Maten van kunstmatige kerstbomen

 Maten van kunstmatige kerstbomen

Het is bijna onmogelijk om het nieuwe jaar voor te stellen zonder een elegante groene en extreem donzige schoonheid - een kerstboom. Natuurlijk is het goed als het nog steeds echt is, met de geur van naalden. Maar onlangs geeft de meerderheid van de gewone mensen de voorkeur aan kunstmatige bomen en dennen om wilde dieren te beschermen.

Met dit soort keuzes kun je echt dichte naaldbossen opslaan. En een kunstmatige kerstboom is een zeer winstgevende aankoop, vanuit een economisch oogpunt.U kunt het product immers slechts één keer kiezen en u kunt het daarna bij u thuis installeren en zijn takken daarna nog vele jaren versieren. En als u rekening houdt met het enorme aanbod van moderne kunstmatige producten, dan kunt u er zeker van zijn dat het kiezen van een decoratieve kerstboom eenvoudig is.

Wat zijn de opties?

Om te beginnen is het de moeite waard te weten dat synthetische nieuwjaarsbomen verschillen in het materiaal waarvan ze zijn vrijgegeven.

 • Gegoten kerstbomen. Deze producten zijn gemaakt van plastic. Een speciale technologie wordt gebruikt voor het gieten van zachte naalden, waardoor ze er bijna als natuurlijke naalden uitzien. Gegoten takken van de boom "Spread" zijn bijvoorbeeld bestand tegen veel speelgoed, omdat ze zijn gemaakt van flexibel PE-polyethyleen (buiten) en meer elastisch PVC (binnenkant).
 • PVC-kerstbomen. Dit is een veilig materiaal dat niet zal ontbranden, zelfs als er iets onaangenaams gebeurt met uw kerstverlichting. Sparren van PVC verschillen van andere producten in een langere levensduur.
 • Kerstbomen van vislijn. Tegenwoordig wordt de vislijn het vaakst gekozen voor de vrijlating van kunstmatige dennen. Zeer populair zijn ceders uit de vislijn. Deze producten hebben een zeer aantrekkelijke en spectaculaire uitstraling.Wanneer u een boom maakt, wordt een vislijn van verschillende tinten groen gebruikt.

Elk bedrijf probeert zijn synthetische kerstbomen zo pluizig mogelijk en zo dik mogelijk te produceren, omdat het de producten zijn die de consument verkiest.

Veel mensen proberen lange naalden na te bootsen, zoals natuurlijke dennen. Voor dit doel wordt een film met een breedte tot 5 cm gebruikt.Er is meestal een grote vraag naar dit soort product op de verkoop van het nieuwe jaar. Tot deze producten behoren het volgende:

 • "Altai", met een hoogte van 100, 150, 180, 200, 230, 250 cm;
 • "Virginia", een hoogte van 120.150, 180, 210 cm;
 • Premium - 150, 180, 210 cm.

Om het product kleine naalden te laten hebben, zoals een echte kerstboom, kiest de fabrikant voor PVC-folie van 1,5 - 2,5 cm breed en om de nieuwjaarsboom met kleine naalden er dikker uit te laten zien, vergroten fabrikanten het aantal twijgjes op hun kerstbomen. Een voorbeeld van dit soort modellen:

 • "Piano" - hoogte 150, 190, 220, 250 cm;
 • "Nord" - hoogte 150, 190, 220, 250 cm;
 • "Iceberg" - hoogte van 1,3 tot 2,2 m.

Als u nadenkt over wat voor soort decoratieve kerstboom u moet kiezen, moet u weten dat de duurste modellen van feestbomen ook uit PVC-folie zijn gemaakt. Om dit te doen, zijn hun takjes gemaakt met verschillende lengtes van naalden om het product er natuurlijker uit te laten zien, bijvoorbeeld:

 • "De sneeuwkoningin van de met sneeuw bedekte" - vuren boom met een hoogte van 0,6 tot 5 m;
 • "The Imperial Snow-covered" - hoogte 135-215 cm.

PVC-films produceren vaker modellen van het type.

De lijn is duurder materiaal, maar de bomen ervan zullen helemaal niet als echte kerstbomen zijn. Tezelfdertijd zullen zij een zeer spectaculaire verschijning handhaven. Naalden voor een dergelijke kerstboom zullen worden vrijgegeven van de vislijn met een diameter van 0,1-0,3 mm. Ze zullen voorzichtig in verschillende richtingen blijven plakken en lijken oppervlakkig op penselen. Bij kerstbomen van een vislijn hebben naalden meestal een lengte van 3,5 tot 6 cm. Dergelijke bomen slaan aan met hun fluffiness en trekken daarom de aandacht van klanten. De "New Year's Beauty" met een hoogte van 1,25 tot 2,15 m wordt beschouwd als de meest gekochte kerstboom van de lijn.

Als u een kerstboom op straat wilt installeren, moet u modellen van meer dan 300 cm bekijken:

 • Vuren kunstmatig "Cleopatra Delux" - 4 m;
 • Straat synthetische Siberische vurenhout van PVC - 7, 12, 13, 14,15 m;
 • Vuren kunstkader "Standaard" - 8, 9, 18, 20 m;
 • Kristall straatvurenhout gemaakt van PVC - 10 m.

Minimale en maximale hoogte

Wanneer u een keuze maakt, moet u onmiddellijk beslissen welk soort boomsoort u in de hoogte wilt, en wat voor soort kroon een boom moet hebben.De hoogte van de thuis geïnstalleerde kerstbomen kan zowel klein (46 cm) als vrij stevig (5,5 m) zijn. Voor straatconstructies begint het bereik van 3 tot 20 m. Ze kunnen ook verschillende kruinbreedtes hebben. Als de ruimte ruim is, kan de boom erg luchtig worden en als er niet voldoende ruimte is, is het het beste om een ​​van de smalle modellen te kiezen die gemakkelijk in een hoek kunnen worden geschoven.

Diameter en aantal takken

De diameter van de onderstaande boom - dit is een belangrijk criterium dat moet worden overwogen. Een te brede boom in een kleine ruimte zal er lelijk uitzien. De diameter van de structuur, die kan worden gespecificeerd in de kenmerken van de kunststof kerstboom, komt overeen met de meest waarschijnlijke parameter onderaan in het product (de breedte). Voor een decoratieve kerstboom kan deze maat voorwaardelijk worden genoemd, omdat de takken van de kerstboom zijn gemaakt van zeer flexibele draad. Ze kunnen dus in elke gewenste richting worden gebogen en vormen de noodzakelijke parameters voor de kroon van een kerstboom met een kleinere diameter (kleinere breedte). U kunt de diameter van het product met 15-20 cm verkleinen.

Het aantal takken in verschillende modellen is anders, maar het varieert gemiddeld van 500 tot enkele duizenden stuks, afhankelijk van de grootte van uw nieuwjaars schoonheid.

Gewichtsaloog in verpakking en zonder

Als u een kleine desktopboom krijgt, is het gewicht klein - van 500 g tot 1,5 - 2 kg, afhankelijk van het gekozen model. Als deze boom 1-2 meter hoog is, kan het gewicht veel groter zijn - van 3 tot 10 kg. Buitenopties voor kerstbomen worden zwaarder, tot 100 kg of meer. De verpakking van de kunstmatige kerstboom zelf weegt niet veel, voeg nog eens 200 g tot 5-6 kg toe aan de massa van het product.

Wie past bij de desktopopties?

Een kleine decoratieve tafelboom gemaakt van PVC is een geweldige optie voor het versieren van kantoor- of huisinterieurs voor de nieuwjaarsvakantie. Dergelijke bomen worden bevestigd voor stabiliteit in een pot, die kan worden versierd met een chintz of canvas tas. Verzamel dit product is niet nodig, je hoeft alleen maar takken te pluizen en recht te trekken. De takken bij de bureaubladboom zijn erg dik, hierdoor kunnen ze niet buigen onder het gewicht van de gebruikte kerstboomversieringen. Ze pluis snel op, maar hier is het beter om met elke tak afzonderlijk te werken. Naalden in zo'n product zullen niet afbrokkelen, beginnen niet te kreuken en zullen niet met de tijd vervagen.

Bureaubladopties zijn het best geschikt in het geval dat het niet mogelijk is om de structuur van de gebruikelijke parameters in te stellen. In uw kantoor is bijvoorbeeld geen ruimte voor een groot bouwwerk: een klein kind of een dier dat een hoge kerstboom kantelt, leeft thuis. Doorgaans hebben bureaubladopties hoogteparameters van 30 en 60 centimeter. Ze zijn optimaal om de ruimte in te richten en nemen tegelijkertijd geen extra ruimte in op de desktop. Vaak kan een dergelijk product op een plank of vensterbank worden geplaatst. Bepaalde modellen worden geproduceerd door de nabij-muur-zij hebben geen takken aan één kant, die het mogelijk zullen maken om de bosgast in de hoek te plaatsen.

Waar te installeren en wat te overwegen bij het kiezen van vloermodellen?

Een van de belangrijkste parameters voor het kiezen van een decoratieve kerstboom is de grootte. Een te groot product neemt het volledige gedeelte van de kamer in beslag en de gasten en de eigenaren zelf zullen hier niet erg comfortabel zijn. Te weinig kerstboom verdwaalt snel in een grote kamer. Voordat u een kerstboom gaat kopen, moet u daarom goed nadenken over waar u hem precies wilt plaatsen en welk formaatontwerp u nodig heeft.

Het loont de moeite om opties te overwegen voor de mogelijke plaatsing van de kerstboom.

 • In het appartement. Meestal wordt de kerstboom geïnstalleerd in de ruime woonkamer of kiest u de grootste kamer in huis.De kerstboom is geïnstalleerd in de hoek of in het midden van de kamer. Een spar met een lengte onder het plafond zelf (ongeveer 2-2,5 m) kan alleen worden gekozen als er veel ruimte in de kamer is en het minimale aantal meubels. In te grote huizen is het het beste om jezelf te beperken tot een synthetische visgraat met parameters van 1,2 tot 1,5 m.
 • In een landhuis. Hier worden de parameters van de kerstboom alleen beperkt door de wensen van de eigenaars van het huis. U kunt meteen verschillende modellen kerstbomen van verschillende groottes kopen - een grote structuur van 180 of 183 cm kan in de centrale kamer of op de binnenplaats worden geïnstalleerd en kleine kerstbomen kunnen in de slaapkamer en de kinderkamer worden geïnstalleerd. In dit geval kan bijvoorbeeld een product genaamd "Piano" - een prachtig ontwerp met donzige takken - er geweldig uitzien. Zeer geschikt voor zowel thuis als op straat.
 • In kantoorgebouwen, scholen, kleuterscholen en andere openbare gebouwen. Het belangrijkste doel van de aanwezigheid van de kerstboom bij de matinees of bedrijfsevenementen is om de aandacht te trekken van diegenen die zich hebben verzameld met hun slimme uiterlijk, en daardoor de nieuwjaarsstemming te verzekeren. Om deze reden moet de boom groot, groot, stijlvol gedecoreerd zijn. Kies hier vaker de maat van 210, 230 cm.

Houd bij het kiezen van een hoogte rekening met de hoogte van de standaard en de heldere bovenkant die u ervoor hebt gekocht. Verschillende soorten torenspitsen en sterren kunnen gemiddeld 20-25 cm aan het product toevoegen.

Het is de moeite waard eraan te denken dat de parameters van de boom niet alleen afhankelijk zijn van de hoogte, maar ook van de breedte van de kroon en de dichtheid van de bestaande takken. Een kleine, maar erg pluizige kerstboom kan er hard en omslachtig uitzien. Vraag daarom de kruinbreedte aan de onderkant van het product, de lengte van de naalden. In de meeste modellen van kunststof dennenbomen, kunt u hun ontwerp wijzigen, een andere helling instellen, de vorm van takken.

Op basis van breedteparameters kunnen ontwerpen worden ingedeeld in brede producten, middelgrote ontwerpen en smalle kerstbomen. Brede producten geschikt voor grote ruimtes, dimensionale hallen. Gemiddeld zal er goed uitzien in typische appartementen. Smalle kerstbomen zijn erg handig om die plaatsen met een beperkte oppervlakte te plaatsen - in kleine kamers, in een gewoon kantoorgebouw, in nauwe gangen.

Met een bouwlengte van 150 cm:

 • breed zijn producten met een diameter in het onderste gedeelte van 115 cm en breder;
 • gemiddeld - van 98-115 cm;
 • smal - tot 98 cm

Als de lengte van de structuur 180 cm is, zijn de volgende parameters toegestaan:

 • breed - 130 cm en breder;
 • gemiddeld - van 110-130 cm;
 • smal - tot 110 cm.

Houd bij een productlengte van 2 - 2,1 m rekening met de volgende punten:

 • breed - 140 cm en breder;
 • gemiddeld - van 125-140 cm;
 • smal - tot 125 cm.

Kleine en middelgrote bomen

In een ruimte met een grootte van maximaal 10 vierkante meter, is het het beste om een ​​visgraat van het tafeltype met een hoogte van ongeveer 1 m op te halen. In ruimten met een oppervlakte van 10 tot 15 vierkante meter kunt u een boom tot 2 m installeren. Als de oppervlakte van de kamer meer dan 15-20 is vierkante meter, de hoogte van het vurenhout zal alleen worden beperkt door een obstakel in de vorm van een plafond.

hoog

Voor outdoor-opties, perfecte producten op 3, 4, 5, 6 meter hoogte. Toegegeven, het is de moeite waard om te overwegen dat het hoge model veel meer zal kosten, het is niet erg handig om het op te slaan vanwege overmatige omvang en gewicht, en daarvoor zult u meer sieraden moeten kopen. Hoe hoger de boom echter, hoe spectaculairder hij er zowel binnen als buiten uitziet. Dit ontwerp geeft u veel meer mogelijkheden voor een unieke inrichting.

tips

Om een ​​goede en hoogwaardige kerstboom te kiezen, U kunt de volgende aanbevelingen gebruiken.

 • De standaard in de feestboom die je hebt gekocht, moet zo duurzaam mogelijk zijn. Het is absoluut noodzakelijk dat het product stabiel staat, dus het is het beste om een ​​model op een metalen standaard te kiezen. Anders kan uw kerstboom zwaarder wegen dan de standaard en zal deze constant vallen.
 • Takken moeten sterk en zo plastisch mogelijk zijn. Het is onwaarschijnlijk dat iemand de boom leuk zal vinden, waarvan de takken ongelijkmatig zullen rondhangen zonder de mogelijkheid om deze situatie te corrigeren. Het is niet erg goed als de "naalden" van de gekochte constructie te scherp zijn. Vergeet tegelijkertijd niet dat de takken zelf scherpe punten moeten hebben.
 • Naalden moeten goed worden vastgezet, maar als ze constant sypyatsya zijn of vaak breken, betekent dit dat je een ontwerp van slechte kwaliteit hebt gekregen.
 • Als je graag een groot aantal ballen en andere versieringen op de kerstboom wilt hangen, is het het beste om een ​​niet zo geweldig product te kopen.

Prachtige voorbeelden

Als u wilt dat uw vakantieboom eruitziet alsof deze onlangs is gekapt, kunt u een voorraad kleine dennenappels in het park opslaan. Bovendien vindt u kant-en-klare kegels in veel winkels aan de vooravond van de vakantie.Bedek ze gewoon met witte, gouden, zilveren of andere heldere en pakkende kleuren. Versierd met decoraties kunt u een kunstmatige kerstboom stijlvol decoreren. Vandaag is het in de mode om kerstbomen in één toon te versieren - dat wil zeggen, de boom is versierd met ballen, sneeuwvlokken, linten en slingers van dezelfde kleur. Het ziet er origineel en mooi uit. En hoe meer versieringen er op zo'n boom staan, hoe spectaculairder het eruit zal zien. Vanuit het westen kwam mode naar ons toe in plaats van de gebruikelijke kerstversiering om grote bloemen te gebruiken. Deze compositie ziet er erg creatief uit.

Hoe je een kunstmatige kerstboom kunt kiezen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer