Kunstkerstbomen: wat zijn en hoe te kiezen?

 Kunstkerstbomen: wat zijn en hoe te kiezen?

Geen enkel nieuw jaar is compleet zonder een elegant versierde kerstboom. De traditie om vuren of dennen te versieren voordat de vakantie ons uit de oudheid bereikte. Aan de vooravond van het feest staat echter elke persoon voor een moeilijke keuze: welke boom te kiezen, echt of kunstmatig? Beide opties hebben zowel voor- als nadelen.

Voor- en nadelen

Natuurlijk vult een levende boom, gekocht kort voor het nieuwe jaar, het hele huis letterlijk met een feestelijk gevoel dankzij de geur. Voor velen is de geur van echte naalden de geur van het nieuwe jaar zelf.Inderdaad, de donzige groene schoonheid is een echte, levende boom, die zich rondom een ​​aangenaam karakteristiek aroma verspreidt, en daarnaast nuttige phytoncides.

Jammer genoeg sterft vroeg of laat een dergelijke boom, en dit is het belangrijkste nadeel. Geleidelijk aan begint de boom geel te kleuren en zijn naalden te verliezen, dit proces kan een tot enkele weken duren - het hangt af van de oorspronkelijke frisheid van de gevelde spar of dennenboom, evenals van de omstandigheden van het verblijf in het huis (bijvoorbeeld in de buurt van de batterij of de open haard droogt het uit voordat van verwarmingselementen). In ieder geval, een maand later, blijft er alleen nog een droge kolom over.

Er is een categorie mensen die allergisch zijn voor dennennaalden: de vluchtige stoffen die door de plant worden afgescheiden, veroorzaken rode ogen, zwelling en jeuk. Bovendien kunnen fytonciden die worden afgescheiden door naaldbomen, slaperigheid veroorzaken. Dit is natuurlijk goed in de middag, maar 's avonds kan het een probleem zijn, vooral voor gezinnen met kleine kinderen. Aan de andere kant is het een volledig natuurlijk nieuwjaarsattribuut dat geen synthetica bevat en daarom veilig is voor het milieu.

Nou, een ander belangrijk voordeel van living pine is de lage prijs. In de laatste paar dagen voor het nieuwe jaar dalen de prijzen voor vakantiebomen scherp en kun je dennen en sparren kopen, zelfs voor 200-700 roebel.

De kunstmatige kerstboom is niet in leven en men kan niet tegenspreken met deze verklaring, kenners van de originele nieuwjaarstradities beweren dat dit helemaal niet zo is, maar er zijn enkele voordelen in het gebruik ervan. Deze boom is erg mooi en de rijke kleur wordt niet geel en dor niet na verloop van tijd, hij brokkelt niet af en bovendien kan hij vele jaren worden gebruikt. Bovendien zijn de meeste bomen, geproduceerd in onze dagen, gemaakt van onbrandbare materialen, wat betekent dat ze absoluut brandveilig zijn.

Al deze voordelen hebben echter alleen betrekking op hoogwaardige kerstbomen, dus als u besluit om de voorkeur te geven aan een synthetisch product, probeer dan niet te streven naar goedkoopheid: u krijgt op zijn best een kerstboom die snel breekt, en in het slechtste geval krijgt u een feestelijk decor gemaakt van materialen onveilig voor de menselijke gezondheid. Veel gebruikers zeggen dat plastic kerstbomen er veel mooier uitzien dan levende kerstbomen.

Van de minnen, kun je de hoge kosten noteren (je moet minstens 2.5 duizend roebels betalen voor een plant) en de noodzaak om het ergens het hele jaar door op te slaan. Als u echter een soortgelijke boom eenmaal hebt gekocht, kunt u veel geld en tijd besparen, die elk jaar wordt besteed aan het zoeken en selecteren van een levende boom.

types

Tegenwoordig is het assortiment kerstbomen anders in breedte en diversiteit, elke boom heeft zijn eigen ontwerp, kleur en kan worden gemaakt van verschillende materialen volgens zijn technologie. Laten we stilstaan ​​bij de variëteiten van dergelijke bomen.

gegoten

Dit soort pluizige schoonheden is gevormd in speciale vormen, daarna worden alle elementen samengevoegd. Een plastic kerstboom, gemaakt op deze manier, lijkt het meest op een natuurlijke, zijn naalden prikken niet, wat heel belangrijk is voor gezinnen met jonge kinderen. In de regel geven fabrikanten 10 jaar garantie op hun producten, maar zoals de praktijk laat zien, ze dienen veel langer.

Typisch, worden de synthetische Kerstbomen geproduceerd door Europese fabrikanten, echter, de laatste jaren, zijn de binnenlandse analogen verschenen. In winkels is het bijna onmogelijk om ze te kopen, de belangrijkste implementatie vindt plaats via internetsites, terwijl ze vrij duur zijn.

PVC

Dit is een andere aantrekkelijke optie voor bomen met zachte naalden en ziet er erg stijlvol uit. Dergelijke bomen zijn gemaakt van solide polyvinylchloridefolie en worden daarom gekenmerkt door een laag brandrisico en milieuvriendelijkheid. Kerstbomen gemaakt van PVC kunnen 5 tot 7 jaar trouw dienen, na verloop van tijd vervormen ze niet, rotten niet en worden niet afgebroken. Ze kunnen veilig worden geïnstalleerd in huizen met jonge kinderen.

Meestal worden dergelijke bomen geproduceerd in China, maar Thaise producten zijn ook erg populair. PVC-producten onderscheiden zich door de optimale prijs / kwaliteitsverhouding.

Van vislijn

Deze modellen waren erg populair tijdens de USSR, puur visueel leken ze op vergrote borstels voor het wassen van flessen, maar sindsdien is het ontwerp van kerstbomen aanzienlijk verbeterd en zijn kerstbomen aantrekkelijker en realistischer geworden. De kerstboom, gemaakt van vislijn, is vrij sterk en praktisch, maar tegelijkertijd is hij extreem stekelig. Bij het opbergen van zijn takken niet verfrommelen en niet gaan liggen. Producten kunnen worden gebruikt tot 15-20 jaar en behoren tot de gemiddelde prijsklasse. In de meeste gevallen worden dergelijke producten gemaakt in Rusland.

Glasvezel kerstbomen

Dit zijn kunstmatige plastic bomen, in de takken waarvan draden van optische vezels worden gepasseerd, flitst er een flikkerend licht door en je kunt zien dat de boom van binnenuit begint te gloeien. Vanwege dit effect zijn slingers niet verplicht om een ​​pluizige schoonheid te versieren. De levensduur van dergelijke producten is 10 jaar, de fabrikant is in de meeste gevallen China. Prijzen voor dergelijke bomen zijn iets hoger dan gemiddeld.

afmeting

Kunstmatige dennen worden in een groot aantal verschillende grootten geproduceerd. Net als de levenden zijn ze hoog en laag, smal en raspalisty, dik of met een zeldzamer rangschikking van takken. In de meeste gevallen is de hoogte van de plant van 60 cm tot 2,2 m, maar er zijn zeer kleine modellen en vrij hoge modellen op de markt te vinden. Alvorens een kerstboom te kopen, is het noodzakelijk om de kamer te meten waarin deze zal worden geïnstalleerd.

Een van de meest voorkomende fouten bij het kopen is het gebrek aan kennis van de parameters van het vrije gebied en kenmerken van de plaats die is toegewezen aan de boom. Als gevolg hiervan wordt ofwel een boom die te laag is gekocht of, nog erger, te hoog. En als in het eerste geval het nog steeds mogelijk is om het gewenste uiterlijk te geven met behulp van decoratieve tops of een ster, dan moet u in het tweede geval de aankoop retourneren.

Idealiter moet de boom hoog genoeg zijn om 30-50 cm van het plafond te zijn en breed genoeg om een ​​deel van de vrije ruimte in beslag te nemen, maar niet interfereren met beweging in de kamer en de doorgang naar de noodzakelijke interieuronderdelen blokkeren.

ontwerp

In de Sovjetjaren zagen kunstmatige kerstbomen er nogal primitief uit, maar de keuze van vandaag stelt je in staat om de schoonheid van het nieuwe jaar naar je zin te vinden. De moderne industrie produceert bomen in verschillende uitvoeringen. Ze kunnen heel klein zijn (ze worden op de tafel geplaatst) of hebben een hoogte van 5 meter of meer om pleinen en binnenplaatsen, maar ook grote ruimtes te versieren. Het palet wordt ook gekenmerkt door een kleinere variëteit: kerstbomen zijn helder groen, met een blauwachtige of zilveren tint, enz.

Kleur is een van de bepalende parameters bij het kopen van een kunstmatige kerstboom: In tegenstelling tot levende bomen is het kleurengamma hier veel breder en diverser. Natuurlijk heerst er groentinten: van licht tot schitterend groen. Tegelijkertijd zijn witte modellen erg populair, evenals producten van ongewone tinten: roze, blauw of zelfs transparant.

Ongelooflijk aantrekkelijk ogende groene bomen, waarbij de toppen van de naalden in het wit zijn gearceerd, waardoor ze de vorm aannemen van bomen die licht sprankelend zijn met fonkelende sneeuw. Wat betreft de stam, in de regel is het in synthetische bomen geschilderd in de kleur van gewone naalden, maar de producten van het premiumsegment onderscheiden zich door maximaal realisme en de stam is bruin. Als je liever geen dennen, maar andere coniferen hebt, kun je bijvoorbeeld een kunstsneeuwspar kopen. Daarnaast zijn in de verkoop gedecoreerde kerstbomen in houten vaten, met kegels en bessen, etc.

Afhankelijk van het ontwerp, kunnen kerstbomen zijn:

 • Canadese type;
 • met besneeuwde takken;
 • glimmende;
 • imitatie van natuurlijk hout, enz.

Naast traditionele bomen zijn kerstbomen met flikkerende lichten, die zowel monochroom als veelkleurig zijn, erg populair. En de LED's zijn op verschillende manieren bevestigd: ofwel ingebouwd in de tak, of hangen als een krans. De keuze van synthetische bomen is dus vrij breed en iedereen kan een model kiezen dat het best bij zijn esthetische voorkeuren past.

Trouwens, veel fabrikanten hebben de uitgave van thematische bomen opgezet, die misschien één hoofdkenmerk hebben. Dergelijke opties zijn echter van korte duur en duren niet langer dan één seizoen. Bijvoorbeeld, ongeveer 10 jaar geleden, kwamen omgekeerde kerstbomen in zwang, met brede takken bovenaan die naar de top convergeren vanaf de onderkant. Deze bomen waren een echte hit in de winter en een jaar later waren ze nergens te bekennen.

Bij het kopen van een kerstboom, raden ontwerpers aan om te blijven bij de traditionele klassieke stijl en een standaardboom met natuurlijke kleuren en natuurlijke afmetingen te kopen - een dergelijk model zal altijd in de trend zijn.

Hoe te kiezen?

Als u een kerstboom kiest, moet u rekening houden met een aantal belangrijke criteria.

 • Luchtigheid. Als u de voorkeur geeft aan elegante kerstbomen, rijkelijk versierd met speelgoed, dan moet u op de weelderige, razlapistische opties blijven om het vrij gemakkelijk te maken om ballen op de takken te hangen. Als je van minimalisme houdt in de inrichting van het nieuwe jaar, dan is het mogelijk om te blijven stilstaan ​​bij smallere modellen.
 • Dimensies. Een standaardkamer heeft een plafondhoogte van 2,5 meter, in dit geval is een boom met een hoogte van maximaal 1,9 meter optimaal: wanneer een boomtop tegen een plafond rust, ziet het er nogal lelijk uit.Houd er bovendien rekening mee dat een deel van de afstand tussen de vloer en het plafond wordt ingenomen door de standaard en de bovenkant van de pluizige schoonheid, dus meet hun hoogte en bereken vervolgens welke boom u moet kopen.
 • Materiaal. Het is erg belangrijk om een ​​kerstboom van hoge kwaliteit te kopen, maar in dit geval is het veilig voor kinderen en volwassenen.
  1. Het product mag geen vreemde geuren hebben. De aanwezigheid van chemische aroma's zou de reden moeten zijn om aankopen onmiddellijk te staken.
  2. Je moet zorgen voor de sterkte van de naalden, hiervoor moet je je hand van de rand van de tak tot aan de romp vasthouden, lichtjes aan de naald trekken. Als je nog steeds naalden in de hand hebt, ga dan naar een andere verkoper. In het ideale geval moeten de naalden recht maken en niet verkruimelen.
  3. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de draad, waarmee de sparren takken op de stam worden bevestigd: het moet sterk zijn, en de tak zelf mag in geen geval niet hangen en hangen.
 • Hue. Het hangt allemaal af van uw persoonlijke voorkeuren. Liefhebbers van natuurlijkheid kunnen altijd een kerstboom kopen met groene naaldennaalden en voor supporters van het exotische is het de moeite waard om een ​​model van een meer heldere en buitengewone toon te pakken.
 • Ontvangst. De keuze van het rek bepaalt grotendeels de sterkte van de hele structuur, dit is vooral belangrijk voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren. Een kruisvormige standaard gemaakt van metaal is stabieler, plastic opties zijn toegestaan ​​voor kleine kerstbomen die buiten de toegangszone voor kinderen en dieren zijn geïnstalleerd.
 • Brandwerendheid Het is belangrijk dat de plastic kerstboom brandveilig is. Geef indien mogelijk producten op die van klatergoud zijn gemaakt, ze lichten snel op en kunnen binnen enkele minuten uitbranden. Plastic bomen schieten niet op, maar tegelijkertijd smelten ze en geven PVC-modellen een vrij scherpe geur op het moment van verval en roken ze sterk.

En vergeet natuurlijk niet van de verkoper een hygiënecertificaat voor de aangeboden producten te eisen. Als hij je weigert, draai je moedig om en ga je weg. Vergeet niet dat een goede kerstboom niet goedkoop kan zijn. Als je een product voor je hebt, waarvan de prijs lager is dan het marktgemiddelde, is het hoogstwaarschijnlijk een nep gemaakt van materialen van lage kwaliteit.

fabrikanten

Tegenwoordig zijn heel wat bedrijven betrokken bij de productie van kunstmatige kerstbomen op de markt voor nieuwjaarproducten. Overweeg de meest populaire.

 • Plastindustry (Morozco) - Dit is een Russische fabrikant die kerstbomen van verschillende designs, maten en tinten aanbiedt. Het bedrijf biedt een reeks dennen- en sparrenbomen en er zijn low-budgetopties en bomen in het premiumsegment.
 • Ate peneri - een ander huismerk, dat al meer dan 10 jaar met succes een van de leidende plaatsen in het segment van de kerstboom verovert. De producten van deze fabrikant worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en een breed scala aan modellen van 20 cm tot 14 meter hoogte. Het bedrijf gebruikt in de productie alleen zeer milieuvriendelijke technologieën.
 • "King-Tree" - een onderneming die haar producten niet alleen in Rusland, maar ook ver buiten haar grenzen verkoopt. De assortimentlijn gaat uit van de beschikbaarheid van modellen van 20 cm tot 25 meter lang. Dit zijn vorstbestendige buitenproducten die bestand zijn tegen langdurige lage temperaturen, dus u kunt met deze bomen balkons versieren, evenals de veranda van een privéwoning en tuin.
 • Nationale boom co - Dit is een fabrikant uit de VS die al meer dan 60 jaar op de kerstboommarkt werkt. De kaart van het merk wordt beschouwd als het uitzonderlijke ontwerp van kerstbomen en fatsoenlijke kwaliteit, waardoor de prijzen voor deze producten op een vrij hoog niveau liggen.
 • Kaemingk - Een Nederlands bedrijf dat kerstbomen aanbiedt met een klassiek ontwerp: hier vindt u de gebruikelijke groene schoonheden en bomen met besneeuwde of ijzige takken.
 • Triumph tree - Een ander Nederlands merk dat premiumsegment op de markt vertegenwoordigt. Vooral populair zijn modellen die dennennaalden imiteren met transparante, bevroren druppels. Het kleurenpalet wordt gekenmerkt door een grote variëteit: hier vindt u producten van alle tinten groen, evenals witte en blauwe bomen. Sparren worden uitgegeven in kameroptie met afmetingen van 1,5 tot 2,5 meter.

De producten van Victoria en Cleopatra zijn ook erg populair.

Hoe doe je het zelf?

Indien gewenst kan een kunstmatige kerstboom met de hand worden gemaakt. Natuurlijk zal het er niet zo naturalistisch uitzien als het is voltooid, maar het zal zeker stijlvol en zeer creatief blijken te zijn. De gemakkelijkste manier is om kant-en-klare conifeertakken te gebruiken. In dit geval is het noodzakelijk om een ​​draadframe te maken en het met takken te winden, en deze zo nodig vast te zetten met een kabelbinder. Veel mensen geven de voorkeur aan eenvoudigere opties.

Bijvoorbeeld kerstbomen gemaakt van klatergoud en karton.Hiertoe maakt u een kegel van de gewenste grootte op dik papier en wikkelt u deze met een warme lijm of dubbelzijdig plakband voorzichtig met klatergoud. Zo kun je een kleine kerstboom maken en deze versieren met tafels, planken en zelfs ramen.

Als je wilt, kun je een kerstboom maken in vintage stijl. Voor dit doel moet de kegel worden omwikkeld met jutegaren en versierd met kant en koffiebonen. Kerstboom kan rubber, papier, folie zijn - fantasie bij de vervaardiging van kunstmatige kerstboom is niet beperkt. Heb een goed humeur en begin te creëren.

Hoe op te slaan?

Dat de kunstkerstboom u en uw huis zo lang mogelijk zal dienen, haar behoefte om goed te verzorgen.

 • Voor de vakantie en daarna, moet het worden schoongemaakt, terwijl wassen met water niet is toegestaan, omdat de draad waarop de takken zijn gewikkeld kan roesten. Het is noodzakelijk om een ​​stofzuiger te gebruiken, waarna u elke tak kunt vegen met een doek met een minimale toevoeging van shampoo of ander reinigingsmiddel.
 • Bomen worden alleen in een droge ruimte bij kamertemperatuur bewaard, zodat ze niet aan direct zonlicht worden blootgesteld.
 • Er moet speciale aandacht worden besteed aan de verpakking van de kerstboom.Het is belangrijk dat het voor het jaar niet gekreukeld is en zijn uiterlijk niet verliest. Meestal wordt hiervoor elke tak op een plastic zak gelegd en op de basis gedrukt, waarna de hele boom met plasticfolie wordt omwikkeld.

Prachtige voorbeelden

 • Moderne kunstmatige kerstbomen zijn vaak superieur aan levende.
 • In de regel worden ze uitgevoerd in het groen. Zo'n kerstboom met licht creëert een fantastische en magische sfeer.
 • Modellen van witte kleur zien er zeer stijlvol en effectief uit.
 • Hoge bomen voor de straat kunnen elk lokaal decoreren.

Zie de volgende video voor informatie over het maken van kunstmatige bomen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer