Opwarming van een houten huis van binnen: wat en hoe doe je dat beter?

 Opwarming van een houten huis van binnen: wat en hoe doe je dat beter?

Houten huis kan met recht worden beschouwd als de trots van de eigenaars. Hout houdt de warmte goed vast en biedt een gunstig microklimaat binnen, heeft een aantrekkelijk ontwerp. In sommige gevallen zijn de isolerende eigenschappen van het materiaal echter niet genoeg, dus de isolatie van het huis wordt de uitweg.

Kenmerken van de procedure

De meest voorkomende buitenisolatie van het huis. Als het echter onmogelijk is om het uit te voeren, is het noodzakelijk om van binnenuit de thermische isolatie van het huis, het badhuis of het huisje te gebruiken.Meteen moet worden opgemerkt dat als gevolg van deze manipulaties het effectieve oppervlak van de kamer in de meeste gevallen afneemt. Een uitzondering wordt alleen gemaakt voor een blokhut, waarvoor alleen wolisolatie vereist is.

Wanneer de interne isolatie van het huis van welk materiaal dan ook de luchtvochtigheid in de ruimte verhoogt. Het is duidelijk dat dit de muren negatief beïnvloedt, vooral hout. Met ongeschikte thermische isolatie in het eerste jaar van gebruik, wordt de isolatie nat en verliest deze zijn isolerende eigenschappen, en houten oppervlakken beginnen te rotten en worden bedekt met schimmel.

Om dergelijke verschijnselen te voorkomen, is de verplichte installatie van dampdoorlatende folie en het creëren van een krachtig ventilatiesysteem mogelijk.

Bij het opwarmen van een houten huis van binnenuit moet eraan worden herinnerd dat het qua efficiëntie niet te vergelijken is met thermische isolatie buiten. Dit komt doordat de aan de binnenzijde geïsoleerde wand geen warmte ophoopt, waardoor warmteverliezen 8-15% bedragen. Bovendien, afgesneden van een warme kamer met isolatiemateriaal, bevriest zo'n oppervlak sneller.

Een ander belangrijk punt is een geïntegreerde benadering van isolatie. Isoleer niet alleen de muren, maar ook de vloer met het plafond. Als er een onverwarmde zolder en kelder in het huis is, is het rationeler om primaire en primaire aandacht te besteden aan deze zones tijdens isolatie.

De kolossale, tot 40%, verliezen aan warmte-energie vallen op ramen en deuren. Het is belangrijk om niet alleen moderne ramen met dubbele beglazing en deurbladen te gebruiken, maar ook om ervoor te zorgen dat ze goed en stevig zijn geïnstalleerd, om te zorgen voor de isolatie en bescherming van hellingen.

Een veel voorkomende fout bij het isoleren van een houten huis van binnenuit is om kleine openingen tussen de oppervlakken te houden.meestal tussen vloer en muren, wanden en scheidingswanden, muren en plafond. Dergelijke openingen worden "koude bruggen" genoemd omdat er warmte doorheen ontsnapt en koude lucht binnendringt.

Kenmerken van thermische isolatiematerialen

Voor elk thermisch isolatiemateriaal is het belangrijkste kenmerk de thermische geleidbaarheidsindicator. Hoe lager het is, hoe minder warmte door het huis wordt gedragen. Het wordt gemeten in W / m × ° С, wat betekent dat de hoeveelheid thermische energie door een verwarmer per m2 gaat.

Bij het kiezen van een thermische isolatiemateriaal voor houten oppervlakken, dient aandacht te worden besteed aan indicatoren voor dampdoorlatendheid. Het feit is dat de boom op zich een "ademend" materiaal is. Het is in staat om overtollig vocht uit de lucht in de kamer te nemen, en in geval van onvoldoende vochtigheid - geef het weg.

Het is gemakkelijk voor te stellen dat bij gebruik van niet-doorlatende isolatie vocht uit hout geen uitweg zal vinden en tussen het isolatiemateriaal en hout zal blijven. Dit is nadelig voor beide oppervlakken: natte isolatie heeft een hoge thermische geleidbaarheid en de boom begint te rotten.

Een nog belangrijker criterium van een warmte-isolator is vochtbestendigheid. Meestal wordt dit bereikt door waterafstotende middelen op de isolatie aan te brengen en een waterdichte film te gebruiken.

Als we het hebben over mezhventsovym-isolatie, is het onmogelijk om de waterdichtmakende film te sluiten, zodat de weerstand van het materiaal, samen met de thermische efficiëntie ervan, naar voren komt bij het kiezen van een bepaald product. Kies voor binnengebruik een milieuvriendelijk materiaal. Het is belangrijk dat het tot de klasse van niet-brandbare of niet-brandbare behoort en ook bij verhitting geen toxines afgeeft.

Bio-resistentie van het product heeft direct invloed op de duurzaamheid. Als de isolatie insecten of knaagdieren aantrekt, verschijnen er in de loop van hun vitale activiteit onveranderlijk scheuren en beschadigingen die de indruk wekken van "koude bruggen".

Onder andere belangrijke kenmerken - installatiegemak, de verscheidenheid aan vormen van prestaties en opties voor dichtheid, dikte, betaalbaarheid.

Hoe beter om te verwarmen?

De meest voorkomende optie voor isolatie van een houten huis is isolatie minerale wol. Meestal wordt glaswol of steenwol gebruikt om de isolatielaag te ordenen. Deze laatste overtreft glaswol in technische kenmerken, maar het belangrijkste is dat het absoluut ecologisch is.

Glaswol produceert tijdens de operatie toxische stoffen, daarom wordt het niet aanbevolen voor gebruik binnenshuis. Bovendien heeft het de slechtste indicatoren van vochtbestendigheid en brandwerendheid (hoewel het hoge brandweerstandskarakteristieken heeft - de temperatuur van verbranding is 400-500 graden). Ten slotte is het vatbaar voor krimp en diktevermindering (en dit leidt tot een toename van de thermische geleidbaarheid), bij het leggen vereist het gebruik van niet alleen een gasmasker (zoals alle minerale wol).isolatie), maar ook werkkleding.

In dit opzicht is het gebruik van steen- of basaltwol aantrekkelijker. De basis van het materiaal is gerecycled gesteente, dat wordt blootgesteld aan hoge temperatuur verwarming (meer dan 1300 graden). Dan worden dunne vezels geëxtraheerd uit de halfvloeibare massa. In een chaotische volgorde worden ze tot lagen gevormd, waarna ze worden geperst en onderworpen aan kortdurende blootstelling aan hoge temperaturen.

Het resultaat is een materiaal van verschillende stijfheid, geproduceerd in matten, rollen en tegels. Matten hebben de grootste sterkte, zijn geschikt voor zwaarbelaste constructies, inclusief vloerisolatie onder de dekvloer.

Voor houten wanden is in de meeste gevallen betegeld basalt-katoenwol voldoende, het past ook tussen de houten vloerblokken. Het is handig om gewalste producten te gebruiken bij isolatie van gelijke horizontale oppervlakken, bijvoorbeeld een plafond.

Isolerende eigenschappen zorgen voor de locatie van de vezels, waartussen in grote hoeveelheden luchtbellen worden verzameld - de beste warmte-isolator. De warmtegeleidingscoëfficiënt van het materiaal is, afhankelijk van de dichtheid en het merk, 0,35-0,4 W / m × ° C.

Naast de hoge thermische isolatie vertoont het materiaal goede geluidsabsorptieprestaties. Geluidsisolatie coëfficiënt van impact geluid bereikt 38 ​​dB, lucht - van 40 tot 60 dB.

Anders dan glaswol wordt basaltwol gekenmerkt door een lage vochtopname, die gemiddeld 1% is. In combinatie met een hoge dampdoorlatendheid - 0,03 mg / (m × h × Pa), kunt u het hout tegen rotten beschermen en een gezonde atmosfeer in het huis handhaven. Het smeltpunt van steenwol is ongeveer 1000 graden, dus wordt het beschouwd als niet-brandbaar materiaal. Bovendien is het vanwege de natuurlijke samenstelling mogelijk om de veiligheid van basaltisolatie voor het milieu te bereiken.

Ecowool is ook geschikt voor muurisolatie. 80% van het materiaal is cellulosechips, behandeld met vlamvertragers en antiseptica, de rest is polymeerharsen, modificatoren.

Ecowool verwijst naar bulkmaterialen, maar het is ook mogelijk om het op het oppervlak te spuiten met behulp van speciale apparatuur. Ondanks de behandeling met waterafstotende middelen heeft het materiaal een waterdichte laag nodig. Qua thermisch rendement is het inferieur aan steenwol.

Modern materiaal voor isolatie - Penofol, ook geschikt voor interne isolatie. Het is een rol polyethyleenschuim (zorgt voor een warmte-isolerend effect) met een verijdelde laag aangebracht op één zijde (reflecteert thermische energie in de kamer). De aanwezigheid van een gemetalliseerde laag verhoogt de sterkte en vochtbestendigheid van het materiaal, maar maakt het brandbaar (klasse G1).

Het bekende geëxpandeerde polystyreen, dat vergelijkbare indicatoren voor thermische geleidbaarheid heeft, wordt niet aanbevolen voor gebruik in een houten huis. Het feit is dat het materiaal "niet ademt." De boom, zoals bekend, wordt gekenmerkt door het vermogen om overtollig vocht uit de kamer te nemen en het weg te geven indien nodig. In aanwezigheid van een polystyreenschuimlaag kan de boom eenvoudigweg geen overtollig vocht afvoeren, wat tot het begin van het verval zal leiden. Bovendien wordt polystyreen gekenmerkt door toxiciteit en ontvlambaarheid, het wordt vaak de thuisbasis van knaagdieren.

Als het niettemin onmogelijk is om het gebruik ervan te weigeren, moet de voorkeur niet worden gegeven aan schuimplastic, maar aan geëxtrudeerd polystyreenschuim. Het is milieuvriendelijker, heeft een hogere brandveiligheid.

Een ander duurzaam en warmte-efficiënt materiaal - polyurethaanschuim (PUF)op het eerste gezicht de beste isolatie. De lage warmtegeleidingscoëfficiënt, evenals de kenmerken van de toepassing (deze wordt op het oppervlak gespoten) maken het niet alleen mogelijk om warmteverlies te verminderen, maar elimineren ook het risico van "koudebruggen". Polyurethaanschuim "ademt" echter niet en, indien in het geval van het gebruik van polystyreenschuim, het mogelijk is om een ​​dampscherm tussen een houten oppervlak en isolatie te organiseren, dan kan tijdens de installatie van PU-schuim deze laag niet worden gecreëerd. Na 5-7 jaar zullen de wanden onder de schuimlaag beginnen te rotten en te verwijderen - het proces is nogal omslachtig.

Speciale materialen worden gebruikt voor isolatie tussen de lagen. Ze kunnen van natuurlijke of synthetische oorsprong zijn.

Organische mezhventsovymi kachels, meestal gebruikt voor interne isolatie, omvatten de volgende soorten materialen:

Linnen isolatie

Het is al lang gebruikt voor deze doeleinden grof, ongeschikt voor het weven van linnen vezels. Tegenwoordig wordt tape-isolatie ook op plantaardige basis gemaakt en wordt vlasvilt of lnovatin genoemd.Verschilt in hoge dichtheid, dampdoorlaatbaarheid (het is optimaal voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid).

jute

Het isolatiemateriaal is gebaseerd op gerecycleerde vezels van de schors van een exotische boom van de familie met dezelfde naam. Het wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan harsen in de samenstelling dat sterkte en hoge antibacteriële eigenschappen van jute verschaft. Het beschermt niet alleen de tussenliggende ruimte, maar ook het houten oppervlak zelf. Een grote hoeveelheid hars leidt echter tot niet-elastische isolatie. Na verloop van tijd wordt het harder en droogt het uit, neemt het volume af, wat leidt tot scheuren. Om dit nadeel te egaliseren is de combinatie van jute met lnovatin mogelijk.

vilt

Natuurlijk wolmateriaal (schapenwol), waardoor onovertroffen warmte- en geluidsisolerende eigenschappen worden bereikt. Het wordt verwerkt door waterafstotende middelen en verbindingen die het verschijnen van insecten en microscopische levensvormen in de isolatie voorkomen.

Sintepon, polytherm (synthetisch polyester vilt) en PSUL zijn populaire materialen van kunstmatige oorsprong. Het is opmerkelijk dat de naam "polyterm" oorspronkelijk een bepaald materiaal van de Finse fabrikant betekende. Na verloop van tijd is de term echter een begrip geworden. Tegenwoordig zijn ze aangewezen als een specifieke fabrikant en een type polyesterisolatie.

Onder het acroniem PSUL verbergt de volgende naam - voorgecomprimeerde isolatie. Zijn belangrijkste vermogen is het vermogen om te samentrekken en uit te breiden in overeenstemming met lineaire veranderingen in de grootte van hout zonder zijn technische kenmerken te verliezen. In termen van thermische geleidbaarheid en vochtbestendigheid, overtreft het de vergelijkbare waarden van natuurlijke isolatie. Tegelijkertijd wordt het gekenmerkt door dampdoorlatendheid, biostabiliteit, milieuveiligheid en brandwerendheid.

Wanneer warmte-isolatie mezhventsovyh naden moeten verlaten het gebruik van dergelijke kachels zoals touw en minerale watt vanwege hun lagere vochtbestendigheid.

Overzicht fabrikanten

Als u isolatie voor een houten huis kiest, is het de moeite waard om bekende, gevestigde merken te verkiezen.

 • Leidende positie bij fabrikanten is het bedrijf Rockwool (Deens merk, dat ook in 4 steden in Rusland wordt geproduceerd). Het bereik laat diversiteit toe. Voor elke sectie van het huis heeft zijn eigen lijn van producten ontwikkeld. Dus, voor de muren zijn de minerale wol "Butts Light" en "Scandic" optimaal. Er zijn innovatieve matten voor wanden van verschillende stijfheid binnen dezelfde mat, rol en plaat tegenhangers. Het nadeel is de hoge kosten (gemiddeld 1500 - 6500 roebel / m2).
 • Wat kwaliteit betreft, zijn producten uit Duitsland niet onderdoen voor minerale wol van minerale wol op de markt. Knauf en Ursa. Om de ruimte van binnenuit te isoleren, volstaat het om materialen te kiezen met een dichtheid van 10-25 kg / m3. De prijs ligt tussen 1200 en 3000 rub / m2.
 • Toonaangevende posities worden ingenomen door Franse minerale wolisolatie in platen, matten en rollen van het merk. Isover. In de collecties vindt u zowel lichte producten (met een dichtheid van 10-20 kg / m3) als harde matten voor framehuizen (dichtheid 150-190 kg / m3). De kosten zijn vrij hoog - van 2000 tot 4 000 roebel / m2.
 • In Rusland geproduceerde minerale wol is meestal niet minderwaardig aan zijn westerse tegenhangers wat betreft de eigenschappen van hittebesparing, damppermeabiliteit en brandwerendheid. Het heeft echter een meer betaalbare prijs.Gebruikersfeedback biedt bedrijven zoals TechnoNicol, Izovol.

Alle hierboven genoemde fabrikanten produceren een soort thermische isolatiewol met verbeterde geluidsisolatieprestaties.

 • Een van de beste fabrikanten van ecowool die de moeite waard zijn om bedrijven op te merken Isofloc (Duitsland), Ekovilla en Termex (Finland)evenals binnenlandse bedrijven Equator, Ekovata Extra en Nanovata.
 • Fins mezhventsovy kachel "POLYTERM" Het wordt beschouwd als een van de meest optimale voor gebruik in huiselijke omstandigheden. Naast verbeterde isolerende eigenschappen, wordt het gekenmerkt door de aanwezigheid van speciale gevormde elementen voor het ontwerp van verbindingen, hoeken, overgangen in het huis.
 • Een soortgelijk mezhventsovy warmte-isolerend materiaal op basis van polyester wordt geproduceerd door het Russische merk. "Avaterm". Volgens de fabrikant kan het materiaal, dankzij de hoogste prestatiekenmerken, tot 100 jaar meegaan. Populaire merken kitten zijn Weatherall en Neomid Warm Seam.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een materiaal, is het belangrijk dat de dichtheid overeenkomt met wat nodig is in een bepaald deel van het huis.De dichtheid in sommige gevallen (absoluut in alle minerale wolproducten) hangt af van de warmtegeleidbaarheid, stijfheid, het gewicht en de draagcapaciteit van het materiaal.

Typisch geven fabrikanten niet alleen de dichtheid, maar ook het aanbevolen gebruik van het materiaal aan.

Besteed aandacht aan de bewaarcondities van producten. Isolatie van mineraal katoen moet worden bewaard in een verzegelde originele verpakking, zelfs een lichte inweek van producten is onaanvaardbaar. Uitgebreid polystyreen is bang voor zonlicht, onder hun invloed begint het af te breken.

Soorten technologie

Afhankelijk van het type gebruikte materialen en de gebruikte installatiemethoden, worden de volgende thermische isolatie-eigenschappen van een houten huis onderscheiden:

Warme naad

Het wordt gebruikt voor mezhventsovogo isolatie van blokhutten, voor het afdichten van voegen tussen de metselwerk stichting en muren. Geschikt voor objecten die van binnenuit geen extra wanddecoratie geven. Voor isolatie, speciale mezhventsovye-isolatoren, evenals siliconenafdichtmiddelen. Het voordeel van deze methode is minder arbeidsintensief en duur proces, het vermogen om de natuurlijke schoonheid en de dampdoorlatendheid van houten coatings te behouden.

Isolatie op de kist

Het is voorzien in de aanwezigheid van binnenmuren, evenals onvoldoende thermische efficiëntie mezhventsovogo isolatie. Het vereist een verplichte dampscherm en muren en extra ventilatie van het huis, het bevestigen van het frame, het bevestigen van de isolatie, een stevige huid van het frame met gipsplaat en het bevestigen van het afwerkingsmateriaal erop. Een dergelijke isolatie is effectief en om condensatie te voorkomen, is er een opening tussen de isolatie en de huid voor luchtcirculatie.

Hoe doe je het zelf?

 • Ongeacht de gebruikte technologie, in de eerste plaats moet de muren voorbereiden. Als u besluit het werk met uw eigen handen te doen, moet u beginnen met het schoonmaken van stof, vuil en de oude coating. Wanneer scheuren worden gedetecteerd, worden ze behandeld met een kit, alle onregelmatigheden worden gereinigd. Voordat de isolatie ook alle communicatie van de muren zou verwijderen, controleert u de bedrading. De voorbereidende fase wordt voltooid door een antiseptische primer en vlamvertragers op het oppervlak aan te brengen.
 • Installatie van dampschermfolie. Het wordt met een opening van 10 cm aan het volledige oppervlak bevestigd en met constructietape bevestigd.Als financiële mogelijkheden het toelaten, in plaats van een dampschermfolie, is het beter om een ​​efficiënter dampscherm te gebruiken. Opnieuw herinneren we ons dat de dampremmende laag slechts een van de componenten is voor het handhaven van een optimale vochtigheid en een gunstig microklimaat in een houten huis. Het tweede verplichte "onderdeel" is het ventilatiesysteem.
 • Creatie van houten kisten, die via de haakjes aan de muren van het huis is bevestigd. De kist is samengesteld uit houten stammen, die zijn voorbehandeld met vlamvertragers en antibacteriële verbindingen. De hoogte van de ommanteling komt overeen met de breedte van de isolatie en bij gebruik van minerale wolproducten kan deze zelfs 1-2 cm smaller zijn. De meest voorkomende, zoals reeds opgemerkt, isolatie voor houten wanden is minerale wol. De lagen worden geplaatst tussen de elementen van de lat en vastgezet met deuvels.
 • Spaanplaat installatie of gipsplaatvellen als een deklaag. Er is een kleine opening tussen de platen gipsplaat en de isolatielaag, die zorgt voor betere thermische isolatie en de isolatie kan worden geventileerd.Als ecowool wordt gebruikt als een warmte-isolator, worden gipsplaatplaten onmiddellijk aan de kist bevestigd en wordt ecowool in de resulterende opening gegoten. Vellen gipskarton worden in verschillende lagen gekleefd met een voorafgaande behandeling van elke laag met fijn schuurpapier. Na het aanbrengen van de laatste laag stopverf, kunt u beginnen met het bevestigen van de decoratieve muurcoating - behangen, schilderen, enz.

Vandaag kunt u platen van minerale wol met verschillende densiteiten in dikte vinden.

Het deel van de plaat dat aan de muur is bevestigd, heeft een lossere structuur, het buitenoppervlak is dichter en stijver. Dergelijke materialen worden met speciale mengsels aan de muur gelijmd. Vanwege de hoge stijfheid van de buitenkant van de kachel, is het mogelijk om te doen zonder de lat te monteren. Het materiaal is bedekt met lijm, er is versterkend glasvezel op aangebracht, op de top van dat gips is aangebracht in meerdere lagen, en verf of decoratieve gips is erop aangebracht.

Een ander uiterlijk dat de wanden van boomstammen of hout bekleedt.

 • Direct na de bouw van het gebouw wordt primaire isolatie van de tussenliggende spleten geproduceerd, die ook wel breeuwen wordt genoemd.Om dit te doen, in de openingen met behulp van een kit of een spatel, wordt een gedraaide mezhventsovy isolatie ingevoegd. Bij het gebruik van synthetische materialen wordt er bovenop een laag afdichtmiddel aangebracht.
 • Na een jaar (het was na zoveel tijd dat het huis de maximale krimp gaf) wordt er opnieuw gebiolierd. Allereerst wordt de toestand van het houten oppervlak zelf beoordeeld. Wanneer chippen en kraken worden gedetecteerd, worden ze gevuld met hetzelfde elastische afdichtmiddel. Controleer vervolgens de kwaliteit van isolatie mezhventsovyh naden. Het is beter als dit niet alleen "met het oog" wordt gedaan, maar ook met behulp van een warmtebeeldcamera.
 • Als ze punten van warmteverlies vinden, worden ze opnieuw gekrabd. Als er geen aanvullende opwarming van de wanden van de stamhout is, worden de voegen opnieuw behandeld met kit, nu voor decoratieve doeleinden. Moderne composities worden gekenmerkt door een schat aan kleuren, zodat de gebruiker een mengsel kan kiezen dat bij de logs past. Een andere mogelijkheid om de naden te sluiten is het gebruik van jute-vlechtwerk, dat een aantrekkelijke zachte gouden tint heeft en harmonieus is in de meeste houtsoorten.
 • Als verdere thermische isolatie van de wanden wordt verwacht, worden de hierboven beschreven stappen uitgevoerd (primer, creatie van een dampscherm, installatie van het frame en bevestiging van de isolatie, bevestiging van de gipsplaat, afwerking). Thermische isolatie van het plafond impliceert ook de vorming van een lat waarbij een waterdichtmakende coating wordt gelegd, bijvoorbeeld glassine. Verder is de isolatie met behulp van schroeven en speciale lijm aan het plafond bevestigd. De volgende stap is het plafond van gipsplaat en de afwerking van de bekleding.

In de aanwezigheid van het geïsoleerde plafond op de tweede verdieping. Voor overlappende tussenvloeren zijn materialen met verhoogde stijfheid vereist.

Als er in het huis een hok is van een niet-geëxploiteerd type, dan kunnen bulkmaterialen worden gebruikt om het te isoleren (claydite, ecowool). Voor verwarmde zolders en zolderingen worden speciale basaltverwarmers met verhoogde stijfheid geproduceerd. Voor een plat dak is een kachel met maximale stijfheid (vanaf 150 kg / m3) vereist.

Bij het opwarmen van de vloer in de eerste plaats moet het worden geëgaliseerd, overlappend en met een kleine (tot 10 cm) "kruipen" op de wanden van de waterdichte membraan. Leg daarna houten stammen in stappen van maximaal 50 cm.Minerale wol (of polystyreenschuim) wordt gelegd tussen de vertragingen. Een isolatielaag wordt afgesloten met een PVC-membraan, waarop de vloer wordt gemonteerd (meestal platen van spaanplaat of multiplex).

Handige tips van de profs

Deskundigen adviseren om de dikte van het materiaal zorgvuldig te berekenen, omdat de indicatoren van de thermische efficiëntie ervan afhangen. Met onvoldoende isolatielaag zal het huis niet in staat zijn om de optimale temperatuur te bereiken. Een te dikke laag is niet alleen ongerechtvaardigde financiële kosten, maar ook een extra belasting op de ondersteunende structuren, evenals een verandering in de locatie van het "dauwpunt".

De laatste term verwijst naar de grens waar vocht uit een kamer naar damp in een vloeistof ontsnapt. Idealiter zou dit buiten de kachel moeten gebeuren, maar als de dikte verkeerd wordt berekend en de dauwpunttechnologie wordt geschonden, kan het "dauwpunt" zich in de kachel bevinden.

Fout is de isolatie van een houten huis binnen en buiten. Het houtoppervlak bevindt zich tussen 2 dampremmende lagen, die de natuurlijke ventilatie van het materiaal schenden en leidt tot het begin van rottingsprocessen.

Professionals raden ten sterkste aan om buitenisolatie te gebruiken als een efficiënter en beter gebruik van een houten huis. Opwarming van binnenuit - een extreme maatregel. Isolatie moet worden uitgevoerd in het warme seizoen, bij droog weer, omdat tijdens deze periode de muren zo droog mogelijk zijn. Als u van plan bent het nieuw gebouwde huis te verwarmen, moet u een jaar wachten. Dit komt door het feit dat houten voorwerpen krimpen.

Let er bij het installeren van de lat op dat de hoogte overeenkomt met de afmetingen van niet alleen de isolatie, maar ook de platen van gipsplaat. Anders moet u extra rails vullen - een extra belasting op het frame en een toename van de arbeidsintensiteit. De beste optie is om vellen isolatie en gipsplaten van vergelijkbare afmetingen te selecteren.

Ondanks de lage prijs van het schuim en de lage warmteoverdracht, gooit u de isolatie van houten wanden weg met dit materiaal.

 • Het heeft een lage dampdoorlatendheid, wat zal leiden tot het verval van de wanden, verhoogde vochtigheid in het huis, het verschijnen van condensatie op de wanden en schimmelvorming op het afwerkingsmateriaal.
 • Het wijst gevaarlijk voor de gezondheid van styreen toe, in verband waarmee in sommige Europese landen het gebruik van polystyreenschuim wordt verbodenmet interieurdecoratie.
 • Het is een brandbaar materiaal dat gifstoffen afgeeft als de temperatuur stijgt. Wanneer u schuim gebruikt in een houten structuur, kunt u een echte vuurval creëren.

Het afdichtmiddel dat wordt gebruikt voor isolatie tussen de lagen moet flexibel zijn en in staat zijn om te krimpen en uit te zetten in het proces van krimp en thermische uitzetting van hout. Voor gebruik in het huis zal een optimale samenstelling van acrylbasis zijn. Als je een sterkere kit nodig hebt, breng dan acryl aan met de toevoeging van polyurethaanschuim. Een belangrijk punt - een dergelijke kit kan niet fungeren als een onafhankelijke isolatie.

Bij het weven van tussenliggende gaten is het belangrijk om werk rond de gehele omtrek van het gebouw uit te voeren. Dat wil zeggen, eerst langs de gehele omtrek, de eerste rij spleten is geïsoleerd, dan kunt u doorgaan naar de tweede. Als je eerst een muur isoleert en dan de tweede, vermijd dan niet om het huis krom te trekken.

Over het isoleren van een houten huis van binnenuit met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer