Beglazing van veranda's en terrassen: kenmerken en ontwerpmogelijkheden

Een groot aantal films en illustraties over het thema van een rustig leven tonen hun eigen prachtig ingerichte huizen, waar mensen voor hun plezier leven. Om deze reden is het in ieders hoofd neergelegd dat dit het beslissende deel is van een succesvol leven. In veel opzichten geeft het terras of de veranda, die is beglaasd, een gevoel van rust en eenzaamheid.

Functies en voordelen

Landhuizen zijn gebouwd om de gelegenheid te bieden om te ontspannen van de dagelijkse drukte en werkroutine. Daarom verbeteren mensen, zonder geld te besparen, hun huizen met allerlei attributen van gezelligheid en comfort. Nu is het moeilijk om een ​​landhuis zonder terras of veranda voor te stellen, waardoor een persoon kan ontspannen en genieten van de natuur.Ze laten toe om, zonder de beschaving te verlaten, deel te worden van de natuurlijke atmosfeer. Om de functies van het terras en de veranda volledig te begrijpen, moet u hun definities kennen.

Het terras is een uitbreiding van het huis, dat in de meeste gevallen een platform voor ontspanning is. Een dergelijk aangehecht gebied is een kamer die niet is afgesloten van de lucht, meestal uitgerust met een dak, balustrades of een speciaal frame. Vaak ligt het terras op de grond, omdat de uitbreiding op de grond vrij eenvoudig te implementeren is. Er zijn ook gevallen van de locatie boven de begane grond, als de constructie van het gebouw dit toelaat. Hoewel de bovenste verdiepingen meestal zijn uitgerust met een terras.

De veranda is een speciaal ingerichte kamer zonder verwarming.

Het is ontworpen in een bestaand gebouw vanaf de zijkant van de muur die uitkijkt over de straat. Ook kan de veranda een uitbreiding zijn van het huis. Zijn eigenaardigheid is dat het door glasbedekking tegen de straat wordt beschermd. Het voordeel is dat glas niet zal voorkomen dat het wordt samengevoegd met de natuur en van zijn uitzicht geniet.

Veranda en terrassen zijn meestal uitbreidingen en lijken per definitie erg op elkaar.daarom zijn ze vaak verward. Dit komt omdat ondanks de strengheid van de voorwaarden, alleen de eigenaar van het huis beslist hoe hij zijn eigen veranda of terras moet organiseren. Dat wil zeggen, het terras kan worden beglaasd en de veranda kan worden voorzien van verwarming. De uitgebreide ervaring van de beglazing van de uitbreidingen maakte het mogelijk om een ​​groot aantal functies toe te kennen aan deze coating. Afhankelijk van wat u wilt halen uit de beglazing en selecteer het type.

Het grote voordeel van de beglazingssite is dat deze een onzichtbare muur creëert die ongewenste effecten op de kamer tegenhoudt. Het onvoorspelbare klimaat en de zwermen insecten zullen de vrede dus niet kunnen verstoren. Maar tegelijkertijd blijven de positieve aspecten van de recreatiegebieden onaangetast. Immers, visuele tevredenheid in een glazen doos is hetzelfde als zonder. Je kunt verliefd worden op een gevoel waarin je de regen kunt zien en droog kunt blijven.

Dankzij de beglazing van de veranda en de terrassen in het huis kunt u veel ontwerpideeën belichamen.

Zonder extra inspanning is het mogelijk om een ​​ruimte te organiseren voor een gezinsvakantie., sociale bijeenkomsten, breng een hoek van beschaving tot leven die naast de natuur zal bestaan.En alleen strepen op glazen, die natuurlijk regelmatig moeten worden gewassen, kunnen dit voorkomen.

species

Momenteel zijn veel opties voor beglazing van veranda's en terrassen geïmplementeerd. Ze worden voor elk huis afzonderlijk bekeken en in verhouding tot de wens van de eigenaar en zijn grotendeels afhankelijk van het ontwerp van het bestaande gebouw waar de uitbreiding zal worden georganiseerd. Maar je moet je ook in een gezellig hoekje voorstellen en bepalen wat je mist. Verder kunnen de geïdentificeerde tekortkomingen veilig worden geëlimineerd of geëlimineerd met behulp van glazen wanden.

Beglazingstypes kunnen worden ingedeeld volgens de volgende parameters:

  • temperatuurregeling - koude of warme beglazing;
  • bedekt volume - volledige of gedeeltelijke beglazing;
  • de stijl van de kamer is frameloos of met frames;
  • visuele waarneming - panoramisch of niet;
  • openingsmethode - glijden en slingeren.

  Koud en warm

  De keuze tussen warme en koude beglazing is te wijten aan de noodzaak om de veranda elk seizoen te gebruiken. Als u van plan bent om te ontspannen op de veranda alleen in het warme seizoen, hoeft u geen warme beglazing te installeren.Het zal voldoende koud zijn, waarbij de temperatuur op de veranda vijf graden hoger zal zijn dan die op straat. Natuurlijk zal in de winter zonder extra verwarming op een dergelijke site ongewenst zijn.

  Volledig en gedeeltelijk

  In het geval van volledige of gedeeltelijke installatie van glas, spelen de beperkingen die de oorspronkelijke bouwstructuur met zich meebrengt een belangrijke rol. Volledige beglazing is mogelijk als de veranda helemaal opnieuw is opgebouwd. Dat wil zeggen, als er alleen een basis of frame is. Maar de veranda is vaak ingebouwd in het reeds voltooide huis, wat betekent dat sommige muren in de fundering worden genaaid. In een dergelijke situatie wordt alleen gedeeltelijke beglazing van de site gemaakt.

  Frameloos en met frames

  Er is geen functionele noodzaak om frames te kiezen of niet om ze te kiezen. De vraag ligt veeleer in de stijl van het huis en in het ontwerpidee. Aan de ene kant lijkt ingelijst glas een banaal ontwerp te zijn vanwege de gebruikelijke verschijning van huisramen. Maar veel ontwerpers selecteren perfect het kader waarmee ze de unieke kenmerken van de kamer of de omringende natuur benadrukken. Tegelijkertijd wordt raambeglazing goedkoper geprijsd dan frameloos. En daarom is het veel eenvoudiger om de gedeeltelijk en volledig frame-constructie te repareren.

  In de frameloze versie zijn er geen vasthoudverbindingen. Nog niet zo lang geleden won de frameloze glascoating de titel van een elite-buitenkant in de architectuur. Bij het plaatsen van de veranda zijn er echter enkele nadelen - lage dichtheid, waardoor warmteverlies toeneemt. Ook buiten is het onmogelijk om netten op te hangen die dienen als bescherming tegen insecten in de kamer.

  panoramisch

  Vaak wordt bij het kiezen van het type beglazing de voorkeur gegeven aan de panoramische versie. De methode is eenvoudig uit te voeren en stelt u in staat om u volledig deel te voelen van de omringende natuurlijke ruimte. De hele constructie is gemonteerd tussen het afgewerkte dak en de fundering van de vloer. Ook voor de implementatie ervan is de afwezigheid van ingesloten wanden vereist.

  Glijden en schommel

  Ongeacht de keuze van beglazing, zal de veranda moeten openen. De toegangsdeur tot de rustruimte kan schuivend of scharnierend worden aangebracht. Uit de naam is duidelijk dat de schuifmethode van openen het openen van de deurbladen betreft. Hiervoor worden compartimentdeuren gebruikt die lijken op een treincoupé.

  De deur van het compartiment kan ook worden geglazuurd en, volgens het doel ervan, langs geleiders langs de muur bewegen.Verspreiding kan gebruikelijk voorkomen met behulp van extra compartimentfittingen of door het "accordeon" -ontwerp aan de randen van de opening te monteren.

  Schommelen is een beglazing, waarbij de deur en ramen naar binnen of naar buiten openen door te ploegen.

  Er is hier niets nieuws en ongewoons. Alles is hetzelfde als bij gewone huisramen en deuren. We kunnen alleen adviseren voor persoonlijk gemak om moderne draaimechanismen voor ramen te gebruiken.

  De bovenstaande methoden kunnen zowel de veranda als het terras glazuren. Het gebeurt echter dat de noodzakelijke attributen van de veranda niet zo belangrijk zijn voor het terras. Een veranda wordt bijvoorbeeld vaak op het plein van een landhuis geplaatst, dus het is goed om warme beglazing erin te plaatsen. En voor het terras is warmte niet zo belangrijk, wat betekent dat u in dit geval kunt besparen.

  De keuze van de methode

  De belangrijkste functie van beglazing is de mogelijkheid om warmte vast te houden. Dus, de keuze van de beglazing is vooral om te beslissen of je een warme optie kiest of niet. Koude beglazing is gewoon een beschermende coating. Het voorkomt stof, wind, neerslag en heeft de mogelijkheid om de site schaduw te geven in het hete seizoen. Het is meer geschikt als u het terras wilt glazuren.

  De veranda maakt deel uit van het huis en is vaak verbonden met het verwarmingssysteem.daarom is het zinvol een warme beglazing te monteren. Het zal op zijn beurt grotendeels warmte vasthouden en het toestaan ​​om zelfs in de winter binnen de veranda aan te komen. Vervolgens kan de veranda een volwaardige woonkamer worden en kun je er zelfs een dutje in doen.

  Warm glas is een complex systeem met hoge operationele eisen.

  Om deze reden moet de installatie van een dergelijke glazen afrastering worden vertrouwd door professionals. Door de juiste berekening en hoogwaardige installatie kunt u uit het ontwerp halen waarvoor het is geïnstalleerd.

  Na een besluit over een functioneel probleem, is het noodzakelijk om de initiële constructie van het huis te begrijpen en begrijp welke beperkingen bij de keuze de plaats brengt waar het gepland is om beglazing te bouwen voor de veranda of het terras. Als de rustruimte in de oorspronkelijke vorm een ​​frameloze vrije ruimte is, kunt u uzelf de vrijheid geven om te kiezen. Aangezien er geen beperkingen zijn in de fundering, kunt u vrij frameless of frame, vol of panoramisch of een andere beglazing maken.

  In dit geval geven velen de voorkeur aan frameloze, volledige beglazing. De basis van dergelijke begrenzers wordt gevormd door transparante glasoppervlakken met een dikte van 1 centimeter. Glazen vierkanten zijn dicht op elkaar geplaatst en stevig afgedicht op de gewrichten. Bevestiging wordt uitgevoerd met behulp van metalen hulpstukken. Alles bij elkaar zorgt voor een hoge dichtheid, laat geen ongewenste stofdeeltjes en regen binnendringen.

  Het lijkt misschien dat het ontwerp erg fragiel is, maar frameloze beglazing wordt als zeer sterk beschouwd.

  Door productie speciale technologieën door middel waarvan versterkt materiaal wordt toegepast. Als gevolg hiervan is de glascoating bijna onmogelijk te breken. Bij volledige beglazing en bij afwezigheid van kozijnen zal het niet moeilijk zijn om deuren en ramen te installeren die naar binnen of buiten moeten worden geopend. De compartimentdeuren worden in dit geval minder vaak gebruikt.

  Ondanks de populariteit van de frameloze versie van de indeling van de veranda, heeft het een aantal nadelen. Als het huis dichtbij de wegen en het actieve leven van de stad ligt, zal het moeilijk zijn om te ontspannen op een volledig glazen veranda, omdat de frameloze versie geluidsisolatie heeft. En het is de moeite waard om op te merken dat u geharde ramen alleen met zachte reinigingsmiddelen kunt wassen.Anders kunt u de film verpesten, die beschermt tegen glasverstrooiing.

  Soms wordt de veranda direct in zijn huis gebouwd. Dan blijkt dat de site is omheind met dragende muren, de vorm van de kamer en dergelijke. Het is ook mogelijk dat ze van plan zijn om de veranda op de tweede verdieping te beglazen. De omvang van het werk in vergelijking met een huis met één verdieping is aanzienlijk anders. Kies vervolgens, na alle beperkingen te hebben afgewogen die de basis bepalen, voor onvolledige beglazing met frames.

  Geen probleem, de keuze is wat beperkt. Er zijn veel geweldige opties voor onvolledige beglazing. Maar het beste zou zijn om overleg te plegen met de ontwerper en specialist in de installatie van glazen wanden.

  Zij zullen u helpen bij het kiezen van de perfecte optie die geschikt is voor uw huis.

  Een belangrijke rol bij het creëren van hoogwaardige en gemakkelijke beglazing wordt ingenomen door vensters. Hoe ze worden geopend, is afhankelijk van het gekozen type beglazing. Voor glazen wanden met frames bijvoorbeeld passen ramen met een draaibaar opklapsysteem. Tegenwoordig is er veel vraag naar dit mechanisme. Dit komt door het gemak, dat wordt gegarandeerd door de mogelijkheid om de flappen in elke richting te openen en naar boven te vouwen.

  Een dergelijk systeem is moeilijk te installeren op frameloze glazen oppervlakken. En qua stijl ziet het ontwerp er niet esthetisch uit. De handgrepen van het draaibare scharniermechanisme zullen een doorn in het oog zijn, net zoals de compartimentdeuren niet worden gecombineerd met de frameloze optie. De ervaring met beglazing is echter groot genoeg om alle visuele gebreken te overwinnen.

  Productiematerialen

  De beglazing van veranda's en terrashouders is tegenwoordig erg populair. Het lijkt erop dat glas het enige materiaal is dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van beglazingsstructuren. Maar het ontwerp bevat veel aanvullende details, waarvan de kwaliteit de duurzaamheid van de hele glazen wand bepaalt. Fabrikanten bieden daarnaast een lijst met materialen die glas kunnen vervangen. Bovendien overtreffen ze bij sommige indicatoren zelfs het glas.

  Heel vaak wordt aluminium gebruikt als grondstof voor het bevestigen van profielen. De voordelen van dit metaal zijn dat het niet gevoelig is voor corrosie, tamelijk zacht is en een kleine massa heeft. Ook sprekend over de voordelen voor de consument,Aluminiumproducten zijn duurzaam en worden verkocht voor een zeer lage prijs. Aluminium is zeer gemakkelijk te hanteren, waardoor u een profiel van elke kromming kunt maken en verwijderbaar glas kunt plaatsen.

  Aluminiumprofielen zijn zeer praktisch en worden vaak gebruikt voor beglazingslocaties in de buurt van steden. Omdat de rustplaatsen meestal klein zijn, worden voor hun beglazing schuifsystemen gebruikt. Dergelijke systemen werken perfect op aluminiumprofielen. Het moet worden benadrukt dat het gebruik van dit metaal brandveilig en zeer betrouwbaar is vanwege de kleine hoeveelheid onderdelen. Onder de minnen moet worden opgemerkt dat het alleen wordt gebruikt voor koude beglazing.

  De meeste landhuizen zijn gebouwd van gewoon hout.

  Zonder van de stijl af te wijken, glazuren de eigenaars van dergelijke huizen hun veranda's en terrassen met lijsten. Frameglazuur in een houten huis is het meest vertrouwd en bijna niet anders dan raamkozijnen in de appartementkamer. Dat is de reden waarom houten kozijnen meer de voorkeur geven, naast beglazing kan de veranda op deze manier onafhankelijk worden gedaan.

  Houten kozijnen zullen hun posities nooit opgevenomdat hout een natuurlijk en duurzaam materiaal ismet goede thermische isolatie-eigenschappen. Het is ook gemakkelijk te verwerken, wat belangrijk is voor reparatie. Het nadeel van dergelijke frames is het feit dat het nodig is om ze te behandelen met speciale stoffen tegen ongedierte. Het is ook vermeldenswaard dat de boom niet van vocht houdt, dus elke keer dat de ramen zorgvuldig moeten worden gedroogd.

  Houten ramen hebben deze nadelen niet. Ze zijn het duurste beglazingsmateriaal. Qua prestaties zijn ramen met dubbele beglazing niet minder dan hout, ze hebben zelfs nog meer thermische isolatie. En het interfereert niet met natuurlijke ventilatie in de kamer. Daarnaast is de productie van houten glas bij veel bedrijven betrokken. Om deze reden zijn er veel interessante modellen, terwijl het in gewone houten lijsten moeilijk is om iets nieuws te brengen.

  Het meest flexibel qua uiterlijk is kunststof beglazing.Dit is de meest gebruikelijke en goedkope optie voor vandaag. Naast de uitgebreide reeks modellen en kleuren heeft kunststof zeer goede prestatiekenmerken. Dit materiaal is eenvoudig te reinigen, heeft een goede thermische isolatie.Er zijn echter ook nadelen - het is onmogelijk om breuken ter plaatse te elimineren, het is meestal nodig om het onderdeel volledig te vervangen.

  U moet ook rekening houden met de relatief korte levensduur en niet met een klein gewicht.

  Ik zou graag een ander interessant materiaal willen benadrukken waaruit zogenaamde zachte vensters worden gemaakt. Het zijn PVC-folies, meestal gehuld in kunststof profielen. Beglazing met een zacht venster is ideaal wanneer u tegelijkertijd een open tuinhuisje en een gesloten tuinhuisje moet hebben. PVC-folie wordt gedraaid in een rol aan de bovenkant van het canvas en kan gemakkelijk worden verspreid naar de oorspronkelijke positie, strak aan de onderkant bevestigd. De steun is strak genoeg om een ​​radiator aan de binnenkant te installeren en de rustruimte zelfs in de winter te gebruiken.

  PVC-folie is een duurzaam materiaal, maar bij het hanteren ervan is nog steeds nauwkeurigheid vereist. Het is gemakkelijk schoon te maken van besmetting met gewone zeep en water. De enige beperking voor het gebruik van zachte vensters is de productiestandaard, volgens welke de breedte van het canvas niet groter is dan 140 cm. Dit betekent dat als er één niet in één canvas past, er twee moeten worden doorgevoerd.Een dergelijke fusie laat uiteraard een zichtbare naad achter, die ongeveer 30 mm breed is.

  Maar je moet niet meteen een kruis op PVC zetten, er zijn veel manieren om de naden te bedekken en af ​​te vegen. Ze kunnen ook worden verborgen met behulp van bindingen.

  De film kan op verschillende manieren worden bevestigd, bijvoorbeeld met beugels of riemen van siliconen.

  Als de foliebaan verwijderbaar is, betekent dit dat deze van de zijkanten moet worden vastgemaakt, vanwaar deze wordt gekruld. De kant waarin de rol zal worden gemonteerd, is bevestigd met oogjes. Soms komen de gebruikelijke weegmiddelen om de bergen te vervangen, als het klimaat in het gebied ongewoon is voor sterke wind.

  PVC-folie vereist speciale aandacht. Je moet voorzichtig zijn met scherpe voorwerpen, ze zullen de film bederven met een lichte aanraking. Als het vooral buiten koud is, is het beter om de coating niet in een rol te veranderen. Er kunnen problemen zijn met de plaatsing en met de coating van de film zelf, als deze zich minder dan 15 graden buiten bevindt. In tegenstelling tot glaskleden mag u niet op de film leunen, zelfs niet met een laag gewicht.

  En de jongste optie is beglazing van polycarbonaat. Het heeft een hoge sterkte en is volledig onbeperkte vorm van het profiel.De basis van veel ontwerpideeën is precies het polycarbonaat met beglazing. Dit materiaal laat het licht goed doordringen, en dit zou een speelplaats voor recreatie moeten zijn. Naast de parameter voor lichttransmissie, is polymeerplastic brandveilig, schokbestendig en absoluut niet gevoelig voor sterke wind.

  Dankzij de flexibele profielen van polymeerplastic is het mogelijk om hun meest ongelooflijke ideeën voor het beglazen van een veranda of terras te realiseren.

  Bovendien kan dit materiaal een schaduw krijgen, wat ook een stimulans kan zijn voor verbetering van het interieur. Polycarbonaatproductie is een complex proces dat het mogelijk maakt om vervolgens ultraviolette stralen te bevatten. En natuurlijk, hoe complexer de productie, hoe duurder de realisatie ervan op de markt.

  Ontwerpvoorbeelden

  Om geïnspireerd te zijn en je tuinhuisje te maken voor ontspanning is lang niet zo goed als op de foto's, moet je rekening houden met verschillende mooie beglazingsopties.

  Optie van een modern landhuis. De veranda is bevestigd aan de muur van het huis en dient als een complete rustruimte. De site is uitgerust met een warme onvolledige panoramische beglazing met frames.In dit geval lijkt het frame niet triviaal, maar in tegendeel, op de achtergrond van de natuur zien er ongewoon uit. Ondanks de strengheid van stijl, is de veranda niet verstoken van natuurlijk licht.

  Voor deze optie werden compartimentdeuren gekozen, die bij uitstek geschikt zijn voor de moderne stijl van de veranda zelf. Het is vermeldenswaard dat het belangrijk is om bij het ontwerpen van uw eigen veranda een visuele sensatie te hebben. De ruimte moet niet belast worden, dus moet u de nodige aandacht besteden aan de selectie van kleuren.

  Ongetwijfeld een opmerkelijke versie van het zomerterras.

  Het is bevestigd aan het huis en volledig geglazuurd. Misschien is het zelfs te licht als een rustruimte. Zo'n veranda zal een uitkomst zijn voor familiefeesten, een vreugde voor de kinderen. Ook hier kun je een onuitwisbare indruk krijgen van de avond in de buitenlucht.

  Het dak en de ramen van deze zomerveranda zijn gemaakt van polycarbonaat. Het interieur van de kamer draagt ​​een positieve, ontspannen sfeer. Het is veilig om te zeggen dat dit een andere kamer is in een landhuis. Beglazing is gemaakt met frames in de panoramische versie. Er is dus een volledig uitzicht op de tuin aanwezig.

  De volgende versie van de veranda, bevestigd aan het huisje.Het frame van de kamer is volledig geassembleerd met behulp van hout, zoals het zomerhuis zelf. Dankzij dit interieurontwerp verandert de veranda in een magische lichte comforthoek. Nogmaals, het glas zit in een frame. Met de juiste visie van de ontwerper lijken de frames nooit overbodig.

  Gezien de mogelijke opties, kunt u niet zonder polycarbonaatbeglazing doen, omdat deze een nieuwigheid en een moderne stijl draagt. In deze uitvoeringsvorm wordt een volledige beglazing met gekromde profielen van glasplaten gepresenteerd. Misschien is de ruimte binnen de veranda te beperkt, maar deze kan groter worden als u schuiframen gebruikt.

  Dus de veranda combineert zowel een prieel in de open lucht als een bescheiden onder druk staande ruimte om uit te rusten.

  Zo'n kamer zal altijd helder zijn, maar niet heet. Als het plotseling regent of sneeuwt, dreigt er niets in de polycarbonaatlaag. Dankzij het gebogen glas, zullen vocht en vuil zich niet ophopen op de oppervlakken, ze zullen gewoon naar de grond rollen.

  En tot slot, overweeg het dacha-terras, dat buiten de perimeter van een landhuis werd gebouwd. Dit terras heeft de functie van een gezellige hoek waarin het aangenaam is om alleen te zijn en na te denken.Het is ontworpen zonder de tussenkomst van professionals, maar toch op een zeer hoog niveau. Beglazing in deze uitvoeringsvorm is gedeeltelijk en op basis van PVC-film gemaakt. Zoals je kunt zien, verschilt het niet veel van gewoon glas.

  Het proces van beglazing van het terras, kunt u zien in de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer