Kinderglijbanen: soorten, tips over kiezen en maken

Opstelling van het tuinperceel of lokale gebied impliceert noodzakelijkerwijs de aanwezigheid van dia's voor kinderen. Maar ondanks de schijnbare overeenkomst, kunnen deze ontwerpen verschillend zijn in uitvoering, dus het is noodzakelijk om alle subtiliteiten en nuances van tevoren te begrijpen, anders kunnen de gevolgen van een verkeerde keuze verdrietig blijken te zijn.

Veiligheidseisen

Om de dia veilig te maken voor kinderen, moet in de eerste plaats aandacht worden besteed aan de hoogte. Kinderen van 1,5-2 jaar oud mogen niet van dia's van meer dan 1,5 m af rijden. Als het kind 2-7 jaar oud is, moet de structuur 2,5 m hoog zijn. Adolescenten hebben een structuur nodig die 3-3 in hoogte reikt. , 5 m.

Het is beter om een ​​dia opnieuw te maken of meerdere speelstructuren tegelijk te maken, dan om de gezondheid van kinderen en zelfs het leven te riskeren.

Maar onszelf beperken tot deze overweging zal niet werken - het is noodzakelijk om de sportfaciliteit te omringen met een antisliplaag. Het is erg belangrijk bij nat weer, wanneer een onzorgvuldige beweging schade aan de gezondheid kan veroorzaken. Zeker nodig om grote stappen te doen. Experts adviseren om de dwarsbalk dichter bij elkaar te plaatsen.

Nog een belangrijk punt: je moet de trap uitrusten met handrails, want het kind dat naar de top is gestegen moet iets vasthouden. Het is ook de moeite waard om een ​​andere nuance te overwegen: de dia moet worden ontworpen voor veel kinderen die schaatsen. Als er in het begin maar één baby in het huis is, wordt het toch aangeraden om de structuur zodanig te bevestigen dat deze bestand is tegen 2 of 3 personen.

Maak voor de afdaling een soepele goot met bij voorkeur zijranden. Wanneer de constructie is voltooid, moet worden gecontroleerd of er geen uitsteeksels of scherpe hoeken zijn, en ook geen uitstekende bouten.

Hout moet gepolijst zijn, zoals metaal. Het is aan te raden om bij het uitrollen van de stortkoker een zacht gedeelte uit te trekken. Gebruik voor hem vaak grasgras. Maar dit is meer een seizoensgebonden optie.en voor gebruik het hele jaar door is het veel correcter om een ​​zachte coating te plaatsen. Je kunt een zandheuvel maken, maar de beslissing moet heel zorgvuldig genomen worden.

Een zeer belangrijk punt: ongeacht hoe de dia is gerangschikt, het moet duidelijk zichtbaar zijn van alle kanten en van de dichtstbijzijnde vensters, omdat je dan veilig je gang kunt gaan en periodiek kindergames kunt volgen. Het is wenselijk om de sportuitrusting in de halfschaduw te plaatsen. Daar, zelfs op een hete zomerdag, zullen spelende kinderen niet oververhit raken. Maar daarnaast is het de moeite waard om te denken aan bescherming tegen doordringende wind en toevallige tocht.

Maar bescherming tegen gevaarlijke weersverschijnselen is onvoldoende - zorg dat er een glijbaan is waar geen elektrische apparaten en hoogspanningslijnen zijn, en ook geen scherpe voorwerpen. Het is onaanvaardbaar om de afdaling te oriënteren in de richting van muren, steile kliffen (ravijnen), wegen en spoorlijnen. Laat kinderen ook niet in de richting van bomen, kuilen, hekken rollen. Het wordt aanbevolen om een ​​site te kiezen waar er geen giftige planten zijn.

Om ervoor te zorgen dat dit gevaar wordt geëlimineerd, is het noodzakelijk om het onkruid te verwijderen.De vruchtbare laag van de aarde verwijdert volledig en legt een veiliger bodem. De aanwezigheid van zelfs kleine pinnen is onaanvaardbaar.

Zoals het hek wordt aanbevolen om het ontwerp van de mazen te kiezen - het betrouwbaar kinderen te beschermen en het niet een verlangen naar het onbekende ruimte te verkennen uit te lokken.

Types en afmetingen van structuren

Kinderglijbanen kunnen zelfs in de slaapkamer worden geïnstalleerd. In dit geval kan vrijwel elk materiaal worden gebruikt, zoals de nadelige effecten van de omgeving is uitgesloten. Verschil kamer structuur van de straat wordt gebouwd kleinere omvang, maar het apparaat het is anders dan de conventionele glijbaan voor de kinderen, stelt het land. Bij het overwegen van de toekomstige vormgeving deel of een kinderkamer, moet driedimensionale kaarten en tekeningen of gebruik maken van een kant-documenten.

Het is logisch om de speeltuin uit te rusten om de glijbaan en de schommel te combineren. Ondersteunende elementen zullen zeker concreet zijn en ze met 0,4-0,5 m in de grond verdiepen. De typische lengte van de spiraalvormige glijbanen, ontworpen voor kinderen 3 jaar of ouder, bedraagt ​​1,52 m en het model wordt uitgevoerd in de vorm van een spiraal en zet de uitlaatsectie opzichte van de bovenste verdieping moet 270 graden.

Bij het organiseren van buitensport- en sportterreinen met kinderdia's, is het noodzakelijk om rekening te houden met de optimale verhouding tussen de slip- en remgebieden. Als de hoogte van de structuur niet groter is dan 1,5 m, moeten beide hellingen ongeveer 0,3 m zijn.

De aanbevolen hoogte van de zijkanten is 0,15 m en meer. Een middelgrote heuvel, in tegenstelling tot een kleine, heeft hellingen van minimaal 0,5 m nodig en de zijkant groeit al tot 0,25 m.

Een grote glijbaan, op straat gemonteerd voor het vermaak van tieners, mag alleen van metaal zijn. Het feit is dat dit ontwerp zeer betrouwbaar is.

Als u zich niet concentreert op stationaire producten, kunt u kiezen voor en opblaasbare glijbanen. Monteren en demonteren van dergelijke structuren is eenvoudig. Ze zijn klein van formaat, maar het leven is relatief klein.

Productiematerialen

Metaal en houten dia's zijn de meest populaire variaties. Het is gerechtvaardigd om een ​​constructie uit een blok of planken te maken, aangezien dit materiaal in de zomer niet zo veel opwarmt als een oppervlak van ijzer of roestvrij staal. Door de zon verwarmd metaal kan brandwonden veroorzaken.Als u een verplaatsbare dia wilt kiezen, moet u de voorkeur geven aan plastic structuren. Het nadeel van deze oplossing is echter lage sterkte.

  Als u van plan bent zelf een structuur te maken, maar niet over de vaardigheden beschikt om laswerk uit te voeren, is het de moeite waard om op een houten glijbaan te blijven. Er zijn een aantal typische lay-outs waarin de afmetingen verschillen, maar er zijn standaardelementen:

  • ladder om te beklimmen;
  • helling;
  • onderste deel (ondersteuning);
  • het platform dat zich boven bevindt;
  • beschermende elementen.

  Hoe te kiezen?

  Er is niet altijd een wens om een ​​heuvel met hun eigen handen te maken - iemand weet niet hoe, en sommige hebben niet de nodige fondsen, tijd of gereedschap. In dergelijke gevallen kunt u een voltooid ontwerp kiezen. Kleine kinderen moeten op lichtslides rijden, maar u zou zo'n product niet moeten kopen, dat zou worden vernietigd. Als de structuur door oudere kinderen wordt gebruikt, is het raadzaam om een ​​inklapbare dia te kiezen, met de extra functie van het zwembad.

   Als u een dia uit kunststof kiest, moet u het certificaat onderzoeken dat de veiligheid van het materiaal aantoont. Het is ook noodzakelijk rekening te houden met overwegingen als:

   • gemak van zorg;
   • mogelijkheid om de structuur te wassen;
   • kleurharmonie;
   • overeenstemming van het uiterlijk van de constructie met de site.

   Zie de video voor tips over het maken van metalen en houten constructies.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer