De details van de installatie van magnetische sloten

De details van de installatie van magnetische sloten

Dit type slot in de bouwmarkt verscheen relatief recent, maar slaagde erin populariteit te winnen, omdat het duurzaam is, stil werkt en eenvoudig wordt geïnstalleerd. Door het type bijlage zijn ze in de pen en boven het hoofd. De meest populaire is de insteekslot. Dergelijke apparaten kunnen worden geïnstalleerd in de kinderkamers of slaapkamers. Het mechanisme is waterdicht, de installatie is mogelijk in de badkamers.

Kenmerken van werk

Het slot van dit type werkt op het principe van een gewone magneet. Wanneer twee elementen een bepaalde afstand naderen, wordt het elektromagnetische veld geactiveerd, ze worden aangetrokken, waardoor ze de vleugel in de gewenste positie vastzetten en vasthouden.Soms kunnen ze de rol van closers spelen. Apparaten van deze modificatie worden geïnstalleerd in meubeldeuren of -kasten, ze kunnen ook vaak worden gebruikt in tassen of notebooks.

Ontwerpkenmerken

Momenteel zijn er modellen die zijn uitgerust met vergrendelingen of grendels. Het laatste type is gemonteerd in een badkamer of bad, en voor de slaapkamer is een geschikt slot met een slot. Tegenwoordig zijn er polyamide-sloten verschenen, die het mogelijk maken de deuren bijna geruisloos te sluiten.

Voor- en nadelen

De voordelen zijn onder meer:

 • gebruiksgemak;
 • duurzaamheid;
 • weerstand tegen vocht;
 • rustig.

nadelen:

 • een juiste installatie is vereist om duurzaamheid te garanderen;
 • hoge kosten.

types

Er zijn veel magnetische sloten op de bouwmarkt.

 • Solenoid. Dit type slot kan zowel op de straatdeur als op de binnendeuren worden gemonteerd en wordt daarom vaak gebruikt in openbare gebouwen, kantoren of banken. Het werkt op elektriciteit en vereist een extra aansluiting op het lichtnet. Geopend met de afstandsbediening of elektronische sleutel.Dergelijke mechanismen zijn uitgerust met een knop die op de gewenste plaats kan worden uitgevoerd en het slot op afstand kan worden geopend. Werk van dit slot wordt alleen verondersteld in aanwezigheid van elektriciteit. Als er geen stroom is, werkt het slot niet. Indien nodig kunt u de elektromagnetische vergrendelingsbatterij uitrusten. Dit mechanisme is betrouwbaar, omdat het moeilijk is om de sleutels te vinden.
 • Magnetic. Het is uitgerust met mechanische onderdelen en opent de deuren met een handvat. Ingesloten in het canvas.
 • Passief. Het bestaat uit twee delen, waarvan er één op de deur is gemonteerd en de tweede op de doos. Het werkt volgens het principe van een gewone magneet, wanneer de elementen zich op korte afstand van elkaar bevinden, worden ze aangetrokken wanneer het magnetisch veld werkt. Kan op de binnendeuren of op de deuren worden geïnstalleerd, accordeons met laag gewicht.

Complete set

Momenteel zijn sluizen beschikbaar voor verkoop, compleet met de benodigde bevestigingsmiddelen en uitrusting.

Er zijn er verschillende.

 1. Er is een retourplaat en een magneet.
 2. Bevestigingsmiddelen en verbindingskabels.

Soms zijn er extra items:

 • apparaten voor ononderbroken stroomvoorziening;
 • controllers;
 • intercoms;
 • closers.

Het is niet moeilijk om uw eigen opties voor een bepaald type slot te verkrijgen, om de functionaliteit ervan te vergroten.

montage

Het installeren van een magnetisch slot is een eenvoudige taak als je bepaalde vaardigheden hebt in het werken met dergelijke mechanismen, en daarom kun je het zelf aan. De installatie van het slot bevindt zich meestal aan de zijkant of in het bovenste deel van het deurblad.

fasen:

 • op het deurblad is een plaat gemaakt van metaal, die in de set zit;
 • een magnetische behuizing is op de deur geïnstalleerd.

Als het kasteel een mortise-type is, zal de installatie enkele moeilijkheden veroorzaken, evenals de noodzaak voor de aanwezigheid van de meester. Gemonteerd een dergelijk slot binnen het deurblad, en het werk is als volgt:

 • om het werk te vergemakkelijken is het noodzakelijk om het canvas te demonteren;
 • markeer de deur in het gebied van bevestiging van het slot;
 • een nis boren;
 • markeer de kruising van het slot met de doos;
 • monteer het tweede deel van het slot op de doos zodat het samenvalt met de magneet op het canvas;
 • bevestig beide delen op de basis;
 • zet de deur op zijn plaats;
 • verzamel extra apparatuur;
 • controleer de werking van het apparaat.

Als het slot om een ​​of andere reden niet werkt, moet u alle mechanismen opnieuw controleren of de oppervlakken van de magneten schoonmaken van vet en vuil in de fabriek.Het hele proces duurt niet langer dan een half uur en met de beschikbaarheid van ervaring en hulpmiddelen, kunt u zelfstandig en snel met dergelijk werk omgaan. Experts raden af ​​om magnetische sloten zonder vaardigheden te installeren, omdat de duurzaamheid van het apparaat en de betrouwbare werking ervan afhangen van de juiste installatie.

Elektromagnetisch apparaat

Als een elektromagnetisch slot wordt verkregen, is het noodzakelijk om over een basiskennis elektriciteit te beschikken, en de instructies zorgvuldig te lezen en te volgen bij het installeren van apparatuur. Het belangrijkste kenmerk van de installatie van dit mechanisme is dat er extra elektrische apparaten moeten worden geïnstalleerd en dat het slot op het elektriciteitsnet moet worden aangesloten.

De verbinding wordt uitgevoerd door gewone dubbele draden, die een doorsnede van 0,5 mm hebben. Dergelijke draden moeten in de doos worden verborgen om ze tijdens het gebruik niet te beschadigen. Na het aansluiten op het lichtnet, moet u programmeren, de methode bepalen van de opening. Aansluitschema is inbegrepen.

Elektromagnetische sloten vereisen speciaal onderhoud. Om dit te doen, moeten de platen periodiek worden gecontroleerd om de normale koppeling van de elektromagneten te garanderen. Bevestig bij het installeren de elementen stevig aan de basis.Het wordt aanbevolen om een ​​masterclass te passeren voor de mogelijkheid van zelfcodering, indien nodig. Tijdens de installatie is het belangrijk om de terminals niet te verwarren en aarding te realiseren.

Opgemerkt moet worden dat elektromagnetische sloten niet alleen op ingangsdeuren kunnen worden geïnstalleerd, maar ook op poorten of wickets. Ze zijn op verschillende manieren gemonteerd, maar daarvoor moet je die mechanismen kiezen die veel kunnen bevatten.

Deze producten worden gevoed vanuit een relais van 12 volt dat het vergrendelingsmechanisme activeert en deactiveert. Installatie wordt op het hek of de poort met schroeven uitgevoerd en de besturing wordt uitgevoerd met behulp van een afstandseenheid of een afstandsknop.

Elektromagnetische vergrendeling is een betrouwbaarder apparaat. U moet het correct kiezen in overeenstemming met de installatievoorwaarde en het op de juiste manier verbinden met het netwerk. Wanneer er geen noodzakelijke kennis in deze zaak is, is het beter om het werk aan professionals toe te vertrouwen.

Principes van keuze

Let bij het kopen op de volgende parameters:

 • principe van de werking van het mechanisme;
 • use cases;
 • installatie functies;
 • naleving;
 • volledige set.

Bij het kiezen moet er op gelet worden dat standaardsloten bestand zijn tegen stoffen met een gewicht tot 150 kg, omdat ze alleen op PVC-deuren of triplex mogen worden gemonteerd. Als het deurblad erg massief en zwaar is, is het aan te raden om apparaten te kiezen die een vleugel kunnen vasthouden tot 300 kilogram en meer.

Voordat u een dergelijk product installeert, moet u de scheurvastheid controleren en het is ook de moeite waard om te weigeren een krachtig magnetisch slot te installeren op lichte deuren, omdat de vervorming van het web kan optreden.

Zoals u kunt zien, is een magnetisch slot een betrouwbaar en robuust apparaat dat de kwaliteit van het vasthouden van de deur in de gewenste positie verbetert. Reparatie van dit apparaat wordt niet vaak uitgevoerd en als een onderdeel defect is, kan het gemakkelijk worden gekocht en vervangen. De installatie is eenvoudig en toegankelijk voor elke gebruiker. Bij de keuze wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan betrouwbare modellen van beproefde fabrikanten. Ze geven een garantie voor hun producten en behouden hun kwaliteit op het juiste niveau.

Hoe je een magnetisch slot op de deur installeert, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer