Isolon: wat is het?

 Isolon: wat is het?

Voor de constructie- en reparatiewerkzaamheden is een bepaalde lijst van materialen vereist, dit geldt ook voor processen die verband houden met de isolatie van oppervlakken of bases. Izolon verwijst naar een productlijn die een vergelijkbare functionele taak uitvoert.

  Speciale functies

  De vraag naar dergelijke grondstoffen is te wijten aan de noodzaak om alle gebouwen te isoleren, ongeacht het materiaal dat wordt gebruikt voor de bouw van het gebouw.

  Natuurlijk, voor elke huiseigenaar zal er altijd een dringende kwestie zijn om deze taak te vereenvoudigen en geld te besparen voor werk.Dit probleem kan gemakkelijk worden opgelost door praktische en hoogwaardige producten te kiezen. Onder de variëteiten op de markt onderscheidt zich een dergelijk product als izolon. Dit is een materiaal waarvan het gebruik niet alleen de werkbasis zal verwarmen, maar ook om een ​​hoogwaardige geluidsisolatie te vormen. Wat is belangrijk voor stedelijke huizen in de buurt van luidruchtige snelwegen.

  Bovendien wordt de rechtvaardiging voor het gebruik van isolatie voor warmtebehoud bevestigd door bewezen feiten die aantonen dat het warmteverlies in ruimten dat door de wanden van een gebouw ontstaat, 65% van de totale waarde uitmaakt.

  De markt voor bouwproducten wordt regelmatig bijgewerkt met materialen die de isolerende functie vervullen.

  De producten van de nieuwe generatie worden gekenmerkt door verbeterde technische kenmerken, waardoor izolon aan hen kan worden toegeschreven.

  Het belangrijkste kenmerk van het materiaal is het brede scala aan toepassingen - het wordt voornamelijk gebruikt in de bouw, maar het wordt ook gekocht voor gebruik in de auto-industrie en andere productiegebieden.

  In het eerste geval kunnen de volgende soorten werk worden onderscheiden waarvoor izolon is verworven:

  • isolatie en isolatie van het dak, muren, vloeren, plafonds met vloerverwarming;
  • dampremmende baden en sauna's.

  Voor de productie van auto's is materiaal nodig in de volgende gebieden:

  • lichaamsisolatie aan de binnenkant, om trillingen en lawaai te minimaliseren, warmte-isolatie;
  • bescherming van metaal tegen corrosie.

  Naast de bovengenoemde gebieden van materiële exploitatie, is er veel vraag naar in de medische industrie, met de introductie van koelapparatuur, naaien van werkkleding, in de verpakkingsindustrie, enzovoort.

  Soms worden dergelijke producten gebruikt in combinatie met zijn tegenhangers. Maar in vergelijking met de meeste van de materialen onderscheidt isolon zich op een positieve manier van de algemene lijst met de positieve kenmerken.

  • Russische producten hebben lagere kosten, in tegenstelling tot vreemde materialen, evenals dure kurk. Bovendien heeft het onderzochte materiaal bijna dezelfde eigenschappen als kurk.
  • In vergelijking met de glaswol is isolon vele malen eenvoudiger te installeren, bovendien veroorzaakt het geen allergische reacties.
  • Polystyreen is van lagere kwaliteit omdat het chemisch actief is, wat betekent dat het niet wordt aanbevolen voor installatie in een woonomgeving.

  eigenschappen

  Izolon is een synthetische grondstof waarvan het productieproces plaatsvindt door de methode van schuimen van polyethyleen, daarom bestaat het uit kleine cellen van een gesloten type. Er zijn plaattypen materiaal, aangevuld met een foliesubstraat. Isolaat wordt gerealiseerd in de vorm van individuele vellen, matten, linten, blokken of rollen.

  De volgende productspecificaties zijn gemarkeerd:

  • warmtespiegelreflectie is 97%;
  • materiaal is toegestaan ​​voor gebruik in het temperatuurbereik van +80 tot -80 С;
  • productdikte varieert van 2 mm tot 100 mm;
  • wateropname tarief niet meer dan 1%;
  • Izolon-dichtheid is 19-200 kg / m3;
  • geluidsabsorptie tot 68%.

  Bepaalde materiaaleigenschappen kunnen variëren, afhankelijk van het type product.

  Izolon heeft verschillende voordelen:

  • lange operationele periode, die ongeveer 90 jaar is;
  • goed niveau van dynamische sterkte, waardoor het materiaal bestand is tegen mechanische spanning;
  • grondstoffen zijn neutraal voor chemicaliën, inclusief olie, stookolie, enzovoort;
  • hoge weerstand tegen zonlicht en neerslag van elk type, zodat het materiaal wordt aanbevolen voor thermische en akoestische isolatie buitenshuis;
  • minimumgewicht - met deze functie kunt u de extra belasting op de basis tijdens het leggen van producten elimineren;
  • brandveiligheid - de grondstof brandt niet, als gevolg van contact met vuur wordt het materiaal afgebroken tot water en koolstofdioxide;
  • door het gebruik van producten verhoogt het niveau van geluidsisolatie;
  • de goede elasticiteit van de isolon maakt het mogelijk om het te gebruiken voor bases en structuren van elke vorm;
  • het gebruik van grondstoffen levert isolatie op, gebaseerd op feedback van consumenten, het niveau van besparingen op verwarming, op voorwaarde dat Izolon wordt gebruikt, is ongeveer 30%;
  • vanwege elasticiteit na mechanische impact op het materiaal, keert het zo snel mogelijk terug naar zijn oorspronkelijke vorm, een dergelijke eigenschap maakt hergebruik van de grondstof mogelijk;
  • minimaal niveau van vochtopname;
  • materiaal rot niet;
  • leggen isolatie is vrij snel gedaan - producten die een zelfklevende basis hebben zijn bevestigd met een lijm, de andere soorten zijn beter gelijmd aan siliconen lijm of aan zelftappende schroeven of nietjes;
  • Het materiaal is milieuvriendelijk en vormt daarom geen gevaar voor de mens.

  Izolon heeft, net als elk ander materiaal, nadelen. Deze omvatten de volgende nuances:

  • foliemateriaal mag niet in de buurt van elektrische bedrading worden gelegd, aangezien aluminium een ​​stroomgeleider is;
  • tijdens de implementatie van isolatiemateriaal moeten ventilatiegaten worden gelaten, omdat hun afwezigheid condensatie kan veroorzaken;
  • Isolon kan niet worden geplakt als behangen achtergrond of gips.

  types

  De materiaalproductietechnologie bestaat uit drie hoofdfasen, op basis waarvan de producten in soorten worden verdeeld:

  • componenten mengenwaaronder gegranuleerd polyethyleen, schuimmiddel en andere componenten;
  • extrusie;
  • schuimend ten koste van wat de föhn begint te werken, wat een specifieke structuur aan het materiaal geeft - als resultaat ziet het eruit als een poreuze plaat.

  Folieproducten vereisen een ander proces - tijdens het lamineren wordt aluminiumfolie op het polyethyleen gefixeerd.

  Rekening houdend met de productiemethode, kunnen we twee soorten materiaal onderscheiden.

  Gestikt - PPE

  Tijdens de productie vinden veranderingen op moleculair niveau plaats in de componenten. Deze groep omvat producten met een cross-ligament en mesh moleculaire basis. De specificiteit van de samenstelling verhoogt de weerstand van het materiaal tegen agressieve media en verhoogt bovendien de vochtbestendigheid.

  Niet gestikt - IPE

  Dit type wordt gekenmerkt door een bijna volledige afwezigheid van bindingen tussen de moleculen van de componenten. In essentie zijn dit gasgevulde grondstoffen met een gesloten celstructuur. Zelfs in het stadium van schuimen tijdens de warmtebehandeling van een stof, wordt koolstofdioxide eraan toegevoegd. Het vult poriën die groter zijn dan andere materialen. Bovendien heeft de NPP minder flexibiliteit.

  Op basis van de methode van naaien kunt u materialen selecteren met een chemische of fysieke versie van deze taak.

  Afhankelijk van het type stiksel bestaat het verschil in kwaliteitskenmerken en uiterlijk tussen de materialen echter niet.

  Rekening houdend met de structuur, is de isolon verijdeld of niet gecoat.

  foelie

  In samenstelling is het vergelijkbaar met de standaardvorm, het enige verschil is de aanwezigheid van de film aan één of twee zijden.De film kan aluminium zijn of een gemetalliseerde samenstelling hebben. Producten hebben hoge prestaties, daarom aanbevolen voor gebruik binnen en buiten gebouwen. De productkeuze wordt gemaakt vanuit het toepassingsgebied, bijvoorbeeld als een isolon nodig is voor een vloerbedekking, ze geven er de voorkeur aan producten met een hitteflecterende film aan te schaffen, zodat deze zo worden geplaatst dat de kant met de film aan de bovenkant zit.

  Niet-gecoate producten

  Het materiaal bevat geen extra lagen, waardoor de eigenschappen enigszins worden verminderd. De kosten van dergelijke producten zijn veel minder.

  Volgens de bevestigingstechniek worden sommige soorten grondstoffen onderscheiden.

  bedekking

  U kunt het materiaal op de basis van de overlapping lijmen op voorwaarde dat het de kleinste dikte of end-to-end bevat, als u grote vellen wilt gebruiken. Voor installatie gebruikte bouwtape, die verantwoordelijk is voor de strakheid van de naden tussen de producten.

  Zelfklevend materiaal

  De installatie wordt uitgevoerd op de omheinde basis, de bevestiging wordt pas uitgevoerd nadat de beschermende film is verwijderd van de zijde met een kleeflaag.

  Naast de hoofdvariëteiten zijn verschillende andere soorten producten te onderscheiden, die zijn gelabeld met een speciale afkorting:

  • isolon "A" - producten met een aluminiumlaag aan één kant, de dikte kan oplopen tot 10 mm;
  • markeer "B" - producten met gesloten folie aan beide zijden;
  • "C" - een type thermische isolatie met een zelfklevende basis;
  • ALP - zelfklevende grondstof met een witte film op de folie, waarvan de dikte 3 mm is.

  afmeting

  Om een ​​goed idee te hebben van wat het materiaal is, moet u weten hoe groot de grondstoffen kunnen zijn.

  De dikte van de producten hangt af van de toepassing van izolon. Om de vloer verder te isoleren, kunt u kiezen voor producten met een dikte van maximaal 5 mm, geluidsisolatie van het dak moet gebeuren met platen met een dikte van ongeveer 5-10 mm, overlappingen tussen de vloeren vereisen stapelproducten met een dikte van 10-30 mm.

  Dimensionaal raster is zeer divers: er zijn producten met een dikte tot 50 mm. De lengte van producten kan variëren van 2 tot 300 m, producten met een lengte van 500 meter zijn niet beschikbaar. De breedte van de isolon varieert van een halve meter tot 2 m.Producten in de vorm van platen hebben de volgende afmetingen: 1x1,11 m of 2x1,4 m.

  Montage technologie

  Het belangrijkste kenmerk van het product is om ervoor te zorgen dat het strak zit, dus alle verbindingen tussen producten moeten worden gelijmd. Het werkoppervlak moet droog zijn en vrij van verschillende verontreinigingen.

  Experts zeggen dat één laag van 3-5 mm genoeg zal zijn om een ​​hoogwaardige isolatie voor de kamer te bieden. Maar de koudste plaatsen moeten in meerdere lagen worden geïsoleerd, of anders materiaal met een grotere dikte verkrijgen en de isolon combineren met glaswol, waardoor een isolerende sandwich ontstaat.

   Thermische isolatie van de bodem van de vloer omvat de nodige lijst van werken.

   • Na het verkrijgen van materiaal met de juiste dikte, wordt de oppervlaktepreparatie eerst uitgevoerd. Als er een oude coating op zit, wordt deze gedemonteerd en wordt de vloer waterpas gezet.
   • Indien nodig wordt er gesneden van producten met de vereiste lengte en breedte, hiervoor moet u de werkbasis opmeten. Snijproducten zijn het beste met een gewoon mes.
   • Als er zelfklevend materiaal wordt gebruikt, wordt vóór de installatie een beschermfolie verwijderd en vervolgens de grondstof gelegd.Tijdens het werk van het product, is het noodzakelijk om licht op het oppervlak te drukken om een ​​betere fixatie te verzekeren.
   • Werken met conventionele producten worden uitgevoerd op hechtende acrylverbindingen.
   • Volg de instructies voor het leggen van izolona op de bodem van de vloer, voordat u de grondstoffen installeert, moet u waterdichting aanbrengen. In de meeste gevallen wordt de vloer echter niet extra beschermd tegen vocht.
   • Een polyethyleenfilm wordt op de isolatie geplaatst, omdat de isolon geen vocht absorbeert.
   • Het materiaal wordt gefixeerd op de naden met plakband, een constructie nietmachine, of de producten worden aan elkaar gelast;

   Tips en trucs

   Bij het kiezen van izolona moeten de volgende aanbevelingen worden gevolgd:

   • De kosten van thermische isolatieproducten zijn niet altijd bepalend voor de kwaliteit, dus moet er aandacht worden besteed aan de fabrikant van het product en aan de technische kenmerken ervan, om een ​​product te kiezen dat ideaal is voor het isoleren van een bepaald oppervlak.
   • Installatie en fixatie van naden kunnen niet met gewone tape worden uitgevoerd, voor dergelijke doeleinden zijn er speciale zelfklevende aluminium tapes.
   • Denk tijdens het leggen aan de ventilatielaag, die bij de muren moet worden gevormd.
   • Producten, in het bijzonder producten met een folie-gecoate laag, vereisen naleving van de gespecificeerde opslagcondities, evenals nauwkeurigheid tijdens het transport van goederen.
   • Overtredingen begaan tijdens het leggen van het isolatiemateriaal zijn beladen met schade aan de integriteit en de structuur van de isolon, als een resultaat - de producten zullen hun eigenschappen verliezen.

   Een zeer belangrijke parameter van de isolon is de dikte van de producten. Deze indicator bepaalt de reikwijdte van productexploitatie.

   Deskundigen adviseren in de loop van de verwerving van het materiaal om de adviseur of distributeur van goederen gebied te stemmen waarin het geplande gebruik van thermische isolatie.

   Om de juiste keuze te maken, onderscheiden fabrikanten de classificatie van producten op basis van de dikte en de reikwijdte van de installatie.

   • Om werkzaamheden uit te voeren aan de isolatie van buizen die zich direct onder de grond bevinden, is het noodzakelijk om PES met een dikte van 15 tot 45 mm aan te brengen met een folielaag om te werken.
   • Geluidisolatie in gebouwen met meerdere verdiepingen tussen de verdiepingen heeft een hoge kwaliteit als u izolon gebruikt met een dikte van 8-10 mm. Dergelijk materiaal zal voldoende zijn om het lawaai van de beweging van mensen die erboven wonen te verminderen, en om de hoorbaarheid van stille muziek van buren te elimineren.Maar voor gebouwen waar de bovenverdieping bijvoorbeeld als sportzaal wordt gebruikt, moet u producten met een grotere dikte kopen.
   • Vloerbedekking, bijvoorbeeld laminaat, kan kwalitatief worden geïsoleerd met producten van 3-5 mm. Voor het systeem moet "warme vloer" de voorkeur hebben producten met een minimale dikte. Op basis van het type vloerbalk, is het raadzaam om verschillende isolatietypen te gebruiken: voor droge dekvloer - foliemateriaal, voor nat - is het nodig om producten met een gemetalliseerde laag te leggen.
   • Thermische isolatie van houten en betonnen ondergronden wordt uitgevoerd met producten met een dikte tot 10 mm.

   In de volgende video leer je meer over het materiaal.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer