Hoe een appartement versieren voor het nieuwe jaar?

 Hoe een appartement versieren voor het nieuwe jaar?

Het nieuwe jaar is een betoverende vakantie voor zowel volwassenen als kinderen. Maar geletterdheid van de omringende ruimte is erg belangrijk. De kleinste fouten erin kunnen de komende viering meteen teniet doen.

Kies thema's en stijl

Om precies te zijn, we kiezen niet meteen, maar eerst snijden we alle ongewenste opties af. Een veel voorkomende fout is de wens om het hele appartement volledig te versieren. Als de woning niet is gepland om te worden gebruikt als basis voor het agentschap van de nieuwjaarsvakantie, moet u weigeren de ruimte te overladen met thematische attributen. Hoe dan ook, het ziet er belachelijk en belachelijk uit.Een andere karakteristieke slip - de scheiding van het interieur en het decor, ze moeten in nauw verband worden gedacht.

Minimalistische omgevingen zijn categorisch onverenigbaar met traditionele kerstbomen. Je moet ook geen overmaat aan rode toon introduceren, want het is heel gemakkelijk om de grens over te steken: in plaats van een romantische bui, zal het agressie of moedeloosheid uitlokken. Het is onaanvaardbaar als een samensmelting van decoratieve objecten met de situatie en visuele conflict ermee. Bovendien is het soms beter om beslissingen of stilistische voorkeuren te laten varen dan om te veel decor te gebruiken, om een ​​smaakloos ogend object te plaatsen. Nog een verbod op de race om sparen.

De klassieke toonaarden van de nieuwjaars- en kerstvieringen zijn witte, rode en groene kleuren. Met een vaardige toepassing kunt u uw originaliteit zelfs binnen dit bereik aantonen. Het is raadzaam om tinten toe te passen, waardoor het uiterlijk met patronen wordt vermeden. Om een ​​aangenamer en moderner formaat te creëren, wordt aanbevolen om chic ogende toetsen toe te passen. Alle onderwerpen met reflecterende details zien er geweldig uit,schijnen de kleuren van kostbare mineralen.

Je kunt het gevoel van "terug naar de kindertijd" creëren Kerstversiering versierd met veelkleurige snoeplinten. Het is niet nodig om iets met uw eigen handen te doen, er zijn meer moderne oplossingen van een vergelijkbaar type. Het is mogelijk om de interne uitstraling van het huis naar de sprookjesachtige monsters te schatten met behulp van flitsende slingers. Sommige mensen zullen blij zijn met het prachtige metalen decor, dat harmonieus combineert met tin-, platina- en chroomtonen.

Het beste geval om dergelijke oplossingen te gebruiken is wanneer het interieur is geschilderd in grijstinten. Om een ​​dieper visueel perspectief te creëren, moet u gouden en zilveren tonen toepassen. Het wordt aanbevolen om de compositie aan te vullen met gerechten met metalen patronen. De optimale delen van de plot zijn kristallen vazen, decoratieve ijspegels. Het zou ook leuk zijn om decoratieve elementen te gebruiken die op sneeuw lijken.

Maar je kunt de kwestie anders benaderen door een meer fris en natuurlijk formaat te kiezen in plaats van de nadrukkelijk plechtige invulling van de kamer. In dit geval moeten de aanbevolen versieringen het idee van een ongerept bos creëren.Groene delen worden gecombineerd met fragmenten van houtkleur, met spatten, versierd met goud. Het zijn de laatste die helpen om het gevoel van schaarste aan kleuren kwijt te raken. Het is raadzaam dat het tafelkleed groen is, en servetten zijn beter om een ​​bruine kleur te gebruiken.

We houden rekening met de afmetingen van de kamer

Eén kamer

Interieurontwerpers beweren vaak dat je de ruimte voor het nieuwe jaar in elk van de stijlen kunt versieren. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat het woningaanbod voor veel mensen relatief klein is. En om er volledig gebruik van te maken zullen uitgebreide composities niet werken. De uitvoer is een speciale tricks die voor dergelijke gevallen zijn uitgevonden. Een goed idee zou zijn om begroetingselementen in decoratieve details te veranderen.

Middelgrote ballonnen worden gebruikt om karakteristieke wensen te schrijven. De inhoud ervan is zinloos om te beperken - hier moet je je originele begroeting verzinnen, en niet kopiëren volgens een sjabloon. Ballen met inscripties netjes bevestigd in terracotta potten. Maar je kunt het anders doen, met behulp van frames en linten met kerstballen om de ramen te versieren.Een ander idee is om foto's te versieren met takjes naaldbomen. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat abstracte doeken niet werken en dat individuele plots een vreemde indruk kunnen maken.

Naast de kerstboom staat meestal een feesttafel. En omdat het gepast is om erop te doen:

 • elegante vazen;
 • glazen bollen;
 • guirlandes (alleen met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen natuurlijk).

Zodat de muren in het appartement tijdens de nieuwjaars- en kerstvakantie niet leeg lijken te zijn, worden ze aangevuld met rieten wijnstokken, gevulde vogels, gedroogde trossen bessen, "regen" en andere details. Met een acuut tekort aan vrije ruimte, kun je een geïmproviseerde kerstboom maken van een grote naaldpoot en deze aan dezelfde muur hangen. Maar het zal veel aantrekkelijker zijn om een ​​kleine natuurlijke of kunstmatige kerstboom in de hoeken van de kamer te zien. Je kunt het decoreren met de gebruikelijke inrichting, zij het in een kleiner volume dan een full-length beauty. Het is ook de moeite waard om de spar in verschillende hoeken te plaatsen en naar het resultaat te kijken.

Vaak, het maken van een appartement van een kleine omvang, vergeet de stoelen en fauteuils. En zitplaatsen vormen ook een kans om hun esthetische smaak te tonen. Ze zijn versierd met slingers, linten en klatergoud.Een andere mogelijke manier - decoreren van de ruimte in rode en witte tinten. Sappige kleuren op een witte achtergrond zien er luxueus en plechtig uit.

Een studio

Uitgebreide studioruimte biedt veel meer mogelijkheden voor decorateurs dan een klein appartement. Het is logisch om in dergelijke gevallen hoge bomen met kegels, wilde bessen en LED-decoraties te gebruiken. Het kan worden gebruikt om speelgoed van ongelijke materialen te versieren, zolang ze maar in kleur met elkaar overeenkomen. Eetbare decoratie-onderdelen, collectible items zijn ook een goed idee.

Tafel- en vloersamenstellingen verzameld uit bloemen, sparren en takken van bladverliezende gewassen, struiken komen steeds vaker voor. U kunt deze elementen van de meest uiteenlopende omvang maken door een specifiek product aan de situatie aan te passen. Het gebruik van lichte bomen van grote afmetingen is ook mogelijk, maar de kosten van dergelijke onderdelen zijn zeer hoog. Het is toegestaan ​​om LED's van verschillende grootten, kleuren en geometrische vormen te gebruiken. De originele look is gemaakt met behulp van:

 • sneeuwpoppen;
 • kolommen;
 • winterlandschappen;
 • beeldjes van sierlijke dieren.

Een heel goed idee is het gebruik van guirlandes. Om een ​​pompeus en elegant interieur te creëren, worden vaak stoffenversieringen en gordijnen gebruikt. Aanbevolen het gebruik van scènes met sprookjesfiguren en kerstboomspeelgoed. Van de desktop-elementen geeft Chinaware goede resultaten. U kunt naar eigen goeddunken dergelijke onderdelen kiezen, maar u moet deze met het interieur coördineren.

Kleur oplossingen

De kleuren moeten eerst worden gekozen uit de gewilde klassieke combinaties. Deze omvatten:

 • wit en rood;
 • rood en groen;
 • zilver-wit-blauwe kleur.

Meer originele oplossingen - karmozijnrood, roze, paars en gouden tinten. Ongeacht welke kleurbeslissing wordt gemaakt, deze moet zelfs op het niveau van kleine details worden gerespecteerd. Geelbruine en beige tonen zijn toegestaan. Als het moeilijk is om een ​​geschikte kleur voor het tafelkleed te kiezen, is het de moeite waard om stil te staan ​​bij de klassieke witte versie. In de complete afwezigheid van ideeën, gedachten, moet je kant-en-klare aanwijzingen van modetijdschriften gebruiken - maar ze zullen opnieuw moeten worden bewerkt, zodat de tonen er niet belachelijk uitzien.

Decor van de nieuwjaarstafel.Als het decor is versierd met een overvloed aan gouden tinten, is het aangewezen om rode decoratieve elementen voor de tafel te gebruiken. Deze kunnen zijn:

 • borden en borden;
 • servetten;
 • tafelkleden;
 • kaarsen;
 • figuren.

De keuze van de optie hangt alleen af ​​van persoonlijke fantasie en van de juistheid in een bepaald geval. Het is niet nodig om kaarsen van de klassieke vorm te gebruiken. Experimenten met geometrie, met verschillende smaken kunnen aanzienlijke voordelen opleveren. Servetten verspreiden zich vaak niet zomaar, maar verdraaien ze op een ingewikkelde manier. Het is dwaas om zo'n manier van versieren van een nieuwjaarstafel te weigeren als het gebruik van mandarijnen.

Meestal worden ze in de vorm van een dia op een speciaal gerecht geplaatst. Maar er is een alternatief - de introductie van mandarijnen in fruitschaal, samen met druiven, appels en noten. Het wordt aanbevolen om de tafel aan te vullen met kleine sparren takken en kegels van naaldbomen. Het is heel goed om regen, klatergoud, feestelijke ballonnen enzovoort te gebruiken. Als er meer glazen in huis zijn dan nodig voor de celebranten, kunnen ze ook de basis worden voor composities. Heldere en pakkende stap - op tafel zetten van koekjes van de originele geometrische vormen en kleuren. De logische oplossing is ook om te gebruiken:

 • chocolade en snoep;
 • snoep;
 • andere snoepjes.

Hoe een kerstboom aankleden?

Het maken van een kerstboom is ook erg belangrijk. De hoofdkleuren zijn rood, goud en bruin. Ze harmonieus verweven met rijke kleuren naalden. Het is aan te bevelen om een ​​bruine tint niet overmatig te gebruiken, omdat dit een donkere indruk kan maken. Aanvaardbaar gebruik van groente- en fruitontwerpelementen. Je kunt ze later opeten.

Het versieren van de kerstboom kan ook in verschillende stijlen voorkomen. Het formaat Land of Provence gaat steevast gepaard met het gebruik van huishoudelijke artikelen, textiel. Het is niet slecht om houten figuren aan de nieuwjaarsboom te hangen, dezelfde koekjes en andere met de hand gemaakte decorvoorwerpen. Shabby chic is gemaakt door Engelse ontwerpers die opzettelijk verouderde objecten en voorwerpen met 'geschiedenis' probeerden te gebruiken voor het feestelijke decor. Het vinden van afgewerkte producten van deze stijl is niet moeilijk, maar u kunt ze zelf maken. De spar versierd in de geest van shabby-chic wordt aangevuld met:

 • kanten details;
 • linten;
 • bogen;
 • hangers;
 • kralen;
 • de sterren;
 • bloemen.

De Scandinavische aanpak impliceert het gebruik van compacte bomen, ze worden vaak geplaatst in elegante rieten manden. Als dat niet zo is, kun je de kerstboom in de pot van het gebruikelijke, ingepakte kraftpapier leggen. De bomen zijn ofwel zonder decoratieve items gelaten, of ze versieren 1 tak op de meest originele manier. Als alternatief kunt u speelgoed en motieven gebruiken die in de jaren 1960-80 domineerden. In dit geval is het passend om vintage elementen toe te passen.

Hoe de ramen rangschikken?

Zorg ervoor dat je je huisruimte voor het nieuwe jaar met je eigen handen inricht, je moet nadenken over het versieren van ramen. De eenvoudigste optie is om sneeuwvlokken gesneden uit papier te gebruiken. Om ze te lijmen, gebruiken ze vaak een oplossing van babyzeep, aangebracht met behulp van bevochtigde sponzen. Wanneer later het moment komt om de elementen van het decor te verwijderen, hoeft u alleen maar over de randen te trekken. De originele stap is het aanbrengen van stickers met PVA-lijm.

Deze details zijn transparant en interfereren niet met het zicht op de straatruimte. 'S Avonds worden ze verlicht door stadslichten, flikkerend als ijskristallen. Wat goed is, stickers van PVA kunnen eenvoudig worden overgebracht naar elke willekeurig gekozen locatie.Ze komen er niet vanzelf uit. Het is mogelijk om stickers te maken met behulp van spuiten zonder naalden en tekenstencils.

Prachtige voorbeelden

De onderstaande foto laat zien hoe je vóór het nieuwe jaar een positieve houding kunt creëren met de lichten en slingers van kerstbomen die op verschillende plaatsen hangen. Om dit te doen, was het zelfs niet nodig om extra attributen toe te passen - zowel meubels als andere meubels bleven ongewijzigd in vergelijking met de gebruikelijke situatie.

De gebruikelijke aanbeveling "maak geen misbruik van rode tinten" moet correct worden begrepen. Er zijn situaties waarin u niet anders kunt. Een treffend voorbeeld is te zien in de onderstaande afbeelding: het toch al rode interieur wordt aangevuld door identieke ballen en sterren in kleur. Maar om de compositie te verdunnen en niet te agressief te maken, worden grote witte vlekken geïntroduceerd.

Veel mensen willen van nature de situatie nog minder verzadigd en assertief maken. Zoals de praktijk laat zien, bemoeit dit zich niet om dit vakantiegevoel te bereiken. De onderstaande foto laat zien hoe je je doel kunt bereiken met behulp van decoratieve sokken, een paar sneeuwvlokken, kleurharmonie en een kerstboom versierd met ballen.Als aanvulling op het gevoel helpt de juiste kleur van het meubilair.

Hoe je het appartement in het nieuwe jaar met hun eigen handen aankleedt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer