Hut met een veranda: opties voor regeling

De aanwezigheid in het land van comfortabele hutten met een veranda is niet minder belangrijk dan de bouw van het huis zelf. Iedereen weet dat vanwege de financiële of andere problemen, de bouw van privé-eigendom soms vele jaren in beslag neemt, dus al die tijd moet je gewoon een tijdelijke kamer hebben, die minder groot, maar praktisch en handig zal zijn. Zo'n tijdelijke structuur voor de datsja kan zowel stationair als mobiel zijn (op het platform en de wielen). Het kan van plaats tot plaats op dezelfde manier worden getransporteerd, hoekig gemaakt (om minder ruimte in te nemen) of vrij bewegen binnen de plot als je het nodig hebt.

Kenmerken van zomerhuisjes

De meest veelzijdige, betaalbare, ergonomische en populaire bij onze landgenoten zijn bungles van 6x3 m.Dergelijke algemeen geaccepteerde dimensies zijn belangrijk wanneer u transportcabines nodig heeft. In dit geval is geen speciale documentatie vereist voor het transporteren van het ontwerp langs federale snelwegen.

Een nog comfortabelere optie voor tijdelijk verblijf is een twee-kamer stapelbed met een veranda. In dit geval kunt u in de loop van de tijd het ontwerp wijzigen en een dergelijke opslagruimte of -bad maken. De veranda in dergelijke projecten kan de functie vervullen van een zomerkeuken, een gang of eenvoudigweg een rustplaats met ligbedden, een tafel of stoelen die zich op deze veranda bevinden.

Het dak in de schuur met een veranda kan een enkele of dubbele helling hebben en bij voorkeur communiceren met de rest van het gebouw. In het huis is de ruimte meestal verdeeld in 2-3 compartimenten. Het kan bijvoorbeeld een hal zijn met een keuken eraan en 2 woonminiokamers (woonkamer en slaapkamer). Deze optie is ideaal voor gezinnen met kinderen, zodat iedereen in de bungalow een "eigen hoekje" heeft.

Dankzij scheidingswanden kunt u binnen een speciaal comfort creëren en niet alleen de ruimte correct instellen, maar ook thermische energie binnen in de ruimte verdelen. De meest eenvoudige en goedkope optie is de mogelijkheid om gipsplaat te partitioneren.

De voordelen van hutten

De onmiskenbare voordelen van tuinhuisjes, tegenover andere opties voor tijdelijke huisvesting, zijn te noemen:

 • veelzijdigheid en veelzijdigheid (kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt);
 • installatiegemak (voor de constructie van hutten met een terras zal het voldoende zijn twee geschoolde werknemers en enkele dagen intensief werk te doen);
 • redelijke prijs (als de kosten voorrang hebben, is metalen schuurtje de goedkoopste optie).

Hutten opties

Modulaire verandering huizen kunnen onderverdeeld per functie (in dit artikel overwegen we een residentiële optie) en voor de materialen gebruikt in de bouw:

 • metaal ("trailer" of blokcontainer), bedekt met golfplaten;
 • houten (gemaakt van log frame, isolatie en houten lambrisering);
 • gecombineerd (metalen frame, omhuld met karton of plastic).

Voordelen van houten hutten:

 • warmte;
 • milieuvriendelijkheid van het materiaal;
 • verscheidenheid aan ontwerpen en vormen;
 • redelijke prijs;
 • duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Van de minnen kan worden gewezen op de mogelijkheid van brand en de noodzaak om te zorgen voor een houten coating.Maar deze problemen worden gedeeltelijk opgelost met behulp van speciale impregnaties en houtverzorgingsproducten.

Voordelen van metalen cabines:

 • duurzaamheid en duurzaamheid;
 • gemak van zorg;
 • weerstand tegen verschillende externe invloeden;
 • de mogelijkheid om materiaal op verzoek van de eigenaars te dekken;
 • betrouwbare bescherming tegen vandalen.

Van de minnen is alleen dat met een isolatielaag in een dergelijke woning in de winter koud en in de zomer heet. Daarom moet deze optie worden gekozen door diegenen die niet te veel tijd in de cabine doorbrengen, maar deze slechts af en toe gebruiken voor het beoogde doel.

Volgens de methode van verzamelen kunnen hutten worden onderverdeeld in verschillende typen.

 • Paneelloodsen - de snelste, gemakkelijkste en goedkoopste manier om een ​​dergelijke structuur te bouwen. Zo'n veranderingshuis is tijdelijk en heeft geen speciale basis nodig.
 • Bar Chambers - De meest betrouwbare en warme, dus geschikt voor gebruik in de noordelijke regio's. In feite is deze schuur een klein maar zeer praktisch en functioneel landhuis.
 • Framekabines verzameld door speciale technologie, zodat ze in de winter kunnen leven. Deze structuur is gemaakt voor langdurig verblijf.Binnen de structuur is bedekt met clapboard of spaanplaat, buiten wordt ook gebruikt voering.

Hoe een bungalow met een veranda te bouwen

Als u besluit om zelf een schuurtje te bouwen in een zomerhuisje, maak dan eerst een werkplan (u kunt het op het internet vinden bij vele loodsfabrikanten) en teken een voorlopige tekening of schets van het gebouw. Het standaard tweekamerontwerp van een veranderingshuis heeft de vorm van een "vest" van een hal.

De aanwezigheid van een veranda geeft het ontwerp extra comfort. Houd bij het bepalen van een plaats voor een verandering in het huis rekening met het feit dat de afstand tussen de ruimte en de aangrenzende gebouwen meer dan 3 meter moet zijn.

De duurzaamheid van de loods hangt af van een solide fundering. (Natuurlijk, als we het niet hebben over mobiel ontwerp op wielen). Als de standaard stripfundering niet mogelijk is (bijvoorbeeld als de site zich op een helling bevindt), is het beter om schroefpalen te gebruiken. Vergeet in een dergelijke situatie niet de afwatering, die het terrein en de gebouwen erop beschermt tegen de vernietigende kracht van het grondwater. Voor deze fit geramd grind, zand en steenslag. Het meest voorkomende type fundament voor dergelijke structuren - kolomvormig, het is gemaakt van beton of baksteen.

Het frame van de hutten van de tralies is vanaf de hoeken gemonteerd en komt dan aan het dak.Verticale balken langs de gevel worden hoger gemaakt en de dakbedekking zelf zal worden ondersteund op de dakspanten verbonden door krat. Vergeet niet om water af te voeren.

De dakbedekking wordt bovenop gelegd met bouten en schroeven. Om uw dak betrouwbaar, praktisch en energiezuinig te maken, bedek het met dakijzer en een gegalvaniseerde plaat en u isoleert het dak met isospan. Voor degenen die niet van het geluid van druppels op het ijzeren oppervlak houden, kunnen we een coating met zachte ondulin aanbevelen.

Daarna komt de muur- en plafondisolatie en de installatie van ramen en deuren. Liggers naast de grond moeten worden behandeld met antiseptica tegen de gevolgen van schimmels of insecten. Voor de gevel is het de moeite waard om opgerolde isolatie te gebruiken. En allerlei soorten scheuren in het ontwerp kunnen worden gemaskeerd met schuim.

Om de brandveiligheid van het gebouw hoog te houden, is het noodzakelijk om speciale impregnering op het hout aan te brengen en hoogwaardige brandwerende glaswol te gebruiken voor isolatie. In dit geval moet het warmte-isolerende materiaal overal gelijkmatig worden verdeeld, de laag moet een dikte hebben van minimaal 10 cm

Let op bij het beëindigen van het werkdat de beschermende vlekken op de boom niet alleen uw veranderingshuis van een moderne en aantrekkelijke uitstraling zullen voorzien, maar ook het gebouw beschermen tegen de negatieve effecten van ultraviolette stralen, temperatuurdalingen en allerlei neerslag. Uiteindelijk wordt een verwarmde vloer gemaakt (minerale wol is geschikt als isolatie). Reinig vervolgens de vloer met ontsmettingsmiddelen die hem beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Uitbreiding van de veranda naar de hut

De veranda onder de beschutting, bevestigd aan de voordeur, geeft u extra comfort in de zomer, niet alleen om de leefruimte te vergroten en een aangename schaduw in de hitte te creëren, maar ook om een ​​rustplaats, drogende kleding, een zomerkeuken of zelfs een barbecueplaats te worden (vergeet niet brandveiligheidsmaatregelen). Het belangrijkste is om een ​​enkel vlak van de fundering te bieden bij het plannen van een dergelijke uitbreiding.

Voor de uitbreiding van de veranda naar de hutten is nodig:

 • platen van 30 mm en 25 mm;
 • hout 100x100 mm;
 • dakbedekking;
 • bevestigingselementen;
 • 4 verstelbare poten;
 • bouwgereedschap.

De fundering van de veranda moet samen met de hoofdfundering van het gebouw worden gelegd. U kunt het terras bevestigen en later, het belangrijkste ding - om de 2 fundamenten stevig te verbinden.De blokken worden op dezelfde manier geïnstalleerd en in hoogte aangepast. De binding van een balk wordt betrouwbaar bevestigd aan een wisselhuis met metalen hoeken en schroeven. Controleer of de lengte van de veranda diagonalen hetzelfde is.

De basis van het terras wordt gemaakt op basis van het niveau, de vloerplaten worden gelegd en de verticale steunen worden met steken bevestigd. Houd er rekening mee dat het dak schuin afloopt met een verschil van 10 cm. De bovenrand is gemaakt van hout, dakspanten en omhulsels en de professionele vloerbedekking is onder het dak bevestigd. Op een hoogte van ongeveer 90 cm van het vloerniveau zijn leuningen gemaakt. Een verscheidenheid aan decoratieve elementen, zoals pilasters en balusters, dragen bij aan de schoonheid en de eigenheid van uw veranda.

Aanvullende regeling

U kunt water geleiden door verbinding te maken met een gecentraliseerd watertoevoersysteem of een stand-alone ontwerp te gebruiken. Voor de installatie van bedrading is zeker een professionele elektricien in dienst, om hun veiligheid niet in gevaar te brengen. Van de "voordelen van de beschaving", die je waarschijnlijk nodig hebt in tijdelijke huisvesting, kun je ook gebruik maken van het toilet, de douche, het riool, de airconditioning.

U kunt op het elektrische fornuis koken of gas uit cilinders gebruiken.Op een vergelijkbare manier met goed georganiseerde installatiewerkzaamheden, kunt u het hele jaar door comfortabel leven in een schuur met een veranda.

tips

Een zelfgebouwde woning is een praktische en goedkope woning die niet noodzakelijkerwijs tijdelijk hoeft te zijn totdat u een huis op het perceel bouwt. Het kan daarna nuttig zijn als woon- of extra kamer, bijvoorbeeld een bad of hozbloka. U kunt zelf kiezen of het de moeite waard is om een ​​reeds afgewerkte bungalow van een bouwbedrijf te kopen of beter om het zelf te bouwen.

Als u een kant-en-klare versie wilt kopen, is het goedkoper om het ontwerp rechtstreeks van de fabrikant te kopen, en niet in hardwarewinkels. Voordat u een aankoop doet, moet u van tevoren alle nuances bespreken met betrekking tot het type materiaal dat wordt gebruikt in de constructie, evenals de afmetingen, het type beglazing, installatiedetails en betaling. Het is mogelijk dat u het eindproduct brengt, omdat het wordt verzameld in speciale hangars. Bouwers kunnen op verzoek van de klant de structuur op uw site plaatsen.

En als u besluit om niet te haasten en een veranderhuis met een veranda met uw eigen handen te maken, kies dan voor een optie met twee kamers.Deze hutten zo comfortabel mogelijk. Het zal een uitstekende plek zijn om te ontspannen na een dag in het huisje. Als je een dergelijk "nest" comfortabel regelt, zul je waarschijnlijk niet eens het verschil merken tussen het en een volwaardig huis.

Over het bouwen van een veranderhuis met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer