Selectie en ontwerp van oudejaars gerechten

Nieuwjaar is voor veel mensen de belangrijkste feestdag, dus de voorbereiding ervan is het meest actieve en lange. Bij het maken van een kamer is een belangrijke factor de voorbereiding van de tafel en de juiste keuze van gerechten.

Nieuwjaarstabel instellen

Om de tafel te leggen voor het nieuwe jaar, volstaat het niet alleen om veel heerlijke gerechten te bereiden - u moet het ook mooi indelen. Eerst en vooral moet je beslissen over de stijl waarin alles zal worden uitgevoerd. Je kunt alles in één kleur laten staan, of je kunt op contrasten spelen. Het belangrijkste is om alles competent en met smaak te doen.

Om te beginnen is een tafelkleed in de regel geselecteerd uit een lichte pastelkleur. Ze zal meteen een gevoel van gezelligheid en troost geven. De sprei met gouden of zilveren patronen en een kleine kanten rand aan de rand ziet er erg mooi uit.

Als zo'n klassieke trend wordt gekozen, moet al het andere er bij horen: mooi porselein, netjes geplaatst bestek en een bril.

Vaak wordt een grote schaal fruit versierd met dennentakken in het midden van de tafel geplaatst. Een geweldig idee zou het decor zijn, gemaakt in de vorm van een klein takje op een bord voor elke gast met een vooraf ingesteld servet. Kandelaars met brandende kaarsen zien er ook prachtig uit, waardoor de tafel er feestelijker uitziet. Sommige huisvrouwen gebruiken fruit als kandelaar.

Neem hiervoor een appel of een ander soort fruit met een harde kern, snijd hem doormidden, een kern wordt gesneden met een lepel, maar niet helemaal, maar dan zo groot als een kaars. Daarna wordt het wasgedeelte voorzichtig erin gestoken. Zodat de helft niet slingert, kunt u de bodem iets afsnijden, waardoor deze plat wordt. Kan ook in hele appels worden gemaakt.

Je kunt de tafel in een modernere stijl zetten door op contrasten te spelen. Een wit tafelkleed is bijvoorbeeld versierd met rode stoffen servetten waarop witte gebruiksvoorwerpen zijn geplaatst. Bestek prachtig gestapeld op borden.Bij deze stijl is niet een groot aantal sieraden betrokken - alles moet minimaal zijn, maar met smaak. Je kunt voorzichtig spreiden in verschillende delen van de tafelachtige sparren en ballen om de kerstboom te versieren.

Gasten zullen dankbaar zijn als de gastheer een chocolademunt onder elk bord legt. - ze zullen het komende jaar zoete evenementen en geldelijke winsten brengen. De figuur van het totemdier dat het komende jaar symboliseert, is niet overbodig. Het is het beste om het zelf te doen, maar als dit niet mogelijk is, kun je het in de winkel kopen.

In het geval dat een avondreceptie met een groot aantal gasten is gepland, moeten de gerechten op een speciale manier worden geplaatst.

Allereerst houdt de grote plaat voor warme gerechten binnen, op de snackbar. Er is een taartplaat naast geplaatst. Het mes wordt rechts geplaatst en de vork links van de plaat. De glazen bevinden zich rechts van de platen. Eerst een glas voor sap en daarna een glas champagne en wijn. Extreem links is een glas voor wodka of cognac.

Kiezen voor gerechten

Na goedkeuring van de stilistische richting komt de beurt van de keuze van gerechten.In de regel verschijnen prachtige sets met een nieuwjaarsthema al lang voor de vakantie in de winkels. Onder het brede assortiment kan iedereen een verzameling naar eigen wens kiezen.

Het is niet aan te raden om wegwerpservies te kopen om het nieuwe jaar te vieren, want wegwerpborden en -bekers zullen er nooit zo mooi uitzien als China.

Voor het avondeten

Voor het avondeten is het aan te raden om een ​​volwaardige bril te kiezen, zodat de tafel er rijker uitziet. Niet elk gezin krijgt een aparte set voor het nieuwe jaar, ook al ziet het er leuk en feestelijk uit. Meestal zetten ze op de tafel gewoon mooie gerechten. Voor een avond in een klassieke stijl, wordt het aanbevolen om borden met een gouden of zilveren patina te kiezen die bij het tafelkleed passen. Als je een jeugdfeest in het moderne thema plant, zijn fijne witte platen perfect.

Het belangrijkste is dat de gerechten passen in het algemene interieur van de kamer.

U moet van tevoren een glas voor whisky en brandewijn bereiden om de gast op tijd van het nodige accessoire te voorzien. Helemaal aan het begin, op de tafel, kan er alleen een glas voor een drankje en een glas voor champagne zijn, en dan - afhankelijk van de keuze van alcohol, zijn er andere soorten glazen opgemaakt.

Voor het bakken

In de regel worden tijdens high society-avonden verschillende sets gebruikt voor het avondeten en het daaropvolgende dessert. Kookgerei voor het bakken moet ook mooi zijn en in de algehele stijl passen. Elke gast moet een bordje voor de taart en een thee- of koffiekopje met een schoteltje en een theelepeltje hebben. Zet in het midden van de tafel een klein glas met dessertlepels voor de taart.

Warme dranken worden geserveerd in servicetheepotten. Naast de koffie moet je zeker een bakje voor de room zetten. Een suikerpot wordt ook in het midden van de tafel geplaatst. Als het groot is, wordt het voor het gemak van de gasten aangeraden om twee items van elke categorie aan te trekken.

Borden met lekkernijen worden in het midden geplaatst, het is raadzaam om de cake van tevoren in stukjes te snijden en een speciale driehoekige lepel te plaatsen om de snoepjes gemakkelijk op uw bord te schuiven.

Decor Kenmerken

Servies voor een feestelijke tafel kan zowel een mono- als een decor zijn. Het ontwerp van borden met het kerstthema is altijd een lust voor het oog. In de regel, trek op servies prachtige patronen in rode en groene tinten, symboliseert de kerstboom en het kostuum van de Kerstman.Mensen die de voorkeur geven aan terughoudendheid en klassiekers, krijgen juist zulke sets.

In de schappen vind je een enorme hoeveelheid aan gerechten en met levendiger foto's. De borden zijn versierd met tekeningen van herten die zijn ingezet voor een slee, kerstbomen, symbolen van het komende jaar. Je kunt jeugdopties vinden met ongebruikelijke decoraties en grappen.

De keuze van het assortiment is vrij breed, zodat iedereen zijn eigen set naar smaak kan kiezen, afhankelijk van de stijlrichting van serveren.

DIY serviesdecoratie

Een speciaal hoogtepunt op de tafel, geserveerd voor Kerstmis of Nieuwjaar, wordt gegeven door een prachtig versierde bril. Sommige mensen gaan zelfs naar speciale workshops om hun gasten te verrassen. Grote wijnglazen met je eigen handen versieren is niet zo moeilijk - je moet het proces goed bestuderen.

  • Pailletten. Op deze manier glazen versieren is heel eenvoudig. Voor werk heb je spangles en PVA-lijm nodig. Om te beginnen, is het noodzakelijk om precies te beslissen hoe de deeltjes zullen worden geplaatst: op het gehele oppervlak van het glas, op de rand of in de vorm van een figuur. Lijm wordt aangebracht met een patroon op het glas en besprenkeld met sprankelende glitters.Het glas wordt ongeveer vijf minuten in een horizontale positie gehouden om de samenstelling te laten drogen.
  • Vilt. In dit geval hebt u de nodige decoratie-elementen, PVA-lijm en viltpapier van rode en groene kleur nodig. Een tape van enkele centimeters dik is uit rood vilt gesneden en rondom het glas gelijmd. Van het groene papier moet je de kerstboom doorknippen en deze aan de rode strook bevestigen.

Verdere inrichting is uitsluitend afhankelijk van de verbeeldingskracht van de eigenaar. U kunt een glas toevoegen met twee kleine strikken aan de zijkanten van de kerstboom, steentjes, kralen en andere elementen.

  • Decoupage. Decoupagetechniek is niet zo ingewikkeld als op het eerste gezicht lijkt. Het geeft de gerechten een magische uitstraling die bijdraagt ​​aan een feestelijke stemming. Je kunt met dergelijke uitrusting zowel borden als glazen versieren. Voor het werk heb je servetten nodig met een patroon, PVA-lijm, acrylverf met een borstel, spons, acryllak. Voordat u begint, moet u het oppervlak van de schaal ontvetten om een ​​beter beeld te krijgen. Van het servet moet je het stuk dat je leuk vindt afscheuren en aan je glas of plaat vastmaken, waarbij je het papier voorzichtig met lijm besmeurt. Daarna moet je de rest van het apparaat een passend decor geven, en het versieren met verf.

Om de zichtbare grenzen tussen het servet en de rest zachter te maken, hoeft u alleen maar een spons langs de rand te lopen. Wanneer alles droog is, is het noodzakelijk om het patroon te repareren met drie lagen acryllak op waterbasis en de gerechten goed te laten drogen.

Een geschenk op de plaat maken

In het westen is er een prachtige traditie om een ​​klein doosje met een geschenk op het bord van elke gast te doen. Onlangs zijn soortgelijke geschenken in ons land verschenen. Elke gast zal graag een kleine verrassing ontvangen van de gastheer van de avond. In de regel worden snoep, chocolade, een klein dierfiguur - de gastheer van het komende jaar in de doos gestopt. Het hangt allemaal af van de fantasie van de gever.

Ze zijn noodzakelijkerwijs ingericht om te passen bij de gerechten en de tafel, evenals vastgebonden met een lint. Sommige eigenaren houden er van om een ​​kleine ansichtkaart met vakantie wensen aan de tape te binden. Als u een aantal gasten wilt ontvangen, kunt u de naam van elke gast op de doos bij hem schrijven.

Als geschenk kan er niet alleen een doos met snoepgoed zijn - het kan een klein speelgoed zijn, een minikladblok of een dagboek, een bloem of een decoratieve kerstboom.Het is wenselijk om elk cadeau te versieren met een lint om een ​​feestelijke uitstraling te geven.

Prachtige voorbeelden

  1. Klassieke tabelinstelling. Tafelkleed met gouden patronen gecombineerd met stoffenpatronen. Witte gerechten en hoge glazen passen mooi in de algehele look en doen geen afbreuk aan de aandacht van de centrale mand met rode rozen. Kaarsen geven een gezellige en warme sfeer.
  2. Deze optie is moderner en de jeugd. Rode gerechten met witte patronen zien er prachtig uit op een witte standaard. Bestek ligt netjes in servetten. Dennentakken, kegels, bogen en lange dikke kaarsen sieren de tafel.
1
2

Hoe kan je glazen versieren voor het nieuwe jaar doe het zelf, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer