Stapsgewijze instructies voor het maken van een portiek van hout met uw eigen handen

 Stapsgewijze instructies voor het maken van een portiek van hout met uw eigen handen

In navolging van de wens om het gebied uit te breiden, lossen de meeste eigenaars van privéhuizen dit probleem op met behulp van een uitbreiding van verschillende structuren. Meestal hebben eigenaren de neiging om een ​​open veranda te hebben. In ons land is hout, zoals bekend, het meest voorkomende en betaalbare bouwmateriaal. De veranda van het hout is het meest pragmatische type constructie, dat niet alleen wordt gebruikt voor het beoogde doel, maar ook dient als een hal of eetkamer. Op basis hiervan zullen we in dit artikel de stapsgewijze productie van een houten veranda overwegen.

Selectie van noodzakelijke materialen

Zomer twee verdiepingen tellend huis kan worden uitgerust met een veranda.Het is het beste om het te maken met een minibus. De erker kan de dacha-ruimte aanzienlijk uitbreiden. De instructie wordt hieronder weergegeven.

Voordat u begint met het opstellen van een extensie, moet u de juiste materialen selecteren. De beste optie voor de constructie zijn parallelle staven: het is gemakkelijker om ermee te werken, visueel ziet de veranda er steviger uit, de constructie is stabiel en duurzaam, veilig, in termen van ecologie en duurzaam.

Voor parallelle staven is het de moeite waard om de volgende materialen van tevoren te maken:

 • beschermende impregnatie en antiseptische middelen;
 • bevestigingsmiddelen voor hout;
 • beton, steenslag, wapening en zand (voor de fundering);
 • waterdicht materiaal;
 • SSP daklatten;
 • deuren en ramen;
 • dakbedekking;
 • Gereedschap: schroevendraaier, hamer, bijl, schop en niveau.

Alle materialen van hout moeten vóór de installatie worden behandeld met beschermende impregnering, omdat de afgewerkte constructie veel moeilijker te hanteren is.

Opmaak extensie

Voor aanvang van de bouw is het raadzaam om in detail na te denken over het project. Dit zal het in de toekomst mogelijk maken om allerlei soorten fouten te vermijden en de juiste hoeveelheid materiaal te plannen.U kunt het project zelf voorbereiden door een schets te maken of voor kant-en-klare oplossingen op het internet te kiezen. Ook tijdens het opstellen moet u de reeks werkfasen specificeren die het meest optimaal zal zijn.

Het is belangrijk om de locatie van de toekomstige veranda te kiezen. Het wordt voornamelijk vanaf het einde van het huis gebouwd, terwijl de voordeur binnen is. In de regel valt de lengte van de veranda samen met de grootte van de muren van het huis, de breedte is ongeveer 2-3 meter. Na het bepalen van de lengte en breedte, wordt het totale oppervlak van de veranda berekend.

Stichting gebouw

De fundering voor de veranda zal los van het hoofdfundament van het huis moeten worden gebouwd (op voorwaarde dat het huis is afgewerkt) en er met behulp van speciale bevestigingsmiddelen mee worden verbonden. Afhankelijk van de massa van de ontworpen structuur en de grootte, wordt de voorkeur gegeven aan een van de soorten fundering: eenvoudig kolomvormig voor stabiele grond en duurzame tape voor natte of losse grond.

 • Pijler stichting - het meest budgetvriendelijke en eenvoudige versie in termen van fysieke inspanning. De basis bestaat uit verschillende individuele rechthoekige steunen.Elke ondersteuning bestaat uit een reeks pilaren die zich horizontaal in de geselecteerde perimeter bevinden. Onder de pilaren worden vooraf putten met een diepte van maximaal een meter gegraven, waarin zand en steenslag van ongeveer 15 cm dik worden gegoten, gevolgd door aanstampen. Vervolgens wordt het beton gestort en de pilaren zodanig geplaatst dat hun bovenrand samenvalt met de hoogte van de fundering van het huis.
 • Strip foundation - omslachtiger dan de vorige, maar met meer kracht. Om te beginnen, is het noodzakelijk om een ​​markering met linten aan de binnenkant van de fundering te maken. Vervolgens graven ze een greppel waarin de bekisting is geïnstalleerd - een houten vorm voor het vullen met beton. Alvorens te gieten, is het raadzaam om een ​​kussen van puin en zand te maken voor de toekomstige fundering. Giet vervolgens beton ongeveer 10 cm hoog. Nadat de laag is uitgehard, giet je de tweede laag op de gewenste hoogte.

Bij het gieten van de fundering wordt gekeken naar de krimp van de veranda. Het wordt aanbevolen om het niet aan te sluiten op de hoofdfundering van het huis: de massa van de veranda is veel kleiner, daarom zal het huis het bij verdere krimp voorttrekken.

De framestructuur maken

Installatie van het frame van het gebouw is gemaakt op de reeds voltooide fundering. In dit geval, het frame van hout, is de installatie verrassend snel en gemakkelijk. De constructie vereist staven met een dwarsdoorsnede van 150 mm bij 150 mm aan de onderrand en staven met een doorsnede van 100 mm bij 100 mm voor stellingen en railsteunen.

Staven met een dwarsdoorsnede van 150 mm bij 150 mm worden gelegd op de fundering, die vooraf is gelegd met dakbedekkingsmateriaal. Wanneer de afmeting van de toekomstige veranda meer dan zes meter bedraagt, moeten de omsnoeringselementen worden gesplitst. Aan het uiteinde van de dwarsrand markeert u de snee in het midden van de dikte van het hout. Dit is de lengte van de inkeping waarin het uitsteeksel van een ander object wordt ingevoegd. Zaag het hout op de markering, met behulp van een handmatig of mechanisch gereedschap: een ijzerzaag of een draagbare zaag. Verbind vervolgens de uitsparing met een uitsteeksel langs of onder een hoek. Voor een sterkere fixatie worden twee spijkers ingeperst.

Om verplaatsing van het structuurframe ten opzichte van de funderingsbasis te vermijden, worden verstevigingsstukken van staal met een lengte van 200 - 250 mm op het bovenste deel van de pilaren of tape gestoken.

Voordat de omsnoeringsband wordt gelegd, worden gaten geboord bij de uitgangspunten van de stalen staven, waarna de staven op de pinnen worden gelegd die gelijk met de rest van het oppervlak zijn gebogen.Aan het einde van het werk van een barversiering op de vloer van de veranda rond de omtrek, worden de dwarsbalken met hetzelfde profiel in dezelfde volgorde gelegd, waarbij uitsparingen van ongeveer een meter lang worden uitgesneden en van tevoren worden gesneden, en bovendien worden vastgezet met spijkers.

Ondersteunen van het dak van een houten veranda vereist de installatie van verschillende verticale balken langs de zijde die parallel loopt aan de muur van het huis. Het beeldmateriaal wordt als volgt gekozen: de hoogte van het dak van de vloer van de veranda bedraagt ​​niet minder dan twee meter, en de helling van het dak van het hoofdframe van de constructie wordt waargenomen. Rekken moeten eerst worden geschaafd met een elektrische schaafmachine: dit geeft ze een netter uiterlijk en maakt toekomstige verwerking en afwerking eenvoudiger. Vast rek aan de omsnoeringsschroeven met versterkte stalen hoeken. Het bovenste deel van het uiteinde van de tralies bevestigd aan de omsnoering van de veranda, die deel uitmaakt van het frame, die dient als het verhogen van de duurzaamheid van het ontwerp van de veranda. Op het bovenste gedeelte van de veranda is de omsnoering gemaakt van geschaafde planken van 100 mm bij 100 mm. Het samenstel wordt gedeeltelijk op het gronddeel uitgevoerd, vervolgens op de uiteinden van de staanders geïnstalleerd en gefixeerd. Als er een noodzaak is om de haaksheid van de verticale elementen te controleren, gebruik dan een plumb of een gebouwniveau.

Installatie van een vloer van een veranda

Speciale aandacht wordt besteed aan de selectie van het benodigde materiaal, namelijk de operationele eigenschappen in verband met de invloed van vocht en plotselinge temperatuurschommelingen. In dit geval is lariks het meest geschikt.

De voordelen van dit materiaal:

 • weerstand tegen vocht, schimmels, schimmels en ongedierte;
 • prachtige houtstructuur;
 • gemak van beschermende en decoratieve verwerking.

  Naast lariks wordt vaak gebruik gemaakt van dergelijk kunstmatig vloermateriaal als dekvloeren.

  De vloer op de veranda spreidde uit de planken in één rij. Planken liggen op de boomstammen, die zich in het midden van de twee randen van de onderste bekleding bevinden. Lags en boards worden achtereenvolgens behandeld met antiseptische middelen. Vervolgens wordt verf of vernis erop aangebracht. De bovenste trede van de veranda gaat visueel door de vloer. Voor decorativiteit worden vloerdelen niet direct op een rij gelegd, maar in een kleine hoek. Met deze methode van vloeren vereist een beetje meer. Een andere originele manier wordt beschouwd als diagonaal vanuit het midden te liggen. Dit type vereist een foutloze installatie, wat kan worden gedaan met een verstekzaag.

  Dennen- en vurenvloeren zijn niet de meest geschikte optie voor een veranda. Wanneer u besluit om dit soort vloerplanken te gebruiken, behandel het hout dan meerdere keren met een antiseptische samenstelling die de houtstructuur zal beschermen tegen rot en schade door ongedierte.

  De bouw van de trap vindt plaats na voltooiing van het werk met de vloer.

  Het bovenste niveau is op hetzelfde niveau als de vloer van de veranda gebouwd. Vervolgens worden fragmenten van een rechte ladder onder een hoek aan twee bowstrings bevestigd. Het is noodzakelijk dat het onderste niveau gelijk ligt met de grond en dat de uiteinden ervan strak liggen ten opzichte van de eerder uitgerekte boogpees, waarna ze worden vastgezet met spijkers. Verdere installatie van inserts is vereist. Ze zijn gesneden in een patroon dat lijkt op de omtrek van de zijborden en ook aan de snaar zijn bevestigd. De risers en de steunplaat moeten zich tussen de inserts bevinden.

  Dakconstructie

  Spanten en dakbedekkingen - de basiselementen voor de constructie van het dak van de veranda. Het dak heeft de voorkeur om hetzelfde te kiezen als het huis. Idealiter zal het identiek zijn in kleur en materiaal: dus het dak zal er harmonischer uitzien.De beste keuze is plastic leisteen, golfplaten, gegalvaniseerd plaatwerk of leisteen. Tijdens het bevestigingsproces worden materialen geselecteerd voor een bepaald dak. Gebruik bijvoorbeeld voor golfkartonschroeven een persring met een vergelijkbare dakkleur.

  Het is het beste om een ​​monovleet dak te bouwen - het is eenvoudig en snel. Gemonteerd onder een hoek om waterretentie op het dakoppervlak te voorkomen. Verbind het dak en de muur van het huis met behulp van speciale metalen lamellen, die ook een beschermende functie hebben.

  Het dak is als volgt opgebouwd:

  • op de bovenste bekleding de mauerlat - een ontwerp dat dient als basis voor de bevestiging van de spanten;
  • spanten gemonteerd in een hoek met de muur van het huis, de afstand tussen hen hangt af van de grootte van de veranda en het gewicht van het dak;
  • de latten van de ommanteling worden strikt loodrecht op de spanten geïnstalleerd;
  • leg hitte en waterdicht maken;
  • maak de installatie van het dak.

  Verwaarloos de ventilatie niet. Tijdens de constructie is het noodzakelijk om nauwelijks zichtbare gaten achter te laten zodat de lucht vrij kan stromen.

  Installatie van balustrades en afwerkingswerkzaamheden

  De bescherming van mensen tegen vallen en het beperken van de interne ruimte van de veranda zal dienenhouten reling. Ze zijn gemaakt van geschaafde staven of geprofileerd metaal. Bepaal eerst de hoogte van de toekomstige afrastering - de standaardhoogte is één meter. Ze leggen ondersteuningen aan, waarvan de afstand afhangt van het gewicht en het type constructie: wanneer ze over de leuningen hangen, voeren ze ook ondersteuning uit voor het dak. Monteer daarna de railings zelf. Balusters geven een interessante en ongebruikelijke uitstraling aan de reling.

  Na het installeren van de basiselementen van de veranda, kunt u de muren naar believen inrichten. gevelbekleding, dakspaan of andere materialen. Na voltooiing van de installatie van het hek, is het noodzakelijk om het hout te verwerken met houtbeits, bijtende of op olie gebaseerde verf - dit zal helpen om de veranda te beschermen en klaar te maken voor direct gebruik. U kunt een houten veranda met uw eigen handen aan een bakstenen huis bevestigen, bijvoorbeeld met een zolder.

  Zie hoe je een veranda maakt met je eigen handen, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer