Kerstversieringen met je eigen handen van papier maken

 Kerstversieringen met je eigen handen van papier maken

Het nieuwe jaar is misschien wel de belangrijkste vakantie voor volwassenen en kinderen! Mensen maken zich er al heel lang klaar voor: ze versieren het huis, versieren een kerstboom, kopen geschenken. En vieren op grote schaal - het hele grote land en zelfs in het buitenland. Kinderen vinden het leuk om sieraden te maken op zichzelf of met volwassenen. In dit artikel zullen we proberen de meest eenvoudige en interessante manieren om sieraden te maken te onderscheiden van het eenvoudigste materiaal dat in elk huis aanwezig is - van papier.

Het maken van versieringen voor de kerstboom

Sieraden maken met je eigen handen is niet alleen een spannende bezigheid - gezamenlijk werk brengt ouders en kinderen samen.Kerstspeelgoed van papier is goed voor hun gemak: onder hun gewicht zal zelfs de dunste takjes niet doorbuigen!

De meest geschikte sieraden voor de pluizige nieuwjaars schoonheid zijn volumetrische ballen. Het is gemakkelijk en eenvoudig om ze te maken, en onder de begeleiding van volwassenen is dit zelfs mogelijk voor de kleinste familieleden. Hiervoor heb je nodig:

 • dik papier (u kunt gebruik maken van aquarel papier, karton, gekleurd papier, wit, zelfs oude ansichtkaarten);
 • kantoorlijm of lijmstift;
 • lijn;
 • scharen;
 • kompassen of een cirkelpatroon (u kunt eenvoudig een beker of een rond deksel omcirkelen).

Eerst moet u 20 cirkels uit het papier snijden. De grootte van het toekomstige speelgoed hangt af van hun grootte. Teken binnen elke cirkel een gelijkzijdige driehoek, waarvan de hoeken de zijkanten van de cirkel moeten raken. We maken de vouwen langs de lijnen van de driehoek - dit zijn de "randen" van onze volumebol.

De volgende fase is de build. Neem vijf lege plekken en vouw ze met de scherpe uiteinden van de driehoeken naar het midden - je krijgt een cirkel. Onmiddellijk leggen we een lusdraad op het midden, waarop we later ons ornament zullen hangen, de blanks met "ribben" aan de buitenkant lijmen - de punt wordt verkregen.Evenzo is de onderkant van de bal gemaakt. De resterende 10 blanco's worden in een strip gelijmd, we voegen er een ring aan toe, van boven en van onder lijmen we de reeds gedroogde delen van de boven- en onderkant.

Dus het bleek een grote volumetrische geribbelde bal te zijn! Door de grootte van de blanco's, de kleur en textuur van het papier te veranderen, kunt u veel uniek speelgoed krijgen voor het versieren van de kerstboom en het interieur. In de bal is het gemakkelijk om een ​​klein souvenir of cadeau te verbergen, ballonnen te geven aan gasten of een leuk spel te regelen.

Een andere manier om een ​​volumetrische bal te maken is vergelijkbaar met de vorige, maar veel eenvoudiger. We snijden verschillende cirkels uit papier of karton of andere vormen, bijvoorbeeld sterren, harten, kerstbomen. De figuren moeten identiek en symmetrisch zijn. U kunt ze afdrukken op een printer of een sjabloon gebruiken. Buig de figuur precies in het midden in de helft en manipuleer met de rest van de details. Het is nog te lijmen, waarvoor we de helft van elke blanco met lijm aanbrengen en deze met de andere helft verbinden. Zo lijmen we alle figuren. De laatste sluit aan op de eerste en het resultaat is een volumineus speeltje.

  Verfijnde decoratie kan worden gemaakt met behulp van schuim blanks. U heeft de volgende gereedschappen en materialen nodig:

  • gecoat pastelpapier;
  • krullende perforator "Bloemen" in twee maten: de ene is groter, de andere is kleiner;
  • kralen hoofd pinnen.

  Als je geen punchers hebt, maakt het niet uit! Teken op de kartonnen patronen van bloemen met vier bladen en knip ze uit. De bloemen moeten in paren worden gevouwen (vanaf de onderkant een grotere plano en vanaf de bovenkant - klein), doorboord in het midden met een pen en bevestigd aan de schuimkogel. Herhaal dit totdat het hele oppervlak van de schuimbol is bedekt met bloemen. Lijm vervolgens de lus en hang aan de kerstboom.

  Het decor voor de kerstboom, waar kinderen zeker van zullen houden, is kegels met geschenken. Het maken ervan is eenvoudig, maar spannend. Van een mooi dubbelzijdig papier, bijvoorbeeld origami papier, snijden we een gladde cirkel, vinden het midden en snijden een kleine wig. Het resulterende deel is opgerold in de vorm van een kegel en netjes gelijmd. Met een perforator maken we twee gaten aan de zijkanten tegenover elkaar (ze zijn nodig om de draad vast te zetten).

  Het bleek een kegel met een handvat voor montage, in de vorm van een vuuremmer. De mogelijkheden voor de decoratie zijn letterlijk eindeloos: kant op de rand, kralen, pailletten, opengewerkte rand en nog veel meer.Binnen kun je een klein souvenir of snoepje doen en het aan de kerstboom hangen! Het moet niet erg hoog worden geplaatst, zodat de kleine gasten een traktatie of een geschenk kunnen krijgen.

  Nieuwjaarshelden

  Een van de eenvoudigste decoraties van de nieuwjaarszaal of -appartement is papieren guirlande. Voor nieuwjaar en kerst is het belangrijk om het uit te voeren in de vorm van engelen, herten, sneeuwmannen, kerstmannen, kerstbomen of sneeuwvlokken. De klassieke optie - hand in hand kleine mannetjes. Zeer mooie slingers komen uit gekleurd en gegolfd papier, maar voor engelen en sneeuwvlokken is eenvoudig wit ook geschikt.

  We hebben nodig:

  • papier van geselecteerde kleur of wit;
  • scharen;
  • een potlood;
  • lijm.

  Wij lijmen meerdere vellen papier aan elkaar om een ​​lange strook te krijgen. Hoe langer de strook, hoe langer de garland zal zijn, maar het is niet de moeite waard om een ​​te lange strook te doen - het zal moeilijk zijn om de vormen uit te snijden. Vervolgens vouwen we de papieren strook met een accordeon en tekenen het geselecteerde teken op het bovenste vel (u kunt een stencil gebruiken). Snijd vervolgens het figuur, maar niet helemaal, maar links en rechts achterlatend buigt ongesneden gebieden van minimaal 5 millimeter breed.

  Nu blijft het om de harmonica te openen en de uiteinden van de slinger op de gekozen plek te bevestigen. En nu, fladderend onder het plafond, raken vleugels, engelen of sneeuwmannen aan het dansen!

  Het is ook gemakkelijk om ongewoon speelgoed te maken van papieren stroken, bijvoorbeeld een sneeuwpop. We snijden 10 gelijke stroken van 15-20 centimeter lang en 1-2 cm breed en leggen ze neer in de vorm van zonlicht en zetten ze in het midden vast met een nietmachine. We verzamelen de vrije uiteinden op dezelfde manier en bevestigen ook met een beugel of lijm - het blijkt een bol te zijn. We maken er nog een kleiner - het wordt het hoofd van een sneeuwpop. We combineren de details en decoreren naar smaak: we lijmen de ogen uit papier of kralen, zetten een hoed op of lijmen kleine papieren wanten aan het lichaam van een sneeuwpop.

  Je kunt de kerstman ook van het papier maken. Want dit rode karton is nodig om een ​​kegel te maken - dit zal het lichaam van onze held zijn. Knip vervolgens twee kleine ovalen uit wit papier en lijm de kegels eronder - we krijgen onze voeten. Bovenop de kegel is een cirkel van wit of crème papier gelijmd, we tekenen of lijmen de ogen, neus en baard van witte papierstroken gekruld met een schaar. Voeg vervolgens de details toe: handen, knopen op een bontjas, een pet op zijn hoofd.

  Dus het hoofdpersonage van kinderwinterensprookjes is klaar - Grootvader Frost.

  Feestelijke sneeuwvlokken

  Het nieuwe jaar wordt vooral geassocieerd met sneeuw. Versier de ruimte voor de nieuwjaarsvakantie genomen sneeuwvlokken. Het venster van een huis maken is gemakkelijk te maken: we snijden een sneeuwvlokstencil uit een vel kantoorpapier, passen het op het raam toe en bespuiten het met kunstsneeuw. Het sjabloon kan meerdere keren worden gebruikt, kunstmatige sneeuw na vakantie wordt gemakkelijk van het vensterglas afgespoeld.

  Bekend van de kindertijd en geliefd door de hele manier om een ​​huis te versieren - snijd sneeuwvlokken van een servet of dun papier. Om dit te doen, moeten vierkante vellen dubbel worden gevouwen zodat een driehoek wordt gevormd. Herhaal de manipulatie nog twee keer. Zoek de scherpe bovenkant uit en naar links en rechts snijd je willekeurig gekromde lijnen, zonder de vouwen tot het einde door te snijden. Bij het ontvouwen blijkt het een mooie sneeuwvlok met een uniek patroon.

  Een gewone sneeuwvlok op papier kan eenvoudig worden omgezet in iets speciaals als je het op een sjabloon draagt ​​in de vorm van een ballerina-figuurtje. We tekenen op een A4-silhouet van een danser, knippen het.In het midden van de vooraf gemaakte sneeuwvlok moet een gat worden gemaakt waarin het patroon kan worden geregen. Het resultaat was een ballerina in een besneeuwde opengewerkte tutu!

  Als je het aan het plafond hangt, zal het roteren met elke beweging van lucht.

  Hoe maak je een slinger?

  Maak een kerstslinger is een eitje. Voor de eenvoudigste klassieke methode heb je nodig:

  • kleur papier;
  • lijmstift;
  • lijn;
  • gewoon potlood;
  • schaar.

  Het papier wordt gesneden in stroken met een breedte van 2 centimeter. We sluiten de eerste strip in de ring en plakken deze aan elkaar - het bleek de eerste schakel van de ketting te zijn. De volgende strip wordt in de resulterende link gepasseerd en ook gelijmd. We voeren deze eenvoudige stappen stapsgewijs uit en wisselen verschillende gekleurde strepen af ​​totdat de ketting de gewenste lengte heeft bereikt. De resulterende slinger versieren de kerstboom.

  Ambachtslieden die zich bezighouden met scrapbooking bieden de mogelijkheid om de "ouderwetse manier" te diversifiëren met moderne hulpmiddelen voor het werken met papier: snij papier met een gekrulde schaar en maak gaten in de vorm van sneeuwvlokken met een speciale perforator.

  Er is een tweede manier. Met een kleurenprinter drukken we oudejaarsafdrukken op gewoon kantoorpapier.Snij diamanten en vouw ze dubbel, resulterend in driehoekige vlaggen. Vervolgens moet je een sterke dunne draad aandraaien op de plaats waar je een slinger wilt plaatsen. Elke diamant bedekken we de binnenkant van de bocht met lijm en hangen deze aan een touwtje - de slinger is klaar!

  Dit is een prachtige, snelle en gemakkelijke manier om een ​​kantoorruimte in te richten, maar u kunt het ook gebruiken als feestelijke inrichting van een appartement.

  De derde manier voor dames die graag naaien. Je hebt nodig:

  • dik dubbelzijdig papier met een patroon of alleen gekleurd;
  • naaimachine;
  • thread;
  • schaar.

  Van papier knippen we de silhouetten van de kerstboom (je kunt hetzelfde zijn, maar je kunt anders zijn). Op de naaimachine moet u de grootste steek installeren. We naaien de eerste figuur in het midden. Zonder de draad af te snijden, naaien we ook de volgende kerstboom in het midden en gaan door tot de garling de gewenste lengte heeft bereikt. Het blijkt een zeer originele en stijlvolle decoratie!

  Om een ​​ander soort bloemenkrans te maken, hebben we het volgende nodig:

  • sterke draad gelijk aan de lengte van de slinger (je kunt ook een vislijn of garen gebruiken om te breien zonder een pool);
  • lijm;
  • dik gekleurd papier of karton.

  Een perforator of met de hand moet gemaakt zijn van dik papier of dun karton met een diameter van 5-7 centimeter. Elke cirkel is in tweeën gebogen en op een draad gelegd, lijm de randen. Het volgende element is op dezelfde manier gelijmd, zodat de halve cirkels dicht bij elkaar liggen. Garland kan worden opgehangen!

  Het volgende idee voor het maken van een slinger is een fan! Om een ​​rechthoekige strook met een accordeon te vouwen, doormidden te buigen en te verbinden door middel van lijm of de nietmachine - bij het bloeien komt de halfronde waaier naar buiten. We assembleren een cirkel van twee van dergelijke fans, plakken ze aan elkaar en maken het nodige aantal van dergelijke waaiercirkels. We verbinden cirkels met elkaar met een nietmachine of bevestigen een draad. Magische decoratie kan worden gebruikt!

  En nog een simpele krans van golfpapier. Om het te maken, vouwen wij brede stroken golfpapier en snijden dunne pony aan de zijkanten. Draai de strook een beetje in een spiraal en de delicate papieren decoratie is klaar!

  Mooie voorbeelden in het interieur

  Dus je hebt de techniek van het werken met papier onder de knie en veel mooie en ongewone decoraties voor het interieur gemaakt, waarin je de vakantie gaat vieren.Dit werk is echter nog niet af! U wilt de site toch niet voor een vakantie zoals een inzamelmagazijn voor oud papier? Nu moeten alle elementen - slingers, ballen en andere decoraties - correct in de ruimte worden geplaatst.

  Laten we beginnen met de decoratie van het belangrijkste element van de viering - Kerstspar. Een van de meest succesvolle methoden is om ballen van hetzelfde type in een spiraal te plaatsen, beginnend vanaf de bovenkant. De opening is gevuld met een krans met vlaggen.

  Vergeet het kleurenschema niet! Het interieur is zeer stijlvol, ingericht in bepaalde kleuren.

  Het is ook een vrij interessante variant om speelgoed in een dambordpatroon te plaatsen, afwisselend grote en kleine versieringen of kerstballen van verschillende kleuren. In dit geval raden ontwerpers aan om de slingers vanaf de bovenkant van de boom tot de bodem op te hangen, zonder deze in een spiraal te draaien.

  Probeer de hangers zo te plaatsen dat ze zich boven het niveau van de hoofden van de gasten bevinden, anders kunnen ze in het midden van de lol gewoon van een toevallige aanraking vallen. Hetzelfde geldt voor de plaatsing van slingers.

  Als je stekelige schoonheid zich onder de lengte van een volwassene bevindt en in de hoek van een kamer staat, is het raadzaam om er direct boven te plaatsen.In een dergelijke situatie worden vlaggen en kettingen in rijen boven elkaar geplaatst, van de ene muur van de hoek naar de andere.

  Slingers kunnen worden opgehangen onder het plafond van de kamer. Zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen en niet boven elkaar liggen: het ziet er slordig en smaakloos uit.

  Vergeet niet dat de decoratie van de kamer in één kleur of in meerdere moet worden bewaard (het is beter om niet meer dan 3 te nemen), in combinatie met elkaar.

  Hoe maak je kerstspeelgoed met hun eigen handen, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer