Kerstdecoratie thuis doe het zelf

Sneeuw begint een beetje op de grond te vallen en gedachten over het naderen van de meest fantastische tijd van het jaar komen meteen voor de geest. Iedereen kijkt uit naar het nieuwe jaar en droomt genoeg om te genieten van de magische charme van de vakantie. Om het ongebruikelijk te maken en lang te onthouden, is het belangrijk om dit van tevoren te regelen.

Ideeën voor het inrichten van de tuin en de tuin

Met de komst van vakantie, is de stad getransformeerd. De straten zijn versierd met heldere lichtgevende slingers, etalages zijn mooi en stijlvol ingericht. Dus ik wil naar binnen kijken en me onderdompelen in de sfeer van de vakantie. Wat kun je niet zien in de schappen van winkels, hier vindt iedereen een cadeau voor het nieuwe jaar.

Niet minder belangrijk dan de keuze van een geschenk is het ontwerp van het huis. U kunt het huis zelf decoreren, ideeën op het internet tekenen of deskundigen uitnodigen die een exterieur van een ontwerpproject maken.Om ervoor te zorgen dat de vakantie op het juiste niveau verloopt, is het de moeite waard om van tevoren over alle details na te denken en je voor te bereiden op het vasthouden ervan. Het zal niet genoeg zijn om de feestelijke gerechten gewoon op tafel te zetten.

Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het huis, de tuin en de tuin klaar zijn om gasten en de kerstman te ontvangen en te stralen met gekleurde lichten.

Als eerder voor de vakantie was besloten om alleen de binnenkant van de kamer te versieren, dan Onlangs proberen huiseigenaren hun huis en buiten te regelen. Om de ingang van het huis te versieren en de kamer zelf is om kinderen aan te trekken. Niets zal door hem worden herinnerd als deze magische momenten doorgebracht samen met zijn ouders, terwijl het creëren van kleurrijke decoraties. Wintersculpturen van ijs, sneeuwmannen, die met hun eigen handen worden geplakt, zullen ook een versiering van de tuin zijn. Het is lang geloofd dat je tijdens het maken van een sneeuwpop een gekoesterde wens moet doen. Zodra de sneeuwfiguur smelt, moet het verlangen worden vervuld.

IJsballen van verschillende kleuren, die langs het pad in de tuin staan, zien er ongewoon en origineel uit.

Om zo'n decoratie te maken, moet je het volgende doen:

 • opblaasbare ballonnen van verschillende afmetingen;
 • voedselkleuring

Een belangrijke voorwaarde voor het maken van ijssculpturen is de aanwezigheid van ijzelachtig weer. Het stapsgewijze productieproces is als volgt.

 1. Het is noodzakelijk om water in de ballonnen te gieten. Als het is gekookt, zijn de cijfers transparant. Als je water rechtstreeks uit de kraan giet, zal het ijs dof zijn.
 2. Het is beter om voedselkleurstof aan de vloeistof toe te voegen. Als u kleurstoffen van verschillende kleuren gebruikt, kunt u ijskleurige ballen krijgen, deze worden een helder accent in de wintertuin.
 3. Ballen verdragen tot vorst en laten enkele uren, bij voorkeur 's nachts.
 4. Het veld van bevriezende waterballen moet worden verwijderd.

Dergelijke kleurrijke ballonnen trekken onmiddellijk de aandacht van de gasten en worden een decoratie van de tuin.

Inrichting van de ingang van het huis

De traditie om hun huizen te versieren voor het nieuwe jaar en de kerstvakantie kwam uit het westen. Inwoners van westerse landen geloofden dat de weg voor de kerstman open moest zijn, dus het was belangrijk om hun huis zo veel mogelijk te versieren. De eigenaars staken hun huis op, hingen slingers, kransen. De helder verlichte binnenplaats en het versierde huis symboliseerden de bereidheid om gasten en de kerstman te ontvangen.

Onlangs verscheen de neiging om de binnenplaats en de ingang naar de kamer te versieren in de onze. Je kunt de ruimte op verschillende manieren versieren, bijvoorbeeld door rekening te houden met bepaalde stilistische trends. Lichtgevende guirlandes zien er erg mooi uit als je ze aan de takken van bomen of aan de ingang van het huis hangt. Fel gekleurde lampen zullen aantrekkelijk zijn om voorbijgangers te verleiden en ernaar te knipogen. Kerstpotten, die aan bomen en aan de ingang van de veranda kunnen worden opgehangen, zullen er feestelijk uitzien. Dergelijke kleurrijke producten kunnen met uw eigen handen worden gemaakt of u kunt kant-en-klare opties in winkels kopen. Maak hangende potten onafhankelijk van elkaar.

Het volstaat alleen om de basis te vinden en deze te versieren met dennentakken, kerstboomversieringen, klatergoud.

Misschien is een van de belangrijkste kenmerken van het exterieur decor kransen die de toegangsdeuren sieren. Zo'n krans zal elk huis, appartement en zelfs kantoor versieren. Maar het belangrijkste is dat je het zelf kunt maken. Trouwens, de Chinezen geloven dat door feng shui een krans op de deur het huis zal beschermen tegen de penetratie van negatieve energie en kwade geesten erin. Tegelijkertijd zal hij goed en positief naar de gebouwen trekken.

Voor het decoreren van de toegang tot de kamer kan textiel zijn. Voor deze fit oude wanten en gebreide sokken. Als er een mogelijkheid is, kunt u schattige dieren en sneeuwpoppen van oude gebreide dingen naaien en ze op een vislijn of een mooi lint op takken van bomen en struiken hangen. Deze charmante figuren vrolijken meteen op. Een krans van takjes naaldbomen die raamkozijnen omhult en een veranda ziet er heel kleurrijk uit. Het kan bij de ingang van de binnenplaats worden geplaatst en daarmee het hek versieren.

Feestelijke decoratie

Wanneer de tuin en de binnenplaats al zijn ingericht, is het de moeite om over te gaan naar het ontwerp van het huis van binnenuit. Om de ruimte op een originele manier te versieren, moet u decoratieve items, origami en andere unieke ambachten gebruiken die u zelf kunt maken.

De periode vóór het nieuwe jaar is de warmste tijd, op dit moment moeten alle huishoudens in het werk worden opgenomen, om tijd te hebben om de kamer in te richten voor het nieuwe jaar. Ambachten gemaakt met kinderen zullen niet alleen de aanwezigen, maar ook alle gasten thuis verrukken. Deze gelukkige tijd zal momenten van rustig gezinsgeluk geven. Het huis zal schitteren met nieuwe felle kleuren, geluk en onstuimige plezier zullen erin blijven hangen.

haard

Nou ja, als het huis een open haard heeft.Meestal is het een belangrijk onderdeel van de samenstelling van het nieuwe jaar, dus de aandacht moet worden besteed aan het ontwerp.

Je kunt kleine composities op de schoorsteenmantel leggen, dit is een heel goede plek om te versieren. Vazen, kaarsen, kerstversieringen, heldere kralen, klatergoud, strikken kunnen de decoratie van de plank zijn. In het geval dat een dergelijke plank ontbreekt, kunt u eenvoudig een slinger met kleurrijke lichten rond de open haard trekken.

Het is gebruikelijk om laarzen of wanten op te hangen met wensen voor het nieuwe jaar en Kerstmis.

Als u een open haard in een groot privé-huis kunt plaatsen, dan is het in een modern appartement een probleem om dat te doen. Om de tradities niet te schenden, kun je een valse open haard met je eigen handen maken of deze in de werkplaats bestellen. Het kan ook worden opgebouwd uit een oude grote kartonnen doos, oorspronkelijk ingericht en gedecoreerd zoals gewenst. In plaats van een echt vuur, kunt u een knipperende guirlande in de open haard plaatsen of kaarsen aansteken. Een dergelijk decorelement zal elke kamer versieren en zal de eigenaren van het huis niet alleen voor vakanties tevreden stellen.

plafond

Vergeet niet om het plafond te versieren. Je kunt door de kamer lopen, serpentijn, en vastzetten in de hoeken.De decoratie van het plafond ziet er mooi en stijlvol uit als u de kroonluchter gebruikt. Verlichting is een belangrijk onderdeel van het decor, dus je moet de verlichtingsapparaten versieren. Op de kroonluchter kunnen lampen of schansen worden opgehangen aan de lijn kerstversieringen, sneeuwvlokken of kralen.

venster

Vergeet de ramen niet. U kunt het venster verfraaien met witte verf door ijzige patronen of sneeuwvlokken op het glas te tekenen. Het is belangrijk om geen krassen te maken op het glas en verf te gebruiken die achteraf gemakkelijk kan worden uitgewassen.

Op het raam kunt u decoratieve thema-onderdelen ophangen die in winkels worden verkocht. Ze kunnen op de vislijn worden bevestigd, vastgelijmd met dubbelzijdig plakband. Als de ramen mooie gordijnen of gordijnen zijn, moeten ze worden aangevuld met feestelijke accessoires. Zeer origineel hier zullen slingers van glanzend papier kijken.

wand

Installaties op muren zien er erg ongewoon uit. Als het huis geen plaats heeft voor een grote donzige kerstboom, kunt u het zelf bouwen. Aan de muur hangt een prachtige nieuwjaarsaffiche, een slinger die het uiterlijk van een kerstboom nabootst. Planken die van onder tot boven op de muur hangen, beginnend van een kleine top tot een groter product aan de onderkant, zien er erg stijlvol uit.Elke plank is prachtig versierd met takjes, ballen, kaarsen, kegels en andere kerstgerei. De muur is een groot canvas. Je kunt er alles op tekenen, het canvas versieren met felle kleuren, originele details en accessoires toevoegen.

De stoelen

Om de vakantietafel er plechtiger uit te laten zien, kunt u speciale stoelhoezen maken. Ze kunnen worden afgestemd op de toon van het tafelkleed of benadrukken het algehele kleurenschema van de kamer. Als u hoezen op de rugleuning van stoelen plaatst en ze met felle linten bevestigt, ziet de ruimte er feestelijker uit.

Kamer inrichting

Elke kamer ontwerpen is verantwoordelijk nemen en met grote liefde doen. Het is belangrijk om het juiste kleurenpalet te kiezen, het vervolgens subtiel te verslaan met behulp van verlichtingsapparaten en het juiste thema te vinden dat de speciale sfeer benadrukt.

trap

Als het huis een trap heeft, moet het ook worden ingericht. Het ziet er prachtig gedraaide krans van dennentakken uit, verweven met linten. Deze guirlande moet worden vastgezet met een dunne draad. Als je er lantaarns aan toevoegt, verlicht deze decoratie 's avonds de trap.

balkon

Het moet het decor van balkons en loggia's doen. Lantaarns en guirlandes op de ramen zullen een waardige decoratie van deze gebouwen zijn. Gloeiende lichten zijn vanaf de straat zichtbaar en verrassen voorbijgangers met hun fonkelende lichtjes. Met behulp van gekleurde verf die gemakkelijk met water kan worden verwijderd, kunt u het glasoppervlak beschilderen. En wensen met het nieuwe jaar, geschreven op het raam, zullen zichtbaar zijn buiten de kamer.

keuken

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de inrichting van de keuken, omdat mensen zich gewoonlijk op gewone dagen verzamelen aan de gemeenschappelijke tafel. Kleine kerstversieringen, vazen ​​met mandarijnen geven de ruimte een speciale sfeer. Als je een paar druppels etherische olie van sinaasappel of mandarijn op de twijgen laat vallen, zullen citrusvruchten lange tijd in de kamer heersen.

hal

Ongetwijfeld wil iedereen dat elke kamer, zelfs een gang, er mooi uitziet, maar hier moet je weten wanneer je moet stoppen. Het is belangrijk dat de decorartikelen met elkaar worden gecombineerd. Als je het huis binnengaat, moeten gasten meteen de feestelijke sfeer voelen, dus je moet de hal versieren voor het nieuwe jaar.

studie

In deze kamer moet je niet veel slingers hangen, het is genoeg om een ​​compositie van kleine dennentakken te zetten.Kegels bedekt met witte, zilveren of gouden verf, kaarsen en glazen kralen zullen de feestelijke compositie aanvullen. Gewone takken bedekt met witte verf geplaatst in een transparante vaas zien er erg organisch uit.

Kerstdecoratie

Elke gastvrouw aan de vooravond van het nieuwe jaar probeert alles te doen, zodat de feesttafel op de kleurrijkste manier is ingericht. Op de tafel moet een mooi tafelkleed liggen, zet de juiste kleur of thema servetten. Anticiperen op de vakantie is overal voelbaar, dus het is belangrijk om de gerechten voor de viering op een ongewone manier te regelen. Mooi en origineel snijwerk van fruit, vleesdelicatessen en kaas, een voortreffelijke portie gerechten zal het slotakkoord zijn voor het feest.

Maak een outfit voor de kerstboom

Het is moeilijk om de nieuwjaarsvakanties voor te stellen zonder de schoonheid van het bos. Traditie om het te versieren kwam uit de oudheid. Het is gebruikelijk om een ​​grote donzige kerstboom te kopen, die in het centrale deel van de kamer wordt geplaatst of op een andere handige plek voor algemeen kijken. Onder de hoofdboom worden meestal geschenken gevouwen, die in heldere, glanzende pakketten in de vleugels wachten. Als er geen grote kerstboom is, kun je een kleine kunstboom plaatsen of een sparrenbos maken.

Naaldpoten kunnen een tijdje in een zoutoplossing worden geplaatst, later zullen ze eruit zien alsof ze bedekt zijn met rijp.

Het is heel goed als er een levende naaldboom in de tuin staat. Het kan worden versierd met een glinsterende guirlande en zaklampen. Op een levende kerstboom kunt u ansichtkaarten ophangen met wensen voor elke gast of verliest u met taken. Een dergelijke originele decoratie zal zeker worden onthouden, en bovendien zullen gasten leuke, vervullende wensen kunnen hebben.

Speelgoed maken met hun eigen handen

Om het decor interessanter te maken, kun je met je eigen handen speelgoed maken op de kerstboom. Ze zullen niet alleen in staat zijn om het huis te versieren, maar ook om de ruimte een speciale sfeer te geven, om felle accenten aan de inrichting van de kamers toe te voegen. Voor dergelijke werkzaamheden is nodig:

 • scharen;
 • kleur papier;
 • PVA-lijm;
 • Kerstmis klatergoud;
 • vlechtwerk, kant;
 • kralen, kralen, parels.

Om de boom te versieren, kun je niet alleen klatergoud en ballen gebruiken. Het zal heel interessant zijn om te kijken naar vuren speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen en stoffen.Het speelgoed kan worden genaaid van vilt van verschillende kleuren of zelfs gebreid van draden. Gebreide kleine dieren of sneeuwmannen zien er heel schattig uit. De kerstboom wordt versierd met grote ballen gemaakt met decoupage-techniek.

Je kunt klokken met satijnen linten, sterren en sneeuwvlokken ophangen aan de schoonheid van het bos.

Ongebruikelijk speelgoed kan worden gemaakt van schuim. Schuimballen omwikkeld met glanzend papier, versierd met pailletten of zelfs bestrooid met griesmeel. Het zal er goed uitzien op de slingers van bomen, ze kunnen worden afgewisseld met dergelijke ballen. Je kunt originele sieraden maken met behulp van de quilling-techniek. Opengewerkte sneeuwvlokken en patronen kunnen een hoogtepunt zijn in de samenstelling van het nieuwe jaar. En hoe ongewoon zullen de gebruikelijke bollen zijn die met glas in lood op het thema van het nieuwe jaar zijn geschilderd.

Hoe een fotozone te versieren?

Om de meest interessante momenten van de vakantie vast te leggen, is het de moeite waard om van tevoren een fotozone te maken. U moet hiervoor een geschikte plaats kiezen, waarbij u zich aan verschillende regels houdt:

 • de plaats voor het fotograferen moet minimaal 2 m breed zijn;
 • Maak geen fotozone in het gangpad of in de buurt van de feesttafel;
 • het is niet nodig om het voor de spiegel te installeren, anders zal de fotograaf zichtbaar zijn op de foto;
 • om een ​​afbeelding van hoge kwaliteit te krijgen, moet het gebied goed verlicht zijn.

Een goed idee zou zijn om te installeren in de buurt van een kleine tafelruimte,waarop verschillende details zijn uiteengezet. Het kan snor zijn, pruiken, maskerademaskers, brillen. Misschien zullen er velen zijn die zo'n leuke foto willen maken. Plaats voor fotozones moet prachtig ingericht zijn. U kunt het gebied in een romantische stijl decoreren.

Om dit te doen, is de ruimte versierd met schattige harten, zet kaarsen, vul glazen met champagne.

Welke stijl ook wordt gekozen, het is noodzakelijk dat de hoofdschuldige van de vakantie - de kerstboom - in de zone aanwezig is. In plaats van een kerstboom kun je dennentakken plaatsen. Het gebruik van wilgentakken zal ook nuttig zijn. Van hen kun je manden vlechten voor lekkernijen en fruit. De fotozone moet goed verlicht zijn, dus je moet verlichting toevoegen en een slinger hangen.

Prachtige voorbeelden

Voor het ontwerp van het nieuwe jaar van het huis om helder, fantastisch en origineel te zijn, is het belangrijk om vast te houden aan een bepaalde stijl. Hang de kenmerken van het nieuwe jaar niet op als ze niet met elkaar worden gecombineerd. Bij de registratie van de kamer zullen twee kleuren er harmonieus uitzien, ze zullen de belangrijkste zijn in de inrichting. De meest populaire opties kunnen worden beschouwd als een combinatie van goud met rood en blauw met zilver. Hoewel er andere, niet minder interessante opties zijn voor het ontwerp van kamers.

 • De originele manier om het raam voor de viering te versieren.
 • Prachtig versierde dennennaalden en kegels.
 • Open haarddecoratie voor de viering.
 • Gloeiende guirlande vormt een aanvulling op de inrichting van het nieuwe jaar.
 • Kerstsalades en lekkernijen.

Als je wilt leren hoe je kerstversieringen met je eigen handen maakt, dan is de volgende video iets voor jou.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer