Hoe een veranda aan het huis te bevestigen met uw eigen handen: een stapsgewijze beschrijving van het werk

De veranda aan het huis bevestigen met je eigen handen is geen gemakkelijke taak. Ondanks het feit dat deze bezetting behoorlijk gecompliceerd is, kun je nog steeds alle constructiewerk met je eigen handen doen. Volg gewoon de stapsgewijze beschrijving.

Structurele kenmerken

Velen begrijpen niet volledig wat de veranda werkelijk is, en nemen er per vergissing een terras voor. Veranda's zijn niet verdeeld in open en gesloten. De SNiP verklaart dat duidelijk deze naam is aan het huis bevestigd of in een geglazuurde constructieen de zogenaamde "open veranda" is een terras en niets anders.

De veranda heeft dus allemaal dezelfde functionele delen als het woonhuis: deuren, ramen, muren, dak, zelfs een eigen fundering.Het enige verschil is dat het kan niet worden verwarmd op de veranda, anders wordt het automatisch een extra kamer. Veel mensen negeren deze eis, maar tevergeefs, omdat de beslissing om een ​​extensie op deze manier te isoleren rampzalige gevolgen kan hebben.

Het is dus de moeite waard om in gedachten te houden dat als je verwarming op de veranda uitvoert zonder eerst de BTI te melden, dat er dan een enorme boete in rekening wordt gebracht voor het geval dit zich voordoet.

In het algemeen moet in gedachten worden gehouden dat de constructie van de veranda moet worden gecoördineerd in de planningsfase van het idee, anders kunnen de autoriteiten van u eisen dat deze wordt ontmanteld.

Over de kenmerken van de veranda gesproken, het is de moeite waard om te zeggen dat het niet alleen een geweldige plek is om te ontspannen, maar ook een geweldige manier om de ruimte uit te breiden. Vaak wordt het gebruikt als een hal.dat is te wijten aan het feit dat traditioneel de veranda's zo zijn geconstrueerd dat ze de voordeur "grijpen". Anders onpraktische constructiewant om naar de veranda te gaan, moet je elke keer uitgaan, en dit is onhandig.

Als u de veranda correct plaatst, isoleert, goed glaceert, is het in de winter of in de zomer niet koud. Houd er rekening mee dat je veel geluk hebt als de voordeur van je huis zich aan de west- of oostkant bevond: een veranda hier gebouwd, het grootste gedeelte van de dag wordt beter tegen de zon beschermd.

Het blijkt dus een ontspanningsruimte te creëren, geschikt voor zowel winter- als zomervakanties.

De veranda's zijn gerangschikt in verschillende stilistische richtingen, waardoor ze volledig in harmonie zijn met het huis. Dus als de buitenkant van het huis in een hightech-stijl is gemaakt, moet de veranda even hightech worden gemaakt, bijvoorbeeld met grote frameloze ramen.

In een eenvoudige folk of rustieke stijl, moet je je richten op grof materiaal, met steen en hout voor het bouwen. Zacht model Provence ziet er geweldig uit op een tuinperceel, vooral als je een bloementuin ervoor hebt.

Verglaasde extensies zijn gemaakt van verschillende materialen: hout, baksteen, zelfs plastic. Houten veranda's het populairstOmdat het gemakkelijk is om met hout te werken, en ze hebben ook een lange levensduur.

De uitbreidingen verschillen ook in grootte: er zijn kleine, "spannende" slechts een klein deel van het huis en deuren, of grote die zich over de hele muur uitstrekken (deze techniek wordt vaak gebruikt bij de bouw van veranda's in de buurt van kleine huizen). De grootte hangt ook af van hoeveel mensen er in het huis wonen.. Het is noodzakelijk om te denken dat ze allemaal tegelijkertijd hier kunnen zijn.

Tijdens de bouw het is noodzakelijk om rekening te houden met de grootte van het huis zelf, en om ook hieruit een begin te maken bij het kiezen van de afmetingen van de veranda.

De grootste problemen zijn niet de constructie zelf, maar de bureaucratische rompslomp met de legalisatie en coördinatie van de constructie. Het is noodzakelijk om naar instanties drie of vier maanden vóór de start van de bouwwerkzaamheden te gaan.Omdat dit proces lang en vermoeiend is, maar noodzakelijk.

Je moet niet willekeurig herontwikkeling maken, want dit is beladen met onaangename gevolgen.

afspraak

Beglaasde veranda's vervullen dus verschillende functionele rollen. Ten eerste helpen ze om de warmte van het huis te maximaliseren. Dit is te wijten aan het feit dat de toegangsdeur wordt beschermd tegen tocht, en de muur met een veranda vereist minder energie voor verwarming dan andere, omdat deze niet wordt blootgesteld aan wind of sterk in contrast staat met de omgeving (op de veranda in de winter, 11 graden hoger dan in de tuin).

Ook het broeikaseffect, dat een min-gebouw zou kunnen zijn, speelt in dit geval in de hand. De zonnestralen die in de verlenging vallen, verwarmen het oppervlak, maar de hitte gaat nergens naar toe, maar hoopt zich op en houdt deze voor een bepaalde periode vast. Opwarming is een van de gevallen waarin een dergelijk duidelijk functioneel verschil kan worden opgespoord tussen de veranda en het terras.

In de zomer kunt u de extensie gebruiken als een volwaardige woonkamer., uitrusten, bijvoorbeeld onder de sportschool of een extra slaapkamer. In de winter kunt u echter grote seizoensartikelen bewaren waarvoor er geen plaats was in het huis zelf, maar u kunt ze niet buiten opslaan.

Als uw huis op winderig grondgebied is gebouwd, werkt de terrasuitrusting niet voor u - een veranda is absoluut noodzakelijk. Niemand wil dat zijn thee wordt geblazen door sterke wind en stof.

Het gebeurde zo dat de terrassen zijn gebouwd om het uitzicht op de prachtige tuin, de bergen of iets anders te openen. Maar het gebeurt dat de site extreem klein is, en het hele uitzicht dat kan worden geboden, is een omheining tussen de jouwe en de naburige site.

In dit geval is de veranda een uitstekende uitweg, omdat het vanwege de beglazing een beetje afgeleid zal worden van het onpartijdige spektakel.

In de zomer heeft de veranda een aangenamer klimaat dan de rest van het huis.Hier wordt de optimale temperatuur gehandhaafd, daarom zullen veel zomerse slaapkamers in de bijgebouwen rusten. Het is prettig om hier te overnachten: er is een aangename temperatuur en de beglazing beschermt tegen muggen en andere insecten.

Het is belangrijk om de afmetingen van de veranda correct te bepalen, niet alleen met betrekking tot het huis, maar ook na te denken over hoe u het in de toekomst zult gebruiken. Bijvoorbeeld, voor een eenmalige accommodatie van 10-12 personen is een veranda van minimaal 15 vierkante meter nodig. m.

Als je een tuinliefhebber bent, dan kan een uitbreiding voor een wintertuin aanpassen. Het biedt uitstekende klimatologische omstandigheden, zoals in de subtropen, evenals een uitstekende mate van verlichting.

Sommige soorten kamerplanten, geplaatst over de veranda, zien er aantrekkelijk uit, waardoor de ruimte nieuw leven wordt ingeblazen.

Desgewenst kunt u verschillende functionele gebieden op de veranda combineren, bijvoorbeeld door een wintertuin en een plek om te ontspannen te combineren. Om dit te doen, vergroot u gewoon het gebied van de extensie.

Bepaal hoeveel ruimte u nodig heeft voor de kas (afhankelijk van het aantal planten) en hoeveel - voor het verzamelen met vrienden (afhankelijk van hoe groot het bedrijf gewoonlijk zal ontmoeten), en dan bepaalt u het vereiste gebied.

Als een gewone pantry veranda wordt gebruikt gedurende de winter. Daarop kunt u de meubels voor de tuin of andere uitrusting slepen.

In de winter kunt u een uitbreiding maken met een vestibule, uw schoenen uittrekken, sleeën, ski's en andere sportuitrustingen achterlaten. Sommigen laten bovenkleding hier, maar dit is niet erg handig, want het dragen van koude kleren tijdens de winter is een twijfelachtig plezier.

Sterke en zwakke punten

Omdat de veranda bijna een kamer is, met uitzondering van de aanwezigheid van verwarming, heeft het vergelijkbare voordelen. In zeldzame gevallen wordt er echter nog op de veranda verwarmd: bijvoorbeeld wanneer een wintertuin is uitgerust.

7 foto

Dus, als we spreken over de profs, kunnen we het volgende onderscheiden:

 • Bescherming tegen zon en regen. In dit geval wordt de functie van de muren gedragen door grote ramen, die de ruimte binnen beschermen tegen wind, regen, sneeuw en de effecten van de zon. Je kunt op zo'n veranda zijn, zelfs als het buiten regent, zonder bang te zijn koud te worden of nat te worden. Bovendien heeft een dergelijke bescherming een gunstig effect op het gezinsbudget: er zijn geen extra beschermende materialen nodig om de muren in de veranda te beschermen.
 • Kan worden gebruikt als een plek om dingen op te slaan.. Het is niet nodig om van een veranda een vuilnismagazijn te maken. Dit kan de noodzakelijke, maar zelden gebruikte dingen zijn, zoals boeken, waar alle handen niet bij kunnen, of conservering, via de veranda in plaats van de kelder. Het zal geweldig meubilair zijn dat niet langer nodig is, maar het is jammer om het weg te gooien, omdat het nog in goede staat is.
 • Mogelijkheid om verwarming uit te voeren, om het ventilatiesysteem uit te rusten. Om dergelijk werk uit te voeren, moet je een speciale vergunning krijgen, alles coördineren met de autoriteiten. Het is echter mogelijk om op de veranda te verwarmen of een gesplitst systeem te installeren. Welnu, als de verwarming niet gebruikelijk is, maar apart, met de functie van in- en uitschakelen. Dit maakt de werking van het verwarmingssysteem handiger.
 • Gebruik als een bed. Slaap in de natuur voor velen - een deel van de zomervakantie. Je kunt alle negatieve factoren van deze activiteit kwijtraken (kans op regen, vervelende insecten) als je op een glazen veranda slaapt. Door de grote panoramische ramen zal de communicatie met de natuur niet verloren gaan en tegelijkertijd zal het comfort van een gewoon woongebouw niet verloren gaan.

Nadelen van beglaasde veranda's zijn beschikbaar, ondanks al hun voordelen.

Hier zijn enkele van hen:

 • Verwarming is niet effectief. Om de veranda goed te verwarmen, heb je een enorme hoeveelheid thermische energie nodig. Dit komt door het feit dat de extensie niet zo grondig wordt verwarmd als een huis, dus een deel van de warmte zal verloren gaan en naar buiten gaan. Dus zelfs wanneer verwarming wordt uitgevoerd of wanneer een split-systeem is uitgerust, zal het moeilijk zijn om een ​​constante temperatuur in de verlenging te handhaven: in de zomer ziet het er nog steeds meer uit als een kas, en in de winter is het slechts 10-12 graden hoger dan buiten.

Grote problemen wachten op iemand die besluit om het rioolsysteem op de veranda uit te voeren, bijvoorbeeld om een ​​zomerkeuken met een gootsteen uit te rusten. Werk zal energie-intensief en erg duur zijn.

 • Zichtbeperking. Zelfs ondanks het feit dat de ramen op de veranda kunnen worden panoramisch gemaakt, zorgend dat de frames bijna onzichtbaar waren, krijgt u nog steeds niet het volledige gevoel van de natuur zoals op het terras. Isolatie van geuren, geluiden, tocht is goed, als je van de ene kant kijkt. Echter, aan de andere kant, wordt datsja of een landelijke vakantie alleen gewaardeerd om het gevoel van eenheid met de natuur.Bovendien, als u de ramen niet panoramisch maakt, dan zult u op een volledig glazen veranda niet als buiten het huis voelen, maar zoals in het huis.
 • De behoefte aan stilistische selectie. Je kunt van geen enkele soort een veranda maken, zoals een prieel. Zorg ervoor dat de buitenkant van het huis en de veranda stilistisch gelijkwaardig zijn. Als een huis bijvoorbeeld in mediterrane stijl is gedecoreerd, dan moet het verlengde worden ingericht met gebogen openingen, met stenen bekleed en vele andere decoratieve elementen.

Men gaat ervan uit dat het het beste is om de constructie van de veranda te plannen in de eerste fase van het plannen van het huis om de uitbreiding harmonieus in de algehele architecturale compositie te passen.

We kunnen dus concluderen dat de glazen bijgebouw voordelen heeft die alle nadelen volledig compenseren.

Materiaalkeuze

Veranda's zijn gemaakt van verschillende materialen. Dit komt niet alleen door het functionele doel, maar ook door het landschap eromheen, wat is de buitenkant van het huis. De meeste uitbreidingen zijn echter gemaakt van hout of baksteen.

Deze materialen hebben alle noodzakelijke eigenschappen:

 • ze zijn duurzaam;
 • er aantrekkelijk uitzien;
 • gemakkelijk te werken;
 • Uitstekende "vrienden" met thermische isolatiematerialen en anderen.

De boom is een van de meest populaire opties.die niet onderdoen voor zijn positie in nieuwe materialen: cellenbeton, sandwichpanelen, polycarbonaat. De veranda's van log of log zien er gezellig en huiselijk uit. Vaak worden dergelijke opties gekozen voor zomerhuisjes.omdat ik in het land wil ontspannen en uitrusten. Hout wordt echter niet alleen als basismateriaal gebruikt. In het bijzonder zijn vaak framestructuren gemaakt van hout, de vloer is aangelegd met planken.

De tweede meest populaire is baksteen. Baksteen veranda's zijn meestal winter, met hoogwaardige isolatie. Ze zijn georganiseerd in huizen het hele jaar door.. Het werken met baksteen vereist een bepaalde vaardigheid, maar het resultaat overtreft alle verwachtingen. Bovendien, stapels kunnen worden gemaakt van bakstenen voor de stichting.

Vergeleken met hout wint baksteen alleen omdat het niet hoeft te wachten op krimp van het materiaal om de veranda te verglazen. Dus, het kan binnen een seizoen worden opgezet.

Het is vermeldenswaard het metaal, dat ook wordt gebruikt in het bouwproces.. Schroefpalen worden er van gemaakt, die op dezelfde manier worden gekozen als stenen, omdat ze gemakkelijk te installeren zijn. Kies voor het frame een profielbuis. Het metalen profiel is betrouwbaar, sterk, het is vaak geïmpregneerd en behandeld met verschillende verbindingen tegen corrosieve processen, zodat een dergelijk frame ook duurzaam zal zijn.

Je kunt van veranda's met een metalen profiel een veranda maken, als je echter beperkt geld hebt deze optie is niet erg aantrekkelijk esthetisch, traumatisch, niet warm.

Polycarbonaat schildontwerp ziet er interessant en ongebruikelijk uit. Glasextensies van dit type zijn gedeeltelijk transparant, maar kunnen tegelijkertijd gekleurd zijn. Ze laten veel licht binnen, maar beschermen tegen nieuwsgierige blikken (behalve de geglansde delen), omdat het polycarbonaat troebel is.

Vanwege de speciale structuur van polycarbonaatpanelen het materiaal houdt de warmte goed op voorwaarde dat de verbindingen tussen de schermen goed worden afgedicht. Dergelijke veranda's worden vaak niet warm.

De ontwikkeling van de afgelopen jaren zijn materialen die het mogelijk maken om snel een veranda te bouwen. Schuimblokken en gasbetonblokken worden gebruikt voor operationele constructie.. Het essentiële materiaalverschil bestaat alleen in vocht- en vorstbestendigheid: cellenbeton verliest in dit opzicht veel, omdat het water absorbeert als een spons. Het is echter de moeite waard om dat te onthouden eenvoudige muren van deze cellulaire materialen gaan niet weg. Ze zijn noodzakelijkerwijs bekleed met gevelbekleding, tegels of ander materiaal.. Daarom kan de vorstbestendigheidsparameter worden genegeerd.

Cellenbeton of schuimblokwanden kunnen gemakkelijk worden geïsoleerd, terwijl de isolatie op een voldoende hoog niveau zal zijn.

Welk materiaal u ook kiest, onthoud dat de belangrijkste vereiste de juistheid is van alle constructie, isolatie en afwerking van de uitbreiding. Als je het goed doet, blijft de veranda zo lang als het huis zelf.

project

Het opstellen van een projectplan is een belangrijke stap. De beslissing om het huis te herbouwen, om de veranda hier af te maken, is een herontwikkeling. Bijvoorbeeld, het opgestelde project moet worden gelegaliseerd voordat je verder bouwtanders kunnen er bij het verkopen, schenken of verhuizen van een huis problemen zijn met het feit dat het eigendom volgens de documenten niet samenvalt met het werkelijke.Eigenaren kunnen een hoge boete krijgen.

Omdat het nodig is om tekeningen en diagrammen correct te maken, om alle berekeningen correct en foutloos uit te voeren, en de beste oplossing zou zijn om professionele architecten om hulp te vragen. Dit is met name het geval als u van plan bent een grote en volledig uitgeruste extensie te maken, bijvoorbeeld als u van plan bent hier een badkamer of volledige verwarming uit te rusten. Professionals stellen snel en efficiënt een projectplan op dat zonder klachten door de overheid wordt goedgekeurd..

Voor sommigen lijkt de beslissing om beroep te doen op professionals duur te zijn, dus besluiten ze om zelf een plan op te stellen.

Alvorens een project te ontwikkelen, zal het nodig zijn om verschillende voorzieningen te bepalen, waarvan de eerste de locatie van de veranda ten opzichte van een privéwoning is. Bijvoorbeeld, veranda kan hoek, voor- of voorkant zijn. Hoek bedekt twee aangrenzende muren. Doorgaans maken dergelijke uitbreidingen groot, ruim en combineren ze meerdere functionele gebieden tegelijk (bijvoorbeeld een keuken en een woonkamer).

De gevel is bevestigd aan de voorzijde van het huis, met de brede veranda tegenover de muur van het gebouw. Dergelijke extensies zijn het populairst.

De eindoptie is het meest interessant omdat deze het minst vaak voorkomt.. Hier grenst de veranda aan de muur van het huis met een smalle zijtak, en het lijkt erop dat het lijkt te zijn uitgegeven, waardoor het huis een ingewikkelde architecturale uitstraling heeft. De extensie legt niet de hele muur vast, zoals vaak gebeurt met de gevel.

Eindopties worden vaak onder de wintertuinen en serres gebouwd om een ​​maximale lichttoegang tot de planten te garanderen.

Nadat besloten is hoe de uitbreiding zich ten opzichte van het huis zal bevinden, gaan ze over naar de definitie van het formulier. De meest voorkomende zijn rechthoekige, ronde of halfronde en veelhoekige varianten. Het makkelijkst op te zetten is een rechthoek.. Het is niet nodig om specifieke kennis te hebben om de basis te maken of muren te bouwen.

Veelhoekige variatie (vaak een zes of achthoek) vereist ook niet veelomdat het bestaat uit rechte randen, maar de halfronde en ronde veranda's zijn het moeilijkst te doen. Het is noodzakelijk om specifieke berekeningen uit te voeren, de belasting op de fundering correct te selecteren, om nog te zwijgen van het feit dat het bouwwerk zelf meer tijd kost en extra inspanningen vereist.

De keuze van structurele kenmerken is hier niet beschikbaar, omdat de veranda's uit slechts twee typen bestaan: ingebouwd en bevestigd. Aangezien de ingebouwde versie is gepland in het stadium waarin een tekening thuis wordt gemaakt, verdwijnt deze automatisch.

Het is moeilijker om met de aangrenzende veranda om te gaan, maar het heeft ook zijn voordelen. Bijvoorbeeld, tijdens de bouw van een huis, kan de constructie worden verlaten door de constructie later te voltooien, wanneer de financiën dit toelaten. Het is noodzakelijk om de opstelling van het project met volledige verantwoordelijkheid te benaderen, omdat in de toekomst niet alleen de schoonheid en het gemak van de bijgevoegde structuur, maar ook de legaliteit van de apparatuur op de site ervan afhangen.

opleiding

De eerste fase van voorbereiding is de uitvoering van een bouwvergunning. Het moet worden verkregen voordat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Hiervoor hebt u de volgende documenten nodig:

 • bestaande ontwerptekening van een huis;
 • ontworpen veranda project;
 • een certificaat dat u de eigenaar bent van een residentieel gebouw en een perceel;
 • verklaring dat je het huis wilt herbouwen.

Nadat het project is goedgekeurd, de lay-out van de veranda, de afmetingen kunnen niet worden gewijzigd.Alle wijzigingen moeten worden vastgelegd en dit vereist opnieuw indienen van documenten voor verdere goedkeuring. Dergelijke nalatigheid kan gepaard gaan met meerdere jaren van procesvoering, waardoor u de constructie niet kunt voltooien.

Nadat alle documenten zijn voorbereid en toestemming is verkregen, zal het nodig zijn om verder te gaan met de voorbereiding van de site. Allereerst is het noodzakelijk om het volledig te reinigen van vuil. Maak je ook op voor het feit dat je alle groene ruimten moet verwijderen: gras, bomen, bloemen en ook wat graszoden verwijderen. Bereid de gevel voor, verwijder het vizier en de veranda.

Als een balkon op de tweede verdieping vlak boven de ingang is georganiseerd, moet u nadenken over hoe u dit op een competente manier kunt gebruiken als onderdeel van de dakconstructie van de toekomstige uitbreiding.

Ga vervolgens naar het gieten van de fundering. Het hoort bij het voorbereidende werk, omdat je in de toekomst het recht hebt om te kiezen wat je hier wilt bouwen - een terras of een veranda.

Het funderingsapparaat kan elk zijn, maar kies meestal de tape- of stapelopties, die elk hun eigen voordelen hebben. In tegenstelling tot de stapel, kunt u met de tapeoptie de vloer verder opwarmen.

Dus, een tape-basis is als volgt gemaakt:

 • Als u de ontwerpafmetingen van de veranda kent, moet u de locatie markeren in overeenstemming met het plan. Dit kan gedaan worden met staken op de hoeken van de toekomstige uitbreiding en het touw strekt zich tussen hen uit.
 • Vervolgens moet je een greppel graven rond de rand van de markup. De breedte moet ongeveer 50 cm zijn, en de diepte - hetzelfde als de hoogte van de fundering van het huis. Als je de hoogte van de basis van het huis niet kunt vinden, let dan op het soort aarde. Afhankelijk van hoe hij deinend is, kan de geul 1-2 m diep zijn.
 • Neem brede planken voor bekisting, gooi er een doos uit die een beetje breder is dan een greppel. De hoogte van de bekisting moet gelijk zijn aan de hoogte van de afgewerkte fundering, zoals thuis. Installeer de bekisting.
 • Versterk de bodem van de grond met een kussen van zand en grind en giet het voorzichtig met water. Maak een paar lagen, afwisselend het rivierzand gieten, dan grind, telkens met water gieten.
 • Installeer de wapening op 10 cm van de sleufwanden en 1,5 cm boven de grond.
 • Om te voorkomen dat de cementmortel uit de doos stroomt, bedek de bekistingswanden met dakleer.
 • Giet vervolgens de betonoplossing.Zet hem voorzichtig recht met een schep totdat hij grijpt, zodat de fundering zo soepel mogelijk is. Laat 30 dagen drogen, eerder bedekt met plastic folie om te beschermen tegen neerslag.

De instructies voor het maken van paalfundering (het wordt ook kolom genoemd) is als volgt:

 • De markup wordt op dezelfde manier geproduceerd als voor stripfunderingen.
 • Graaf vervolgens putten met een diepte van 1,5-2 m, afhankelijk van hoe deinende grond. De breedte moet 10-15 cm in diameter groter zijn dan de diameter van de pilaren.
 • De bodem van de put is versterkt met een grindzand kussen.
 • Palen worden geïnstalleerd en beton gegoten. Als ze hol zijn van binnen, dan moet je ze vullen. Om dit te doen, steenslag, grind, slakken.
 • Nadat de constructie droogt, maakt u waterdichtmakende hete bitumen. Ze heeft ze net gegoten.

Nadat de basis is gelegd, kunt u direct doorgaan met de bouw van de veranda.

Hoe u uw eigen handen kunt bouwen: een stapsgewijze beschrijving

De bouw van de veranda begint met het aanleggen van een ondervloer, die onmiddellijk na het leggen van de fundering moet worden uitgerust. Om te beginnen, behandel de basis met dakpapier, leg het in twee lagen.Houd er rekening mee dat u moet kiezen welke vloer u wilt installeren: uit hout of uit beton.

Voor een lichte houten constructie of op een houten frame zijn houten vloeren geschikt, terwijl voor een meer solide bakstenen verlenging het beter is om te kiezen voor beton.

Draft houten vloer kan door uzelf worden gedaan, als u de stap-voor-stap instructies volgt:

 • Bevestig de onderregel als een balk aan de basis met ankers of bouten om te beginnen. Gebruik gegalvaniseerde spijkers om de staven aan elkaar te bevestigen.
 • Vervolgens moet u houten lagers op de onderste bekleding monteren. De afstand tussen beide moet 50 cm zijn, een dergelijke stap zorgt voor voldoende betrouwbaarheid van de vloerconstructie. Gebruik voor het vastmaken ankers en gegalvaniseerde spijkers, evenals bij het bevestigen van de onderste sierstrip.
 • Warm de vloer op, nadat je de klei in de holte tussen de lagers hebt gevuld.
 • Doe de vloer. Gebruik hiervoor een dik multiplex van 5 mm, bevestig de platen met zelftappende schroeven of gegalvaniseerde spijkers op de vloer.

Gebruik de volgende methode om een ​​concrete optie te maken:

 • Spreid zand op het dakbedekkingsmateriaal uit met een laag van 10 cm.
 • Bedek het zand op de top met een laag geëxpandeerde klei.
 • Leg het metalen gaas (verstevigend). De diameter van de doorsnede van de staven moet van 6 tot 8 mm zijn, en het celoppervlak - 25x25 cm.
 • Vul met beton, waarvan de dikte 30-50 mm moet zijn. Gebruik de bakens om de laag zo gelijkmatig mogelijk te maken en plaats ze op een afstand van 2-4 m van elkaar. Zorg ervoor dat je een niveau gebruikt om de vlakheid te controleren.

Ga vervolgens naar de constructie van het frame. Het zal hetzelfde zijn voor zowel verwarmde als onverwarmde veranda's.. Hetzelfde geldt voor het dak, behalve dat het voor het winterterras verder moet worden opgewarmd.

Het frame kan echter van vrijwel elk materiaal zijn meest gebruikte hout. Voor het maken van een lat is een hout met een doorsnede van 10x10 cm geschikt.

Snij in groeven aan de basis van de speciale groeven, die in de toekomstige verticale kolommen worden geïnstalleerd. Monteer de verticals met beugels (de beslissing om de installatie te combineren in groeven en consoles zorgt voor maximale betrouwbaarheid van de framestructuur).

Monteer de bovenste trimstaaf op dezelfde manier in de groeven, waardoor een lage trim ontstaat. Houd er rekening mee dat ze op aangrenzende veranda's meestal een helling onder de andere maken.daarom moeten de verticale steunen aan de tegenoverliggende zijde van de aangrenzende muur 50 cm lager zijn.

Om de bovenste rand te maken, moet u eerst de hoogste en laagste rekken vastmaken, en pas daarna het fixeertussenproduct.

Wanneer de bovenste trim klaar is, is het tijd om de spanten voor het dak te leggen. De spanten worden met behulp van ankers aan de omsnoeringsband bevestigd en de dwarsliggers met in langsrichting bevestigde schroeven. De afstand tussen de spanten moet 50 cm zijn. Hierdoor kan het dak het gewicht van het dakbedekkingsmateriaal verder ondersteunen. Een bar met een doorsnede van 10x20 cm wordt gebruikt voor spanten. Vervolgens wordt het frame omhuld met een geselecteerd materiaal (bijvoorbeeld multiplex).

Met steenopties is alles veel eenvoudiger. Hier gaan ze meteen door met het opbaren van de muren en krijgen ze een warm en duurzaam gebouw.

De volgende soorten metselwerk zijn dus het meest geschikt voor onafhankelijk werk:

 • brancard;
 • het bindmiddel;
 • keten.

Bakstenen worden gebonden met cementmortel. Bij het opmaken is het belangrijk om het niveau van gelijkmatigheid van elke rij te controleren.: Het is waarschijnlijk dat een onervaren meester de legging zal "leiden". Nadat de oplossing is uitgehard, wordt de opstelling van de versterkte riem uitgevoerd, de bovenste bekleding is gemaakt van houten balken, het frame is gemaakt van hout voor het dak.In dit geval is de trim niet nodig om uit te voeren.

Dak en plafond worden gemaakt afhankelijk van welke versie van de veranda is gekozen: zomer of winter. In het eerste geval wordt de dakbedekking op de dakspanten geplaatst zonder warmte-isolerende materialen, en in het tweede geval, de isolatie wordt eerst neergelegd, en vervolgens - het dakmateriaal.

zomer

Zomerterras is anders dan het gebrek aan isolatie in de winter. Als er op het open terras alleen een hek is zonder enige wenken van de muren, dan moeten in de veranda, zelfs in de zomer, de muren of hun beeltenis zeker zijn. Een van de opties zo eenvoudig mogelijk om de muren op het frame te ordenen en transparant te maken - PVC-film. Dergelijke originele PVC-ramen openen de maximale zichtbaarheid van de site, maar beschermen tegelijkertijd goed tegen regen en zonlicht.

Bovendien kunnen flexibele gordijnen worden voorzien van panelen die zich van de binnenkant ontvouwen en de toegang tot licht blokkeren (ze kunnen gordijnen van de zon worden genoemd).

Bind de PVC-folie eenvoudig vast: deze wordt vastgemaakt met speciale riemen of draad, die desgewenst snel kan worden gedemonteerd. Hoewel de variant zomers wordt genoemd,het biedt uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, die in de zomerperiode misschien niet zo goed zijn: de lucht binnenin is erg heet en de beweging ervan treedt niet op en het broeikaseffect wordt gecreëerd.

Om de veranda onder de keuken uit te rusten met een kachel, wanneer er geen voldoende ventilatie is, kunnen dergelijke flexibele gordijnen dat niet zijn.

Een andere optie is multiplex.. In dit geval worden de naden niet met speciale isolatiematerialen gelegd, maar blijven ze zoals ze zijn. Werk alleen aan schilderen.

Zelfs ondanks de volledige beglazing van de uitbreiding, zal de luchtuitwisseling niet worden verstoord, en een optimaal en comfortabel microklimaat zal altijd op de veranda worden gehandhaafd.

De beslissing om een ​​veranda van polycarbonaat te maken (volledig of alleen het dak) is vet en riskant. Het materiaal passeert perfect de stralen van de zon, maar laat de warmte niet uitgaan. daarom zal moeten zorgen voor de bouw van een hoogwaardig ventilatiesysteemals je wilt dat het microklimaat optimaal is.

Er moet rekening worden gehouden met het positieve feit dat de herstructurering of de ontmanteling van een dergelijke constructie zo snel mogelijk kan worden uitgevoerd: de polycarbonaatpanelen worden met gewone schroeven bevestigd en om de veranda te demonteren hoeven de schroeven alleen te worden losgedraaid.

Een interessante optie is om een ​​veranda te maken van verschillende metalen constructies.. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld geprofileerd gebruiken. Metaalveranda's zien er minder aantrekkelijk uit dan andere analogen, en bovendien zijn ze niet erg handig in gebruik: het metaal warmt op onder invloed van zonlicht, waardoor de temperatuur in de verlenging aanzienlijk toeneemt. Maar het metaal is goed beschermd tegen regen en wind.

Vergeet niet dat je een trap en veranda moet bouwen. Sommigen maken leuningen, vooral als oudere mensen in huis wonen. In sommige gevallen is de behoefte aan leuningen te wijten aan het feit dat met hen de veranda ziet er stilistisch meer correct, harmonieus gecombineerd met het huis.

Op de zomer veranda's kunt u doen zonder de deur tussen de veranda en de uitbreiding zelf, hier alleen gordijnen van een of ander materiaal hangen (bijvoorbeeld PVC of tule). Bij het maken van een veranda van synthetische materialen biedt een dergelijke oplossing voldoende toegang tot lucht, waardoor de luchtverversing intenser wordt en alle negatieve factoren zoals het broeikaseffect of te hoge temperaturen worden geëgaliseerd.

winter

Warme extensie is iets anders gemaakt dan de zomer bedekt. Het eerste verschil is het materiaal. Dus, bij het bouwen van een winterversie, zorg ervoor dat u stevige en betrouwbare materialen gebruikt: blokken van hout, baksteen, gas of schuim.

Houten veranda's zijn gebouwd van hout of log. Het positieve is dat het mogelijk is om de houten wanden te isoleren in het stadium van het leggen van de kronen. Dit bespaart tijd.

U kunt synthetische materialen (minerale wol, schuim) en natuurlijke materialen (touw, vilt, mos) als isolatiemateriaal gebruiken.

Natuurlijk is de voorkeur gegeven aan het geven van natuurlijke materialen, omdat ze verschillende voordelen hebben:

 • milieuvriendelijk;
 • goede thermische isolatie-eigenschappen hebben;
 • niet instorten tijdens bedrijf;
 • geen schadelijke stoffen uitstoten.

Als u wilt, kunt u de veranda buiten regelen met gevelbekleding of tegels. Hout is een goede optie als u bereid bent om genoeg geld te investeren in een uitbreidingsgebouw.

Baksteenveranda's zijn het vaakst te vinden in huizen.. De constructie van baksteen is a priori bleek te zijn gesloten, daarom is er geen speciale zin om deze uit te rusten voor de zomerversie.

Verwarm zulke veranda's van binnenuit met minerale wol en schuim.Wees echter voorzichtig: U moet geen schuimplastic kiezen als u van plan bent een keuken uit te rusten met een fornuis op de veranda, een kachel of een open haard te bouwen. Bij sterke verhitting veroorzaakt het schuim uiterst gevaarlijke kankerverwekkende stoffen die de menselijke gezondheid ernstig kunnen schaden.

Het is belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de isolatie van ramen. Als de keuze viel op kunststof ramen, hoef je je nergens zorgen over te maken: ze worden al geproduceerd, zodat ze beschermen tegen de wind en kou tot het maximum. Houten of aluminium frames moeten extra worden behandeld met schuim of een andere manier kiezen om alle scheuren af ​​te dichten. In de winter breeuwen dergelijke ramen.

Hulpstukken van cellenbeton of schuimblokken zijn noodzakelijkerwijs buiten geïsoleerdDe nadruk ligt hier echter op de plafondisolatie. Er moet rekening mee worden gehouden dat een dergelijke opwarming niet het gewenste effect zal hebben. Veranda is slechts gedeeltelijk geïsoleerd. Niettemin verwarmende muren, geven de voorkeur aan minerale wol, omdat zij het is die het best samenwerkt met deze moderne bouwmaterialen.

Afzonderlijk is het nodig om de vloerverwarming te demonteren. Gebruik hiervoor geëxpandeerde klei of voorzie het systeem van "warme vloer".Als de tweede optie wordt gekozen, is het de moeite waard om je voor te bereiden op het feit dat de kosten van elektriciteit fenomenaal zullen zijn, terwijl er geen garantie is dat de veranda zo warm zal zijn als de kamers.

Om het "warme vloer" -systeem zo efficiënt mogelijk te laten werken, is er één regel: alle gaten in de bodem van de vloer moeten worden gerepareerd.

Het is het beste om een ​​betonnen dekvloer te maken: het zal helpen om de vloer zo veel mogelijk te isoleren.

Als een kachel gepland is om geïnstalleerd te worden op de veranda, dan moet de fundering op die plek verder worden versterkt. Hiervoor kunt u wapening gebruiken.

ook het zal nodig zijn om een ​​dikke ijzeren plaat te leggen op de plaats waar de haard of kachel zal worden geplaatst. Het is raadzaam om de ruimte voor de haard te beschermen, zodat per ongeluk gevallen kolen de vloeren niet verbranden.

Interieur arrangement

Beginnen met het repareren en afwerken van de veranda, is het de moeite waard eraan te denken dat het als een volwaardige ruimte kan worden beschouwd, maar tegelijkertijd moet men niet vergeten dat het nog geen kamer is. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het speciale klimaat dat hier wordt gecreëerd.

De afwerking begint traditioneel vanaf het plafond. Er zijn een aantal vereisten voor het materiaal dat voor het plafond is gekozen: de lichtheid en weerstand tegen vocht. Dat is waarom materialen zoals PVC-panelen, polycarbonaat, voering en ongewone rieten. Bij het monteren van elk van de opties, moet u de verbindingen met de muurplinten aanbrengen om een ​​maximale vlakheid van de coating te verzekeren.

Mantelbekleding is niet alleen geschikt voor plafonds, maar ook voor wanden. Het ontwerp van de kamer, bekleed met dit materiaal, blijkt thuis comfortabel en tegelijkertijd stijlvol. Bij het installeren van dit materiaal is het de moeite waard eraan te denken dat het na verloop van tijd groter wordt het is het beste om openingen tussen de latten 7 mm breed te houden.

Het voordeel van PVC-panelen ligt in hun lichtheid. Bovendien zijn ze perfect voor het decoreren van het plafond op de veranda en in het huis. Het plafond is perfect vlak, de verbindingen zijn niet zichtbaar.

Omdat het materiaal in een groot aantal kleuren wordt verkocht, helpt het vrijwel elk creatief idee tot leven te brengen.

Polycarbonaat wordt niet alleen gebruikt voor de decoratie van plafonds, maar ook als dakbedekkingsmateriaal. Het is duurzaam en tegelijkertijd licht, verkocht in een groot assortiment kleuren. Polycarbonaat panelen zijn van twee soorten: monolithisch en honingraat.Het verschil zit hem in de prijs en het feit dat deze laatste de thermische isolatie-eigenschappen hebben verbeterd.

Polycarbonaat is een modern alternatief voor glas in afwezigheid van zijn inherente gebreken, zoals zwaar gewicht en broosheid.

Het rieten plafond is een gemonteerd schild van bamboescheuten aangesloten. Deze optie geeft de situatie een speciale charme, rustieke of tropische smaak. Schilden moeten extra gefixeerde dwarslatten zijnanders zal de structuur niet sterk genoeg zijn.

De wanden van de veranda zijn bekleed met clapboard, PVC of MDF-panelen of versierd met decoratieve pleister. Elk van de opties heeft zijn voor- en nadelen. Aangezien de wandpanelen en PVC-panelen hierboven zijn besproken, loont het de moeite om dieper in te gaan op de twee overblijvende materialen.

Decoratief pleister kan zowel voor het nabootsen van een ander materiaal (bijvoorbeeld steen) worden gebruikt, of als een gewone reliëfcoating voor schilderen.

Om een ​​bepaald uiterlijk te krijgen, moet u niet alleen letten op de keuze van het type materiaal ("vloeibaar behang", kleur, steen), maar ook op de applicatietechniek.

MDF is een milieuvriendelijk materiaal, maar dit is niet hun enige voordeel. Afdekking met MDF-panelen zorgt voor een goede geluids- en warmte-isolatie, hoge weerstand tegen extreme temperaturen. Bovendien is het gemakkelijk om met dit materiaal te werken.

Er zijn ook verschillende vloeropties voor de veranda. Meest gebruikt:

 • dek;
 • rubber;
 • beton;
 • tegels;
 • linoleum.

De eenvoudigste is betonnen vloerDie vaak wordt achtergelaten in de zomer veranda's. Deze coating zal de kamer verder koelen, wat zorgt voor verkoeling in de zomer. In de winter zal het bijgebouw koud zijn.

Linoleum kan direct op een betonnen basis worden gelegd. Afhankelijk van het soort linoleum dat wordt geselecteerd, verschijnen extra voordelen, bijvoorbeeld thermische isolatie, schokbestendigheid en andere. Natuurlijk verhoogt elk van hun kenmerken de prijs.

Rubberen bekleding, vloeren en tegels op het principe van mozaïek. Elk van deze materialen is zeer goed bestand tegen vocht, temperatuurschommelingen en mechanische belasting en ze zijn gemakkelijk te onderhouden.

Van het meubilair tot de veranda maken meestal het meest noodzakelijke: tafels, stoelen, banken. Als de uitbreiding als zomerkeuken wordt gebruikt, kunt u hier een klein dressoir voor een vaatwerk "neerzetten", enkele wandkasten toevoegen.

Het bed op de veranda is meestal niet geplaatst en geeft de voorkeur aan een slaapbank om te slapen.

Klaar voorbeelden

De veranda moet in dezelfde stijl met het huis worden gemaakt. Het lijkt het meest voordelig wanneer zowel de wanden, het dak als de fundering zijn gemaakt van exact hetzelfde materiaal.

Houten gebouw in Provençaalse stijl ziet er geweldig uit. Hier was de aanwezigheid van het dak niet voorzien. De rol van het dak heeft een balkon op de tweede verdieping.

Volledig transparante veranda's - een eerbetoon aan moderne tradities. Voor beglazing worden dergelijke opties gebruikt de nieuwste materialen: polycarbonaat, polyvinylchloride en andere.

In sommige gevallen kunt u in een extensie gordijnen tekenen, waardoor het licht alleen door het plafond kan doordringen. Dit creëert een speciale sfeer van intimiteit. Tegelijkertijd biedt deze benadering de optimale temperatuur in dit soort kamer.

     Terrassen in high-tech stijl kunnen worden uitgevoerd in de klassieke vorm, en als erkers, de delen die afkomstig zijn van de muren, de zogenaamde eind-extensies.Het is echter belangrijk om te onthouden dat het formulier strikt moet zijn: veelhoekig, rechthoekig, vierkant.

     Een interessante versie van de veranda van hout en glas wordt gepresenteerd in de volgende video.

     Comments
     auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer