Hoe maak je met de hand speelgoed op de kerstboom?

Met het begin van de herfst klagen velen over het verval van kracht en de naderende blues. Slecht humeur en apathie bij guur regenachtig weer is verre van ongewoon. De meeste mensen worden depressief en willen meer tijd alleen met zichzelf doorbrengen. En tijdens deze periode vergeten veel mensen dat de mooiste periode van het jaar nadert - de nieuwjaarsvakantie.

En als kinderen in magie geloven en uitkijken naar het nieuwe jaar om het wonder te zien, dan associëren volwassenen de winter met een periode van hoge financiële kosten.

Hoewel geloof in een sprookje en creëer een magische sfeer onder de macht van absoluut iedereen.

In het najaar kunt u zich voorbereiden op de belangrijkste gebeurtenis van het jaar, geschenken voor familieleden en geliefden kiezen, gezinsvakanties plannen en natuurlijk decoraties voor uw huis kiezen. En de gemakkelijkste manier om de juiste decoraties te kiezen, is om het zelf te doen.Bovendien kan een unieke decoratie alleen onafhankelijk worden gemaakt door een stuk van je ziel te investeren.

Zelf sieraden maken, bespaart een aanzienlijk deel van het gezinsbudget. En de algemene bezigheid van creativiteit is een goede gelegenheid om volwassenen en kinderen te interesseren in één proces. Bovendien helpt handwerk kinderen om verbeeldingskracht en verbeeldingskracht te ontwikkelen, leert ze doorzettingsvermogen en hard werken. In dit artikel zullen we veel unieke technieken onderzoeken voor het maken van prachtige kerstboomspeelgoedjes.

Kerstdecoraties van papier

Van elk afvalmateriaal kun je een uniek en mooi kerstboomspeeltje maken, of het nu gaat om een ​​kapotte plastic pin, een verlaten speelgoed, een opgeblazen lamp of vuurkegels. Maar het eenvoudigst te vervaardigen speelgoed kan van gewoon papier worden gemaakt. Speelgoed en papieren figuren kunnen niet alleen de kerstboom versieren, ze kunnen ook aan de muren en het plafond worden gehangen.

Het eenvoudigste materiaal om prachtige sieraden van te maken met kinderen is gewoon wit briefpapier. Het is matig dicht en wordt geassocieerd met donzige witte sneeuw. Een klassieke decoratie van de jaarwisseling is een zelfgemaakte sneeuwvlok.Voor de vervaardiging hoeft alleen papier en een schaar. Witte sneeuwvlokken met prachtige unieke patronen vormen een uitstekende decoratie voor ramen.

Bovendien is de opengewerkte sneeuwvlok een fluitje van een cent. En deze opwindende activiteit zal zowel volwassenen als zeer jonge familieleden aanspreken.

De technologie voor het maken van sneeuwvlokken is heel eenvoudig.

 • Neem een ​​wit vel A4-papier, vouw het dubbel diagonaal om een ​​driehoek te maken en snij de ongewenste vrije strip met een schaar.
 • Vouw de driehoek hierna nogmaals diagonaal dubbel, sluit de hoeken aan en teken langs de vouwlijn zodat het papier de vorm van een driehoek heeft. En herhaal de procedure opnieuw.
 • Trek met een potlood een patroon op het papier en knip het overtollige deel af. Mooie pittoreske patronen kunnen worden gekopieerd door het voorbeeld van het voltooide patroon of maak er zelf een.

Van de resterende stroken papier kun je ook een prachtig handwerk maken - een andere versie van sneeuwvlokken. Hiervoor zijn 12 stroken papier nodig van 1,5 cm breed en 30 cm lang, lijm, schaar. Plaats de drie stroken horizontaal en de overige drie verticaal in de vorm van een kruis. Zet alle 6 stroken in het midden vast met lijm.

Verbind vervolgens de extreme verticale en horizontale strepen zodat een volume-ovaal wordt gevormd. Herhaal dezelfde clip met de resterende drie zijden. Het resultaat is een origineel figuur in de vorm van een kruis met vier ovalen. Maak dezelfde vorm van de resterende 6 strips en bevestig beide delen aan elkaar. Het resultaat was een omvangrijke en mooie sneeuwvlok. Bekijk een gedetailleerde Masterclass in de illustratie.

De zoetste zachte sneeuwvlokken kunnen worden gemaakt van gewone servetten. Hiervoor heb je nodig:

 • karton;
 • servetten;
 • scharen;
 • PVA-lijm;
 • potlood en houten spies.

In plaats van servetten, kunt u speciaal golfpapier gebruiken voor creativiteit. Het stadium van het maken van een zachte sneeuwvlok is arbeidsintensiever, maar het eindresultaat zal indruk op u maken. Teken sneeuwvlokken op het karton en knip ze uit. Dit zal de basis voor decoratie zijn. Snijd het servet in vierkanten van 1x1 cm, vouw ze elk dubbel en draai het in een dunne buisje met een houten spies zodat het eruit ziet als een kleine bloemknop.

Breng PVC-lijm aan op het karton en plak af en toe kleine delen van de servetten op de basis. Alle werkzaamheden vereisen meer dan een uur hard werken en moeite, maar het resultaat zal geweldig zijn.

De afgewerkte sneeuwvlok kan worden versierd met kralen, pailletten of kralen.

Mooie papieren sneeuwvlokken kunnen zelfs bij de kleinste leden van de familie worden gemaakt. Bereid 8 vierkantjes papier van 4 x 4 cm en hetzelfde aantal vierkantjes dat iets kleiner is dan 3x3 cm. Je kunt ook papier van verschillende kleuren nemen.

Verander de vierkanten in een kegel, die de basis en de plaats van verbinding met lijm beveiligen. De resulterende buisjes-hoorns bevestigen de hoeken in een cirkel - aan de buitenkant liggen grote kegels en aan de binnenkant klein. Plaats de verbinding met een kraal of een grote pailletten.

Maar sneeuwvlokken zijn niet alle decoraties die van papier kunnen worden gemaakt. Volumetrische figuren met gebeeldhouwde elementen zien er heel origineel en mooi uit.

Bijvoorbeeld de volgende figuur - visgraat. Voor werk heeft u een kant-en-klare sjabloon nodig met een figuur, lijm en een briefpapiermes. Dit vaartuig kan met kinderen worden gedaan.

Als basis kunt u de kant-en-klare sjabloon gebruiken die hieronder wordt gepresenteerd. Druk de afbeelding op de printer in twee exemplaren af ​​en snij vervolgens voorzichtig langs de contour. Leg daarna de toekomstige ambachten op een houten plank en knip alle patronen één voor één uit. Als beide sjablonen klaar zijn, maak ze dan samen op een strook papier om ze in de vorm van een ring te lijmen.De zijdelen van het handwerk, evenals het bovenste deel, worden ook bij elkaar gehouden om de figuur er volumineus en stabiel uit te laten zien.

Tegen het nieuwe jaar en kerst decoraties kan ook worden toegeschreven aan de engelen. Mooie en schattige figuren versieren de kerstboom perfect. De eenvoudigste manier om een ​​engel te maken voor decoratie, is om een ​​kant-en-klare sjabloon te gebruiken. Druk de voltooide afbeelding op de printer af, die rechte interne lijnen en stippellijnen laat zien. Knip het figuur op de contour uit en leg het op een houten plank.

Knip vervolgens met een briefpapiermes alle patronen voorzichtig in rechte binnenlijnen uit. De stippellijnen geven de plaatsen van de vouw aan - deze rechte lijnen hoeven niet te worden afgesneden. Bevestig de sterren aan de figuur met behulp van glanzende draden en plaats de voltooide engel op de kerstboom.

De figuur kan ook worden versierd met schitterende vernis, steentjes, pailletten of kralen.

Een ander geweldig idee voor papieren decoratie is een kerstdorp. Sprookjesachtige huizen zijn heel gemakkelijk te maken van dik papier of karton. Gebruik als basis een kant-en-klare sjabloon. U downloadt de afbeelding alleen en drukt deze af op de printer.

Knip vervolgens zorgvuldig alle details langs de contour af en bevestig deze met lijm. Indien gewenst kan het afgewerkte huis worden versierd met fonkelingen of bedekt met verf.

Papierhuizen kunnen in een enkele compositie op een vensterbank worden gebruikt of een kerstboom versieren.

Een uniek kerstboomspeelgoed kan worden gemaakt, zelfs van familiefoto's. Om dit te doen, bereid je voor:

 • 20 foto's of foto's, van hen is het noodzakelijk om cirkels te knippen met een straal van 3,5 cm;
 • lijm;
 • liniaal, potlood;
 • priem.

Teken op de achterkant van elke cirkel een gelijkbenige driehoek. Het is belangrijk dat het centrale deel van de foto of afbeelding precies in de driehoek ligt, omdat de zijdelen die buiten de grenzen van de driehoek vallen, worden gebogen en worden gebruikt voor het lijmen. Breng lijm aan op de achterkant van de binnenkant van de bochten van de twee cirkels en houd beide delen bij elkaar. Bevestig zo 5 delen zodat ze een halfrond vormen. Bevestig met dezelfde techniek nog 5 lege plekken en maak in het centrale deel met behulp van het naaien een gat voor de riem. De overige 10 cirkels verbinden hetzelfde principe, maar in een rechte lijn. Twee hemisferen zijn bevestigd aan de strip boven en onder - een met een koord en de andere zonder. Kerstboom speelgoed is klaar. Het kan worden gebruikt om een ​​kerstboom te versieren of als cadeau voor familieleden.

Traditioneel staat er een grote ster op de top van de dennenboom. Het kan ook worden gemaakt van dik papier of karton met uw eigen handen.

Voor werk heb je nodig:

 • prachtig gekleurd papier of wit; in de toekomst kan de afgewerkte ster worden geverfd met verf of glanzende vernis;
 • lijn;
 • scharen;
 • lijm.

Maak op het papier twee vierkanten van 15x15 cm, vouw elk vel twee keer dubbel en druk op de vouwlijn. Vouw vervolgens het vel aan beide zijden diagonaal. Dus, aan de achterkant, met behulp van de resulterende plooien, deel je het vierkant in 8 driehoeken. Besteed aandacht aan de foto-instructie. Maak kleine inkepingen op de zijkanten van het vierkant en bevestig de hoeken in het midden zodat het binnenste deel vrij blijft - in dit geval ziet de voltooide ster er volumineus uit. Ga door met dit werk met de andere hoeken en het tweede vel papier. Verbind daarna de twee vierpuntige sterren samen met lijm. Een grote volumetrische ster is klaar.

Speciale aandacht verdient de New Year's slinger. Als u het maakt, kunt u in één keer meerdere ambachten gebruiken voor één decoratie. Deze unieke decoratie zal harmonieus zowel op de kerstboom als op het raam lijken.

In plaats van papier om te knutselen, kunt u een ingeschreven notitieboekje, een oude krant of een tijdschrift gebruiken.En dan kan de afgewerkte decoratie worden bedekt met verf of glanzende vernis. Je kunt ook karton of dikke folie gebruiken voor creativiteit.

Het belangrijkste bij het maken van sieraden is om een ​​stukje ziel te investeren en van elk moment te genieten, anticiperend op de komende vakantie.

Gewaden souvenirs

Kerstspeelgoed gemaakt van wol - een andere categorie sieraden die je kunt doen met je eigen handen met kinderen. Maar het is belangrijk om meteen te begrijpen dat het productieproces meer dan één dag in beslag zal nemen en dat de technologie zelf doorzettingsvermogen en toewijding vereist. Maar iedereen kan een uniek retro-speeltje maken met geïmproviseerde middelen.

Maak je geen zorgen als het eerste speelgoed niet helemaal juist en niet zo mooi zal blijken te zijn. In de loop van de tijd zul je meer schattige decoraties van watten kunnen maken. En om het creatieproces te vergemakkelijken, maak je om te beginnen een schets van een toekomstig speeltje. Verf alle details, decoraties en decoratieve items. In dit geval zal de vervaardiging van speelgoed uit katoen geen problemen veroorzaken.

Voorbereiding voorbereiden:

 • wire;
 • folie;
 • watten;
 • thread;
 • plakken;
 • priem;
 • verven en borstels;
 • spangles voor decoratie en veters of linten voor de lus.

Met zo'n budgetset kun je een groot gezelschap maken van kleine dieren, sneeuwpoppen of verschillende figuren. Maak eerst een skelet van draad: romp, benen, hoofd en staart. Verpak het ontwerp met folie om het metalen skelet de gewenste vorm en volume te geven. Deze fase is erg belangrijk in de vorming van het speelgoed - de vormveranderingen, de bewegingen en contouren van toekomstige personages worden gegeven.

De folie moet heel dicht op de draad passen en een speeltje vormen - het duidt op oren, staart, kopkantelen.

Hierna kunt u beginnen met het werken met katoen. Met de hulp van kleine stukjes speelgoed voegde het volume en gewicht toe. Vervolgens worden de stukken zacht katoen in draden gewikkeld om het op zijn plaats te houden. In dit stadium kunt u de vorm of positie van het dier aanpassen, groei en volume verhogen. Heb geen medelijden met de draad en wikkel elke sectie zorgvuldig in. Hoe dichter de wol is bevestigd aan de basis van het speelgoed, hoe gemakkelijker het blijft werken.

Nog een life-hack van ervaren ambachtslieden - gewone witte watten kunnen voor het werk in de gewenste kleur worden geverfd. Dit vereist een speciale kleurstof voor textiel.Voeg een paar druppels verf toe aan een bak water, verdun de kleurstof en voeg dan stukjes katoen aan het mengsel toe. Het materiaal is snel verzadigd en neemt de gewenste kleur aan. En als de wol helemaal droog is, kun je een speeltje maken. Gebruik gekleurde watten om ervoor te zorgen dat de draden overeenkomen met het gekozen bereik.

Doop het speelgoed in een container met pasta, en dat alle delen worden verwerkt en volledig doordrenkt, gebruik een dunne borstel. Besteed speciale aandacht aan kleine gebieden en plooien - er mogen geen onbehandelde plaatsen of droge watten op het speelgoed zijn. Daarna moet het speelgoed grondig worden gedroogd. Je kunt het een paar uur opzij leggen en 's avonds beter. De gebruikelijke oven zal dit proces versnellen - bak de staaf 30-40 minuten in de oven op 110 graden.

Nadat alle details volledig droog zijn, kunt u doorgaan met het ontwerp van het speelgoed. Indien nodig kunt u nog enkele stukken katoen en pasta toevoegen voor de voltooide fase: een kraag, vingers, oren, een tuit. Gebruik bij het registreren de gebruikelijke aquarelverf en acryl zijn beter geschikt voor het gezicht.

Het schilderen van speelgoed kost veel tijd en moeite, ondanks het feit dat de verf snel genoeg droogt.

Om het gezicht van de blanco meer glad en mooi te maken, is het raadzaam om van tevoren een vorm van bladerdeeg te bereiden. Hiervoor hebt u bloem, zout en water nodig. In de verhouding 2: 1 worden bloem en zout gemengd en vervolgens verdund met water om een ​​dichte en kleverige substantie te vormen. Aan het mengsel kun je een paar druppels beige verf toevoegen, zodat de gezichten een mooie gelijkmatige kleur krijgen. Daarna kunt u beginnen met het maken van een formulier.

Het gezicht is klein gevormd, zodat het een ideale pasvorm is voor het voltooide speelgoed. Maak kleine putjes onder de ogen, markeer wenkbrauwen, jukbeenderen en neus. Kleine hobbels kunnen eenvoudig worden gladgestreken met een natte borstel. En dan wordt het werkstuk gedroogd. Er zijn twee manieren: in een droge braadpan op laag vuur met het deksel gesloten of in een oven op 120 graden gedurende 30 minuten. Nadat de voltooide vorm droogt en afkoelt, kunt u verder gaan met schuren en schilderen en vervolgens het gezicht op de lege speelruimte bevestigen. Als zich onregelmatigheden of scheuren vormen tijdens het drogen, kunnen ze worden gladgemaakt met schuurpapier.

Het afgewerkte geschilderde, heldere speelgoed kan worden bedekt met sprankeling en worden vastgezet met vernis om de verf langer te houden.U kunt gewone haarspray of nagellak gebruiken. Strek het koord in het speeltje en de originele decoratie van watten voor de kerstboom is klaar.

Kerstversieringen van conventionele wol vereisen vrijwel geen financiële kosten. Alle benodigde materialen zijn ook thuis te vinden.

En zo'n uniek cadeau in retrostijl van een kleinzoon zal zeker grootouders bevallen. En bovendien zal het proces van het maken van een uniek stuk speelgoed zeer interessant zijn voor het kind.

Stoffen ambachten

Stof is geweldig voor het maken van bulk kerstversieringen. Het eenvoudigste speelgoed kan worden genaaid in de vorm van een bal, een sneeuwpop, een ster of wanten. De belangrijkste voordelen van zacht geborduurd speelgoed zijn kracht - ze breken niet. En ook hun onderscheidende kenmerk is veiligheid, je kunt de kerstboom samen met kleine kinderen versieren met zachte kerstdecoraties.

En zodat het zachte speelgoed zijn aantrekkingskracht behoudt, moet het op de juiste manier worden verzorgd. En als de decoratie veel decoratieve elementen bevat, moet het speelgoed vooral netjes zijn, in warm water en met een kleine hoeveelheid reinigingsvloeistof.

Voor werk heb je nodig:

 • stof, voelde geweldig;
 • vuller voor speelgoed - u kunt oude stukken stof, watten of synthetische wintermaanden gebruiken;
 • potlood, liniaal, lijm, schaar;
 • naalden en draad;
 • decoratieve elementen: steentjes, kralen, knopen, linten, linten, enz.;
 • Patroon en papier voor het maken van een patroon.

Stapsgewijze instructies voor het maken van stoffenjuwelen zijn vrij eenvoudig. De eenvoudigste manier is om een ​​kant-en-klaar patroon te maken, maar als je fantasie en een groot verlangen hebt om een ​​uniek designspeelgoed te maken, kun je je eigen patroon ontwikkelen.

Als je je alleen maar verdiept in het creatieve proces om kerstboomversieringen van stof te maken, begin dan met eenvoudige vormen: sterren, ballen of sneeuwmannen.

Pas het patroon op het papier toe en snijd het patroon rond de contour. Vergeet niet om 5 mm te laten voor de naadtoeslag. Breng het ontwerp over naar de stof en knip ook alle details in tweevoud uit. Maak de lege plekken glad en bereid de naaimachine voor, hoewel klein speelgoed op je handen kan worden genaaid.

Naai alle elementen vanaf de zelfkant en laat een klein gedeelte over voor de opvulling. Draai de blank door het onafgemaakte gat aan de voorkant en stamp aan met een vulmiddel en sluit het gat vervolgens met een geheime naad.

Versier het speeltje met decoratieve elementen en vergeet niet om een ​​lus aan de bovenkant van het voltooide speeltje te bevestigen.

Weefsel kan alles pakken. Dergelijk speelgoed kan met eigen handen worden gemaakt van dikke stoffen of jute. Dit is een geweldige optie voor het maken van sneeuwmannen, sneeuwvlokken, sterren, wanten, verschillende dieren en stripfiguren. Vlies verkruimelt niet, behoudt zijn vorm goed en verkruimelt niet bij het snijden.

Voor een kerstboomversiering zijn kleine stukjes ongebruikt textiel geschikt: calico, chintz, katoenfluweel, spijkerbroeken, enz. In ieder geval eindigt de vervaardiging van speelgoed niet bij de montage van alle onderdelen. De laatste fase is de decoratie met appliqués, knopen of kralen. Het is niet nodig om decoratieve lovertjes en linten te naaien - het is gemakkelijker om kleine elementen aan lijm te lijmen.

De ingewikkelde stoffenbeeldjes zijn ook een grote decoratie voor een boom van het Nieuwjaar. Zo'n ongewoon speelgoed kan met recht een onafhankelijk decoratief element in het interieur worden.

Maak eerst alle benodigde materialen en gereedschappen klaar:

 • Vilt - 2-3 vellen stof van 20x20 cm;
 • krijt of een stuk droge vaste zeep;
 • lijn;
 • naalden voor naaien en draad;
 • kantoormes en een schaar.

Vanaf de zelfkant van de stof met krijt, teken drie vierkanten - de zijkanten van elk moeten 3 cm minder zijn dan de vorige, teken dan een rechte lijn van de ene hoek naar de andere, waardoor de vierkanten worden verdeeld in gelijkbenige driehoeken. Gebruik hierna een scherp lemmet van een briefpapiermes om langs de lijnen van de vierkanten sneden te maken, waarbij de diagonale lijn en de hoeken in de buurt ervan intact blijven.

Het blijft alleen om de stof te reinigen van de overblijfselen van kalk of zeep, en zet de hoeken van het vierkant vast. Bevestig de hoeken van het kleinste vierkant samen met verschillende stropdassen. Draai vervolgens het werkstuk ondersteboven en bevestig de twee hoeken van de volgende vierkante overlapping met verschillende banden. Herhaal de procedure met de resterende vrije hoeken, elke keer dat het werkstuk wordt uitgerold.

Doe hetzelfde werk met de resterende stukken stof. Trek vervolgens de draad door de figuren en versier de knooppunten met kralen. Het bleek een spectaculaire en stijlvolle decoratie.

Met de hand gemaakt speelgoed met het symbool van het komende jaar zijn een geweldige optie voor een kleine presentatie voor gasten, zoals een schattig en origineel cadeau zal zeer nuttig zijn tijdens de nieuwjaarsvakantie.

Bijvoorbeeld, in het Jaar van het Varken is het populairste kinderpersonage Peppa Pig en Khryusha uit het programma Good Night, Kids.Grappige biggen kunnen van roze garen worden gebreid, als de naaister een geschikte kluwen had. In plaats van een snuit kun je een grote knop naaien, twee zwarte kralen voor de ogen toevoegen en het speelgoed met een kleine staart en kleine oren maken.

Je kunt elk speeltje met je eigen handen maken - of het nu een sprookjesachtig personage, een tekenfilmdier of een symbool van het komende jaar is. Eenvoudige en pretentieloze stencils blijven actueel: sparren, sterren, lollies, poppen. U kunt bijvoorbeeld een miniatuurhandschoen naaien, deze met linten versieren en in plaats van de binnenvulling een klein geschenk voor een geliefd persoon plaatsen. Een kleine decoratie, met liefde gemaakt met je eigen handen, zal niet onverschillig laten en een mooie aanvulling zijn op de nieuwjaarsdecoratie.

Producten van tapes en threads

Een eenvoudige en tegelijkertijd mooie decoratie voor een kerstboom kan gemaakt zijn van garen en lijm. Je kunt ook speciale linten kopen voor creativiteit of gebruik alle beschikbare materialen en alles wat bij je past.

Voorbereiding voorbereiden:

 • gekleurd garen of dunne linten;
 • pinnen of naalden voor naaien;
 • PVA transparante lijm;
 • wegwerpbare plaat of substraat gemaakt van poreus materiaal;
 • kom;
 • viltstift

Giet de lijm in de kom en dompel het garen of lint in de vloeistof. Terwijl de draden zijn doorweekt, begint u te werken aan het formulier. Draai de wegwerpplaat ondersteboven en gebruik een naald om een ​​sjabloon voor het werk te maken. Om het maken van een schets te vergemakkelijken, tekent u een geschikte markeerstift met een viltstift. Gebruik om te beginnen een eenvoudig formulier, bijvoorbeeld een ster. Na verloop van tijd zul je in staat zijn om meer verfijnde en elegante modellen te creëren - vogels of bizarre dieren.

Plaats pinnen of naalden langs de contouren van de blanco - ze zullen dienen als een rand voor toekomstige decoratie. Rek vervolgens de draden gedrenkt in lijm langs de aangelegde gids. Beginnend vanaf de randen, vult u het figuur geleidelijk met fantasiepatronen van draden. Wanneer het garen volledig droog is, verwijder de pinnen van het werkstuk en maak een lus.

U kunt het proces met een decor voltooien - versier de afgewerkte decoratie met kralen of met kralen.

Met behulp van een vergelijkbare techniek, kan men volumetrische spinnenwebben maken van draden. De eenvoudigste vorm is bijvoorbeeld een kerstbal. Voor werk heb je nodig:

 • een ballon;
 • veelkleurige draden of linten;
 • transparante lijm;
 • kom;
 • Vaseline.

Om een ​​kerstbal te maken, adviseren wij om veelkleurige draden te gebruiken die perfect in elkaar overgaan en het nieuwe jaar symboliseren, bijvoorbeeld blauw, wit en zilver. Dompel de draden een paar minuten in een kom lijm. Op dat moment blaast u een kleine ballon op en bedekt u deze met een dunne laag vaseline - deze techniek zal het werk in de laatste fase verder vergemakkelijken. Hierna verpak je chaotisch en fantastisch een met lijm doordrenkte ballon met een draad.

Wanneer alle draden zijn ingepakt, is het noodzakelijk om de bal te drogen. Dit duurt minimaal 2 uur. Blaas vervolgens voorzichtig de rubberen bal weg, zodat de draden de vorm zelf blijven houden. Smeer de bal in met vernis voor een betere pasvorm. Voeg een lus en een klein decor toe, bijvoorbeeld heldere linten of pailletten, en het unieke design kerstboomspeelgoed is klaar.

Beperk de creatieve impuls niet! Een afgewerkte bal van draden kan bijvoorbeeld worden gebruikt als een blanco, van waaruit je een ongewoon klein dier kunt maken door verschillende elementen toe te voegen of een grote sneeuwpop te verzamelen uit drie witte spinnenwebben. En je kunt een klein deel van de bal achterlaten zonder dat de draad eromheen gewikkeld is, zodat je een gat hebt dat je kunt versieren en een gezellig nest kunt maken voor de goudvink.

Een ander eenvoudig lintornament kan binnen 10 minuten worden gemaakt. Voorbereiding voorbereiden:

 • satijnen lint niet meer dan 2 cm breed;
 • kralen van dezelfde grootte;
 • naald en draad;
 • loop voor loop;
 • lijm "moment";
 • decoratieve elementen - in dit geval een ster.

Leg het lint in een driehoekige slang zodat de basis het langst is en de lengte van het lint geleidelijk afneemt naar de bovenste laag. Rijg vervolgens afwisselend het lint op een naald en draad en plaats een gekleurde kraal tussen elke laag. Gaandeweg zal de figuur van de kerstboom beginnen te verdwijnen. Bind de resterende rand van het lint in een knoop en bedek de bovenkant van het hoofd met een asterisk. Je kunt een ster maken uit dik karton - een geschikte vorm uitsnijden en bedekken met glitters. Bevestig aan de achterkant van het sterretje het oog zodat de decoratie op de kerstboom kan worden geplaatst.

Om mooie sieraden te maken is het niet nodig om speciale materialen te kopen, je kunt alle beschikbare tools gebruiken. Voor de volgende decoratie heeft u bijvoorbeeld alleen karton nodig, een sterke draad - u kunt touw of nylon en PVA-lijm gebruiken.

Snij een grote ster uit karton.Trek in de vorm nog een iets kleinere ster en knip de lege kaart uit. Op deze manier heb je een stervormig frame. Daarna kunt u doorgaan met de bocht. Neem de draad en vrije randlijm mee naar het werkstuk, verberg de staart met een dichte wikkeling bovenop. Draai de draden zo strak mogelijk aan, zodat er geen gaten en openingen zijn. Om te voorkomen dat de draden breken, kunt u een beetje lijm gebruiken voor een betere pasvorm.

Voeg een beetje decoratie toe aan de voltooide decoratie - een takje rode lijsterbessen of een paar vuren kegels past.

De volgende decoratie zal veel kleiner zijn, maar het zal wat meer tijd en moeite kosten om het te maken. Voorbereiding voorbereiden:

 • gekleurd garen of draad;
 • karton;
 • lijm;
 • Nietmachine.

Voorbereidende werkzaamheden beginnen met karton. Bereid meerdere stroken met een breedte van 1-1,5 cm en bevestig ze in de vorm van een ring. Voor een betrouwbare fixatie van het formulier kunt u een druppel lijm of een nietmachine gebruiken. Bereid vervolgens de draden voor - we hebben stroken nodig van ongeveer 20 cm lang. Het is niet nodig om gewone draden te gebruiken, u kunt leuke en leuke decoraties maken van gecombineerde kleuren.Vouw de draad vervolgens dubbel en door de lus die in het midden is gevormd, rekt u de vrije rand uit en grijpt u de kartonnen voet vast. Besteed aandacht aan de foto-instructie. Het is dus noodzakelijk om het karton volledig te sluiten, zodat er geen openingen tussen de draden zijn. En de vrije randen van de draad moeten zich aan dezelfde kant bevinden. Sleep de overgebleven staart met een dikke draad zodat het werkstuk op een hoed lijkt. Knip losse draden af, laat een klein deel over als een pom-pom. Versier het voltooide speelgoed met decoratieve kralen of kralen.

Wat kan van schuim worden gemaakt?

Het is heel eenvoudig om met polyfoam te werken - het is een plastic materiaal dat gemakkelijk kan worden omgezet in een vorm. Fatsoenlijke decoraties voor de kerstboom kunnen worden gemaakt van schuimplastic: sneeuwpoppen, ballen, bellen, sneeuwvlokken, stripfiguren. En voor creativiteit is het niet nodig om dure materialen in gespecialiseerde winkels te kopen, het gebruikelijke verpakkingsschuim zal geschikt zijn, dat bijvoorbeeld blijft na de aanschaf van apparatuur.

Schuim kan de gewenste kleur worden gegeven met gewone verfmaar in dit geval zal de poreuze structuur van het materiaal merkbaar blijven.Daarom wordt aanbevolen om alleen schuim als basis voor decoratie te gebruiken. En de meest effectieve decoroptie is extra elementen die het schuim afsluiten. U kunt bijvoorbeeld vintage speelgoed maken van zwart-witfoto's. In dit geval is het belangrijk om op elk detail te letten, de kant op te pakken, geschikte afbeeldingen te gebruiken en op kunstmatige wijze oude foto's te maken.

Het hele proces om handmatig een uniek stuk speelgoed te maken kost veel tijd en moeite, maar wat een uniek geschenk kun je voor het nieuwe jaar aan je familie presenteren!

Een klein stukje schuim kan ook een sieraad zijn voor de kerstboom. Het volstaat om de kubus in te pakken met inpakfolie en deze te versieren met linten met een strik - het ingepakte geschenk is klaar. Het blijft alleen om een ​​lus te bevestigen en de kerstboom te versieren.

Als u een klein vel schuim heeft, van waaruit het onmogelijk is om een ​​geschikte vorm te knippen, moet u het materiaal in kleine delen uitharden en vervolgens de lijm gebruiken om de gewenste vorm met uw eigen handen samen te stellen. U kunt dus bijvoorbeeld een schattige sneeuwpop maken. Om te werken moet je drie ballen van verschillende grootte rollen,en lijm vervolgens de constructie aan elkaar. Je kunt ook een emmer op je hoofd plaatsen, een wortel in plaats van een neus, een oog, een glimlach op een stuk schuim. En gebruik in plaats van de traditionele sjaal een klein stukje doek.

Moeilijker werk - om sneeuwvlokken van schuimplastic te maken. Dit proces duurt meer dan één dag en vereist nauwkeurigheid en een groot verlangen om unieke sieraden te maken. Maar van verschillende sneeuwvlokken kan er een open en elegante krans zijn - een echt kunstwerk, gemaakt van eenvoudige materialen met uw eigen handen.

We gebruiken oude gloeilampen

Interessante ideeën voor decoratie kunnen worden verzameld uit gewone huishoudelijke artikelen en verschillende restmaterialen. Oude gloeilampen met een prachtige inrichting kunnen bijvoorbeeld een geweldig alternatief zijn voor klassiek kerstboomspeelgoed. In dit geval zijn de kosten van het voltooide speeltje minimaal en met de vlucht van fantasie kun je een echt meesterwerk creëren.

De optimale set voor het maken van speelgoed van oude gloeilampen is klein:

 • borstels;
 • verf;
 • ontvetter - u kunt alcohol gebruiken;
 • PVA-lijm;
 • vernis voor definitieve fixatie;
 • decoratieve artikelen.

Het belangrijkste is dat de gloeilamp volledig bedekt is met verf of draden, zodat het glazen oppervlak niet alle geheimen van de meester onthult. Voor camouflage kunt u ook folie of gekleurd papier gebruiken.

Het zal niet moeilijk zijn om een ​​ijspegel in een gloeilamp van Iljitsj te vormen. Alles wat u nodig hebt, zijn verven, penselen, dik papier, wat lijm, watten en heldere draden. Rol het papier in een buis, zodat het een kegel vormt die de juiste maat heeft voor een gloeilamp. Verbind beide delen met lijm. Bedek de blank vervolgens met witte verf. U kunt dikke gouache- of acrylverf gebruiken. Nadat u de achtergrond hebt gemaakt, kunt u doorgaan met het maken van een foto. Watten zullen helpen bij het simuleren van pluizige sneeuw, en gekleurde draden dienen als een lus. Glitter of confetti kan bovenop het speeltje worden bevestigd.

Het ronde deel van de lamp kan worden gebruikt voor het vrolijke gezicht van een sneeuwpop.en het bovenste gedeelte met een metalen voet kan worden verborgen met een dop of dop. Ontvang dan een sneeuwpop, leuk, wie zal lachen met de kerstboom. Het peervormige ontwerp is ook ideaal voor het maken van een pinguïn. Het is alleen nodig om het glas te bedekken met een dikke laag verf,teken een schattig gezicht van een sneeuwman en verberg de muts met leuke gekleurde gebreide mutsen.

En als u geen dikke verf hebt, kunt u het glas sluiten met papier. Gebruik hiervoor de techniek van papier-maché. En droog de papierlaag verf in verschillende lagen op.

Zo'n stijlvol speelgoed kan worden gebruikt om een ​​kerstboom te versieren, niet alleen thuis, maar ook op straat. In dit geval moet speciale aandacht worden besteed aan de gebruikte materialen: lijm en decoratieve elementen moeten bestand zijn tegen vorst en vocht. En ook de lus van een gebruikelijke dunne tape zal niet geschikt zijn voor de straat - het is beter om voor een betrouwbare en sterke veter tegelijk te zorgen.

Maar het moet duidelijk zijn dat het werken met gloeilampen, maar ook in de toekomst om kant-en-klaar speelgoed op te slaan, uiterst voorzichtig is. Wanneer het valt, kan het speelgoed direct versplinteren.

Papier mache

We zullen meer in detail vertellen over de techniek van papier-maché, omdat het niet alleen mogelijk is om verschillende decoraties met uw eigen handen te maken met behulp van onnodige huishoudelijke artikelen. Een onderscheidend kenmerk van technologie is het gebruik van papier. Hiermee kunt u niet alleen oude voorwerpen veranderen of het leven geven aan vaal speelgoed, maar ook om vanaf het begin unieke sieraden voor ontwerpers te maken. Tegelijkertijd kun je een figuur van elke vorm maken.

Instellen voor creativiteit in de techniek van papier-maché:

 • papier - het is niet nodig om briefpapier te gebruiken, een oude krant, een geschreven notitieboekje of papieren dienbladen van onder de eieren zullen doen;
 • plakken - kan worden vervangen door witte lijm of behanglijm;
 • lijm borstels;
 • verfborstels;
 • verf;
 • kantoormes en een schaar.

Als basis wordt in de regel een bepaalde vorm gekozen, die vervolgens in verschillende stadia wordt bedekt met lagen papier die met lijm zijn geïmpregneerd.

Om te beginnen is het noodzakelijk om het oppervlak van de gebruikte schets met vaseline te verwerken, zodat het in de toekomst eenvoudig is om de plano van het vaartuig te verwijderen.

Hoewel je in sommige gevallen kunt doen zonder lege plekken. Het volstaat alleen om de papiermassa te pletten en in de hand te plakken en de gewenste vorm te geven. De consistentie van de massa moet op zachte klei lijken. Voor een grotere sterkte van het product, kan de pasta worden gemengd met PVA-lijm - in dit geval zal het gemakkelijker zijn om de basis voor decoratie te vormen en de voltooide knuppel zal in de toekomst de nodige sterkte hebben.

Hierna kunt u doorgaan met het vormgeven en aanpassen van de vorm met behulp van gelaagd papier. Alle coatings moeten glad zijn, het papier mag geen vouwen hebben,en tussen de lagen moeten luchtbellen vrijkomen. Dus, laag voor laag, "groeit het nieuwe handwerk". Voor de betrouwbaarheid is het noodzakelijk om 5 tot 10 lagen papier aan te brengen.

De laatste laag wordt aanbevolen om te worden gemaakt van puur wit papier, zodat het figuur een egale kleur heeft en gemakkelijk kan worden geverfd. Hierna moet het vaartuig volledig droog zijn. Het kan 6 uur tot 3 dagen duren.

  En zodat de afgewerkte decoratie een glad oppervlak heeft, kun je met schuurpapier over de figuur lopen. Door het oppervlak te slijpen, kun je de figuur elke vorm geven. Na het schilderen moet het afgewerkte figuur worden gelakt, zodat de decoratie de schoonheid vele jaren behoudt.

  Misschien is de meest originele decoratie een carnavalsmasker. Een dergelijke decoratie ziet er geweldig uit op een nieuwjaarsboom. Het afgewerkte masker is naar eigen smaak ingericht. En daaronder, onder de boom, kun je het gemaakt van katoenwol of met behulp van de papier-machetechniek van Father Frost en Snow Maiden - de hoofdpersonen van het nieuwe jaar.

  Zie de volgende video voor een masterclass over het maken van Kerstmis-speelgoed van papier-mâché.

  Comments
  auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer