Veranda: kenmerken en soorten ontwerpen

De veranda is opvallend anders dan het terras. Velen houden hier geen rekening mee voordat ze een ontwerp kiezen. Ze denken ten onrechte dat dit hetzelfde is en bereiken daardoor niet het gewenste resultaat. Voordat u precies beslist wat u wilt zien, een veranda of een terras, moet u eerst de algemene informatie over het onderwerp kennen.

Speciale functies

De veranda is een zeer speciale structuur die is gebouwd op de site dicht bij het huis. Dit gebouw is een gesloten uitbreiding van een woonhuis of een huisje. Hier is de definitie gegeven in de SNiP: "De veranda is een glazen onverwarmde kamer die aan het gebouw is bevestigd of erin is ingebouwd." Daarom is het nemen van een uitbreiding als veranda een grote fout, omdat het feit van de beglazing van de structuur hier belangrijk is.

Nu is het zeldzaam om privé-huizen of villa's te vinden zonder een veranda.Dit komt door de hoge functionaliteit en decoratieve kwaliteiten.

Veranda voert verschillende puur praktische functies uit:

 • isolatie van het voorste deel van het huis;
 • bescherming van de toegangsdeur tegen het binnendringen van de koude wind;
 • beschermt het huis tegen indringers;
 • verhoogt de geluidsisolatie;
 • vormt extra ruimte.

De zomerveranda wordt noodzakelijkerwijs gedaan zonder isolatie, terwijl de winterversie soms wordt aangevuld met enkele verbeteringen, bijvoorbeeld het "warme vloer" -systeem. Dit alles garandeert compensatie voor het verschil in temperatuur tussen de externe omgeving en in het huis, dus er zal geen broeikaseffect zijn op de veranda. Bovendien moet het worden uitgerust met een ventilatiesysteem zodat de lucht beter circuleert.

Meestal worden veranda's in een rustieke stijl gemaakt., maar er zijn uitzonderingen: hi-tech, modern en anderen. Het enige dat onveranderd blijft, is de aanwezigheid van hoogwaardige beglazing, evenals de sterkte van de wanden in tegenstelling tot de kleine zijkanten van het open terras.

Voor- en nadelen

De veranda is vergelijkbaar met woonkamers, behalve dat hier niet wordt verwarmd.

Dienovereenkomstig zullen de voordelen van de uitbreiding vergelijkbaar zijn.

 • Bescherming tegen atmosferische verschijnselen. Als een woonruimte garandeert de veranda betrouwbare beschutting en bescherming tegen allerlei neerslag, brandende zon en windstoten. De veranda bij gelegenheid zal echter niet alleen u, maar ook de voormuur van het gebouw beschermen.
 • Geïmproviseerde opslagruimte. Als dingen gedurende een bepaalde periode niet worden gebruikt, maar niet buiten kunnen worden opgeslagen, kunnen ze direct op de veranda worden geplaatst, waar ze blijven liggen zolang de extensie niet zal worden gebruikt.
 • Wijziging onder de volledige ruimte. Dit vereist een verwarmings- en ventilatiesysteem met toestemming van de relevante autoriteiten, waardoor het totale oppervlak van zijn woning wordt uitgebreid.
 • Eenheid met de natuur. Rust op de veranda van het platteland heeft een gunstige invloed op de psychische toestand van een persoon, waardoor hij een tijdje kan ontspannen, problemen en stress kan vergeten.

  Er zijn echter "valkuilen", die onthouden moeten worden.

  • Inefficiënte verwarming. Veranda zal nooit een volwaardige ruimte zijn en daarom zijn er zulke moeilijkheden met zijn verwarming.De muren zijn niet voldoende geïsoleerd, dus er zal wat warmte verloren gaan.
  • Niet altijd een goed beeld. Een deel van het uitzicht is eenvoudigweg afgesloten door muren en de ramen vanwege de frames laten niet toe het landschap in al zijn glorie te evalueren. Voor velen worden dergelijke ongemakken beschouwd als aanzienlijke ontwerpfouten.
  • De behoefte aan styling. Veranda moet een huis ophalen. Ze moeten stilistisch met elkaar worden gecombineerd, idealiter gemaakt van dezelfde materialen.

  Verschil met het terras

  Het eerste en belangrijkste verschil met het terras is dus de aanwezigheid van beglazing. Een terras wordt vaak een open veranda genoemd, het beschouwt dit als een subcategorie van veranda's, maar in werkelijkheid zijn dit twee totaal verschillende ontwerpen.

  De tweede factor is dat de veranda noodzakelijkerwijs een dakconstructie is.terwijl het terras misschien helemaal geen dak heeft. Soms kun je terrassen vinden die de hele ruimte tussen het zwembad en de uitgang er volledig in bezetten. In het geval van veranda's zul je dit niet zien. Het enige dat u in dit geval kunt kiezen, is de plaatsing van het zwembad direct op de veranda.

  veranda
  terras

  Het derde verschil is de basis. Veranda kan meteen in het plan van het huis worden gelegd (trouwens, deze optie heeft de meeste voorkeur), maar het kan ook extra worden bevestigd, en het is wenselijk om hetzelfde type fundament te gebruiken als voor het hoofdgebouw. In het geval van een terras is de situatie enigszins anders: deze constructie heeft zelden een gemeenschappelijke basis met het huis, voornamelijk op kolomvormige bases.

  Volgens de SNiP is de definitie van een terras als volgt: "Een terras is een omheind open verlengstuk van een gebouw in de vorm van een recreatiegebied dat een dak kan hebben; bevindt zich op de grond of boven de vloer eronder. " Het wordt aanbevolen om het terras en de veranda niet te verwarren, niet om ze mee te nemen voor vergelijkbare concepten.

  Kelderveranda
  De basis van het terras

  Materiaalkeuze

  De materiaalkeuze hangt niet alleen af ​​van het uiterlijk van de veranda, maar ook van de prestaties. Het materiaal bepaalt grotendeels de mate van thermische isolatie van de verlenging, de lichtheid ervan. Door verschillende materialen te kiezen, kunt u de mate van lichtpenetratie in het gebouw, het microklimaat erin, variëren, dus deze stap moet opzettelijk en op verantwoordelijke wijze worden benaderd.

  Er zijn twee categorieën materialen: om de hoofdmuren van de structuur en voor beglazing te creëren. De eerste groep is talrijker vanwege het grote aantal nieuwe materialen dat niet eerder is gebruikt bij de bouw van veranda's, en nu worden ze door iedereen in grote hoeveelheden onder de knie. Transparante materialen tegen betaalbare prijzen is vrij klein en daarom was er een dergelijke onevenwichtigheid.

  Als we ons afvragen welke van de materialen het populairst is bij de constructie van veranda's, ligt het antwoord voor de hand: het is hout en baksteen. Ze zijn duurzaam, hebben goede thermische isolatie-eigenschappen en je kunt ermee werken zonder speciale training. Zelfs een beginneling kan dit gebouw aan.

  Glazen veranda
  Brick-veranda

  hout

  Houten veranda's verliezen hun relevantie niet. Door de jaren heen is dit materiaal niet minder populair geworden.

  Dit alles is te wijten aan verschillende factoren.

  • De veranda van een blokhut of blokhut wordt gezellig van uiterlijk. Het ziet er een beetje rustiek uit, maar daarin ligt een speciale charme.
  • Hout kan niet alleen voor de bekleding worden gebruikt, maar ook voor de constructie van de framebasis.
  • Zelfs als de veranda niet is gebouwd van hout, betekent dit niet dat het materiaal niet kan worden gebruikt voor afwerking. Vaak kunt u de duisterhelling van het interieur vinden.Houten bekledingen kunnen op de wanden worden gebruikt. De klassiekers van het genre is de vloer bedekt met schoolbord.
  De veranda van de boomstammen
  montuur
  Interieur hout

   Hout is milieuvriendelijk, maar het heeft geen hoge slijtvastheid. Het materiaal zwelt gemakkelijk onder de werking van een hoge luchtvochtigheid, vervormt wanneer de temperatuur daalt. Als u niet de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, bestaat er een groot risico dat mos, schimmel op de houten lambrisering zal verschijnen, of insecten erin zullen worden gemaakt.

   Daarom wordt het na de bouw aanbevolen om de wanden extra te bedekken met verschillende vernislagen.

   baksteen

   Het is nogal moeilijk om een ​​stenen veranda te vinden zonder extra isolatie. In de regel zijn dergelijke constructies winter, daarom worden ze meestal later omgezet in extra kamers. Baksteenopties zijn niet typerend voor zomerhuizen. Meestal zijn ze gehecht aan het uitbreiden van een privéwoning waarin ze permanent wonen.

   Brick heeft veel voordelen vergeleken met niet erg praktisch hout. Als tijdens de bouw van een houten veranda ongeveer anderhalf jaar moest worden gewacht tot het materiaal was geplaatst, dan is er geen behoefte: de baksteen krimpt niet.De veranda kan in recordtijd worden gebouwd, maar u hoeft niet te haasten. Het is beter om het werk een beetje langzamer, maar kwalitatief te doen.

   De steen wordt gebruikt voor het leggen van de kolomstichting. Soms worden de pilaren gevormd uit bakstenen, wat resulteert in een hoogwaardige en duurzame basis. Het werken met stenen is iets moeilijker, maar uiteindelijk kun je hoogwaardige en hoogwaardige wanden krijgen die betrouwbaar beschermen tegen slecht weer.

   metaal

   Laat geen contant geld en metalen gebouwen. Natuurlijk zijn vervalste opties niet zo vaak te vinden vanwege hun hoge kosten, maar zulke ontwerpen zijn mooi, harmonieus, licht en interessant. Als je het je niet kunt veroorloven om te smeden, dan is het alternatief de omkasting van gewone metalen platen. Het is mogelijk om te betogen over de esthetische kant van een dergelijke beslissing, maar deze kan in een korte tijd worden uitgevoerd.

   Vaker worden metalen gebruikt bij de constructie van het frame, omdat het soms niet mogelijk is om een ​​framestructuur van hout te maken (bijvoorbeeld als u van plan bent om het frame met zware materialen te schutsen). Metaalplaten kunnen ook worden gebruikt voor beplating, en ze tekenen niet alleen de muren, maar ook het dak. Decking is eenvoudig te installeren, maar vanwege zijn indrukwekkende gewicht heeft u de hulp van een partner nodig.

   Heipalen zijn gemaakt van metaal voor de fundering, waarbij voor dit doel speciaal behandeld staal wordt gebruikt. Schroefpalen zijn met name veel gebruikt bij het werken aan deinende, gemakkelijk afbrokkelende grond.

   polycarbonaat

   Fans van het ongewone zullen de gebouwen uit polycarbonaat waarderen. Het materiaal is een groot paneel dat door transparantie doet denken aan glas, maar betrouwbaarder en sterker is.

   In feite is polycarbonaat een heavy-duty plastic dat niet bang is voor omgevingsinvloeden en enkele belangrijke eigenschappen heeft.

   Er zijn twee soorten materiaal: monolithisch en cellulair. Monolithisch polycarbonaat is duurder omdat het bijna transparant is en vooral op glas lijkt. Solidity stelt u in staat om de materiële vandalismekarakteristieken te geven. Hij slaat niet, maar wordt alleen misvormd door de impact van sterke slagen.

   monolitisch
   honingraat

   De cellulaire variant is goedkoper omdat er minder grondstoffen voor nodig zijn. Dankzij de cellulaire structuur heeft het verbeterde thermische isolatie-eigenschappen en bij het regelen van een zomerterras hoeft u zich in de winter geen zorgen te maken over de temperatuur op het terras.Het zal 10-12 graden hoger zijn dan op straat. Polycarbonaat wordt in een groot aantal verschillende kleuren geproduceerd. Er zijn ondoorzichtige, doorschijnende en matte panelen.

   Cellenbeton en schuimblokken

   Nieuwe ontwikkelingen, waardoor een veranda voor een paar dagen kan worden gebouwd, zijn blokmaterialen. De verschillen tussen de cellenbetonconstructies en schuimblokken zijn onbeduidend en bijna onmerkbaar, dus het heeft geen zin om erover te wennen.

   Het constructieproces wordt hieronder weergegeven. Een constructie van blokken wordt geplaatst, waarna een betonoplossing in de muur wordt gegoten, die wordt gestold. Daarna kun je doorgaan naar de rest van de finish - de muren zijn klaar.

   Het is belangrijk om te onthouden over de verplichte aanwezigheid van een gevelbekleding: gevelbekleding, "blokhuis", panelen, tegels.

   De wanden van deze materialen zijn goed geïsoleerd en er zijn veel manieren om ze te isoleren. Ze gebruiken zowel films als plaatisolatie volgens het type minerale wol en dergelijke.

   Met alle snelheid van de constructie, zal de kwaliteit niet lijden. En de sterkte van de muren en hun warmtebesparende functies zijn hoog genoeg, terwijl het materiaal licht van gewicht is, waardoor de basis niet overbelast wordt.Het enige negatieve punt is de relatief hoge kosten van het materiaal, evenals de noodzaak om extra beschermende panelen voor de gevel te installeren.

   Oriented strand board (OSB)

   Platen van RSD worden gebruikt voor het afdekken van raamwerken, terwijl ze niet worden gebruikt als afwerklaag. Dit komt door slechte decoratieve eigenschappen: georiënteerde strandplaten zien er niet erg aantrekkelijk uit. Het materiaal is een plaat van gelijmd gecompacteerd zaagsel, dus het uiterlijk laat veel te wensen over.

   De panelen hebben een aantal voordelen, waaronder lage materiaalkosten, uitstekende prestaties, hoge weerstand tegen mechanische belasting. OSB is dus moeilijk te doorbreken. Er zijn verschillende klassen, beginnend bij de eerste en eindigend bij de vierde, en de laatste is ontworpen voor gebruik in ongunstige omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid.

   Het materiaal heeft echter belangrijke nadelen. Ze kunnen de veranda niet omhullen, als het al enige tijd is gepland om te leven. Het feit is dat de samenstelling van de lijm voor RSD toxische stoffen bevat die, verdampend, het lichaam vergiftigen.Ook ademt het materiaal niet, waardoor de luchtcirculatie in de kamer kan worden verstoord.

   Beglazingsmaterialen

   Voor beglazing is de veranda lang niet alleen het beruchte glas gebruikt. Het is een zaak van het verleden die plaats maakt voor meer moderne en technologische materialen. Deze omvatten zogenaamde PVC-jaloezieën of transparante rolluiken. Ze zijn een zachte elastische film, die wordt uitgerekt op de plaatsen van raamopeningen. Zo'n film kan desgewenst worden gedemonteerd, waardoor de veranda een terras wordt. Wees niet bang voor knikken die optreden bij het vouwen van PVC. In de regel worden ze binnen enkele dagen volledig geëffend.

   Ook, omdat de ramen worden gebruikt monolithische polycarbonaat panelen van de hoogste kwaliteit. Het is transparant, dus je hebt gegarandeerd een prachtig zicht op de omgeving. De zorg voor polycarbonaatramen is eenvoudig te implementeren, omdat ze niet bang zijn voor fysieke impact. Als ze erg vuil zijn, kunnen ze worden gewassen met Karcher.

   In een grote verscheidenheid aan materialen kun je gemakkelijk verdwalen, maar als je precies weet wat voor soort resultaat je moet krijgen, dan zal de keuze duidelijk zijn.Het belangrijkste is dat de gekochte materialen van hoge kwaliteit waren en dat de installatie volgens alle regels werd uitgevoerd.

   decoratie

   Er zijn veel mogelijkheden om de veranda uit te rusten. Een van de meest populaire oplossingen is de toevoeging van een uitbreiding onder het conservatorium of serre. In gevolg, dit zal de bloemen en andere planten de beste voorwaarden geven voor hun groei en bloei, omdat met de juiste apparatuur het mogelijk zal zijn om de temperatuur te regelen.

   Een ongewoon uitzicht op de veranda wordt gegeven door de jaloezieën voor de ramen, vooral de panoramische opties. Het is veel gebruikelijker om een ​​veranda met gordijnen te zien, maar de jaloezieën zijn handiger in functionele termen: ze zijn niet zo vies en beter beschermd tegen de zon. Het is het beste om een ​​zomeruitbreidingsgebouw uit te rusten met schuimblokken, waarop een vriendenkring bijeenkomt, met accessoires voor het verbeteren van de rust: een vuurpot, een barbecue.

   U kunt hier eenvoudig een open haard plaatsen om de sfeer van comfort en warmte te geven.

   Een interessante oplossing is om de toegang tot de veranda te beschermen met een luifel. Bijzonder populaire luifels zoals "Marquis" vanwege hun elegante uiterlijk. Schuren zijn echter meer geschikt voor terrassen, maar niet voor glazen extensies.Speciale aandacht verdient het verlichtingsapparaat. Een uitstekende keuze zijn vlakke lampen, die niet veel ruimte innemen, maar die u tegelijkertijd in staat stellen om alle ruimte volledig te verlichten.

   Verandering van de veranda onder de woonkamer is een speciaal onderwerp.waardige afzonderlijke bespreking. Elke kamer-veranda is dus uniek, dus het is logisch om elke optie afzonderlijk te bespreken.

   Veranda woonkamer

   In de meeste gevallen wordt de veranda precies onder de woonkamer genomen. Het is leuk om hier samen te komen met het hele gezin, het laatste nieuws te bespreken met een kopje thee, of gewoon te wachten op het slechte weer voor gelach en vrolijke gesprekken. Dit veroorzaakt een minimale set meubels: een bank, een paar stoelen, zachte stoelen of poefs, een kleine tafel. Bij het samenstellen van een ensemble van meubels moet u zich niet alleen laten leiden door hoe harmonieus het in de toekomst in het interieur past, maar ook door de behoeften van alle gezinsleden.

   Het is echter de stilistische eenheid die belangrijk is, omdat het gevoel van comfort, de wens om op de veranda te zijn, om hier tijd door te brengen, om communicatie op te bouwen, afhangt van hoe harmonieus de hele atmosfeer is. De aanwezigheid van een open haard is een constant onderdeel van een gezellige sfeer.Bovendien kan een geïmproviseerde woonkamer worden aangevuld met enkele aangename kleinigheden: gordijnen, potplanten. Dit alles maakt de situatie nog comfortabeler. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen tocht in de kamer is.

   Veranda keuken

   Regeling van de veranda onder de keuken of eetkamer is niet helemaal typerend. Dit is te wijten aan het feit dat bepaalde problemen zich voordoen wanneer het nodig is om het watervoorzieningssysteem uit te breiden en riolen te installeren. Dergelijke werkzaamheden moeten worden gepland en in aanmerking worden genomen, zelfs in het stadium van het vullen van de fundering, anders zal de implementatie van drainage- en waterleidingen hinderlijk en duur worden.

   Als de veranda is uitgerust met een volwaardige keuken, moet u nadenken over hoe de keuken bijgerecht zal worden geplaatst. Het wordt meestal dicht bij het raam geplaatst om maximale lichttoegang tot de werkoppervlakken te bieden. Bovendien is er kunstlicht boven aangebracht om ook na zonsondergang te kunnen koken. Bij het regelen van de eetkamer rijst de vraag alleen over de plaatsing van de tafel en stoelen, evenals kasten voor gerechten, als hun aanwezigheid aanwezig is.Het is handig om een ​​verscheidenheid aan textielknicks te kopen die de ruimte een speciale, huiselijke sfeer geven.

   Veranda kamer

   Als de veranda aan een huisje of een huis is bevestigd, is het niet verrassend dat de eigenaars op een dag denken aan het idee om het als werkruimte te gebruiken. Daar heeft u niet veel voor nodig: u hoeft alleen een bureau, een stoel en meerdere planken voor werkdocumenten te plaatsen, als u ze thuis bewaart. Een grote hoeveelheid natuurlijk licht garandeert een productieve werkdag en als u 's nachts graag wilt werken, regelt u voor uzelf verschillende bronnen van kunstmatige verlichting.

   Een belangrijke voorwaarde is een goede geluidsisolatie. Het geschreeuw van kinderen, het geblaf van een hond, het krijsen van banden van een passerende auto - dit alles kan de werkhouding gemakkelijk omverwerpen en een persoon van concentratie beroven. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om actie te ondernemen. Rust de jaloezieën uit, bijvoorbeeld op de afstandsbediening, zodat ze indien nodig "sluiten" van de hele wereld. Let erop dat paarse tinten het beste zijn om op het werk in te stellen, maar klassieke bruine tinten van hout zullen deze rol aankunnen.erger.

   Veranda-slaapkamer of veranda-kinderkamer

   Hier opent bijna onbeperkte ruimte voor fantasie. De slaapkamer kan dus zowel in de zomer als het hele jaar door worden bewoond, maar alleen op voorwaarde dat u het eens bent met de verantwoordelijke autoriteiten om de veranda om te bouwen tot een volwaardige woonkamer. Het is echter niet de moeite waard om hier het hele jaar door een kinderdagverblijf te organiseren: het risico dat kinderen verkouden worden is te groot.

   Als u een seizoensgebonden kind plant, moet u de wensen van het kind opgeven. Als hij bijvoorbeeld de veranda alleen voor games gebruikt en elders slaapt, kunt u een zwembad met ballen, een muurbalken en soortgelijke schelpen installeren. Als de veranda als baby en ook als slaapkamer dienst doet, moet zijn bed tot in het kleinste detail worden doordacht. Een interessant idee is om het bed te styliseren en het in een ander object te veranderen, bijvoorbeeld in een huis van een prinses of een auto. Voor een volwassen slaapkamer kun je jezelf beperken tot een bed, een nachtkastje en een kledingkast. Onnodige items hier is beter om niet te plaatsen.

   stijl

   Veranda kan niet in elke stijl worden uitgegeven. Voor dit doel zijn vooral eenvoudige dorpsbestemmingen, zoals de Provence of het platteland, geschikt.De mediterrane stijl ziet er hier geweldig uit, want de specifieke kenmerken zijn een groot aantal frisse witte en blauwe tinten, opzettelijke nalatigheid, veel vrije ruimtes. Mediterrane stijl omvat het gebruik van planten in grote hoeveelheden. Het is belangrijk om de schaduw te volgen: als de kamer zich aan de noordkant bevindt, dan zal een warm kleurenschema het doen, als het op het zuiden koel is.

   Provence
   Country muziek
   Mediterrane stijl

   Interessant hier zullen er allerlei etnische motieven uitzien. Oosterse, ecologische, Scandinavische richtingen maken het mogelijk de veranda het centrum van het totale ontwerpconcept te maken, terwijl deze op de juiste manier worden geïntegreerd in de algehele situatie, zodat het interieur in harmonie is met het interieur van het hele huis. Decoraties aan de muren, zoals schilderijen, wandtapijten, foto's, zullen er goed uitzien. Ze voegen comfort toe, ongeacht welke stijl is gekozen.

   Etnische motieven
   Oosterse stijl
   Scandinavische stijl
   Ecologische stijl

   ontwerp opties

   Het ontwerp van de veranda kan uit verschillende elementen bestaan. Onder hen zijn zowel verplichte als die die gemakkelijk kunnen worden opgegeven.Een grote rol wordt gespeeld door het materiaal waaruit de veranda is opgebouwd, waardoor het wordt omhuld, welke het is - winter of zomer. Een uitbreiding, bekleed met een aluminium gevelprofiel, vereist bijvoorbeeld de aanwezigheid van extra decoratieve elementen: een veranda met een reling, een vizier, mooie luiken die een saaie grijze versiering opfleuren.

   Het speelt ook de rol van hoe de veranda zich ten opzichte van de toegangsdeur bevindt. Als iemand bijvoorbeeld onmiddellijk de hal, gang, hal van het huis binnengaat, is het onmogelijk om de portiekdeur tegenover de deur van het huis te plaatsen - er zal een tocht ontstaan. Als ze echter vanaf de veranda een platform betreden met een trap die door een scheidingswand of in een vestibule van de hoofdruimten wordt gescheiden, dan zal de plaatsing van de deur geen enkele rol spelen.

   Een kleine veranda zorgt niet altijd voor de aanwezigheid van een veranda, luifels en andere details, omdat het op zo'n stapel nog kleiner lijkt dan het in werkelijkheid is. In dergelijke gevallen worden onnodige elementen weggegooid en worden tegelijkertijd methoden gebruikt om de ruimte visueel te vergroten: ze maken het plafondlicht, de vloer is donker en er wordt een verticaal strookpatroon op de wanden geplaatst.

   stichting

   De basisregel is dat een basis van hetzelfde type moet worden gebruikt voor het hoofdgebouw en de veranda. In sommige gevallen is naleving van deze vereiste onmogelijk en dan wordt het aanvaardbaar geacht dat de bases alleen qua hoogte en uiterlijk gelijk zijn.

   Meestal voor de veranda's kiest u de basis van het gecombineerde type - tape-kolom. Het is gemakkelijk om jezelf te maken, bovendien onderhoudt het perfect de extensie. De bouw van een dergelijke fundering kost niet veel tijd, maar het is vrij arbeidsintensief.

   Een ander alternatief is een kolomfundering.Welke wordt gekozen door ervaren vakmensen. Grote complexiteit wordt veroorzaakt door de uitrusting van de vloer op een dergelijke basis, maar hier is de vloer goed geventileerd. In combinatie met een dergelijke basis is het het gemakkelijkst om het "warme vloer" -systeem te organiseren. Wat uw keuze ook is, onthoud dat het geheim van succes ligt in de juiste lay-out en de keuze van de diepte van de fundering.

   Pijler stichting
   Uitbreiding van de veranda

   montuur

   Het raamwerk kan worden opgetrokken uit houten balken of uit een metalen profiel. Beide opties zijn even populair.Het hangt allemaal af van wat je van plan bent om de muren te reveteren. Als het voeringmateriaal zwaar is, dan is een metalen frame goed, en als het licht van gewicht is, dan is het hout. Een andere factor is de compatibiliteit van de materialen. Bijvoorbeeld, lichtgewicht aluminium gevelbeplating moet niet worden bevestigd aan houten frames. Het zou veel beter zijn om metaal te gebruiken voor deze doeleinden.

   Het frame van de veranda moet nauw aansluiten op de muren van het hoofdgebouw.omdat de aanwezigheid van openingen en dus van tocht en neerslag de penetratie in de opening tussen de gevel en de veranda hiervan afhankelijk is. Het ontwerp van het frame moet sterk zijn, zodat het later samen met het dakframe het gewicht van het dak kan weerstaan. In het geval van veranda's, zal het grotendeels van hout gemaakt zijn, en het maakt niet uit welk frame werd gebruikt voor de muren.

   dak

   Traditioneel worden voor de veranda's aan de zijde van de façade met hun lange zijden enkele steekdaken gebruikt, zelfs als er volledig verschillende vormen voor het huis werden gebruikt. Het dak van deze vorm is gemakkelijk te verzorgen. De constructie met één steek lijkt meer harmonieus op aangrenzende constructies.

   De hellingshoek wordt geselecteerd op basis van de klimatologische omstandigheden en maakt speciale berekeningen.

   Nog iets anders is de veranda naast de stoep van het huis, namelijk zijn smalle gedeelte.Dan ziet een lang en smal dak met een leuning er vreemd uit en is het niet erg aantrekkelijk. In dit geval worden zadeldaken van eenvoudige constructie gekozen, en gewoonlijk worden professionals ingehuurd om een ​​dergelijk dak te monteren. Alleen zij kunnen op het dak met dubbele helling passen.

   Wat betreft de materialen kunnen ze elk zijn. Om stilistische eenheid te behouden, kiest u hetzelfde dakbedekkingmateriaal dat werd gebruikt voor het hoofdgebouw.

   Paul

   De vloer is meestal gemaakt van hout. Meestal is de tochtvloer bekleed met multiplex of zijn de vloeren direct gemaakt van OSB-panelen. Een andere elementaire optie is een betonnen vloer. Het enige dat nodig is, is het uitvoeren van een hoogwaardige koppelaar en een vlak oppervlak zal dienen als een mooie vloer voor een zomerterras. Winteroptie moet verder worden opgewarmd.

   Om niet veel tijd te besteden aan het opwarmen van beton, kun je eenvoudig linoleum leggen. Afhankelijk van de klassigheid kan het direct verwarmd materiaal zijn, waarbij je niet extra een betonnen ondergrond hoeft te maken: leg gewoon voldoende linoleum. Hetzelfde geldt voor rubberen mozaïekcoatings, waarvan de belangrijkste eis een vlakke vloer is.Terugkomend op het onderwerp van houten opties, is het de moeite waard om de vloer te vermelden, die eruitziet als een gewoon bord, net aangelegd in mozaïek.

   Deuren en ramen

   De deur kan elk zijn. Als de eigenaar dit wenst, kan dit over het algemeen worden opgegeven door glazen schuifpanelen te gebruiken om de deuropening te sluiten. Deze optie is alleen geschikt voor huizen waarin ze permanent wonen, omdat een dergelijk ontwerp zal resulteren in meerdere pogingen tot diefstal. De ramen zijn het best versierd met plastic panelen of zachte gordijnen.

   Interieur en gevel: mooie voorbeelden

   Zachte PVC-gordijnen kunnen worden gebruikt als panoramische ramen, maar deze aanpak kan niet worden gebruikt in extreme klimatologische omstandigheden. Vergelijkbare veranda's zijn alleen toegestaan ​​in de zuidelijke regio's van ons land.

   De veranda-eetkamer, ingericht in een loft-stijl, heeft de stijl van de stad behouden. Maar het lijkt niet somber en weerzinwekkend. Integendeel, het pakhuis van brandhout en de open haard geven het een huiselijke uitstraling, waardoor de prettigste emoties in zo'n verlengstuk ontstaan.

   Voor chaletstijl is het gebruik van beglazing niet karakteristiek. Meestal zijn in dergelijke huizen uitgerust met terrassen.Belangrijke elementen in de stijl zijn de overvloed aan natuurlijke materialen: steen, hout, dierenhuiden.

   De veranda aan de voorzijde kan worden omgezet in een volledige ruimte, maar u moet er wel veel geld voor kunnen uitgeven. We zullen de krant moeten opstellen, ons moeten bezighouden met opwarming, verwarming regelen en de nieuwe 'kamer' aan het huis moeten aanpassen om hier alle voordelen van de beschaving te benutten: elektriciteit, sanitair en riolering, als ze nodig zijn.

   Hoe je een succesvolle veranda kunt bouwen, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer