Veranda aan het huis met kunststof ramen: ontwerpkenmerken

In de landelijke huizen in Sovjetstijl werden de veranda's onmiddellijk samen met het gebouw gebouwd. De gebouwen hadden gemeenschappelijke muren en een dak. Zo'n uitbreiding was een alternatief voor de gang, van waaruit de deuren naar de woonvertrekken leidden. In tegenstelling tot de gang, was de veranda niet verwarmd en speelde ook de rol van een vestibule, die hielp om de warmte in het gebouw vast te houden. Nu bouwen ze volwaardige huizen met gangen, keukens, badkamers. In de projecten van sommige gebouwen werd meteen de aanwezigheid van een veranda gelegd. Maar als het er niet is, helpen moderne materialen en technologieën om de constructie naar het voltooide huis te voltooien.

Tegenwoordig wordt de veranda niet als een bijkeuken beschouwd., het wordt een favoriete vakantieplek voor het hele gezin. De uitbreidingen zijn uitgerust met grote ramen en stijlvol meubilair, ze zijn licht en gezellig.

Bouwlocatie

Waar een veranda te bouwen, beslist elke eigenaar van een eigen huis voor zichzelf. U kunt verschillende projecten overwegen en de meest geschikte optie voor uw gezin kiezen.

De meest voorkomende optie is wanneer de veranda is bevestigd vanaf de ingang van het huis. Maar sommige eigenaren plannen doelconstructies. Bijvoorbeeld, in de aanwezigheid van een kleine keuken is er behoefte om extra ruimte te creëren ten gunste van de eetkamer. Maak in dit geval een deur vanuit de keuken en bouw een veranda. Een uitbreiding vanaf de zijkant van de kinderkamer helpt een zomerse speelkamer te regelen en vanaf de zijkant van de hal kan het een kantoor worden.

Sommige eigenaren kiezen een plaats voor een veranda, rekening houdend met de kardinale richtingen om zo veel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken.

Voor het avondeten krijgt de oostkant na de lunch een grote hoeveelheid zonlicht, evenals de westkant. Het zuidelijke deel van het huis is altijd meer warm en gestreeld door het lichtarmatuur, het is geschikt voor een kinderkamer of een wintertuin. De meest treurige plaats voor de veranda is de noordelijke muur van het huis, maar op zuidelijke breedtegraden zal het een redding zijn van de zomerse hitte.

ontwerp

De veranda is een gesloten geglazuurde structuur met een fundering, wanden en dak, een hoofdgebouw waarmee u de woonruimte van het gebouw kunt uitbreiden.Dit ontwerp kan niet worden beschouwd als een licht prieel op de achterkant van de tuin. Het project moet worden gecoördineerd en geregistreerd in speciale afdelingsorganisaties. Soms duurt de herziening van een plan enkele maanden, dus het is het beste dat dit het wintergedeelte van het jaar is.

Nadat de plaats van constructie is bepaald, moeten de parameters van de toekomstige structuur worden berekend. De grootte van de kamer hangt af van het doel en de materiële mogelijkheden van de eigenaar. Je kunt bij de constructie van de hele muur zwaaien.

Maar er moet aan worden herinnerd dat als deze muur ramen heeft, ze in de veranda vallen en zelfs bij doorlopende beglazing zal de uitbreiding van natuurlijk licht in de kamers minder zijn.

Het is noodzakelijk om de vorm van de structuur te kiezen en een schets te tekenen. Het gebouw moet worden gemarkeerd op het algemene plan van de site, evenals een tekening wordt gemaakt rechtstreeks van de veranda zelf en de nabijheid van het huis.

Het project specificeert de soorten bouwmaterialen en berekent hun aantal. Het zou goed zijn om een ​​uitbreiding van hetzelfde materiaal te bouwen als het huis, maar de combinatie is ook toegestaan, en een bakstenen gebouw met een houten veranda ziet er redelijk goed uit.

stichting

Door een project te maken en toestemming te verkrijgen van de BTI, kunt u doorgaan met de bouw. In het beginstadium wordt de locatie opgeruimd en het vruchtbare deel van de grond verwijderd.

Vervolgens wordt de fundering gelegd, voor de veranda geschikt kolomvormig of lint. Het moet niet worden gekoppeld aan een gemeenschappelijke thuisbasis, ze hebben verschillende massa's en krimp. Om te voorkomen dat de monoliet van het huis erachter een lichte verlenging trekt, blijft er een ruimte van vijf centimeter over. De diepte van de kelder valt naar een laag bevriezing, maar er moet rekening worden gehouden met het type bodem en grondwater. Het gebouw kan "spelen" en heeft een meer solide basis nodig.

Voor een grote portiek van baksteen en met een zwaar dak zal een stripfundering nodig zijn. Het is noodzakelijk om een ​​greppel te graven, een houten bekisting erin te installeren, versterking te leggen en beton te gieten (een mengsel van zand, cement, steenslag). Laat een week staan ​​tot het volledig droog is en verwijder vervolgens de bekisting.

Om scheuren tijdens warm weer te voorkomen, wordt de drogende fundering meerdere malen per dag bevochtigd met water.

Voor een kleine lichte veranda zijn er genoeg twee pilaren in de hoeken. Zand wordt 20 centimeter in voorbereide putten gestort, de pilaar is gemaakt van baksteen of er wordt een buis ingevoegd, daarna wordt het gegoten met beton. De ruimte tussen de paal en de grond is bedekt met zand.

Paul

Balken worden op de fundering gelegd en vervolgens wordt een ruwe coating aangebracht. De ruimte onder de toekomstige vloer moet worden geïsoleerd met geëxpandeerde klei, moet in twee lagen worden gelegd met dakleer. Installeer logboeken voor de afgewerkte vloer en leg de planken. Als u een betonnen vloer maakt, hebt u extra isolatie nodig.

wanden

Voor frame wanden gebruikt hout. Bodemafwerking op de staven, die op de diepgangvloer worden gelegd. Steek in de snijgroeven het rek op een afstand van een halve meter van elkaar. Er is ook een bar bovenop gelegd (voor de bovenste band). Maak van bovenaf de balk die een dakspantconstructie verenigt. Het skelet van de muren is bekleed met materiaal dat in harmonie is met het gebouw.

Binnen de muren van de kamer kan worden ommanteld multiplex, dat is gemonteerde bekleding. Buitenkant, hout of gevelbeplating doen, en isolatie en waterdichting moeten worden geïnstalleerd tussen de buiten- en binnenbekleding.

dak

Als de veranda gelijktijdig met het huis wordt gebouwd, heeft deze er één dak mee. In een latere uitbreiding zal het dak zich bij het gebouw aansluiten. De veranda, gebouwd vanaf de zijkant van het huis, heeft een schuin dak en vanaf de voor- of achterkant een gevel.Het is wenselijk om de dakbedekking voor beide gebouwen hetzelfde te kiezen.

Tussen het dak en het plafond moet er vrije ruimte zijn voor luchtcirculatie en indien nodig kunt u isolatie- en waterdichtingsmaterialen aanbrengen.

glazuur

De beglazing van de veranda is op verschillende manieren gemaakt: gebruik van metaalplastic, polycarbonaat, PVC-folie, aluminiumprofiel, hout. Tegenwoordig zijn kunststof ramen het populairst.

De voordelen van deze keuze zijn onder meer:

 • gegarandeerde lange levensduur;
 • vorstbestendigheid;
 • Dust;
 • dubbele beglazing heeft een goede geluidsisolatie;
 • vervorm niet onder invloed van zonlicht;
 • waterbestendigheid - in tegenstelling tot hout, neemt het geen vocht op;
 • geen vlekvorming, antibacteriële en corrosiewerende impregnering nodig hebben;
 • gemak van zorg;
 • eenvoudig te installeren.

Van de nadelen, moet worden opgemerkt dat plastic geen natuurlijk materiaal is, sommige van zijn typen kunnen giftige stoffen afgeven. Wanneer u een glazen unit koopt, moet u de verkopende partij om een ​​certificaat vragen voor de producten, waar de gevarenklasse is gemarkeerd.Als het plastic niet van zeer hoge kwaliteit is, kan het na verloop van tijd zijn glans verliezen en vervagen.

Zuiver plastic is zwak, het kan de zwaartekracht van het glas niet verdragendaarom worden metalen plastic zakken vaker gebruikt voor beglazing. Deze constructie is zwaar, er is ondersteuning voor de lagers voor nodig. Niet-versterkt plastic wordt gebruikt op lichtgewichtconstructies, het heeft dun ongehard glas. Dergelijke vensters zijn fragiel en traumatisch.

Voor de installatie van metalen kunststof ramen zijn houten balken (100 bij 150 mm) geschikt als steunen. Tijdens de installatie van dubbele beglazing worden speciale steunen gebruikt om de structuur met het uiteinde van het frame te verbinden. De gevormde scheuren worden afgedicht met schuim.

Dezelfde regels werken bij het beglazen van het veranda plafond, als daar behoefte aan is. Het plafondframe moet duurzaam zijn om plastic zakken op te bergen, dus het is gemakkelijker om polycarbonaat te gebruiken. Soms bieden plafondvensters die er origineel uitziet. Voor ventilatie met plafondconstructies wordt meestal een afstandsbediening meegeleverd.

Kunststof ramen houden het goed warm en zijn geschikt voor winterveranda's.uitgerust met een open haard of een andere manier van verwarmen.Metalen structuren als gevolg van de kenmerken van de productie kunnen niet te groot zijn. Als u een raam op de vloer nodig heeft, moet u andere materialen (hout, aluminium) oppakken.

Beglazing van de veranda is gedeeltelijk en panoramisch. In het eerste geval zijn de ramen niet op alle muren gemaakt. Dit is een goedkopere optie, maar de extensie zal niet licht genoeg zijn. Als de ramen van de kamers naar de veranda kijken, blijven de kamers zwak verlicht. Panoramische beglazing is van toepassing op alle buitenmuren en soms op het plafond. Zo'n uitbreiding krijgt de maximale hoeveelheid natuurlijk licht.

Openingsmethoden

Door de frames te openen, kunt u elke geschikte beglazing kiezen.

 • Swing optie meest populair. Het pakket bestaat uit twee of drie delen, tegelijkertijd kan slechts één deel of twee openzwaaien en blijft het centrale deel gefixeerd. De mogelijkheid om een ​​venster te openen verhoogt de constructiekosten, dus niet elke sectie bestelt een bewegende.
 • Glijdende frames beweeg op speciale lopers in een of verschillende richtingen. Elke sectie op de offset komt naar een andere. Dit ontwerp is goed voor kleine veranda's, omdat het niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Roterende secties ontvouwen op de as en in staat om te monteren in een bepaald deel van het venster. Dergelijke mechanismen worden ook gebruikt in frameloze versies.
 • Kantelen ramen goed voor het winterseizoen, ze zijn gemakkelijk te controleren, warm te houden, hebben een muskietennet.
 • Multi-frame glijden Opties ("accordeons") bieden geen betrouwbare dichtheid. Deze methode wordt ook tilt-sliding genoemd. Ramen met zo'n mechanisme zijn bemande zomerveranda's.

Dubbele beglazing

Kunststof ramen hebben verschillen in de vorm van glas. Meest gebruikte traditionele rechthoekige beglazing. Ze zijn goed voor het geven en typische veranda's van particuliere huizen. Gesloten kaders zien er klassiek strikt uit, kunnen met één, twee of drie glazen zijn. De structuren hebben verschillende openingssystemen (glijdend, draaibaar).

Veranda-ronde kunststof ramen zijn niet populair, ze worden bevolen om speciale ontwerpoplossingen te implementeren. Kan worden gemaakt van PVC en gebogen ramen. Ze zien er ongebruikelijk en duur uit. Dit ontwerp is functioneel, omdat het in staat is om te openen en te sluiten.

Het duurste type kunststofconstructie zijn erkers.Hun installatie wordt meestal vertrouwd door experts om schade aan het pakket te voorkomen.

Trapezoïde vensters hebben ook de moeilijkheidsgraad van installatie, in dit geval zijn ook tovenaars nodig. Dit type beglazing ziet er bijzonder aantrekkelijk uit.

Als de terrassen altijd open en koud zijn, kunnen de veranda's in de winter of zomer warm zijn met lekkende beglazing. Warme verpakkingen hebben een dichte structuur die bestaat uit verschillende vorstbestendige glazen. Als u de muren en het dak isoleert, nadenkt over het verwarmingssysteem, kunt u een comfortabel wintergebouw krijgen. Mooie decoratie en een modern interieur zullen helpen om van de veranda een favoriete plek in het huis te maken.

Interessante opties

  Veranda / eetkamer met panoramische ramen en een hellend dak. Het gebouw beslaat een deel van de muur van het hoofdgebouw.

  Een kleine panoramische veranda bevindt zich naast het open recreatiegebied.

  Er zijn verschillende soorten beglazing: rechthoekig en gewelfd. Buitenramen zijn op de vloer aangebracht. De kamer heeft een keuken en een eethoek.

  De uitbreiding is groter dan de muur van het hoofdgebouw. Een dergelijk project wordt niet als succesvol beschouwd.

  Kapitaal winter veranda, gebouwd van hetzelfde materiaal als het huis. Uitgerust met kunststof ramen en een deur.

  De veranda zal een klein huis helpen om extra ruimte te krijgen, en in een groot huis zal het een gelegenheid bieden om te ontspannen met de contemplatie van het natuurlijke landschap.

  Bekijk de moderne veranda in de video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer