Hoe het blad op een elastische band te aaien en te vouwen?

Nog niet zo lang geleden werden de gebruikelijke bladen vervangen door producten op een elastische band, ze zijn gemakkelijk te gebruiken, dus de overgrote meerderheid van jonge moeders gaf hen moedig hun voorkeur. De vorm van een dergelijk blad laat u echter niet toe om het beddengoed op een mooie stapel te vouwen, waardoor het moeilijk is om de volgorde in de was van een kind te herstellen. Ja, en een dergelijk product kloppen is niet gemakkelijk.

Voordelen van een rubberdoek

Jarenlang gebruikten jonge ouders standaard rechthoekige stukken stof voor vellen - grof calico, satijn, flanel, calico of zijde. En alles zou in orde zijn, alleen zulke vellen hebben verschillende belangrijke nadelen:

 • heel snel verfrommelen;
 • voortdurend "uit" gaan van een zachte matras;
 • randen en hoeken worden vaak verwrongen, waardoor er niet-esthetische plooien ontstaan.

Dat is de reden waarom, toen een nieuwigheid in de uitverkoop verscheen - uitgerekte vellen op een elastische band, ze onmiddellijk populair werden. Hier is een eenvoudige verklaring voor: bij het gebruik van een dergelijk model glijdt materie niet weg, ongeacht hoe actief een slapend persoon zich in een droom zou bewegen. Een dergelijk vel wordt op de matras gestrekt en zo worden alle problemen geëlimineerd door het inwikkelen van hoeken, het afstappen van het vel van het matras en zijn excessieve blauwe plekken.

Tegelijkertijd heeft dergelijk comfortabel linnen zijn nadelen - strijken en ergonomisch opbergen van bedsets is moeilijk.

Hoe te vouwen

Goed opgevouwen linnengoed neemt meestal niet veel ruimte in de linnenkast in, het kreukt niet tijdens langdurige opslag en blijft mooi in de schappen staan. Sommige huisvrouwen geven er de voorkeur aan om hun wasgoed in stapels te houden en sommige plaatsen het in een kussensloop. Het product op een elastische band is mooi en compact om vrij moeilijk te leggen. Dit komt door het feit dat de randen van het materiaal samenkomen in een strakke elastische band, wanneer ze proberen te vouwen, beginnen te hakken en uit een net gevouwen rechthoek vallen.

Meestal vouwen deze modellen in de helft of rollen ze in een rol. Veel richten echter helemaal geen aandacht en bezoeken eenvoudig zo'n blad in een ruime doos voor schone beddengoedsets. Maar als de bestelling op het schap voor u principieel is, raden we u aan de optie te gebruiken om het canvas te vouwen met een elastische band. Als alles correct is uitgevoerd, is het resultaat gelijk en rechthoekig. Het hoeft alleen maar voorzichtig te worden rechtgetrokken en in een kleine ergonomische bundel te worden geplaatst, bijvoorbeeld in een gewone kussensloop, en in deze vorm kan het vrijelijk deel uitmaken van een nette stapel bedlinnen.

Het schema is eenvoudig.

 1. U moet het product nemen en het in een horizontale richting draaien, zodat de korte randen zich aan de zijkanten van u bevinden.
 2. Dan moet je in de hoeken van het product je handpalmen steken, zoals in de zakken. Houd er rekening mee dat het vel naar achteren moet worden gedraaid.
 3. Het resultaat is de volgende afbeelding: u houdt het blad met uw handen vast en strekt het uit in de lengterichting (de langere zijde wordt precies tussen uw handpalmen geplaatst), en uw handen bevinden zich in de hoeken aan de binnenkant (aan de binnenkant).
 4. Nu moet je je handen bij elkaar leggen en de ene hoek naar de andere kant.
 5. Als gevolg van deze manipulaties worden beide bovenhoeken samengevouwen.
 6. Daarna moet je het blad omdraaien en je handen opnieuw rennen, maar deze keer in de vrije onderste hoeken.
 7. Herhaal de actie en trek de ene hoek over de andere.
 8. Dientengevolge, zal het laken door de helft worden gebogen met betrekking tot zijn smallere as, en de hoeken zullen samen worden gevouwen en op uw handen worden gezet.
 9. Kortom, je moet de handpalm verkleinen en de ene hoek naar de andere kantelen.

Uiteindelijk krijg je een platte rechthoek die je op een stevige vlakke ondergrond kunt leggen, rechtzetten en naar de kast sturen.

Ervaren huisvrouwen slaan beddengoed op in speciale tassen gemaakt van katoen of gewoon in een kussensloop - het is erg handig en stelt u in staat om het volledige linnen op één plaats op te bergen. Houd er rekening mee dat het voor deze doeleinden niet wordt aanbevolen om plastic containers en zakken van polyethyleen te gebruiken, omdat hierdoor geen frisse lucht kan circuleren, waardoor een omgeving ontstaat die geschikt is voor de reproductie van pathogene micro-organismen en schimmels.

Bovendien moet u uw beddengoed elk jaar heel zorgvuldig inspecteren om de vodden te scheiden.

Hoe je stap voor stap strijkt

Niet minder moeilijke en gladmakende bladen. Sommige huisvrouwen "verlagen" deze fase, maar dit is verkeerd - strijken helpt bij het vernietigen van ongezonde microflora op het materiaal, wat de levensduur van het product aanzienlijk verlengt. Ja, en slapen op gestreken linnen is veel leuker dan op verfrommeld.

Zodat het vel snel kan worden gladgemaakt, probeer dan een beetje wasverzachter toe te voegen aan het wasmiddel - dit verzacht het materiaal. Laat het gewassen vel in geen geval in de trommel van de wasmachine achter nadat u op hebt gedrukt - als u het niet onmiddellijk rechtmaakt, is het bijna onmogelijk om een ​​dergelijk blad glad te maken.

Voordat je het beddengoed aan het touw hangt, maak je het laken voorzichtig recht en schud je het. Verwijder het blad op de elastische band onmiddellijk nadat de stof droogt. En verwijder het, inspecteer zorgvuldig en naai alle gaten dicht, als ze verschijnen - anders kunnen ze toenemen onder een heet strijkijzer.

Houd er rekening mee dat voor verschillende soorten stof verschillende temperatuurregimes voor vloeiend maken zijn ingesteld. Dus, zijde wordt gestreken op 80 graden, viscose - op 120, ijzer is ingesteld op 170 graden voor calico, temperatuur is 180 graden voor katoen, en vlas heeft een maximale hitte van 200 graden nodig.

Nadat het linnen en het strijkijzer klaar zijn, is het noodzakelijk om verder te gaan met strijken zelf.

Gewoonlijk wordt het tandvlees langs de gehele omtrek of alleen in de hoeken aan het vel genaaid - in het tweede geval zijn er geen specifieke problemen met strijken, maar in het eerste geval zal het proces veel moeilijker zijn. Ervaren huisvrouwen waren in staat om 4 basismethodes van zorg voor lakens met elastiek te identificeren.

Methode 1

In dit geval moet het vel in de lengte precies in de lengte worden gerold en vervolgens worden herhaald, maar dan overdwars. Daarna is het noodzakelijk om de buitenzijden te verwerken, vervolgens om te keren en opnieuw te vouwen, zodat de "voormalige" binnenkant aan de bovenkant zit en opnieuw strijkt.

Dit is een ongecompliceerde methode die een warmtebehandeling van hoge kwaliteit biedt, maar u krijgt op deze manier geen perfecte gladheid.

Methode 2

Het blad moet op de matras worden gelegd en in deze vorm worden gestreken.Een dergelijk strijken zal niet alleen bacteriën volledig neutraliseren en steriliteit bereiken, maar ook een perfect vlak oppervlak creëren dat comfortabel zal zijn om te slapen. Bovendien is deze behandeling vrij snel, omdat veel kleine vouwen zich rechttrekken wanneer ze worden uitgerekt. Dit is echter alleen mogelijk als de lengte van het ijzeren koord op deze manier soepelheid mogelijk maakt.

Methode 3

Dit is de hoogste kwaliteitsoptie, maar tegelijkertijd de meest arbeidsintensieve. Om het beste resultaat te bereiken, moet u het product uitvouwen en met een strijkijzer op het centrale deel ervan lopen, daarna moeten de randen van de vellen aan de hoek van de strijkplank worden getrokken en langzaam worden gestreken, waarbij het materiaal soepel langs de omtrek wordt verplaatst.

Methode 4

Deze optie omvat in principe strijken zonder ijzer. Om het wasgoed glad te maken met elastiek, vouw je het vel eenvoudig in de stapel en plaats je het onder een zware pers, bijvoorbeeld onder een tafelkleed, badhanddoeken en andere gewassen en gevouwen dingen.

Het is belangrijk dat het wasgoed volledig droog is.

Sommigen strijken een blad op een elastische band met een gewone hand otparivatel - je zou het niet moeten doen,aangezien verticaal stomen niet erg handig is, en als je de stof op de matras glad maakt, zal het vocht absorberen en begint het van binnenuit te rotten. Dit zal leiden tot de vorming van schimmels en gevaarlijke schimmels die de gezondheid van kinderen en volwassenen nadelig beïnvloeden.

Het stretch gebreide laken op een elastische band is erg handig in gebruik, maar zorg voor het en de organisatie van de opslag ervan zijn geassocieerd met een aantal problemen. Desalniettemin, met een bekwame en doordachte aanpak, kunt u altijd schoonheid en perfecte volgorde op het schap bereiken.

In de volgende video leert u meer over hoe u het blad op een elastische band kunt aaien en vouwen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer