uitgaan als een van de elementen uitbrandt. Bevestig een vork aan de toekomstige slinger. Schroef de lamphouders vast.

Slingers van gloeilampen kunnen worden gebruikt als straatversiering en als decoratie voor het huis.

En u kunt eenvoudig de bestaande LED-slinger verbeteren door hem meer "artisticiteit" te geven. Hiervoor zijn eierverpakkingen, scharen, verf, briefpapier en de slinger zelf vereist.

Voor decoratiemateriaal geschikt uit kartonnen trays onder de eieren. Ze maken bloemknoppen of bloembladen. Het is noodzakelijk om een ​​voldoende aantal elementen te zagen, deze met verf te bedekken en te laten drogen.Maak in het midden van elk "plafond" een dwarssnede en leg het werkstuk op de gloeilamp. Voor betrouwbaarheid kunt u de lijm repareren.

Een dergelijke verbeterde slinger krijgt een nieuwe, ongewone stijl en is de perfecte decoratie voor een kerstboom of interieur.

Kerstsokken voor geschenken

Van de Amerikaanse cinema tot de Russische manier van leven kwam de manier om de kamer te versieren waar de boom is geïnstalleerd, met prachtige sokken voor geschenken. Degenen die weten hoe ze moeten naaien, kunnen gemakkelijk het hoofd bieden aan het maken van dergelijke decoraties, die het beste in de open haard kunnen worden gehangen. En als zo'n oven niet beschikbaar is, kun je de sokken tegen de muur plaatsen.

Je kunt het decoreren zoals je wilt. Het is niet nodig om dergelijke dingen te weerstaan ​​voor geschenken in traditionele rode tonen voor westerse landen - kleurrijke dingen zullen het doen. Bovendien is het op zo'n sok handig om elke toepassing te maken of deze "schoenen" te versieren met ruches, randen en sneeuwvlokken.

Vytynanki op het raam

Vytynankami noemde papierfiguren, die vaak een versiering voor het raam voor het nieuwe jaar worden. Je kunt hele stukken ervan "tekenen" op nieuwjaarsglas, waarbij je op één vlak het beeld van de stad verbindt, de figuren, bijvoorbeeld de kerstman en de sneeuwmaagd met verschillende dieren, kerstbomen, sneeuwvlokken enzovoort.

Vytnanki kan volumineus worden gemaakt en de vensterbank verfraaien.

Als u decoraties voor het venster maakt, volstaat het om de sjablonen in grote hoeveelheden op internet te gebruiken. Ik vond het leuk om op de printer af te drukken en te knippen. Creatieve oplossingen kunnen worden verkregen door het ontwikkelen van zelfpatronen.

Feesttafel en servies versieren

Tafeldecoratie is een essentieel onderdeel van het creëren van een feestelijke sfeer in het huis. Zelfs kleine dingen creëren opgetogen gemoedstoestand. Een tafelkleed en servetten in rood-groene of wit-blauwe tinten zijn bijvoorbeeld al afgestemd op de gewenste modus. Als je de servetten omwikkelt en versiert met kegels, gemberstokjes en andere nieuwjaarsdetails, krijg je het juiste effect.

Er zijn veel ideeën voor thuis, en de meeste van hen vereisen niet veel moeite om te vertalen. Als we de nieuwjaarstafel versieren, kunt u in het midden van de lade de compositie instellen met de takken van vuren of dennen, kaarsen en kerstballen.

Je kunt ook een gestileerde visgraat maken in de vorm van een kegel van papier of kralen op een draad, peperkoekhuizen op elkaar leggen, terwijl je de tafel voor de oudejaarsavond klaarmaakt, je kunt dromen van roem.

Ambachten in de vorm van grote glazen gevuld met kerstboomversieringen of kralen op de tafel zullen ook indruk maken op de gasten. Voor zulke dingen moet je een geschikte plaats vinden zodat ze duidelijk te zien zijn en deze dingen niemand lastig vallen. Dan zullen ze echt een prachtige aanvulling zijn op de feesttafel.

Een ongebruikelijk gepresenteerde fles champagne kan een helder accent zijn. Het kan worden versierd met sparkles, in het midden van de samenstelling van kegels en takken van sparren.

Een leuke toevoeging zullen creatief ontworpen kaarten zijn voor gasten met wensen voor het nieuwe jaar. Een beetje gekleurd papier, glitter, folie en warme woorden, geschreven in geschreven vorm, en iedereen zal zich in een vreugdevolle stemming onder één dak bevinden.

Prachtig, je kunt niet alleen alles op tafel zetten, maar ook het eetmeubilair zelf. Voor de poten van de tafel en stoelen kun je elegante leggings maken of mooie schoenen naaien. Het is niet alleen schattig, maar ook praktisch. Tijdens de vakantie zullen de meubels waarschijnlijk meerdere keren bewegen om plaats te maken voor de dansvloer. "Obuvka" voor de tafel en stoelen zorgt ervoor dat ze stil kunnen bewegen.

Zie de volgende video om te leren hoe je kerstversieringen met je eigen handen maakt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer