Folie izolon: materiaal voor universele isolatie

 Folie izolon: materiaal voor universele isolatie

De bouwmarkt is vol met alle nieuwe soorten producten, waaronder folie izolon - een veelzijdig materiaal dat wijdverspreid is geworden. Kenmerken van de isolon, zijn typen, toepassingsgebieden - deze en enkele andere vragen worden behandeld in het kader van dit artikel.

Speciale functies

Folie isolon is een warmte-isolerend materiaal op basis van polyethyleen schuim. Thermische prestaties worden bereikt door een gemetalliseerde polypropyleenfilm op het materiaal aan te brengen. Het kan een laag polyethyleen op een of twee zijden bedekken.

In plaats van de gemetalliseerde film kan het geschuimde polyethyleen worden bedekt met een laag gepolijste aluminiumfolie - ditheeft geen invloed op de isolerende eigenschappen van het product, maar draagt ​​wel bij aan de sterkte ervan.

Hoge isolatiewaarden worden bereikt door het gebruik van een folielaag, die 97% van de thermische energie reflecteert, terwijl het materiaal zelf niet opwarmt. De structuur van polyethyleen neemt de aanwezigheid van de kleinste luchtbellen aan, die een lage thermische geleidbaarheid verschaffen. Foil isolon werkt volgens het principe van een thermoskan: houdt het ingestelde temperatuurbereik binnenshuis, maar warmt tegelijkertijd niet op.

Bovendien wordt het materiaal gekenmerkt door een hoge damppermeabiliteit (0,031-0,04 mg / mchPa), waardoor oppervlakken kunnen ademen. Vanwege het vermogen van izolona om waterdamp door te laten, is het mogelijk om een ​​optimale luchtvochtigheid in de kamer te handhaven, waarbij vochtigheid van de muren, isolatie en afwerkingsmaterialen worden vermeden.

De vochtopname van de isolatie neigt naar nul, wat de bescherming van oppervlakken tegen vochtin doordringing en de vorming van condensaat in het materiaal garandeert.

Naast een hoog thermisch rendement vertoont de isolonfolie goede geluidsisolatie (tot 32 dsB en hoger).

Een ander pluspunt is de lichtheid van het materiaal, gecombineerd met verbeterde sterkte-eigenschappen. Een laag gewicht stelt u in staat om isolatie op elk oppervlak te monteren, zonder dat hiervoor voorafgaande versterking nodig is.

Het is belangrijk om te onthouden dat het onmogelijk is om gips op een izolon te plaatsen, om behang te lijmen. Deze en andere afwerkingsmaterialen, rechtstreeks bevestigd aan de isolatie, zullen het onder hun gewicht trekken.

Omdat het materiaal niet voor dergelijke belastingen is ontworpen, valt het eenvoudig weg. De afwerking moet alleen op een speciale kist worden uitgevoerd.

Izolon is een niet-vervallend, milieuvriendelijk materiaal dat tijdens het gebruik geen gifstoffen afgeeft. Zelfs wanneer verwarmd, blijft het onschadelijk. Dit breidt het toepassingsgebied van izolona aanzienlijk uit, dat niet alleen voor buitengebruik, maar ook voor binnenhuisarchitectuur van woongebouwen kan worden gebruikt.

Naast de milieuvriendelijkheid is het de moeite waard om de bio-resistentie van het product te benadrukken.: het oppervlak is niet vatbaar voor aantasting door micro-organismen, de isolatie is niet bedekt met schimmels of schimmel, wordt geen thuis of voedsel voor knaagdieren.

De metaalfilm vertoont chemische inertheid, weerstand tegen mechanische schade en atmosferische verschijnselen.

Het materiaal heeft een kleine dikte, dus het is het meest geschikte materiaal als het gaat om interne isolatie. Voor materialen van dit type zijn niet alleen technische indicatoren belangrijk, maar ook het vermogen om het grootste bruikbare gebied na isolatie te behouden. - folgoizolon behoort tot de weinige isolatiematerialen die deze taak aankunnen.

Het nadeel van het product wordt soms een hogere prijs genoemd in vergelijking met andere populaire verwarmers. Het verschil in prijs wordt echter genivelleerd door de eenvoud van het leggen van het materiaal (u kunt besparen op de aankoop van stoom- en waterdichtmakende materialen, de diensten van professionals), evenals de hoge thermische efficiëntie van folgoisolone.

De uitgevoerde berekeningen bewijzen dat het na de installatie mogelijk is om de kosten voor ruimteverwarming met 30% te verlagen. Het is belangrijk dat de levensduur van het materiaal minimaal 100 jaar is.

types

Warmte-reflecterende isolon is van 2 soorten: PES en IPE. De eerste is een verknoopte isolatie met cellen van een gesloten type, de tweede is een niet-afgeschermde, met gas gevulde analoog. Er is geen groot verschil in termen van thermische isolatie tussen materialen.

Als indicatoren voor geluidsisolatie belangrijk zijn, moet PES de voorkeur krijgen, waarvan de geluidsisolatie 67% bereikt, terwijl dezelfde indicator voor IPE slechts 13% is.

IPE is geschikt voor de organisatie van koelapparatuur en andere structuren die worden blootgesteld aan lage temperaturen. De bedrijfstemperatuur is -80 ... +80 C, terwijl het gebruik van PES mogelijk is bij een temperatuur van -50 ... + 85C.

PES meer dicht en dik (dikte van 1 tot 50 mm), vochtbestendig materiaal. NFE is dunner en flexibeler (1-16 mm), maar iets minder goed wat betreft vochtabsorptie.

De vorm van vrijgave van materiaal - myta en rollen. De dikte van het materiaal varieert in het bereik van 3,5-20 mm. De lengte van de rollen is van 10 tot 30 m met een breedte van 0,6 - 1,2 m. Afhankelijk van de lengte en breedte van de rol, kan deze van 6 tot 36 m2 materiaal bevatten. Standaardmatformaten zijn 1x1 m, 1x2 m en 2x1.4 m.

Vandaag de dag op de markt kunt u verschillende modificaties van folgoisolone vinden.

 • Izolon A. Het is een isolatie met een dikte van 3-10 mm. Het heeft aan één zijde een folielaag.
 • Izolon B. Dit type materiaal wordt aan beide zijden beschermd door folie, waardoor de beste bescherming tegen mechanische schade wordt bereikt.
 • Izolon S. De meest populaire wijziging van isolatie, omdat een van de partijen plakkerig is.Met andere woorden, het is een zelfklevend materiaal, uiterst handig en gemakkelijk te gebruiken.
 • Isolon ALP. Het is ook een soort zelfklevende isolatie, waarvan de gemetalliseerde laag bovendien wordt beschermd door een polyethyleenfilm tot 5 mm dik.

Toepassingsgebied

 • Unieke technische kenmerken hebben geleid tot het gebruik van izolona, ​​niet alleen in de bouw, maar ook in de productie van industriële koelapparatuur.
 • Het wordt veel gebruikt in de olie- en medische sector en is ook geschikt voor het oplossen van sanitaire problemen.
 • De productie van vesten, sportuitrusting, verpakkingsmaterialen is ook niet compleet zonder folie izolona.
 • In de geneeskunde wordt het gebruikt bij de productie en verpakking van speciale apparatuur, de vervaardiging van orthopedische schoenen.
 • De machinebouw maakt gebruik van materiaal voor thermische isolatie in de automobielindustrie en geluiddichte autoshowrooms.
 • Aldus is het materiaal geschikt voor industrieel en huishoudelijk gebruik. Het is opmerkelijk dat de installatie geen professionele vaardigheden en speciaal gereedschap vereist. Indien nodig kan het materiaal eenvoudig met een mes worden gesneden.En een betaalbare prijs maakt het mogelijk voor mensen met verschillende financiële mogelijkheden om het te kopen.
 • De consumptieconsumptie wordt ook de reden voor het wijdverspreide gebruik van isolon op de folie in het dagelijks leven. De gebruiker kan het materiaal zo gemakkelijk en economisch mogelijk snijden, en kleine delen van materialen gebruiken voor thermische isolatie van kleine gebieden, voegen en spleten.

Als we het hebben over de bouwsector, is dit warmte-isolerende materiaal optimaal voor het afwerken van balkons, daken, buiten- en binnenwanden van het dak. Het is geschikt voor elk oppervlak, ook voor de isolatie van een houten huis, omdat het dampdoorlatendheid van de muren biedt, waardoor het hout niet kan rotten.

 • Bij het afwerken van de betonnen muren, evenals de oppervlakken van de bouwstenen, zorgt de isolatie ervoor dat niet alleen het warmteverlies wordt verminderd, maar ook dat de ruimte goed wordt geïsoleerd.
 • Folgoizolon wordt gebruikt als vloerisolatie: het kan onder een vloerverwarmingssysteem worden geplaatst, gebruikt in een droge dekvloer of als substraat voor vloeren.
 • Succesvol is het gebruik van materiaal voor thermische isolatie van het plafond.Het materiaal bezit uitstekende water- en dampbarrière-eigenschappen en vereist geen extra hydro- en dampbarrièrelagen.
 • De folie isolon wordt gekenmerkt door elasticiteit, het vermogen om een ​​bepaalde vorm aan te nemen, dus het is ook geschikt voor het isoleren van schoorstenen, pijpleidingen, structuren van complexe configuratie en niet-standaard vormen.

Montage technologie

Het oppervlak van folgoizolon is gemakkelijk te beschadigen, daarom moet het voorzichtig worden behandeld tijdens transport en installatie. Afhankelijk van welk deel van het gebouw of de structuur aan isolatie onderhevig is, wordt de technologie van het legmateriaal gekozen.

 • Als het huis van binnenuit moet worden verwarmd, wordt de izolon tussen de muur en het afwerkmateriaal geplaatst, waarbij de luchtruimte tussen beide wordt bewaard om de thermische efficiëntie te verbeteren.
 • De beste optie voor het bevestigen van isolatie is het gebruik van houten latten, waarmee een kleine kist aan de muur wordt gevormd. Om het met de hulp van kleine nagels folgoisolone is vastgesteld. Het is beter om een ​​materiaal met aan beide zijden een folielaag te gebruiken (wijziging B). Verbindingen om te voorkomen dat "koude bruggen" worden vastgelijmd met aluminiumtape.
 • Voor thermische isolatie van betonnen vloeren wordt Isolon gecombineerd met een ander type isolatie. Dit laatste wordt direct op het beton gelegd, tussen de etages door. Folgoisolon verspreidt zich bovenop dit ontwerp, op het - vloeren. Meestal wordt dit type isolatie gebruikt als een substraat onder het laminaat. Naast warmtebesparingen helpt het de belasting op de hoofdvloer te verminderen, heeft het een geluidisolerend effect.
 • Bij het isoleren van een balkon is het beter om terug te grijpen naar de installatie van een meerlaagse constructie. De eerste laag daarin is een eenzijdige folie izolon, aangelegd met een reflecterende laag. De volgende laag is isolatie die bestand is tegen verhoogde mechanische belastingen, zoals polystyreen. Daar bovenop wordt de isolon opnieuw geplaatst. De technologie van het leggen herhaalt het principe van het monteren van de eerste isolonlaag. Zodra de isolatie is voltooid, gaat u verder naar de omhulling van het apparaat, dit zijn afwerkmaterialen.
 • De eenvoudigste manier om een ​​woonkamer in een flatgebouw te isoleren zonder de muren te hoeven demonteren, is door de isolonlaag achter de radiatoren te plaatsen. Het materiaal reflecteert de warmte van de batterijen en leidt deze naar de kamer.
 • Voor vloerisolatie optimaal gebruik van materiaalwijzigingen ALP. Materiaal van het type C wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de isolatie van gebouwen voor technische en huishoudelijke doeleinden. Voor warmte- en geluidsisolatie van autosalons wordt meestal een isolon van het type C gebruikt, waarbij het wordt gecombineerd met speciale mastieken.

tips

Als je folgoizolon koopt, overweeg dan wat het doel ervan is - de dikte van het geselecteerde product hangt ervan af. Voor de isolatie van de vloer zijn er dus voldoende producten met een dikte van 0,2-0,4 cm, overlappingen van tussenvloeren zijn geïsoleerd met rollen of lagen, waarvan de dikte 1-3 cm is.Voor thermische isolatie is het voldoende laag van 0,5-1 cm. Als de isolon alleen als een geluidsisolerende laag wordt gebruikt, kan het artikel worden gedoseerd met een dikte van 0,4-1 cm.

Ondanks het feit dat de installatie van het materiaal vrij eenvoudig is, is het belangrijk om de aanbevelingen van experts te volgen.

 • Contact van verijdelde isolatie en elektrische bedrading is niet toegestaan, omdat de gemetalliseerde laag een elektrische geleider is.
 • Let bij het isoleren van een balkon op het feit dat folgoisolone, net als elke andere warmte-isolator, is ontworpen om warmte te besparen en niet om het te genereren. Met andere woorden, bij het plaatsen van een warme loggia is het belangrijk om niet alleen te zorgen voor isolatie, maar ook voor de aanwezigheid van warmtebronnen (vloerverwarming, verwarmingstoestellen, enz.).
 • Het voorkomen van het verzamelen van condensaat maakt het behoud van de luchtspleet tussen de isolatie en andere elementen van de bouwconstructie mogelijk.
 • Stapelen van materiaal gebeurt altijd van begin tot eind. De verbindingen zijn bedekt met aluminiumtape.

Zie de volgende video om te leren hoe je izolon van folie gebruikt:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer