Schuiframen voor een veranda: kenmerken naar keuze

Zonder een gezellige veranda is een privéwoning niet meer weg te denken. Voor het verglazen hiervan zijn aanzienlijke financiële kosten nodig. Schuiframen die niet inferieur zijn aan vergelijkbare functionaliteitssystemen zullen helpen om op materiaal te besparen.

Speciale functies

Een kenmerk van schuifsystemen is een breed beglazingsgebied. Hierdoor krijgt de kamer meer zonlicht. Helder glas vervangt gezichtsloze muren en biedt een prachtig uitzicht naar buiten toe. Ook is de installatie van glijdende structuren veel goedkopere opties met een zwenkmechanisme.

Helaas, buiten zonnige dagen buiten, kan een slecht weer buiten woeden. Windows-schuifsystemen moeten klaar zijn voor windbelastingen. Het rolmechanisme mag niet openen onder invloed van externe factoren.

De veranda is een glazen kamer met open type zonder toegang tot verwarming.Daarom, om warmteverlies en tocht in het koude seizoen te voorkomen, moet u allereerst letten op de thermische isolatie-eigenschappen van het materiaal.

Schuifontwerpen hebben verschillende voordelen.

 • Security. Vanwege het feit dat de panoramische ramen de veranda verbinden met de omgeving, is het systeem uitgerust met inbraakbeveiliging. Voorstedelijk vastgoed heeft bijvoorbeeld geen roosters of beveiligingssystemen nodig terwijl de eigenaar afwezig is.
 • Gemak. Schuiframen, zelfs met een enkele beglazing, hebben geluidsisolerende eigenschappen, die voor een comfortabel tijdverdrijf zullen zorgen.
 • Betrouwbaarheid. Fabrikanten proberen de kwaliteit van hun producten te verbeteren vanwege de hoge concurrentie op de markt. Daarom is bezorgdheid over de naderende defecten of langdurige bedrijfsperiode niet langer de moeite waard. Deskundigen geven een garantie voor het gebruik van plastic materialen gedurende 50 jaar, terwijl aluminiumstructuren ongeveer 80 zullen dienen.
 • Style. Het is mogelijk om zelfstandig het ontwerp van een profiel en bril te kiezen.

Ook moet bij het kiezen van een schuifsysteem op het glas worden gelet.Gehard en gelamineerd met behulp van dikte en niet-uniforme structuur, kunnen de opties de kamertemperatuur met 3% verhogen in afwezigheid van tocht.

Bij het kiezen van een schuifsysteem is het belangrijk om vanuit uw eigen behoeften te handelen. Het is niet alleen nodig om de tijd van het jaar te bepalen waarin de veranda zal worden gebruikt, maar ook om aandacht te besteden aan de val van de zonnestralen. Ruiten verven is noodzakelijk in direct zonlicht - in dit geval moeten de ramen naar het oosten of westen gericht zijn, anders blijven ze transparant.

Typen vensters

Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden zijn de schuiframen voor de veranda onderverdeeld in koude en warme. De laatste zijn populair in landen waar de winter behoorlijk streng is. De vraag naar dit type glijdende structuren is te wijten aan het hermetische materiaal en de aanwezigheid van ramen met dubbele beglazing met meerdere kamers. Frameless-opties verwijzen ook naar het koude type schuiframen.

In het warme seizoen, als de beglazing van de veranda nodig is in het huisje, dat niet wordt gebruikt tijdens periodes met lage temperaturen, installeer dan een koud uitziend raam. Ze zijn meestal gemaakt van dun glas (enkel glas).

Classificatie op type profiel. De meest gangbare ontwerpen zijn kunststof kozijnen die niet alleen geschikt zijn voor de beglazing van de veranda, maar schuifsystemen gemaakt van kunststof zijn geschikt voor zowel balkons met meerdere verdiepingen als voor open priëlen. Kunststof houdt perfect warmte vast in het koude seizoen, op hetzelfde moment zonder het broeikaseffect te creëren. In dit opzicht wordt een belangrijke rol gespeeld door ramen met dubbele beglazing.

 • Eén glas. Lage kosten en praktische bruikbaarheid zorgden voor meer vraag naar schuiframen. Het ontwerp is niet onderdoen voor analogen, goed beschermd tegen het weer. Kunststof opties met een enkele beglazing is gemakkelijk af te vegen. Glijsystemen van dit type zijn in de vraag naar zomerplatformen.
 • Dubbele beglazing - effectieve barrière tegen sneeuw en ijs. Bescherming wordt bereikt door luchtkussen. Veranda heeft praktisch geen opwarming nodig. De stabiliteit van de structuur tegen ongunstige klimatologische omstandigheden, evenals geluidsisolatie en dichtheid van het systeem, is toegenomen. De kosten van dit ontwerp nemen echter toe.

Het is mogelijk om kunststof niet alleen ramen, maar ook deuren uit te rusten.PVC is lange tijd niet onderhevig aan vervorming en vernietiging. Met een verscheidenheid aan accessoires in de bouwmarkt kunt u vensters in verschillende modi openen.

Moderne technologieën houden niet op zich te verbazen met een breed scala aan keuzes in de bouwmarkt.

 • Constructies uitgerust met een metalen profiel. Aluminium schuifsystemen trekken hun elegantie aan. Met plooibaar metaal kun je dunne frames maken die het glas vasthouden. Het is echter alleen effectief op koude veranda's vanwege de hoge thermische geleidbaarheid. Aluminium corrodeert niet. Licht metaal is alleen geschikt voor de installatie van conventioneel glas (geen glas).
 • Zachte ontwerpen. De populariteit van de beglazingsmaterialen begint profielen van siliconen en rubber te krijgen. De frames zijn op de draagbalken van de terrassen gemonteerd. Bescherming tegen regen en insecten zorgt voor een flexibele plaat van kunststof. Ongebruikelijke systeem is de vraag naar en populariteit vanwege de laagste prijzen.
 • polycarbonaat niet geschikt als materiaal voor langdurig gebruik, maar het is goed beschermd tegen neerslag. Het grote voordeel is de mogelijkheid tot zelfinstallatie van een schuifsysteem.
 • Frameloze ramen zijn fragiele ontwerpen.Ze vereisen zorgvuldig onderhoud en professionele installatie. Deze optie is duur, maar biedt een breed overzicht van het landschapsontwerp van de omgeving.
 • Houten lijsten geen hoge thermische isolatie. Het materiaal zorgt echter voor een continue luchtcirculatie zonder in de zomer een broeikaseffect te creëren. Experts raden aan om een ​​speciale impregnatie op de boom aan te brengen, die zal beschermen tegen insectenplagen en bederf onder hoge vochtigheidsomstandigheden.

Elk type frame heeft zijn voor- en nadelen. Installatie van een systeem zal afhangen van het ontwerp van het huis, evenals van de architectuur.

Differentiatie naar type mechanisme. Ontwerpers zijn vaak klaar om de terrassen te combineren met de omgeving. Hetzelfde geldt voor de veranda, die met behulp van schuiframen soepel de overgang naar de straat maakt.

Het mechanisme is verdeeld in verschillende typen.

 • Parallel schuiven. Het systeem bestaat uit twee vensters die ten opzichte van elkaar openen vanwege het rolmechanisme (zoals een kledingkast). Het zorgt voor snel openen en sluiten van de structuur.Bovendien is dit type constructie beschermd tegen vocht en vuil.
 • Weer schuiven. De frames zijn op elkaar gestapeld in een zigzag.

Het glazen mechanisme vormt een harmonieuze combinatie met elk type interieur en beschermt ook perfect tegen slecht weer. Het is fijn om in een gezellige sfeer te zitten, kijkend naar de regendruppels buiten het raam.

ontwerp

Site-eigenaren kiezen vaak een driehoekige of halfronde stijl in plaats van het gebruikelijke rechthoekige terras. Het ontwerp van dit type benadrukt het minimum uitgavengebied. In dit geval zal de frameloze beglazing van het schuifsysteem er bijzonder voordelig uitzien. Echter, als de minst dure optie geschikte hijsconstructie van hoge sterkte. Bovendien kunnen kunststof en houten constructies een geometrisch patroon vormen als gevolg van valse interliniëring. Ze verdelen het profiel van het terrasschuifsysteem in verschillende delen. Het is mogelijk om veelkleurig glas in de frames te plaatsen, waardoor eenvoudige panoramische structuren in glasramen worden omgezet.

Raammechanismen van het schuiftype passen in elke stijl van het interieur.

tips

Zelfgemaakte installatie van een schuifsysteem helpt u ruimte te besparen.In dat geval het is noodzakelijk om de installatie-instructies strikt te volgen om onaangename gevolgen in de vorm van tocht of scheuren te voorkomen.

 • Met behulp van speciale ankers wordt het bovenste profiel eerst gefixeerd.
 • Daarna wordt, volgens metingen en berekeningen, het onderste deel van het frame vastgelegd.
 • Installatie van vensters gebeurt op volgorde. Voer vervolgens de installatie van bevestigingsaccessoires uit.

Een goede werking van het schuifsysteem garandeert een lange levensduur van materialen.

Deskundigen adviseren dat u periodiek voor de ramen zorgt, wat bijdraagt ​​aan de optimale werking van de gehele structuur.

 • Van tijd tot tijd (een keer in 2-3 jaar) is het noodzakelijk om de vleugel te ontmantelen door alle elementen van het mechanisme grondig te reinigen met een stofzuiger tegen opgehoopt vuil en stof.
 • Het aluminiumprofiel wordt vaak geïnstalleerd met een borstelafdichtmiddel, dat eenmaal per jaar moet worden schoongemaakt.
 • Lage temperaturen in strenge winters kunnen een geïmproviseerd product immobiliseren. Ook hefmechanismen van hefschuiven hebben te lijden. Dit betekent niet dat de structuur wordt beschadigd, maar brute kracht kan het mechanisme vernietigen. Om de gevolgen vóór het begin van de winter te voorkomen, moeten de bevestigingen worden gesmeerd met antivries.
 • Bij sterke wind moeten materialen uit aluminium en houten profielen worden gekozen. Gefabriceerde frames zijn bestand tegen luchtstromen tot 20 m / s.

In de koude periode kunt u ook een warme stroom lucht uit de droger gebruiken.

Demonteer het oude raamsysteem in fasen. Deze vraag kan het beste aan professionals worden overgelaten. Voor de volgende beglazing van de veranda is het echter belangrijk om de staat van het ondersteunende materiaal te controleren. Passende metingen moeten worden gedaan, omdat elke centimeter belangrijk wordt tijdens de installatie. In de zomer komt er te veel zonneschijn de kamer binnen via de transparante ramen met dubbel glas, wat soms erg ongemakkelijk is. Het is mogelijk om u te verbergen voor de middagwarmte door energiebesparende glazen te verven of te installeren. Deze laatste zijn bekleed met een dunne laag zilveroxide, wat het gebruik van een "spiegeleffect" mogelijk maakt.

Prachtige voorbeelden

Veranda is niet alleen een geweldige plek om te ontspannen. Gasten zullen geschokt zijn door de ruime gang op weg naar de gang, voorzien van een glazen plafond. Zonlicht dringt door de bovenramen en creëert natuurlijk licht.

Voor beglazing terrassen of veranda's geschikte raam-portalen. Dit type schuifsysteem wordt genoemd vanwege de volledige vervanging van de wanden door glas. Portals kunnen zowel een parallel als een schuifmechanisme gebruiken.

Ook kunnen terrassen met ramen die openen naar landschapsontwerp volledig worden beglaasd, waarbij zowel het dak als de muren worden vastgelegd. Zo zal meer zonlicht de kamer binnendringen, waardoor eigenaren kunnen zonnebaden of werken in een lichte kamer.

Frameless glazen veranda zal voordelig zijn om niet alleen van buitenaf te kijken. Door op dit principe dubbele beglazing te installeren, krijgt u een ruim overzicht van de omgeving.

Hieronder ziet u een overzicht van de schuiframen voor de veranda.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer