Houten lijsten voor veranda's en terrassen: voor- en nadelen

Omdat kunststof ramen overal in ramen, appartementen en kantoren werden gebruikt, zijn houten constructies minder populair geworden. De ontwikkeling van technologie heeft er echter toe bijgedragen dat de ramen van hout hun leidende positie hebben herwonnen.

Speciale functies

Raamkozijnen gemaakt van hout voor veranda's en terrassen zijn een ideale optie voor het organiseren van de meest natuurlijke verlichting, dus voor een comfortabel tijdverdrijf is het zeer belangrijk om ze te beschermen en te beschermen tegen een aantal nadelige factoren - geluid, insecten en weersomstandigheden. Landhuizen en cottages hebben altijd mensen aangetrokken die de mogelijkheid hebben om even te stoppen met kunstmatige materialen en stadsdrukte, dus ramen van natuurlijke grondstoffen zijn perfect geschikt voor terrassen en veranda's.

Hout is een milieuvriendelijk materiaal dat op natuurlijke wijze bijdraagt ​​aan een goede luchtuitwisseling.

Moderne houten systemen zijn vrij complexe producten, aan elkaar gelijmd uit verschillende fragmenten van een balk. Dit ontwerp maakt het mogelijk om een ​​glazen eenheid te installeren die bestaat uit twee of drie glasplaten met luchtkamers ertussen, waardoor het frame uitstekende thermische isolatie-eigenschappen krijgt.

onlangs, Eurowindows voor veranda's zijn erg populair. Dit type ontwerp is een kant en klaar systeem van houten array. In het hart van het productieproces van eurowindows is dezelfde methode die wordt gebruikt bij de vervaardiging van PVC-beglazingsconstructies. Het blok eurowindows van een boom bestaat uit de afzonderlijke dubbele beglazing die verantwoordelijk is voor thermische isolatie en ruisonderdrukking. Voor sjerpen zijn hoogwaardige fittingen beschikbaar.

Voors en tegens

Moderne producten op de markt verschillen sterk van ontwerpen die enkele decennia geleden zijn gemaakt. De productietechnologie van frames stelt ons in staat om producten met uitstekende eigenschappen te produceren,een lange operationele periode en een verscheidenheid aan decoratieve opties, die de bovengenoemde positieve eigenschappen aanvullen met een onberispelijke milieuvriendelijkheid van grondstoffen.

Houten ramen voor terrassen en veranda's hebben een groot aantal voordelen in vergelijking met andere materialen die nu worden gebruikt voor beglazing. Onder hen zijn de volgende:

 • harmonieus mengen met elk interieur - door de natuurlijke kleuren en texturen zien ze er uniek en esthetisch uit;
 • de natuurlijkheid van grondstoffen zorgt voor de veiligheid van producten die worden gebruikt in recreatiecentra voor mensen;
 • de grote operationele looptijd van een ontwerp geeft niet toe aan frames uit PVC;
 • goed niveau van kracht;
 • functionaliteit;
 • hoge dichtheid van de systemen en uitstekende thermische isolatie;
 • weerstand tegen condensatie;
 • constructies zijn prachtig gerestaureerd en ontvankelijk voor reparatiewerkzaamheden;
 • De systemen zorgen voor een natuurlijke luchtuitwisseling, waardoor ze worden aanbevolen voor installatie op veranda's en terrassen.

De nadelen van houten raamontwerpen omvatten de volgende punten:

 • de hoge kosten van producten vanwege het feit dat producten gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen en hoge arbeidskosten vereisen voor verwerking;
 • de frames na verloop van tijd zullen moeten worden getint, geïmpregneerd met speciale zorg- en verzorgingsproducten. Naleving van preventieve maatregelen zal de frames een mooi uiterlijk en een lange levensduur geven;
 • houtconstructies kunnen vervormd zijn, waardoor lekprestatie-indicatoren worden verstoord, maar het risico van de vorming van dergelijke defecten zal minimaal zijn, gezien de moderne verwerking van producten.

Hoe te kiezen?

Voor de veranda's in het land, kunt u twee soorten ramen installeren: koude of warme constructie. Het eerste type beglazing wordt uitgevoerd met behulp van aluminiumkamers met één kamer. In het laatste geval is het profiel gemaakt van metaalplastic of hout. Koud montuur in één glas kost meerdere malen minder, maar ze beschermen de kamer niet tegen blootstelling aan koude temperaturen, hoewel ze een goede bescherming bieden tegen wind en neerslag. Om een ​​volwaardige woonruimte te regelen moeten de ramen warm zijn en dus minstens verdubbelen.

  Het aantal fabrikanten van raamkozijnen is enorm toegenomen, dus als u ontwerpen voor terrassen en veranda's koopt, in de eerste plaats, Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de volgende productparameters:

  • houtsoorten: Den en spar - de meest goedkope en zachte grondstoffen, waardoor het ontwerp zijn functies niet lang en effectief zal kunnen uitvoeren. Deskundigen adviseren om frames gemaakt van eiken of lariks te kopen. Er moet echter worden opgemerkt dat ze de warmte soms slechter houden en een indrukwekkender gewicht hebben, wat hun grootste nadeel is.
  • de dikte van het frameontwerp - het minimumaantal zou binnen 70 mm moeten zijn, anders zullen de vensters geen bescherming tegen de koude bieden;
  • de kwaliteit van de grondstoffen en het aantal lagen - het is niet meteen mogelijk om dergelijke waarden te bepalen, dus vraag de fabrikant naar de productdocumentatie. Meestal hebben ze 2-3 lagen hout. Het materiaal voor de productie van lamellen is goed gedroogd hout. Dit kenmerk is verantwoordelijk voor de sterkte van het materiaal, waardoor het risico van vervorming van de frames wordt verminderd;
  • kwaliteit van componenten - een speciale fabrieksaanduiding moet worden aangebracht op de productdocumentatie;
  • kwaliteit van de verwerking van grondstoffen - het product mag geen knopen en andere gebreken vertonen.

  Het is correcter en veiliger om frames te kopen van een bedrijf dat zelf hun fabrikant is.

  Alle producten moeten worden vervaardigd met een garantiecertificaat, inclusief werkzaamheden aan de installatie van constructies. Hierdoor is het mogelijk om een ​​klacht in te dienen bij de fabrikant als tijdens de operatie eventuele gebreken worden ontdekt.

  Als het nodig is om de beglazing vast te houden is geen nieuwe veranda of terras, bij het kiezen van ramen moet u rekening houden met de volgende nuances:

  • in gevallen waar het panorama vanuit het venster geen speciale waarde vertegenwoordigt, is het de moeite waard om te denken aan het kopen van frames van gemiddelde economy class;
  • Ongeacht de indeling van de veranda, moeten een of twee vensters volledig open gaan;
  • Het belangrijkste kenmerk van het terras is een goede verlichting, en als met deze nuance rekening wordt gehouden, kunt u producten met getint glas overwegen;
  • voor warme veranda's, voordat je doorgaat naar de beglazing, moet je opwarmen. Door deze werken binnenshuis in de winter en in de zomer zal het comfortabel zijn;
  • Als panoramische ramen op de veranda zijn geïnstalleerd, is het beter om jaloezieën te installeren of gordijnen op te hangen om te beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

  making

  Naaldbossen worden gebruikt voor de productie van houten kozijnen, omdat ze hars bevatten dat bestand is tegen rottende structuren.Grondstoffen voor de afgifte van lamellen bevatten geen knopen en andere defecten, waardoor het frame lange tijd een aantrekkelijk uiterlijk behoudt.

  Omdat de veranda-raamsystemen groot zijn, staan ​​fabrikanten voor een serieuze en cruciale taak: zorgen voor de constructie van maximale sterkte met minimaal gewicht.

  Voor grotere ontwerpen gebruiken fabrikanten houtbinding.

  Het is een rooster met grote cellen, die in het glas worden geplaatst. Het ontwerp is gevarieerd en de cellen kunnen verschillende grootten hebben, zodat de structuur een zeer aantrekkelijk uiterlijk krijgt.

  Frames voor veranda's hebben een beschermende functie in de kamer, omdat ze indringers belemmeren. Zelfs bij het breken van het glas, zonder externe ruis, zullen de dieven het huis niet kunnen binnendringen. Om het huis verder te beschermen, plaatst u een metalen rooster op de ramen.

  Terrasplanken zijn gemaakt van gelamineerd fineerhout, waarvan de vochtigheid 12% is. Deze eigenschap zorgt voor de weerstand van het materiaal tegen mechanische vervormingen in de structuur van hout met veranderingen in vochtigheid.De ramen voor het terras zijn gemaakt op basis van individuele formaten, voor frames wordt de staaf gebruikt 40x60 mm, 60x70 mm, 78x78 mm.

  Het maken van zelfs een eenvoudig frame-ontwerp voor een veranda of terras is een nogal gecompliceerd proces. Op basis van de theorie van dergelijke werken is het eenvoudig om ze uit te voeren, maar om een ​​kwaliteitsproduct te krijgen, hebt u diepgaande praktische kennis nodig die betrekking heeft op alle subtiliteiten van de ingestelde taken, evenals de beschikbaarheid van een speciaal hulpmiddel.

  Geometrie is erg belangrijk voor veranda ramen, waardoor de dichtheid van het systeem is gewaarborgd. Daarnaast zal het nodig zijn om het eb te maken.

  Gesplitst en gedroogd hout moet worden gekocht als grondstof voor het frame. Dergelijke eigenschappen laten de boom niet toe te vervormen onder invloed van vocht. Massief hout wordt niet aanbevolen voor gebruik.

  Hoe het best te regelen?

  Voordat u met de werkzaamheden begint, is het noodzakelijk om nauwkeurige berekeningen en metingen uit te voeren om te bepalen welke kant de vensters van de veranda zullen zijn, omdat het hoofdkenmerk de functionaliteit van de structuur is. Het moet handig zijn om de ramen te gebruiken, omdat het systeem zelf is geïnstalleerd om het comfort en de esthetische aantrekkingskracht van het gebouw te waarborgen.

  De ramen op de veranda kunnen panoramisch zijn, waardoor ze een originele oplossing voor het gebouw worden en tegelijkertijd mensen zo dicht mogelijk bij de natuur brengen, waarvan alleen een glazen wand het zal scheiden. Frames voor dergelijke ontwerpen zijn visueel bijna onmerkbaar gemaakt.

  Dankzij de productie van houten frames in individuele formaten, zijn er systemen met complexe vormen die perfect passen bij elk extern en intern ontwerp van het huis.

  Met de juiste beglazing veranda de hele dag helder zal zijn. Geglazuurde veranda is beter gelegen aan de noord- of oostkant.

  Verzorgingstips

  Met betrekking tot de verzorging van houten constructies, inclusief beglazing, zijn er een aantal dwingende regels:

  • Houd de status van producten in de gaten. Het grootste nadeel van houten kozijnen is de gevoeligheid van rottende grondstoffen. Daarom is het erg belangrijk om speciale maatregelen te nemen om dergelijke materiële schade te voorkomen. De technologie van dergelijke werken is vrij simpel - meerdere keren per jaar moet men de ramen inspecteren en, indien nodig, de restauratie uitvoeren.
  • Produceer preventieve behandeling oppervlakken met beschermende verbindingen - verf of vernis. Het bestaat uit het schilderen van de blootgestelde gebieden met speciale middelen. Bescherming in deze uitvoeringsvorm heeft een complexe betekenis - vochtbescherming, bescherming tegen micro-organismen die grondstoffen vernietigen, evenals tegen ultraviolette straling, omdat de directe stralen die op het materiaal vallen het drogen, hetgeen de vervorming van de gehele structuur met zich meebrengt. Kleine reparaties kunnen met de hand worden uitgevoerd.

     Beglazing van terrassen en veranda's maakt het mogelijk om de functionaliteit van dergelijke gebouwen uit te breiden, waardoor de effectieve oppervlakte van het gebouw of privéhuis wordt vergroot. Het gebruik van houten frames voor deze doeleinden verbetert het uiterlijk van de structuren aanzienlijk, waardoor ze stevigheid en monumentaliteit krijgen.

     Zie hieronder hoe u de veranda met uw eigen handen kunt glazuren.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer