De subtiliteiten van het proces van muurisolatie

De winter kan aangename emoties oproepen. Maar alleen in het geval dat u het huis kunt betreden en kunt genieten van de warmte. Om dit te doen zonder extra verwarmingskosten, moet u op voorhand opletten over de thermische isolatie van de behuizing.

Speciale functies

Muurisolatie verschilt aanzienlijk van het werk van het vasthouden van de vloer of het plafond van de warmte. Veel minder vaak toevlucht tot het gebruik van bulkmaterialen. We moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de bulkstof niet verstopt raakt onder zijn eigen gewicht. De dikte van de structuur is van cruciaal belang. Het zou niet veel ruimte in de kamer in beslag moeten nemen. Niet minder belangrijk is de ernst van het isolatieblok: als het heel massief is, zal het nodig zijn de fundering te versterken, wat tot waardering zal leiden. Dit betekent allemaal dat Doorslaggevend belang behoort tot de juiste keuze van isolatieblokken en -systemen.

materialen

Een groeiend aantal mensen gebruikt nu mineraalwater. "Isover". Het garandeert een optimaal microklimaat in een woonwijk, ongeacht de warmte of koude buiten. De belangrijkste technologische kenmerken zijn als volgt:

 • thermische geleidbaarheid is 0,041 W xm hK;
 • effectieve onderdrukking van geluid van buitenaf;
 • gemiddelde dichtheid is 13 kg per 1 cu. m;
 • absolute bescherming tegen brand;
 • betrouwbare bescherming tegen condensaat (op voorwaarde dat er een opening overblijft voor vochtafvoer van ten minste 20 mm);
 • minimale stabiele werkingstijd is 50 jaar;
 • perfecte sanitaire en ecologische veiligheid.

Als de muur geen aanzienlijke belasting kan dragen, is het heel praktisch en handig om het met Izover te isoleren. Een dergelijke oplossing maakt het mogelijk volledige bescherming tegen de kou te garanderen, ongeacht het structurele materiaal dat wordt gebruikt. Als de buitenluchttemperatuur extreme positieve of negatieve waarden bereikt, behoudt de isolatie zijn basiskwaliteiten. Maar neem "Izover" niet als een universele oplossing.Zoals elke minerale wol kan het een verwoestend effect hebben op het menselijk lichaam en de dieren.

Onder dit merk wordt materiaal geleverd met verschillende kenmerken. Dit is:

 • lichtgewicht constructie;
 • algemene constructie zachte platen en matten;
 • minerale isolatie onder het schuine dak.

Installatie van isolatie voor het sintelblokkenhuis is strikt vereist. Als het gaat om koude behuizing, is er weinig vreugde. De constructie van sintelblokken Een aanzienlijk deel van de meesters en amateurbouwers probeert het schuim te verwarmen. Het geeft een beetje warmte af en is mechanisch vrij duurzaam, hoewel het een lage dichtheid heeft. Wat heel nuttig is, is het niet nodig om geld en tijd te besteden aan de installatie van een waterdichtingsmembraan.

Polyfoam verschilt in goede antiseptische eigenschappen. Kopen is niet moeilijk voor mensen met een inkomensniveau. Maar er is een ernstige beperking: de kans op brand. In eerste instantie moet u een primer aanbrengen om de meest krachtige hechting op het substraat te garanderen.

Een voorwaarde voor succes is de installatie van glasvezelversterkend gaas. Dit raster bestaat uit twee typen: voor interne en externe versterking.Het verwarren van dergelijke soorten is ongewenst.

Heeft zijn eigenschappen en isolatie cellenbeton muren. Blokken van cellenbeton bevatten veel gasbellen (vandaar de naam). Ze moeten hoe dan ook worden geïsoleerd, ongeacht de productie in de autoclaaf of zonder. Voor gasbeton werd een hele reeks verwarmingselementen uitgevonden, maar meer dan andere opties, schuimplastic en polyurethaanschuim zijn meer populaire varianten. Het tweede materiaal wordt als betrouwbaarder en moderner beschouwd. Maar de toepassing ervan zonder de hulp van een brigade met speciale apparatuur is onmogelijk. Polyfoam en PPU zijn minder duurzaam, maar de huiseigenaren zelf kunnen ze gebruiken.

Cellenbeton kan worden geïsoleerd tegen vorst en eenvoudige minerale wol. Maar het is de moeite waard om alleen als een laatste redmiddel te doen. Het vermogen van wol om waterdamp te concentreren, zal de eigenschappen van de blokken negatief beïnvloeden. Om zulke huizen te verwarmen moet je ook binnen. Voor dit doel bevelen deskundigen het gebruik van gipsmengsels aan. Bovendien is het het innerlijke werk aan opwarming dat voorafgaat aan het uiterlijke, en niet omgekeerd.

In veel gevallen gebruiken bouwers steenwol. Dit materiaal heeft zijn reputatie echt verdiend.Het wordt verkregen uit basalt, metamorfe gesteenten, mergel. Typisch, bouwbedrijven verwerven de basaltoptie voor de meest veeleisende projecten. Maar het is net zo belangrijk om rekening te houden met de zuurgraad. Hoe minder uitgesproken de alkaliteit van de wattenisolatie, hoe moeilijker het zal blijven, hoe langer het zal meegaan.

Ter verhoging van de waterbestendigheid worden aan steenwol fenol-formaldehydeharsen en andere additieven toegevoegd. Daarom is het belangrijk om erachter te komen wat de exacte chemische samenstelling van het mengsel is, zodat er geen plotselinge toxische effecten optreden. Hoewel de steenwol zelf geen vuur kan vatten, zelfs niet bij verhitting tot 1000 graden, zullen de bindmiddelen verdampen bij 200. Daarom moet bij brand of een andere noodsituatie de volledige isolatie worden verwijderd en vervangen door een nieuwe.

Het voordeel van een dergelijke isolatie is ook het feit dat al het overtollige vocht de kamers of werkruimten verlaat en niet blijft hangen in de isolatie. Wat betreft de negatieve aspecten, dan moeten we onthouden over de overvloedige afstoffen en onvermijdelijk hoge prijs van producten. Bij het kopen van materiaal moet je letten op de opslagomstandigheden. Je kunt geen watten kopen buiten de fabrieksverpakking en zonder krimpfolie.Verpakken wordt aanbevolen om te controleren of er geen lekkage is. Het is onaanvaardbaar om materiaal op straat op te bergen zonder een luifel of luifel. Wanneer ze worden bewaard in kartonnen dozen, verbieden de technische vereisten ze te plaatsen op plaatsen waar er op zijn minst onbeduidende vochtigheid is.

regelingen

Opwarming van de betonnen muur van het huis van binnenuit wordt toegepast in die gevallen waarin het onmogelijk is om het buitenwerk te voltooien. Beton zorgt in de winter voor veel problemen en problemen en in appartementen wordt het bijna altijd van binnen verwarmd. De diensten van industriële klimmers of hefwerktuigen zijn erg duur. Bovendien wordt de woninginspectie bijna nooit overwogen door het project van selectieve thermische beveiliging van een enkel appartement. Werken zonder coördinatie betekent een golf van boetes of ontneming van huisvesting tegemoet treden voor willekeur.

De gemakkelijkste manier om warm te blijven in een betonnen huis met gips. Maar niet altijd geeft het een fatsoenlijk effect. In de koudste gebieden of zelfs in de hoek van het huis zal het microklimaat niet terugkeren naar normaal. De eerste acties zijn in ieder geval het blootstellen van het constructieve oppervlak en de antiseptische behandeling.Dan moet je wachten tot het substraat volledig is gedroogd. Warm pleisterwerk in drie fasen:

 • obryzg;
 • primerlaag;
 • nakryvka (buitenste decoratieve coating).

De originele dunne laag is een oplossing van 1 aandeel cement en 4 (5) aandelen van goed gezeefd zand. Deze oplossing moet een vloeibare consistentie hebben om op het oppervlak te blijven. De lay-out is gemaakt met een harde troffel. Doe een poging en probeer de oplossing dieper in de poriën van de basis te injecteren. De totale dikte van de eerste laag kan 1 cm bereiken, het moet gelijkmatig over het gehele oppervlak worden gedaan.

De primerlaag wordt gemaakt met behulp van typische cementpleisters van de juiste categorie. Maar het is in dit stadium beter om een ​​keuze te maken ten gunste van een materiaal met een lage thermische geleidbaarheid. De primer wordt in een laag van 5 tot 6 cm geplaatst en wordt in drie stappen gemaakt. Elke volgende bewerking wordt alleen uitgevoerd na het drogen van het reeds aangebrachte materiaal. Vervolgens maakt u de voorkant (niet dikker dan 0,5 cm).

Bekledingsoplossing - afwerkstopverf, verdund met water tot een vloeibare toestand. Werk onder leiding door deze oplossing in de primer te wrijven.Wanneer het behandelde oppervlak droogt, wordt dit verder verbeterd door voegen en malen. Als een dergelijke oplossing niet effectief genoeg is, is het nodig om de betonnen muur met schuim te fineren.

Net als in het vorige geval kan antiseptica niet doen.

De gedroogde gedesinfecteerde muur is bedekt met een afwerkvloeistof stopverf met een laag van 0,5-1 cm om het oppervlak waterpas te maken. Breng dan in ieder geval een waterdichtingslaag van 3 tot 5 mm aan. Het schuim wordt verlijmd met een speciale poederformulering, die 90-120 minuten vóór het begin van het werk in water wordt geroerd, waarbij het tot een dikke uniforme klomp wordt. Smeer de hele muur gelijkmatig in, de vellen zelf zijn alleen voldoende in het midden. Als producten met weinig druk worden vastgemaakt, moeten de naden strak zijn.

Naden na het lijmen van vellen moeten worden afgedekt met plamuur of schuim. De uiteindelijke uitharding van de lijm, afhankelijk van de formulering en de werkomstandigheden, vindt 48-96 uur na het aanbrengen plaats. Versterk de bevestiging aan de muur met behulp van plastic deuvels. Het laatste stukadoor van het schuim wordt uitgevoerd op het polymeermaas. Het moet worden ingebed in de lijm, bedek de laatste pleister (noodzakelijkerwijs gewreven en gemalen).

Technisch aantrekkelijk is de isolatie van beton met vezelmaterialen, inclusief minerale wol. Daaronder moet een frame van hout worden gemaakt dat is geïmpregneerd met antiseptische preparaten. Het bevestigen van de rails moet verticaal gebeuren (van de bovenste naar de onderste punten van de muur), de afstand tussen de lijnen is ongeveer 0,6 m. U moet het materiaal met ankers aan de rails bevestigen en 3 gaten in elk houten stuk boren.

Neem hiervoor een boor met een diameter van 0,8 cm en de rails zelf worden met schroeven op het beton vastgehouden. De intervallen tussen de lamellen worden verondersteld te worden gelegd met dakleer. Daarboven is een katoenen laag. De isolatie wordt op 2 of 3 niveaus gemaakt, daarboven bevindt zich een isolerende dampfolie. Het wordt tegen de rails op de beugels gedrukt. Het isolerende blok bovenop is gesloten voor decoratieve doeleinden:

 • gipsplaten;
 • spaanderplaat;
 • multiplex.

In particuliere bouw is de grote populariteit van bakstenen huizen. Ze zijn zelfs populairder dan beton, omdat ze een beetje inferieur aan hen zijn in kracht, ze houden de warmte beter vast en zijn meer esthetisch. Maar de thermische eigenschappen van de beste kwaliteit bakstenen zijn niet genoeg om te beschermen tegen Russische vorst. Om te voorkomen dat er condens uit de binnenkant van de muur druppelt en er geen koude tocht door het huis gaat, kunt u het volgende gebruiken:

 • geëxpandeerde klei;
 • minerale wol;
 • penoplex;
 • schuim kunststof;
 • polystyreenschuim;
 • opwarming van de aarde gips;
 • Epps;
 • kurk;
 • ecologische watten.

Externe isolatie met polyurethaanschuim wordt uitgevoerd op een frame van hout of metaal. Dit materiaal is ook geschikt voor interne thermische bescherming. Als het huis nog moet worden gebouwd, is het mogelijk om een ​​intern metselwerk in het project te bouwen. Zo'n stap is niet erger dan speciale platen of rollen. Allereerst plaatsen ze de buitenmuur, tillen ze op tot 150 cm en worden stalen staven achtereenvolgens in de naden van de vijfde of zesde rij gebracht. Direct hierna worden tegels of platen thermische bescherming gemonteerd en wordt een interne rij stenen gelegd.

Wanneer thermische isolatie wordt bereikt als gevolg van geëxpandeerde klei, worden de buitenste binnenwanden, die worden gescheiden door een opening van ongeveer 0,15 m, verhoogd tot 150 cm, vanaf dit punt wordt de constructie uitgevoerd naar de bovenste doellijn. Als u van plan bent om het huis van buitenaf te isoleren, wordt dit werk eerst uitgevoerd met de fundering en plint. De buitenmuur is grondig gereinigd, alleen onder deze omstandigheden is afwerken een effectieve maatregel.Geëxtrudeerde PPP of schuim buiten gezet, aanvankelijk uitlijnend de muren met gips en priming hen.

Plaatsing van isolatie geproduceerd met lijm of stalen deuvels. De installatie wordt versprongen uitgevoerd om de stabiliteit van de constructie te vergroten. Als het de bedoeling is om een ​​geventileerde gevel te creëren, begin dan met het bevestigen van een dampremmende laag, waarop een frame wordt geplaatst. Breng in dit frame een gewatteerde isolatie aan, extra overlappend met een hydrobarrier. Alle drie de isolerende stoffen zijn met deuvels bevestigd.

De typische buitenkant afwerking in dit geval is zijspoor.

Intern isolatieschuim of EPS op baksteen is niet erg praktisch. Deze materialen zijn giftig en gemakkelijk te verbranden. Vóór het begin van de opwarming worden antiseptische primers aangebracht, deze onderdrukken effectief de agressie van schimmels. Waterdichting en overhangende bescherming voor silicaatstenen moet grondiger en doordacht zijn.dan voor gewoon keramisch blok. Het wordt aanbevolen om beton te gebruiken met geëxpandeerde klei voor metselwerk. De thermische geleidbaarheid daalt onmiddellijk met 50%.

Het aanbrengen van claydite in de wanden zal het meest effectief zijn bij het kiezen van een grote fractie (dit zal de belasting op de fundering verminderen).

Wanneer het onmogelijk is om een ​​bakstenen muur buiten of in het midden te isoleren, worden materialen met de minste doorlaatbaarheid voor waterdamp gebruikt voor inwendige opwarming. Meestal is het EPPS of penofol met een buitenlaag van folie. Het is alleen belangrijk om niet te verwarren met welke kant deze materialen moeten worden gemonteerd in de kamer. Als u een materiaal moet gebruiken dat veel damp toelaat, moet u het blokkeren met een waterdamp-ondoordringbare film of een dunne penofol omhulsel.

In het geval van de geringste moeilijkheid, is het juister om bakstenen muurisolatie toe te vertrouwen aan professionals. Er zijn ook subtiliteiten in de opwarming van de muren van een frame woning. Asphamine wordt veel gebruikt voor het waterdicht maken van dergelijke gebouwen, isolatiematerialen worden alleen met folie gebruikt om het vertrek van stoom te verminderen. Typische isolatie-oplossingen zijn polyurethaan, schuim en minerale wol.

Zorg ervoor dat u de kist van de scherpe rand moet maken met een vochtgehalte van maximaal 15%. De aanbevolen doorsnede van de latfragmenten is 2,5x15 cm.

Opwarmblokken plaatsen de openingen tussen de framerekken. Gespoten isolatie wordt door huiseigenaren tevergeefs onderschat.Ze geven uitstekende resultaten in framegebouwen, terwijl ze kunnen worden toegepast zonder de hulp van een professioneel team. Gehard polyurethaan moet verbeterd worden (verwijder overtollige deeltjes en schuur het oppervlak). Door het uitsluiten van voegen en naden zal het warmteverlies minimaal zijn.

In oude huizen hebben de binnenmuren vaak veel holtes of een grote holte. Als gevolg hiervan hebben de eigenaren en bewoners last van bevriezing kamers, niets kan ermee gedaan worden. Holtes kunnen ook optreden als gevolg van fouten bij het leggen van isolatie of vanwege de natuurlijke degradatie ervan in de tijd. Elimineer dergelijke problemen kan, als zorgen voor de introductie van thermische isolatie door de gaten gemaakt in de buitenste muur.

Omdat dergelijke manipulaties verantwoordelijk zijn en in geval van fouten zelfs kunnen leiden tot de vernietiging van het huis als geheel, moet je je zeker tot professionals wenden.

In gebieden waar veel neerslag is, is het onaanvaardbaar om te gebruiken, inclusief het dichten van de holtes, minerale wolholten en basaltisolatie. Je kunt klei niet gebruiken en uitbreiden. waarin beter gemanifesteerd in dergelijke moeilijke omstandigheden volgens de operationele ervaring van polyurethaanschuim. Om erachter te komen of er een holte in de wanden van een koude kamer is die kan worden "uitgeblazen" met een vloeistof of gespoten materiaal, zal een standaardplan helpen. Bij afwezigheid van een plan, met zijn onnauwkeurigheden of duidelijke fouten, worden er technische gaten gemaakt in de naden en wordt de muur erachter gecontroleerd door de bewegingen van de draad. Goedkopere opties - bel professionals met een warmtebeeldcamera of zelfscannende structuren met dit apparaat.

Maar de kou komt bij de huurders van appartementsgebouwen, in de dragende muren waarvan er zwakke naden zijn. De hechtingselementen van paneelstructuren zorgen voor het grootste deel voor een extra isolerende laag aan de buitenkant, omdat het inefficiënt is om dit van binnenuit te doen. Voordat u begint te werken, moet u in ieder geval de technische voorschriften en bouwvoorschriften zorgvuldig bestuderen. Als het onmogelijk is om de isolatie van buitenaf te monteren, moet de interne versie worden overlapt door een onafscheidelijke, langwerkende dampscherm.

De naden in paneelhuizen worden aanbevolen om te worden geïsoleerd met elastische materialen om mogelijke thermische uitzetting te compenseren.

Meestal nemen experts voor deze doeleinden:

 • schuim polyethyleen "Vilaterm";
 • polyurethaan-polyurethaanschuim "Macroflex" (of soortgelijke geschuimde polyurethanen);
 • dichtingsmiddelen die niet neerslaan (bijvoorbeeld Sazilast 24).

In huizen die al lang worden geëxploiteerd, bestaat de volgorde van werken uit verschillende fasen:

 • de oude naad openen;
 • ontmanteling van de bestaande bescherming;
 • roest in geval van dringende noodzaak;
 • verwijder stof en vuil;
 • vulruimte met schuim;
 • vastmaken aan de nieuwe laag van zijn isolerende buizen;
 • schuimadditieven in gebieden waar het in eerste instantie ongelijk verliep;
 • snijden van het geharde schuim;
 • waterdicht.

Kruisverwarming is geschikt voor frameconstructies. Warmte besparende matten leggen op zodat de naden niet met elkaar samenvallen. Dan is het optreden van door wind doordrongen scheuren uitgesloten. Vorstbruggen (houten delen) overlappen elkaar gegarandeerd. Het gevecht tegen hen zal succesvol zijn als u nog eens 5 cm isolatie toevoegt op probleempunten buiten de 15 cm hittebescherming.

Het aanbrengen van staven met een afmeting van 5x5 cm horizontaal buiten het frame zal de eerste stap zijn. De afstand tussen elk paar staven moet 10 mm minder zijn dan de breedte van het verwarmingsblok. Het blok zelf is strikt genomen in tegendeel.Onmiddellijk na de installatie van alle isolerende delen, wordt verondersteld ze te sluiten met bescherming tegen vocht. Het bedekt het materiaal tegen de wind en voorkomt dat het eruit valt.

Het is categorisch niet toegestaan, zelfs voor hoeken aanstampen van thermische beveiliging en het dwingen van materiaal met geweld. De basiseigenschappen van minerale wol worden immers gegeven door de lucht die erin zit. Als je de integriteit van de isolator doorbreekt, kun je hem niet binnen houden. Omdat het huis kouder zal zijn dan verwachte huurders. Het kelderplafond is bijna geïsoleerd volgens het beschreven schema.

Hoe te kiezen?

Nu moet je weten: welk isolatiemateriaal beter is. Er is geen universeel antwoord op deze vraag. Maar sommige punten zijn nuttig om in gedachten te houden. Het uitvoeren van een volwaardige thermische berekening zonder speciale kennis is niet mogelijk: kant-en-klare online calculators helpen of misleiden nauwelijks. Bij het analyseren van de eigenschappen van elke coating, worden de volgende sequentieel geanalyseerd:

 • stoom capaciteit;
 • warmte-uitwisseling efficiëntie;
 • brand en chemische veiligheid;
 • de belasting gecreëerd door de opwarmlaag.

Stenen muren worden optimaal gecombineerd met minerale wol en zijn analogen.Zelfs verzwakt in vergelijking met de toonaangevende producten op de markt, wordt thermische beveiliging gerechtvaardigd door uitstekende kosten en gemak, evenals installatiegemak. De minerale variant is zacht en heeft een gemiddelde thermische geleidbaarheid. Betrouwbaarder is de watten met toevoeging van basaltkruimels. Maar hiervoor nemen fabrikanten extra geld. Dergelijk materiaal is vooral goed in gebieden die dicht bij kachels en open haarden liggen.

Problemen met katoen zijn te wijten aan zijn slechte vormvastheid. Door vocht op te hopen, wordt de kachel zwaar en zakt door. De uitweg is de toename van bevestigingen ten opzichte van de aanbevolen plaatsing. Opwarmen van houten of frame gebouwen met gewatteerde materialen is niet erg praktisch. Ze zijn nuttig in gevallen waar de wanden weinig extra isolatie nodig hebben. Styreen en stoffen op basis daarvan behouden de vorm beter en zijn bestand tegen temperatuurschokken.

Uitstekende warmtecapaciteit zorgt voor een intensieve hittebescherming van dunne wanden.

Onder het schuim wordt aanbevolen om producten te kiezen onder de markering van SPB-S, hetgeen de toevoeging van vlamvertragers aangeeft. Als dat niet het geval is, is het beter om dergelijk materiaal helemaal niet te gebruiken.Penoplex wordt aanbevolen voor het isoleren van naden op het dak. Penopleks waard om te gebruiken om de muren van binnenuit te omhullen. Daar zal het nogal wat ruimte absorberen.

Voorbereidende werkzaamheden

Als de muur om een ​​of andere reden van binnenuit wordt geïsoleerd, voorbereiding bestaat uit:

 • maximale oppervlaktedroging;
 • installatie van dampscherm;
 • leggen waterdichting.

Voordat u het schuim aanbrengt, is het beter om de bekisting te monteren. Ze zal toestaan ​​om een ​​oppervlak zoveel mogelijk te behouden en een laag bijzonder betrouwbaar te maken. Het frame is bedekt (gewikkeld) met isolatiemateriaal, anders wordt het een toegangspoort voor vorst. Als een bakstenen muur wordt bijgesneden, wordt alles verwijderd (tot aan de basis). Vergelijkbaar met de aanpak van beton. Vacuüm vuil wordt verwijderd, zichtbare schimmellaesies worden gemakkelijk verwijderd door het oppervlak met schuurpapier te borstelen.

Hoe warm je je eigen handen?

Stap voor stap instructies voor het installeren van isolatie van polystyreen is eenvoudig. Dit materiaal wordt aanbevolen voor het leggen op hout, baksteen, bevestiging is hetzelfde. De droge methode wordt gebruikt voor beperkte perioden.Natte methode vereist het inbrengen van het materiaal in de wandgroeven en het natuurlijke drogen ervan 48-72 uur. Bij sterk ongunstige weersomstandigheden nemen deze periodes merkbaar toe.

Onder geëxpandeerd polystyreen zijn alleen ideale gladde wanden geschikt. Dit materiaal is kwetsbaar. Als je het met aanzienlijke verlichting op het oppervlak gaat monteren, kunnen de platen barsten. Het is raadzaam om alle verschillen groter dan 3 mm te elimineren. Verfpoeder met lage dampdoorlatendheid moet worden verwijderd. Voor de bevestiging moet je een speciale lijm gebruiken. Zorg ervoor dat je primer aanbrengt.

Tips en trucs

Als wordt besloten om minerale wol te gebruiken, is het de moeite waard om bij de aanpassing te blijven "Line Rock". Het garandeert een schone omgeving en een uitstekende isolatie tegen lawaai. Bij het kiezen van verschillende materialen moet onmiddellijk worden verduidelijkt:

 • hun totale lengte en breedte;
 • de mogelijkheid om te snijden;
 • gewenste manieren om mee te doen.

Het is noodzakelijk om na het aanbrengen van de primer ongeveer 4 uur te wachten, zelfs als de fabrikant een snellere droging belooft. Wanneer u om hulp van gehuurde installateurs vraagt, moet u zorgvuldig controleren hoeveel pluggen en lijm ze daadwerkelijk gebruiken.

Overdraag niet voor het "eminente" product. Het is beter om extra tijd te besteden aan het leren kennen van de praktische kenmerken van heterogene producten en erover na te denken.

Hoe je je huis kunt verwarmen met schuimplastic, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer