De details van de installatie van deursloten

 De details van de installatie van deursloten

Tegenwoordig zijn er een groot aantal sluitsystemen en apparaten. Ze zijn ontworpen om de eigenaars te beschermen tegen ongewenste tussenkomst van gasten in hun huis of in de bijkeuken. De redenen voor het installeren of vervangen van het slot op de deuren kunnen veel zijn. Dit proces tolereert geen onvoorzichtigheid en achteloosheid, maar kan onafhankelijk worden uitgevoerd, het belangrijkste is om te weten hoe het moet.

Apparaatselectie

Allereerst is het noodzakelijk om de soorten sloten te begrijpen om de optie te kiezen die geschikt is, zowel qua functionaliteit, mate van bescherming als financiële mogelijkheden.

Op type installatievergrendelingen worden ingedeeld in drie groepen.

 • Scharnierend. Het scharnierende vergrendelingsmechanisme is het eenvoudigste type. In de regel wordt het gebruikt om de bijgebouwen, garages, zomerhuisjes en objecten te beveiligen met communicatie. De installatie van het apparaat is eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. De mate van bescherming van dergelijke vergrendelingen is echter het laagst en de geheimhoudingscoëfficiënt is nul.
 • Mortise. De essentie van het insteekslotmechanisme is vervat in de titel zelf: het is ingebed in de deur, waarvoor een speciale uitsparing in het canvas wordt gesneden. Voor de installatie van het apparaat in dit geval zijn bepaalde vaardigheden en speciaal gereedschap vereist, vooral als de deur van metaal is. Met deze vergrendelingen kunt u een model kiezen op basis van de mate van bescherming en geheimhouding. Modificaties die efficiëntie bij het hacken garanderen, zijn erg populair.
 • False. Sloten met een soortgelijk ontwerp worden van binnenuit op een deur aangebracht, terwijl tegelijkertijd het deel van het mechanisme diep in de doek dringt. Installatie en vervanging zullen voor een ervaren meester geen problemen opleveren, maar indien nodig is onafhankelijke installatie ook mogelijk.

Op type apparaat zijn sloten verdeeld in twee hoofdtypen.

 • Pinion. Het belangrijkste kenmerk van het kasteel is zijn massaliteit.Het mechanisme werkt vanuit een sleutel die niet is omgedraaid, maar eenvoudig in het systeem is geplaatst. In de regel hebben toetsen een aanzienlijke lengte en gewicht. Op hun oppervlak worden speciale sneden gemaakt die samenvallen met de code in het slot. Aangezien het voor het openen noodzakelijk is om aanzienlijke inspanningen te leveren, worden tandheugelmechanismen geïnstalleerd op garages, magazijnen en andere werkruimten.
 • Cilindersystemen. Sluitmechanismen van dit type worden als klassiek beschouwd. De hoofdonderdelen zijn pennen, behuizing, kam en larve. Het principe van het mechanisme van rotatie. De mate van complexiteit van het slot wordt bepaald door het aantal cilindrische onderdelen, waarbinnen elementen voorkomen die bescherming bieden tegen inbraak. Elk detail heeft zijn eigen set PIN-codes, dus er is een sleutel voor ontwikkeld.

Codecombinaties in verband met deze omstandigheid kunnen meer dan een miljoen zijn. Ze zijn geschikt voor installatie op binnen- en kantoordeuren.

 • Disc. Het ontwerp van het werkingsprincipe is vergelijkbaar met cilindrische sloten. Alleen codecombinaties worden gemaakt ten koste van schijven, waarvan het aantal afhankelijk is van de complexiteit en betrouwbaarheid van het vergrendelingsmechanisme.
 • Niveau mechanismen. Het ontwerp van het slot in termen van basiselementen is vergelijkbaar met het cilindertype, maar er zijn extra details die het principe van de werking ervan bemoeilijken. De belangrijkste onderdelen zijn stalen veerbelaste codeplaten, hefbomen genaamd. Ze zijn zwaarder dan ze bieden voor de betrouwbaarheid van het slot. De betrouwbaarheid van obstipatie hangt af van het aantal hefbomen.
 • Gecombineerde systemen. Deze ontwerpen beschermen het effectiefst tegen hacken.

Volgens het principe van actie.

 • Mechanical. De vergrendelingsmechanismen van de gespecificeerde constructie worden alleen gesloten als er een sleutel aanwezig is, dat wil zeggen met de hand. Ze zijn eenvoudig, redelijk betrouwbaar, duurzaam en de meest populaire modellen op de markt.
 • Elektromechanische. Sloten van deze soort hebben de mogelijkheid om de deur niet alleen met een sleutel te sluiten, maar ook met een elektronische module. In de regel hebben dergelijke mechanismen gewone bouten die handmatig of door een elektronisch apparaat kunnen worden bediend: een kaart, een sleutelhanger en een afstandsbediening.

Een dergelijk sluitsysteem wordt als zeer betrouwbaar beschouwd, dus wordt het vaak gebruikt in banken en museumkluizen.

 • Electronic. Hun grootste voordeel is de impact op de deur vanaf een lange afstand. In de regel worden ze geïnstalleerd in particuliere huisjes aan de garage en toegangspoorten, poorten. Het grootste probleem is dat ze gemakkelijk te openen zijn, zoals elk elektronisch apparaat. Afhankelijk van de mate van betrouwbaarheid en bescherming tegen hacking verliezen ze van elektromechanische en elektromagnetische modellen.
 • Elektromagnetische. Om een ​​slot met magneten te installeren, hebt u een circuit met permanente elektriciteit in het netwerk nodig. Onder deze omstandigheden is het in staat om een ​​goede bescherming te bieden. Vaker worden ze gebruikt op industriële locaties en in grote kantoorgebouwen.

Selectiecriteria

Wanneer u een slot kiest, moet u consequent de volgende vragen beantwoorden.

 • De functie die de deur uitvoert. Afhankelijk van de taken die de deur uitvoeren, is geselecteerd en het vergrendelingsmechanisme. Als u een hoge betrouwbaarheid wenst, worden de sloten geselecteerd uit hoogwaardige materialen, duurzaam, met een hoge mate van geheimhouding en weerstand tegen scheuren. De eenvoudigste constipatie voor binnen- of lichte kunststof deuren kan worden gemaakt van goedkopere onderdelen: plastic, messing of silumin.
 • Betrouwbaarheidsbescherming. Er zijn 4 klassen van weerstand tegen scheuren. De eerste is de meest eenvoudige, gebruikt op de sloten voor binnendeuren, kantoren, bijkeukens. Zelfs een niet-professionele kan deze in 5 minuten openen. De tweede klasse wordt gekenmerkt door een inlooptijd van maximaal 15 minuten. Ze kunnen op de voordeur worden geïnstalleerd, maar op voorwaarde dat er niets waardevols achter zit. De derde klasse van bescherming biedt verbeterde kwaliteiten van vergrendelmechanismen. Dat het het populairst is, omdat de prijs en kwaliteit vergelijkbaar zijn voor gewone gebruikers. De vierde klasse wordt op de deuren geïnstalleerd in gespecialiseerde gebouwen, die onderhevig zijn aan verhoogde beveiligingsvereisten.
 • De mate van geheimhouding. Veel verkopers misleiden kopers en typeren sloten alleen in termen van het aantal combinaties. Er moet echter worden opgemerkt dat geheimhouding een complex concept is, dat naast de aangegeven factor bescherming biedt tegen elke vorm van hacking: mechanisch of met behulp van een hoofdsleutel, duurzaamheid, schokbestendigheid, kans op belangrijke herhalingen.

Afhankelijk hiervan zijn er 3 niveaus van geheimhouding.

 • Low. Kenmerken: van 10 tot 10 duizend mogelijke pincodes en hun eenvoud, gebrek aan bescherming tegen hacking, onderdelen van materialen met een lage sterkte, lage nauwkeurigheid van de montage.
 • Gemiddeld. Kenmerken: van 5000 tot 5 miljoen combinaties met voldoende complexiteit. Modellen van gerenommeerde fabrikanten hebben bescherming tegen hacking. De materialen voor de dwarsbalken zijn slijtvast, voor het geval dat ze vaak laagwaardige exemplaren gebruiken, is het montageniveau gemiddeld.
 • Hoog. Kenmerken: het aantal pinnen begint bij 100 duizend tot een miljard, het niveau van complexiteit is het hoogst, bescherming tegen elke vorm van impact, materialen zijn slijtage-, zuur- en waterdicht, hoge nauwkeurigheid van assemblage.

Vereiste hulpmiddelen

Als u het slot zelf wilt insluiten, moet u bepaalde gereedschappen en kennis inslaan. De set gereedschappen is afhankelijk van het type slot en het materiaal waaruit de deur is gemaakt.

Voor houten linnengoed heeft u nodig:

 • elektrische boor;
 • set beitels;
 • schroevendraaier set of schroevendraaier;
 • timmermansmes;
 • een hamer;
 • een bestand;
 • liniaal en potlood;
 • bevestigingsmiddelen, als ze zich niet in de vergrendeling bevinden.

Om het slot op de metalen deur te installeren, hebt u mogelijk ook boor- en metalen vijlen nodig.In de kit voor het monteren van de sluitapparaten op plastic vellen moet een kopieerpapier of klei voor markering zijn inbegrepen.

Demonteer de vorige vergrendeling

Ondanks innovaties in de productie van sluitmechanismen, falen ze soms. Daarom moet je erop voorbereid zijn dat het kasteel op een dag vervangen of gerepareerd moet worden. Voordat je een nieuw mechanisme installeert, moet je natuurlijk eerst de oude demonteren.

Afhankelijk van de bouten waarmee het slot is vastgeschroefd, moet u een voorraad schroevendraaier of kruiskopschroevendraaier aanschaffen. Met zijn hulp komen alle bevestigingsmiddelen uit een eindvlak. Er is een kasteellat. Als de larve van het mechanisme niet gefixeerd is, volstaat het om het slot te verwijderen door de balk naar zich toe te trekken.

Als de larve aanwezig is in het kasteel, dat wil zeggen, het apparaat heeft een bepaald niveau van bescherming, betekent dit dat het eerst moet worden uitgetrokken. Schroef hiervoor de speciale lange schroef los die door het hele lichaam loopt, te beginnen bij de beugel. Daarna zal de larve naar buiten komen met een lichte klik erop. Voor vergrendelingsapparaten met een hoge mate van bescherming wordt dit proces gecompliceerder, omdat eerst het beveiligingsmechanisme moet worden uitgeschakeld met een speciale sleutel en pas daarna de larve wordt gedemonteerd.

In het geval van een insteekslot met een handgreep, moet u deze verwijderen voordat u begint met het verwijderen van het mechanisme. In de regel zijn de openingshendels met een borgschroef aan de doorgaande vierkante pin bevestigd. Het moet ook worden losgeschroefd om een ​​pin te verwijderen. En na om door te gaan met de verdere ontmanteling van het kasteel.

Moeilijkheden bij het ontleden van een vergrendelingsapparaat dat onbruikbaar is geworden, worden vertegenwoordigd door verschillende decoratieve elementen zoals overlays. In dit geval moet de demontage met hen beginnen. Ze hebben hun bevestigingsmiddelen, die vaak in het deurblad of in het lichaam van de constipatie worden geschroefd. Dan is het algoritme van acties standaard.

 • Bij het verwijderen van het slot van gelegd soort inspanningen zal het veel minder worden ingesloten, dan bij de ontmanteling van zijn insteeks collega. Dergelijke modellen worden met schroeven aan de deur zelf bevestigd. Daarom bestaat het proces uit het losdraaien van de schroeven, het verwijderen van de behuizing - de plaat die de boorput afdekt en het slot verwijderen.
 • Sloten op kunststof en metalen deuren zijn vaak elektrisch of elektromagnetisch. Voordat u begint met de demontage, moet u daarom zorgen dat er geen elektriciteit is en de instructies voor hun apparaat lezen.Zeer zelden, maar er zijn gevallen waarin sloten zijn ingebouwd in de fabriek en het niet mogelijk is om ze te verwijderen zonder het deurblad te beschadigen. In dit geval moet u proberen te doen met "weinig bloed", bijvoorbeeld door het vanaf het einde te boren.

Opgemerkt moet worden dat het hele slot niet altijd tegelijk breekt. In de regel mislukt de kern, die afzonderlijk kan worden vervangen, zonder het hele mechanisme uit te werpen. Dus het zal veel goedkoper zijn.

het merken

Nadat het oude kasteel is verwijderd, kunt u doorgaan naar de volgende fase - markup.

In de oude deur

Als er gaten zijn overgebleven van het oude slot, is het beter om het nieuwe mechanisme voor hen aan te passen. Dan zullen ze als markup dienen.

Deskundigen waarschuwen dat er geen twee soortgelijke sloten zijn. Als een adequate vervanging strikt nodig is voor de oude gaten, dan moet je ofwel de kern vervangen, waarna de behuizing oud blijft en er geen problemen zullen zijn, of op zoek zijn naar een absoluut hetzelfde model, merk en fabrikant. Voor selectie is het beter om naar de winkel te gaan met een oud kasteel of zijn beschrijving, zodat consultants snel de juiste optie kunnen vinden.

Als er gaten zijn voor obstipatie, maar er is geen, en het is niet bekend hoe dit was, dan moeten de metingen in millimeters worden uitgevoerd. Voor rondes wordt de straal gemeten, voor de andere - lengte, breedte en diepte.

Als u zo'n vergrendelingsmechanisme niet kunt oppikken, is het mogelijk om een ​​ander model te installeren. Het is beter als het iets groter is dan het vorige, dan zullen de bestaande gaten gewoon moeten worden uitgebreid.

In de nieuwe houten deur

Om het proces van het installeren van een nieuw kasteel met uw eigen handen te vergemakkelijken, u moet zorgvuldig en zorgvuldig de markup benaderen.

 • Op het oppervlak van het deurblad met een potlood of krijt gemarkeerd de locatie van het boorgat slot en handvat, als ze onderling verband houden. Standaard wordt constipatie ingesteld op een afstand van één meter vanaf het vloerniveau. De hoogte kan echter anders zijn, comfortabeler voor bewoners.
 • Met behulp van het vierkant met dit merkteken wordt loodrecht op het einde van de deur getrokken. Dit is het centrum, waarbij je je richt op het eind dat je een axiale lijn moet tekenen waarvan de lengte gelijk is aan de breedte van het lichaam. De eenvoudigste manier is om het slot aan het voorste deel van de deur te bevestigen en rond de contour te tekenen, zodat de afmetingen van de uitsparing exact overeenkomen met de afmetingen van het apparaat. Krijg een tekening van een rechthoek.
 • Meet vervolgens de diepte van de invoer van de tong in het canvas (dit is de afstand van de lat van het slot tot het einde van de langste bout) aan beide zijden van de deur en markeer deze. Met andere woorden, het is noodzakelijk om het begin en einde van het sluitmechanisme aan te geven.
 • Als het slot de aanwezigheid van een draaiknop aanneemt, wordt de locatie aan beide zijden van de deur gemarkeerd. Hiervoor wordt de behuizing van het apparaat zijwaarts op de deur aangebracht en vervolgens worden de nodige markeringen gemaakt.
 • Hierna kunt u beginnen met het boren van een gat. Gebruik hiervoor een elektrische boormachine met een verenboor. Om de diepte van de gemeten waarde aan te passen, moet dit op de boor worden genoteerd met een draad. De diameter van de boor is beter om te kiezen in de buurt van de dikte van het gat. Boor voorzichtig langs het hele rechthoekige merkteken. Juiste nauwkeurigheid kan een beitel zijn. In plaats van een boor, gebruiken sommige vakmensen een beitel en een hamer. Masters merken op dat het gat iets groter moet zijn dan de grootte van het slot, dan zal het gemakkelijker te installeren zijn.

In dit stadium eindigt, omdat de installatie van het sluitapparaat begint.

De opening voor de tong aan de andere kant van het deurkozijn is gemarkeerd nadat het slot zelf al is gemonteerd en ingebed. Hiertoe wordt het vergrendelingselement met krijt besmeurd of wordt een kopieerpapier daarop geplakt. Bij het sluiten van de tong zal een merkteken achterblijven, wat een merkteken is voor het boren van de nodige gaten.Als alles correct is uitgevoerd, zal het mechanisme na installatie niet vastlopen.

In de nieuwe metalen deur

In de regel worden ijzeren deuren verkocht met een slot en andere noodzakelijke details, zodat alle gaten erop al zijn geboord en samenvallen met bevestigingsmiddelen. Het blijft alleen om een ​​slot te installeren volgens de instructies op de aangegeven plaatsen.

Als de deur zonder slot wordt gekocht, wordt het algemene algoritme van acties waargenomen, alleen de gereedschappen veranderen, omdat metaal moet worden geboord en geknipt.

In een nieuwe plastic deur

Tegenwoordig worden overal plastic deuren gevonden. Dienovereenkomstig zullen de sloten op hen ook moeten veranderen, repareren en nieuwe installeren. Het actie-algoritme voor het markeren van de locatie van een slot in een PVC-deur is vergelijkbaar met een houten deur. Dure soorten sluitapparaten hebben instructies, waarin niet alleen de procedure voor installatie wordt gegeven, maar stencils voor markering worden ook bevestigd.

Tegenwoordig bevatten bijna alle fabrikanten een papieren sjabloon in de bijgevoegde reeks documenten. Het wordt aangebracht op de deur, met behulp van priemen merken op het deurblad: 4 bevestiging en een centrale voor de sluitende larve.

Masters adviseren als een boring om gaten te boren op de aangegeven plaatsen, behalve het midden, met een dunne boor. Daarna gaan de schroeven zonder vervormingen de stof in. Gaten moeten doof zijn, niet door.

De markering van de groef onder de stang wordt op dezelfde manier uitgevoerd als het tapmodel: bevestig het slot en omcirkel de stang. Het markeren van de locatie van de tegenhanger van het vergrendelingsmechanisme wordt uitgevoerd na volledige montage en installatie van het slot. Om dit te doen, wordt het gesloten, wordt een reciproke constructie toegepast en worden markeringen gemaakt met een priem doorlopende gaten voor bevestigingsmiddelen.

installatie

Zoals de praktijk laat zien, is het installeren van een slot op de deur niet eenvoudig, maar haalbaar om het zelf te doen. Invoegen van deursloten op verschillende soorten doeken - proces identiek in de basis. Verschillen worden bepaald door de extra functies van het mechanisme en het materiaal waaruit de deuren zijn gemaakt.

Op een houten deur met een draaibare handgreep

Na het uitsnijden van een nis voor het slotlichaam tijdens het markeren, zal de volgorde van acties als volgt zijn.

 • De plaatsing van de eindstrips. Het slot moet in de sleufvormige uitsparing worden geplaatst en de staaf langs de contour afsnijden.Omdat het gelijk moet zijn met het canvas, is het nodig om er een kleine inspringing voor te maken. Op de getekende lijn tot een diepte van 1-2 millimeter, wordt een inkeping gemaakt met een mes. Verder beitelt het uit tot de maat van de bar.
 • Boorgaten voor het handvat en de sleutel. Een opening voor het sleutelgat en het handvat wordt verkregen met behulp van een penboor. Masters adviseren om gaten niet door, maar van twee kanten te boren, dan zullen ze nauwkeuriger zijn, zonder langs de randen te hakken.
 • Voeg ontwerpen in de deur in. Het slot verdiept zich in zijn plaats, het handvat wordt in het eerder gemaakte gat gestoken. Als er decoratieve voering in de set aanwezig was, dan worden ze in dit stadium met schroeven aan het canvas bevestigd.
 • Installatie van parallelle stroken. Het wordt ook wel 'reactie' genoemd. Het ligt tegenover het kasteel en heeft een schoot bij het sluiten. Om de omgekeerde balk in te sluiten, moet u een algoritme volgen dat lijkt op het verkrijgen van ruimte onder het slot zelf. De locatie van de tong in het canvas is gemarkeerd met krijt of carbonpapier. De riem is bevestigd met schroeven of bouten.

Op de houten deur

Als u de factuurvergrendeling wilt gebruiken, moet u er rekening mee houden dat de standaardhoogte hiervoor 1,5 meter vanaf het vloerniveau ligt.Het is echter ook niet verplicht voor uitvoering en kan variëren afhankelijk van de vereisten van de eigenaars.

Nadat alle markeringen zijn aangebracht, wordt het middengat geboord. Deskundigen adviseren om het van twee kanten te doen, en niet meteen door. In dit geval zijn de randen glad. De diameter van het gat moet samenvallen met de slotcilinder.

In tegenstelling tot het insteeksmodel is de patchplaat lateraal, niet centraal. Het moet echter ook gelijk met het deurblad liggen, wat betekent dat het ook nodig is om er een groef onder door te zagen. Gebruik voor deze procedure een scherp mes om de beoogde contour te verdiepen, en een beitel om de uitsparing uit te graven.

Vervolgens wordt het slot op zijn plaats geïnstalleerd en met schroeven of borgbouten aan de deur bevestigd. Het reciproque deel van het mechanisme wordt geschroefd met schroeven op het gemaakte merk.

Nadat alle hoofdonderdelen zijn geïnstalleerd, worden extra elementen bevestigd: decoratieve platen, antivandalistische apparaten, handgrepen.

Opgemerkt moet worden dat als het slot in gedeeltelijk glazen deuren moet worden gesneden, ze dan vóór installatie uit de scharnieren moeten worden verwijderd en, indien mogelijk, de ramen moeten worden verwijderd.Het zal ze redden van chippen of per ongeluk breken.

Met een goed niveau van bekwaamheid kan het slot in de schommel- of schuifdeuren worden geponst zonder het uit de scharnieren te verwijderen.

Op de ijzeren deur

Het principe van installatie van het vergrendelingsmechanisme is vergelijkbaar met het algoritme van handelingen voor het werken met houten doek, het enige verschil is de vorm van de gebruikte gereedschappen. Voor verschillende gaten heb je een grinder, een ijzerzaag en metalen boren nodig.

Op de plastic deur

Sloten voor houten en metalen deuren zijn niet geschikt voor hun plastic prototypes. In dit geval moet u speciale constipatie kiezen. Het mechanisme wordt geselecteerd op basis van de breedte van het profiel waarop het zal worden geïnstalleerd. Bijna alle gepresenteerde modellen zijn insteeksleutels en hebben ingebouwde handgrepen om te openen. Dit is nodig om de integriteit en esthetiek van de hele structuur te behouden. In zeldzame gevallen is het deurblad uitgerust met een bovenvergrendeling om de bescherming te verbeteren.

Op de balkondeur of in het raam met dubbele beglazing van het appartement, dat zich op de bovenste verdiepingen bevindt, wordt in de regel een gewone vergrendeling met een handgreep gemonteerd. In dit geval wordt het geleverd in een set met dubbele beglazing, dus het is al in de fabriek geïnstalleerd.Opgemerkt moet worden dat het geen beschermende functies draagt.

Voor reparatie is het voldoende om de bevestigingsbouten los te draaien, de hendels aan beide zijden naar buiten te halen, een nieuw, vergelijkbaar handvat in het gat te steken en het vast te maken.

Als het nodig is om bescherming te bieden tegen penetratie door een plastic deur, moet een meer ingewikkeld vergrendelmechanisme worden geïnstalleerd. Overweeg het algoritme van acties op het voorbeeld van het elektromagnetische model.

 • Na het aanbrengen van de markup beginnen met het boren van gaten. Tijdens het werk moet eraan worden herinnerd dat het onmogelijk is om hard op het canvas te drukken, het kan barsten.
 • In de regel bestaat het ontwerp uit twee hoofdonderdelen, waarvan er een is gemonteerd op het deurblad en de andere - in de opening. Alle bevestigingsmiddelen zijn aanwezig in de configuratie.
 • In de volgende stap wordt een elektrisch circuit geassembleerd. Het vereist bepaalde kennis en vaardigheden, dus als ze er niet zijn, is het beter om de hulp in te roepen van professionele elektriciens.
 • De laatste fase is om de voeding aan te sluiten.

Controle van de werking

Het testen van de werking van het vergrendelingsmechanisme is als volgt:

 • alle onderdelen bewegen vrij, klemmen niet en komen niet vast te zitten;
 • de deur sluit stevig;
 • de tong komt gelijk en voldoende diep in de tegenpartij, wat de betrouwbaarheid ervan waarborgt;
 • alle elektrische circuits worden zonder vertraging geactiveerd;
 • Alle onderdelen zijn vastgeschroefd, hang niet rond.

In de volgende video vindt u de installatie van het kasteel in de binnendeur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer