Kersttafelkleden en servetten: hoe te kiezen en zelf te maken?

 Kersttafelkleden en servetten: hoe te kiezen en zelf te maken?

Het nieuwe jaar is een van de belangrijkste feestdagen, waarvan de organisatie grotendeels bepalend is voor de feeststemming en ook voor het komende jaar. Dat is de reden waarom zowel volwassenen als kinderen hun huis zo ijverig inrichten. In dit artikel zullen we het hebben over zo'n ongewone decoratie als een kerstservet, de benodigde materialen voor de vervaardiging ervan, en ook vertellen hoe je het zelf kunt maken.

materialen

Servetten voor het nieuwe jaar kunnen van verschillende soorten zijn: gebreid, linnen, geborduurd, gemaakt van mat. In de beginfase is het noodzakelijk om te beslissen over het materiaal. Vaak voor de vervaardiging van gebruikte servetten:

 • stof (het is een kwestie van zowel de varianten met thematische kleuring als monotoon, die er geweldig uitzien wanneer ze worden gecombineerd);
 • dik gekleurd papier;
 • normale draad, als het gaat om de noodzaak om servetten of tafelkleed te breien;
 • acryldraad of borduurgaren;
 • verschillende hulpmaterialen: kralen, pailletten, decoupagepapier, lijm.

Vormen en maten

Parameters en kenmerken van accessoires die worden gebruikt voor de jaarversiering van tafels zijn afhankelijk van vele omstandigheden. De meeste experts raden aan tafelkleden te kiezen die de vorm van de tafel volgen (rechthoekig, ovaal of vierkant). In dergelijke modellen kan een klein patroon langs de randen worden geplaatst, en in het midden zal er een groter patroon zijn. Een veelzijdige optie kan worden beschouwd als een rond tafelkleed. Een goed idee zou een rond tafelkleed zijn, waarop een vierkant exemplaar staat. In de meeste gevallen vullen dergelijke sets elkaar interessant aan.

Op de nieuwjaarstafel ziet het er fantastisch uit, gemaakt in de vorm van een nummer. Een bijzondere toevoeging is het belangrijkste tafelkleed, gemaakt in het juiste kleurenschema, evenals een pad gemaakt met behulp van contrasten.In sommige situaties wordt deze optie gebruikt in verband met servetten, in het geval van een ras dat op de knieën wordt geplaatst. Wat betreft servetten, in grootte kunnen ze middelgroot en klein zijn (dergelijke opties zijn het meest gevraagd). Het gebruik ervan is afhankelijk van de instelling van de tabel. Toegestaan ​​als een banale plaatsing van servetten naast het bestek, en de originele tabel in moderne trends.

ontwerp

Het ontwerp van de tafelkleden die worden gebruikt voor het serveren van nieuwjaarstafels kan verschillen, en de keuze is afhankelijk van de algemene ontwerpoptie. Een van de meest voorkomende opties is wanneer het hoofdkleed wit wordt gekocht (het is wenselijk dat de patronen of het borduurwerk die erop worden aangebracht niet erg licht en verouderd zijn), en kleinere rode en groene versies die bijvoorbeeld op een passende manier zijn gedecoreerd, worden erbovenop geplaatst. , met het actieve gebruik van thematische prints.

Papieren servetten die worden gebruikt voor het serveren van de nieuwjaarstafel, hebben meestal een in eerste instantie gedrukt patroon of lenen zich voor extra decoratie met kralen en pailletten.

Weefselopties kunnen met uw eigen handen nieuw leven worden ingeblazen, met behulp van wat voorhanden is. Bijvoorbeeld door het gebruik van speciale verven voor het tekenen op de stof, kan een winterpatroon worden toegepast of afbeeldingen van sprookjes van het nieuwe jaar. Een alternatieve optie is een bijpassend borduurwerk gemaakt met kralen of gewone draden.

Niet vaak zie je kerstservetten met applique, omdat ze best moeilijk te produceren zijn. Het zijn echter deze modellen die een onuitwisbare indruk op de gasten zullen maken. Een interessante beslissing zou zijn om verschillende afzonderlijke servetten met applicaties te maken en ze vervolgens te combineren tot een gemeenschappelijke plot.

Niet minder origineel uiterlijk en modellen gemaakt met textielverf. De meest succesvolle keuze zal de thema's van de oosterse horoscoop volgen.

Hoe te kiezen?

Om ervoor te zorgen dat textiel dat in de feesttabel wordt gebruikt, voldoende aanvaardbaar is om te gebruiken, is het noodzakelijk om hun keuze competent en verantwoordelijk te benaderen. De zogenaamde nep-servetten die worden gebruikt om de lippen en de handen schoon te maken, moeten van natuurlijke stoffen worden gemaakt. Wat betreft grote servetten die op de knieën zijn uitgespreid, kunnen ze worden gemaakt van synthetische stoffen, die een aantrekkelijker en eleganter uiterlijk zullen geven.

Vergelijkbare selectiecriteria zijn relevant om toe te passen in relatie tot het tafelkleed. Als we het hebben over een prachtig feest waar collega's of vrienden voor zijn uitgenodigd, dan is het in zo'n geval belangrijk om dingen toe te passen die zijn versierd met onbeduidende en niet te pakkende patronen, inscripties en wensen voor de feestdagen.

Hoe doe je het zelf?

De echte eigenaar geeft er de voorkeur aan om geen kant-en-klaar feestelijk textiel te kopen, maar ze zelf te produceren. Deze benadering biedt zowel de mogelijkheid om hun eigen vaardigheden te realiseren, als om het origineel aan de output te krijgen. U kunt bijvoorbeeld een servet Nieuwjaar maken met driedimensionale patchworkelementen.

U heeft de volgende materialen nodig:

 • doekstroken (het is beter dat ze een geschikte thematische focus hebben) met een rechthoekige vorm van middelmatige grootte;
 • de zaak bestemd voor gebruik aan de achterzijde;
 • een stuk opvulmateriaal van polyester of ander dicht weefsel;
 • materiaal dat nodig is voor het verwerken van randen;
 • scharen;
 • naalden en draden van gemiddelde sterkte.

In de beginfase wordt de materie die wordt gebruikt als de binnenkant van het servet met de voorkant naar beneden op het werkoppervlak geplaatst.Als er een dergelijke mogelijkheid is, is het nodig om deze te bedekken met tijdelijke lijm of, met behulp van pinnen, om de voering aan de verkeerde kant te bevestigen. Aan de linkerkant van het gezicht een stuk gekleurd materiaal plaatsen, daarna moet je een ander stuk van de andere kant plaatsen. Het is noodzakelijk om dergelijke acties uit te voeren tot het hele canvas er vol mee is. Bovendien kunnen alle vlakken worden geniet met een naaimachine.

Nu moet je naar het ontwerp van de randen gaan (de stof van dezelfde kleur optimaal aanbrengen). Naai een strook, een beetje voordat je de hoek van het servet bereikt. Hierna wordt de lijst in een hoek van 45 graden gebogen, waardoor er een hoek ontstaat op het doek. De volgende strip wordt op het canvas geplaatst en de volgende kant wordt geflitst. Op een vergelijkbare manier is het ontwerp en andere hoeken. Tegen de tijd dat al het werk gedaan is, is het noodzakelijk om het frame te laten verdwijnen en zal het servet voor de nieuwjaarstafel helemaal klaar zijn.

Wat het tafelkleed betreft, het kan ook onafhankelijk worden gemaakt met behulp van tapijtweefsel.

Voor maatwerk heb je nodig:

 • tapijtstof - het segment moet volledig voldoen aan de grootte van de tafel;
 • een soortgelijk stuk gewoon weefsel dat wordt gebruikt als voering;
 • satijnen lint voor decoratie;
 • schaar, draad in toon van stof, naald

Op basis van maatregelen, karakterisering van de tafel, worden emissierechten gelijk aan 1 cm toegevoegd. Beide delen worden door de voorkant aan elkaar bevestigd en met behulp van pinnen aan de randen vastgezet. Hierna worden de randen zodanig geslepen dat een klein gebied intact blijft om verder om te keren. De rechten op de hoeken worden afgesneden, maar tegelijkertijd blijft er een paar millimeter op dezelfde regel staan. De naden van het tafellaken worden vanaf de voorzijde gestreken en beide toelichtingen worden op het deel van de hoofdstof gelegd.

In de volgende stap worden de emissierechten op het open gedeelte van de stof voorzichtig gestreken, vervolgens samengevoegd, weggeveegd en zo dicht mogelijk bij de randen gladgestreken. Een satijnen lint (als alternatief, een inlegwerk met kant) wordt rond de omtrek bevestigd en de randen moeten zorgvuldig worden verwerkt. Na alle acties is het tafelkleed klaar voor gebruik.

Serveertips

Omdat het gebruik van servetten veel meer ruimte biedt voor creativiteit, moet je aanvankelijk aandacht besteden aan hun ontwerpopties. Om een ​​feestelijke bui te creëren, kun je ze in de vorm van een kerstboom zetten. Hiervoor is het toegestaan ​​om zowel papieren als stoffen servetten te gebruiken. Het is logischer om de groene kleuropties te gebruiken, maar er kunnen ook andere kleuren worden gekozen.

Als we het hebben over servetten met een nieuwjaarsafdruk, kun je er een fan van maken, waarvan de basis zal worden bevestigd met een lichte draad, en als een aanvulling op een niet al te groot nieuwjaarsspeeltje (gemaakt in de vorm van een bal, een kerstboom of een engel). Wanneer grote servetten worden gebruikt, moet hun middelpunt noodzakelijkerwijs worden gefixeerd met behulp van een speciale ring, die ook onafhankelijk kan worden gemaakt met geïmproviseerde middelen, bijvoorbeeld vuren kegels of naalden.

Prachtige voorbeelden

Om te begrijpen hoe aantrekkelijk tafelkleden en servetten kunnen zijn, onafhankelijk gemaakt, moet u bekend raken met de volgende voorbeelden. Om zo'n decoratie te maken, moet je de gebruikelijke servetten van witte, rode en groene kleuren gebruiken. Vervolgens komen de snijpatronen.Voor een ongewoon effect moet je een gekrulde schaar gebruiken.

Kerstservetten met applique - een win-win. Voor de basis is het vrij realistisch om een ​​kant-en-klare basis te gebruiken. Wat de cijfers betreft, je kunt ze in een speciaalzaak kopen of zelf naaien. Het gebruik van tafelkleden met nieuwerwetse sprookjeshelden is ook in staat om velen te plezieren. Als we het hebben over individuele opties, dan kunnen ze bijna volledig worden uitgevoerd in de vorm van een bepaald personage. Lokale decoratie is ook toegestaan. Er zijn dus een aanzienlijk aantal opties voor het gebruik van tafelkleden en servetten om ervoor te zorgen dat het nieuwe jaar veel prettige emoties met zich meebrengt.

Hoe kun je de servetten svomim, de servetten van het nieuwe jaar, versieren, bekijk de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer