Hoe doe je sloten in metalen deuren?

 Hoe doe je sloten in metalen deuren?

Als het principe "mijn huis is mijn fort" wordt gebruikt en een metalen toegangsdeur is gekocht om hun appartement of huis te beschermen, moet er rekening mee worden gehouden dat een hoogwaardig vergrendelingsmechanisme nodig is om de veiligheid te waarborgen. Het is het beste om de installatie van het kasteel toe te vertrouwen aan specialisten, maar het is ook heel goed mogelijk voor een onafhankelijke installatie. Maar eerst moet je weten welke soorten sluitapparaten er zijn.

Rassen van kastelen

Op de moderne markt zijn er veel sluitmechanismen. Ze verschillen in de installatiemethode en de mate van betrouwbaarheid en geheimhouding.

Volgens de installatiemethode zijn deursystemen onderverdeeld in verschillende opties.

 • Vrachtbrief. Het grootste deel van dit vergrendelingsmechanisme bevindt zich aan de buitenkant van de deur. Het installeren van dit type slot is meestal geen probleem.
 • Mortise. Crasht in het lichaam van de deur. Voor een juiste installatie is het nodig om de uitsparing in de deurbak correct te selecteren.
 • Ingebouwd. In de fabriek in de deur ingebouwd. Zelfinstallatie is bijna onmogelijk, omdat de hele deur moet worden gedemonteerd
 • Scharnierend. Dit is een zelden gebruikt type sluitapparaat. Verschilt in eenvoud van installatie - het is noodzakelijk om slechts twee ogen te lassen en om het apparaat op te hangen.

Op het gebied van beveiliging en geheimhouding zijn vergrendelingsapparaten onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • cilinder;
 • hefboom;
 • spiegel;
 • code;
 • disc;
 • magnetische.

De eerste twee typen (hefboom en cilinder) komen het meest voor.

Het cilinderproduct bestaat uit een slotcilinder en een intern mechanisme. Het kan zowel opgelegd worden als in het gat. Het heeft een hoog beveiligingsniveau. De voordelen van dit vergrendelingsmechanisme omvatten het feit dat in het geval van het verlies van een sleutel, alleen een verandering van de larve nodig is en niet het ontmantelen van de gehele inrichting.

Het ontwerp van slotvergrendelingsmechanismen bestaat uit een kern en een set suvald-codeplaten. Hoe groter het aantal platen, hoe hoger de mate van betrouwbaarheid en veiligheid van het slot.

Elektromechanische en elektromagnetische sluitelementen worden steeds gebruikelijker. Ze onderscheiden zich door een nog hoger beschermingsniveau tegen ongeoorloofde toegang.

Het ontwerp van het elektromechanische slot maakt gebruik van een combinatie van mechanische en elektrische elementen met een elektronisch mechanisme. Zoals de naam al aangeeft, bestaan ​​elektromagnetische vergrendelingsapparaten uit een elektromagneet ingebouwd in de behuizing van het slot en metalen elementen. De voordelen van deze producten zijn een lange levensduur en een hoog niveau van veiligheid.

Hoe te kiezen?

Voordat je een slot op een metalen deur koopt, moet je luisteren naar de aanbevelingen van mensen met ervaring op dit gebied.

Houd ook rekening met enkele tips.

 • U moet producten kopen van bekende fabrikanten. Het is de moeite waard om online reviews te vragen over de voorgestelde modellen.
 • De vrek betaalt twee keer, dus de goedkoopte van het sluitmechanisme mag geen selectiecriterium zijn.
 • Het is noodzakelijk om het vergrendelingsapparaat van een ander type te dupliceren.
 • U kunt advies krijgen van de verkoper over de functies van het apparaat en het gebruik van het product.

Bovendien moet u rekening houden met de klassen van weerstand tegen hacking.

 • Eerste klas sloten zijn de meest onbetrouwbare apparaten in dit opzicht. Ze worden niet gebruikt voor toegangsdeuren, maar voor constipatie van het interieur en de kledingkast.
 • Second-class producten worden gekenmerkt door een gemiddeld inbraakniveau.
 • De sluitapparaten van de derde en vierde klasse zijn het veiligst. Ze worden gebruikt om bankkluizen, kluizen en andere beschermde ruimten te beschermen.

Slotklasse

Beveiligingsniveau

Actie om te breken, niet minder, N

Minimale tijd van ongeoorloofd hacken, minuten

Toepassingsgebied

Hasp en planochka constipatie

Boutconstructie

Gezamenlijke front planochka met een vak insteek

ik

small

≈2940

≈785

≈785

≈1-3

Extra en deur tussen kamers

II

normaal

≈2940

≈785

≈785

≈5-10

Deuren om woonflats in te gaan

III

verhoogde

≈4900

≈1500

≈1960

≈10-15

Deuren voor het betreden van woonappartementen, niet-residentiële gebouwen waar geld wordt bewaard, materiaalwaarden en / of beveiliging

IV

hoog

≈6860

≈1960

≈4900

≈30-40

Deuren voor het betreden van woonappartementen, niet-residentiële gebouwen waar geld wordt bewaard, materiaalwaarden en / of beveiliging

Voorbereiding voor installatie

De installatie van het slot is als volgt voorbereid:

 • bij de aankoop van het sluitmechanisme;
 • bij de voorbereiding van de nodige gereedschappen en bevestigingsmiddelen;
 • in het teken van de noodzakelijke gebieden voor de elementen van het kasteel.

Vereiste hulpmiddelen

Voor het monteren of vervangen van een oud sluitapparaat zijn geen speciale gereedschappen nodig. Alles wat je nodig hebt is opgenomen in de gebruikelijke set:

 • haakse slijper (Bulgaars);
 • elektrische boor;
 • geslepen metalen staaf;
 • heerser en potlood meten;
 • schroeven, schroeven;
 • schroevendraaier of schroevendraaier;
 • een bestand;
 • getapte kraan.

het merken

Een van de eerste stappen in het installatieproces van het deurslot is het markeren van de bevestigings- en bevestigingspunten. Het is noodzakelijk om een ​​comfortabele hoogte te kiezen voor de locatie van het sluitmechanisme, het slot aan de deur te bevestigen en de contouren te volgen. Mounts moeten worden genoteerd.

Installatie technologie

Het grootste probleem bij het monteren van de vergrendeling in ijzeren deuren is dat u een zeer duurzaam materiaal moet verwerken. De manier van installeren van het vergrendelingsmechanisme is afhankelijk van het type.

De eenvoudigste manier is om het oude slot te vervangen door een nieuw slot, omdat de hoofdgroeven al gereed zijn. Misschien moet je ze een beetje uitbouwen, nieuwe gaten boren voor bevestigingsmiddelen, als ze niet overeenkomen met de oude. Het werk zal nog steeds minder zijn dan bij het installeren van de eerste vergrendeling.

invoegen

Bij het vervangen van het oude deurmechanisme moet u het verwijderen. Elementen van het nieuwe slot moeten in de gevormde holten worden gestoken. Als alle dimensies hetzelfde zijn, wordt de hele installatie teruggebracht tot de bevestiging.

incut

Voor het monteren van het insteeksmodel is het noodzakelijk om gaten te maken voor de handgreep, de put en de groef voor het mechanisme zelf.

Aanvankelijk markeert u de locatie van de uitsparing voor het vergrendelingsmechanisme aan het einde van de deur. De geschatte hoogte van het slot is 1-1,5 m. Boor gaten langs de randen van het gemarkeerde gebied en snijd een groef met een slijpmachine. De rand van de groef moet worden behandeld met een vijl om de resulterende onregelmatigheden te slijpen. Om te voorkomen dat de boor doorslipt, moet u de stempel vooraf markeren.

Dan moet u het slot in de voorbereide groef steken en de plaatsen voor bevestigingen markeren. Hierna moet u een gat boren voor de schroeven en de draad markeren.

Vervolgens moet u de plaats van de gaten op het canvas noteren voor de put en het handvat, waarna ze worden afgesneden. Dan moet je het mechanisme in de groef steken.

Nu zou u de werking van het slot moeten controleren. Als het probleem niet wordt gevonden, kunnen pen en klep worden bevestigd. De kern van het mechanisme moet worden gesmeerd en de sleutel wordt in de vergrendelde stand gedraaid.

Markeer de gaten op het deurkozijn en maak een boormachine voor de deadbolts, bevestig de sluitplaat aan de bovenkant.

Om scheren te voorkomen, moet u na elke voltooide stap de werking van het vergrendelingsmechanisme controleren.

Het verschil in het monteren van een vergrendeling van het patchtype is dat het hoofdlichaam van het slot op het vlak van de deur wordt geplaatst, en niet erin.

Het is noodzakelijk om een ​​opmaak te maken van installatieplaatsen voor bevestigingsmiddelen, pennen, locatie van de boorput en andere componenten. Om het comfort van het gebruik van de vergrendelingsmechanismen boven de pen te verzekeren.

Het is noodzakelijk om pinnen voor bevestigingen te installeren, een gat in de behuizing van de deur voor het gat te boren en het mechanisme op de pinnen te installeren. Hierna moet u de werking van het apparaat controleren.Als er geen storing wordt gevonden, moet het mechanisme op het deurblad worden geschroefd. Van buiten moet je de patchplaat bevestigen.

Daarna is het noodzakelijk om op de deurdoos een plaats onder het factuurblok te markeren, een groef volgens de markeringen te snijden, een draad voor bevestigingsmiddelen te maken. Vervolgens moet u het responselement bevestigen, dat is ontworpen om de slotbouten in te voeren. Het is erg belangrijk om dit apparaat op de juiste manier te installeren, anders kunnen de bouten niet in de daarvoor bestemde gaten komen.

Controle van de werking

In elke fase van installatie van het deurslot, is het noodzakelijk om de juistheid van de opstelling van de structurele elementen en de werking van het vergrendelingsmechanisme te controleren. De geringste onnauwkeurigheid kan ertoe leiden dat de deur moeilijk te sluiten of te openen is, en soms zelfs onmogelijk. Houd er ook rekening mee dat wanneer dergelijke problemen worden gedetecteerd, het sluitmechanisme waarschijnlijk volledig moet worden gedemonteerd en op een andere plaats moet worden geïnstalleerd.

Zoals u kunt zien, is de installatie van het slot op de ijzeren deur met uw eigen handen heel reëel.

Hoe je het slot in de metalen deur kunt insluiten, zie de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer