Veranda's in het huisje: opties voor arrangement en ontwerp

De veranda is een decoratie van een privéhuis of cottage. Dankzij haar is er de mogelijkheid van een aangenaam tijdverdrijf in de frisse lucht voor een kopje thee of een rustig gesprek met familie. Om op het grondgebied van deze uitbreiding van het hoofdgebouw te rusten, was het zo comfortabel mogelijk, je moet het arrangement grondig benaderen. Overweeg opties voor het ontwerp van de veranda, op basis van de typen, locatiekeuze, grootte en gebruik van verschillende materialen met betrekking tot hun functionaliteit.

Types en locatiekeuze

Om deze uitbreidingen niet te verwarren met terrassen en tuinhuisjes, merken we op: de veranda onderscheidt zich altijd door de aanwezigheid van een fundering (die het terras niet heeft) en een gemeenschappelijke muur met het hoofdgebouw (in tegenstelling tot het prieel).Onder de massa's van zichtbare structuren zijn verschillende soorten gebouwen te onderscheiden. Ze kunnen op dezelfde locatie bij het huis of op een aparte fundering worden geplaatst. In dit geval kan het dak worden gedeeld of eigen zijn.

Deze extensies bevinden zich meestal op het lagere niveau van het huis. Het zijn klassieke recreatiegebieden of zogenaamde tuinhuizen. Een interessante oplossing is de aanwezigheid van omhullende structuren, waaronder pilaren, een verscheidenheid aan rekken, wanden of panoramische ramen.

Overweeg de meest populaire varianten van beide typen:

 • Klassiek - constructie van één verdieping met maximale verlichting, ontvangen van zonering van de ruimte om individuele functionele gebieden te markeren;
 • Een open bijgebouw is een budgettype van een veranda, het onderscheidt zich door de afwezigheid van muren, het kan schotten en relingen hebben, het grenst aan het huis met één muur (in feite een raamwerk zonder drie muren);
klassiek
Open de veranda
 • Op twee niveau's - volledige constructie met geglazuurde benedenverdieping, met een tuinhuis en een open gebied op de top, met hekken en verbindingstrappen;
 • Omringend - een variant die een soort interkamer communicatie vertegenwoordigt, gekenmerkt door de mogelijkheid om het huis vanaf de straat binnen te gaan.
Twee niveaus veranda
Omliggende veranda

  Naast de hoofdsoorten creëren ze soms bij het uitvoeren van een veranda unieke ontwerpen. Als de siteruimte en het budget dit toelaten, kunt u bijvoorbeeld verschillende extensies naast het huis uitvoeren. De meeste soorten bevinden zich aan de voorkant van het huis (huisje). Indien gewenst kunnen ze worden uitgerust voor elke functionele ruimte, waaronder een recreatieruimte, een eetkamer, een fitnessruimte.

  In de meeste gevallen zijn veranda's bevestigd aan een houten huis. Tegelijkertijd is het belangrijk dat het gebouw het bestaande landschapsontwerp niet schaadt. Plaats proberen zo te kiezen dat het dicht bij de deur van het huis ligt. Dit draagt ​​bij aan extra weatherization van de hoofdwoning, vooral als de veranda gesloten is.

  Zomerras kan aan de zijkant worden bevestigd. Het is veel moeilijker om een ​​optie rond het huis uit te voeren. Dit vereist harmonisatie met regelgevingsdocumenten, wat vaak moeilijk is. In dit geval bevindt het gesloten gedeelte zich vaker aan de zijkant van de toegangsdeur.

  Bovendien proberen ze de veranda bij de lege muur te lokaliseren zodat deze het natuurlijke licht niet verdoezelt.

  Deskundigen raden ten zeerste aan om een ​​veranda te bouwen zodat deze de voordeur sluit.

  afmeting

  De parameters van een extensie zijn afhankelijk van uw eigen voorkeuren, het beschikbare budget en het aantal mensen dat in het huis woont. Als een gezin van 3-5 mensen in het huis woont, is een verlenging van 3x4 vierkante meter voldoende. m. Als de site klein is, maar de veranda een verplichte structuur is, kunt u een versie van 2x4 vierkante meter bouwen. m. Soms bezetten de ontwerpen 3,5x4,5 vierkante meter. m. Als het huis groot is, kunt u een veranda van 4 x 6 vierkante meter toevoegen. m.

  In elk geval moet u zich ook concentreren op de functionaliteit: de veranda moet comfortabel zijn, bij het plannen moet de afstand worden bepaald om de kamer meubilair te geven en bewegingsvrijheid. Anders zal het creëren van een sfeer van comfort niet werken en ook de veranda volledig gebruiken.

  Project veranda 2x4
  Projectveranda 3.5x4.5
  Project veranda 4x6

  Materialen voor constructie en decoratie

  Gebruik bij de constructie van veranda's verschillende grondstoffen. Bouwprofessionals raden sterk aan om deze uitbreidingen uit dezelfde materialen te maken als het hoofdgebouw. Voor het versieren van het tuinhuis kunt u echter hulpgrondstoffen gebruiken, die tegenwoordig in een breed scala worden gepresenteerd.Dus je kunt de veranda expressiever maken, markeer het contrast tussen de gebouwen.

  Vaker voor constructie gebruik:

  • boommassief;
  • een steen;
  • baksteen;
  • metalen constructies;
  • plastic en plexiglas.

  In de meeste gevallen omvat het project de combinatie van materialen voor een grotere originaliteit van gebouwen. Een marquise met een schuin dak kan bijvoorbeeld een creatief soort afwerking zijn. Soms om een ​​ongewone look te geven met een doek. Het basismateriaal is beton. Een van de moderne methoden van structuur is het gebruik van polycarbonaat.

  Gebruik als laatste het materiaal dat het budget mogelijk maakt. Probeer in de meeste gevallen bouwmaterialen te gebruiken die bestand zijn tegen vocht en slechte weersomstandigheden. Typisch, is de veranda verfraaid met gesneden houten elementen (met inbegrip van latjes, traliewerk, houten vloer), steen in de vorm van stappen, een dak met een ongebruikelijke vorm van hellingen. Binnenin is versierd met een verscheidenheid aan dakranden en sokkels van synthetische materialen.

  Legitimatie van de extensie

  Veranda's verhogen het wooncomfort en vergroten tegelijkertijd de bruikbare oppervlakte van de hoofdwoning.Afhankelijk van het type structuur en smaakvoorkeuren van de eigenaren van het huis, kunnen ze klassiek of origineel zijn, ongebruikelijk. Hun belangrijkste kenmerk is de gelegaliseerde factor in de relevante autoriteiten. Volgens SP 54.13330 is een veranda geclassificeerd als een kamer van het onverwarmde type op elke verdieping. In de aanwezigheid van beglazing en verwarming wordt de classificatie gewijzigd in een slaapkamer, een kinderkamer, een woonkamer of een andere woonruimte.

  Decoratie binnen

  Registratie van landhuisveranda's en terrasvormige ontwerpen verschilt. Deze uitbreidingen zijn meer als volwaardige kamers, waardoor u ze kunt ontwerpen in de beste ontwerptradities en elke stijl van interieur als basis kunt kiezen. Er kan bijvoorbeeld een gemeenschappelijke wand worden neergezet met koudebestendige klinkertegels: hiermee wordt een visueel accent gecreëerd en kunt u de veranda van het hoofdgebouw isoleren.

  Een interessante oplossing zou zijn om de wand met lantaarndeuren in een oud ontwerp te accentueren. Als je creatieve vaardigheden hebt, versier dan de veranda in dezelfde stijl als het hoofdgebouw gemakkelijk zal zijn. Overweeg de belangrijkste momenten van de inrichting van de veranda in het land.

  meubilair

  Een unieke mogelijkheid om de veranda te versieren is om te gebruiken in de setting van gestoffeerd of kastmeubilair. De keuze van de set kan anders zijn. Als de veranda open is, probeer dan mobiele objecten te gebruiken, die in geval van regen in het huis kunnen worden gebracht of houten, plastic meubels, wat niet slecht weer is.

  Als de veranda beglazing heeft, is elke vorm van gestoffeerd meubilair (van modulair tot rotan) toegestaan.

  Als het doel van de veranda is om gasten te ontvangen, is deze onder de woonkamer ingericht, als aanvulling op het meubilair met een salontafel. Het kan gemaakt zijn van hout of versterkt gekleurd glas. Aan een set gestoffeerde meubels kunnen banken en gevoerde krukken worden toegevoegd. In elk geval is het meubelensemble onderworpen aan kamerbeelden.

  Als de ruimte wordt bepaald door een recreatiegebied, heeft deze een bank. Als u gastvrijheid wilt, wordt de veranda gereserveerd onder een gecombineerde woonkamer met een eethoek, waaraan een eettafel en stoelen zijn toegevoegd.

  Als de veranda een bijzonder kantoor is, is het uitgerust met een bureau, een comfortabele stoel, die voor gemak tijdens momenten van rust een compacte bank, een schommelstoel, een geweven mat en een zachte deken completeert.In dit geval is het belangrijk om de situatie niet te overladen met een overvloed aan accessoires, zodat de atmosfeer blijft werken, maar niet zonder comfort. Voor verlichting kunt u kleine bijzettafels gebruiken, deze naar een lege muur schuiven of vensters zonder te veel decor.

  accessoires

  Een van de ornamenten van de veranda is een open haard. Tegenwoordig bieden fabrikanten dergelijke producten in een breed bereik. Zelfs bio- en falshkamine kunnen een huiselijke sfeer in de veranda brengen. Om de sfeer meer ontspannen te maken, voegen ze lamp-fans, evenals kussens van verschillende vormen en texturen toe. Uiteraard ziet elk meubel er elegant en compleet uit als het is versierd met stijlvolle capes of dekens.

  Als de ruimte gereserveerd is voor de keuken / eetkamer, wordt een reeks accessoires uitgedrukt door planken voor borden, bulkproducten. Bovendien wordt de ruimte meestal aangevuld met een afzuigkap, interessante armaturen, beeldjes, vaten, soms laconieke schilderijen op het keukenthema (fruit, voedsel).

  Als een gesloten kamer een plek is waar kinderen zich kunnen ontspannen, wordt dit aangevuld met speelgoed en een tapijt. Ballen, fietsen en andere items kunnen worden opgeslagen in een open ruimte. Als de ruimte opzij wordt gezet in een creatieve werkplaats, kunt u deze extra uitrusten met organisatietafels aan de bovenzijde, opgehangen aan de armleuningen van de fauteuils of de bank. Soms worden de koekoeksklokken en decoratieve panelen een stijlvol accessoire voor de veranda.

  Plafond en muren

  In dit geval is het belangrijk dat de muur en de vloer niet samenvloeien. U kunt hetzelfde materiaal gebruiken voor afwerking, bijvoorbeeld het schilderen van het plafond of de muren. Als het gebouw gesloten is, kunt u vorstbestendige bekleding of bekleding gebruiken (bijvoorbeeld onder een gescheurde steen of metselwerk, wandpanelen). Om het ontwerp van de veranda niet te overbelasten, kunt u het decoreren met panoramische ramen. Het gebruik van hout van hetzelfde type en dezelfde kleur op de muren en het plafond zal een negatieve perceptie creëren, waardoor de boom zijn expressiviteit verliest.

  Naar het interieur zag er prachtig uit, het is noodzakelijk om de twee vliegtuigen te scheiden. Als een boom bijvoorbeeld als basis voor de constructie wordt genomen, kunt u het plafond, de hekken en pilaren met witte verf beschilderen, voor een gewone muur kiest u een rijke tooncoating.In het geval van een principiële nadruk op hout op het plafond en de wanden, is het noodzakelijk om ze te scheiden door middel van lichte en donkere houttonen.

  De muur met de toegangsdeur is beter om een ​​ander materiaal te rangschikken. Shades kunnen gerelateerd zijn, maar het belangrijkste is om kleuridentiteit uit te sluiten.

  Decoratie van het plafond zijn lampen, evenals balken.

  windows

  Veranda ramen spelen een cruciale rol in de verlichting. Hun ontwerp is onderhevig aan het algemene ontwerpidee. Als de klassieke oplossing als basis wordt gekozen, kunt u gordijnen voor de ramen zien die soms aan de steunkolommen zijn vastgemaakt, soms worden ze in staarten verzameld. Tegelijkertijd proberen textiel licht, soms doorschijnend te kiezen, zodat ze bij het versieren van de veranda de verlichting van de ruimte niet verbergen.

  Als alternatief decor kunt u gebruik maken van rolgordijnen of rieten opties van dunne rietjes. Soms is de decoratie gesneden en krullende lijnen rond de omtrek van de raamopeningen.

  Als de stijl niet de aanwezigheid van gordijnen vereist, worden raamopeningen ingelijst met een materiaal van een nobele tint. Je kunt ze scheiden van de muren met behulp van kleur. Op muren met zand of hout bijvoorbeeld zien ramen in witte frames er goed uit.Als een van de muren is versierd met een decoratieve steen van beige en grijze tinten, kunt u de raamopeningen versieren met frames in een rijke bruine tint.

  Het ziet er prachtige en ongebruikelijke oplossing met panoramische ramen, evenals het gebruik van eenvoudige glas-in-lood composities. Vandaag kunt u een dergelijke decoratie met uw eigen handen maken met behulp van gewone PVC-folie.

  Paul

  De vloerbedekking van de veranda moet betrouwbaar, duurzaam en duurzaam zijn. Het spaart het huis van het hoofdvuil en stof en vertraagt ​​ze op de drempel. Daarnaast is het belangrijk dat het bestand is tegen temperatuurverschillen en dagelijkse gewichtsbelastingen. Deze optie kan porselein zijn.

  De afmeting van de voering is beter om het gemiddelde te kiezen (bijvoorbeeld 600x600x20 mm) om de ruimte niet visueel te pletten vanwege de overvloed aan kleine matrijzen.

  Het belangrijke punt is het type vloer: het moet een ander antislip zijn om het risico op mogelijk letsel te voorkomen. De kleur van de coating wordt geselecteerd op basis van praktische overwegingen. Een interessante oplossing is de plankenvloer. Hout is echter onderhevig aan vernietiging onder invloed van nadelige externe factoren. Als u dergelijk materiaal gebruikt voor de vloer van een open veranda, moet deze na verloop van tijd worden gedemonteerd.

  verlichting

  Om een ​​huiselijke sfeer te creëren, is het noodzakelijk om het gebrek aan natuurlijke verlichting te vullen, wat meestal inherent is aan gebouwen van dit type. Als het gebouw open is, gebruik dan voor verlichting lampen in de gesloten luifels. Een van de interessante oplossingen is het gebruik van waterdichte LED-achtergrondverlichting. Door de siliconenfilm kan het onder water worden gebruikt, dus deze verlichting zal niet bang zijn voor regen en vocht.

  Er zijn geen problemen met gesloten ruimtes. Hanglampen worden hier het meest gebruikt. In dit geval kunnen verlichtingsinrichtingen plafondlampen hebben. Soms zijn dit kroonluchters met kaarsvormige tinten, evenals schijnwerpers van het ingebouwde type. De keuze van verlichtingsapparaten hangt af van de stijl van het interieur.

  aanplant van groen

  Deze techniek stelt u in staat een deel van het comfort naar de veranda te brengen, elk interieur met bloemen of planten in potten ziet er compleet en harmonieus uit. Planten kunnen heel verschillend zijn: dit zijn de gebruikelijke binnenrassen die op de vensterbanken zijn geplaatst en hangende composities met bloemen. De decoratie van het klimgroen ziet er prachtig uit, bijvoorbeeld op de muur die het hoofdgebouw met de veranda verbindt.Een interessant stilistisch apparaat is het gebruik van dragers, waarin het er blijkbaar helemaal niet uit ziet, hoewel ze volledig bedekt zijn met groen.

  Soms maken tuintechnieken een volwaardige zomertuin uit de veranda. Het karakteristieke kenmerk is het gebruik van verschillende planten voor open en gesloten veranda's. Extensies die meer in de buurt van woonruimten zijn, worden bijvoorbeeld meestal versierd met bloemen in vazen, potten, hangende in potten of met speciale hangende composities. Voor open (zomer) ontwerpen relevante hangende en vlezige planten zonder bloemen.

  Subtiele kleur

  Het stereotype dat houttinten het interieur van de veranda zouden moeten domineren, heeft zijn relevantie vandaag verloren. Natuurlijk zien ze er mooi uit, maar als de kleur van de muren en de vloer van het plafond identiek is, wordt elk interieur saai. Het is ongetwijfeld moeilijk om lichte kleuren van het palet en vooral de witte kleur te gebruiken. U kunt echter de afwerking van verschillende kleuren combineren om het unieke karakter van de kamer te laten zien en deze tegelijkertijd opvullen met heldere vlekken, wat meestal niet genoeg is voor de veranda.

  Probeer donkere tonen te vermijden. Als deze afwerking echter al aanwezig is, is het nodig om deze zacht te maken met lichte accenten. Een wit of licht melkachtig, beige plafond laat bijvoorbeeld een positieve plek in de ruimte binnen, maar in een afgesloten ruimte is dit meer aangewezen. Als je kiest voor een zanderige toon als basis voor een open kamer, verdun het met groen met levende planten, hang je lichte gordijnen op ramen met witte frames.

  De vloer kan grijs of koffie worden gemaakt. Als de winkel een porseleinen steengoed met een stenen textuur heeft, gemaakt met overgangen van tonen, is het zinvol om het vloeroppervlak hiermee te versieren. Als u een tegel wilt kiezen, gebruikt u de techniek om kleuren te combineren: plaats op plaatsen met een grotere doorlaatbaarheid een donker materiaal met een patroon.

  Ontwerpopties

  Om een ​​idee te krijgen van hoe u de veranda het beste in het land of in een landhuis kunt uitrusten, kunt u verwijzen naar voorbeelden van fotogalerijen.

  De originele receptie van het ontwerp van de veranda met beglazing. Het ontwerp voelt licht en luchtig aan. Het minimale meubilair zorgt voor een ontspannen sfeer. De combinatie van geweven en opgerolde gordijnen ziet er harmonieus uit.

  Receptie tuin veranda maakt het speciaal, vers in de zomer.

  De groene kleur past goed bij de wandafwerking metselwerk.

  Veranda / eetkamer ziet er ongebruikelijk en stijlvol uit. Het gebruik van een beknopte tafel en banken samen met een fornuis en een met baksteen omzoomde kookzone geeft een speciaal tintje aan het interieur van de veranda in de open lucht. Dot verlichting zal toestaan ​​om te settelen in de open lucht op elk gewenst moment.

  Een eenvoudig voorbeeld van het gebruik van de minimale set meubels in de vorm van een tafel en stoelen op een smalle veranda zorgt ervoor dat het hele gezin tijdens de zomer aan het diner kan zitten. De inrichting van de veranda completeren is een schommel met een zachte zitting en kussens.

  Als het interieur veel houttinten bevat, kunt u deze verdunnen met tegels om de vloer af te werken. Strek de sfeer van de overvloed aan grote ramen. Om van negatieve perceptie af te komen, moet je levende greens en minstens één helder accent toevoegen aan het ontwerp, bijvoorbeeld een prachtig decoratief kussen met een interessante textuur.

  In een afgesloten ruimte kunt u een respectabel interieur creëren. Als het dak van een veranda bijvoorbeeld een complexe vorm van een helling heeft, kunt u het decoreren met balken, een open haard toevoegen aan het decor en er een meubel naast plaatsen.decoreren met een massa kussens.

  Een voorbeeld van het ordenen van de veranda onder de persoonlijke ruimte voor het lezen van boeken en denken. Creëerde de maximale voorwaarden voor een comfortabel tijdverdrijf. Op een bank kunt u ontspannen, een stoel lezen - een boek lezen, tafellampen zorgen voor voldoende licht.

  De manier van spelen rond het donkere plafond door het meubilair van een elegante en mooie schaduw. Door het gebruik van meubels, gordijnen en accessoires in verwante schakeringen van gedempt groen, wordt het gevoel van zwaartekracht geëffend en wordt de illusie van de veelzijdigheid van het interieur gecreëerd.

  Hoe je de veranda in het land kunt veranderen en verbeteren, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer