Hoe de isolatie voor binnenmuren kiezen?

Alle gebouwen waarin een persoon zal wonen of al enige tijd moeten geschikt zijn voor een dergelijk gebruik. Het belangrijkste dat u nodig heeft voor een comfortabel leven is frisse lucht, die voortdurend wordt bijgewerkt, licht en water. Er is ook zo'n belangrijke indicator als warmte. Als het koud is in een kamer, dan is het onaangenaam en soms gevaarlijk om erin te blijven. Daarom is het zo belangrijk om de muren te verwarmen met de juiste materialen.

Speciale functies

Het proces van optimalisatie van het microklimaat in een woonwijk omvat het gebruik van interne of externe isolatie. Voor woningen, waarin ze niet permanent wonen, is innerlijke isolatie ideaal. Deze keuze is te wijten aan het feit dat het installatieproces uiterst eenvoudig is en geen aanzienlijke kosten vereist, zowel financieel als fysiek.Isolatie voor de muren wordt geselecteerd op basis van de taken waarmee het gebouw wordt geconfronteerd.

Elke optie heeft een andere grootte, gewicht en structuur. U kunt het materiaal kiezen waarmee het het meest geschikt is om te werken. Om het huis binnen te verwarmen is het belangrijk dat het overdag niet oververhit raakt en 's nachts niet overkookt. Dit is schadelijk voor zowel het gebouw zelf als voor degenen die er wonen. Er zijn normen volgens welke de temperatuur van de vloer niet tot meer dan +25 graden moet dalen en de muren niet kouder dan +18 graden mogen zijn. De optimale temperatuur, waarin een persoon comfortabel kan leven, is een indicator van +22 - +25 graden.

In het geval van inwendige opwarming, vormt zich condensaat tussen het oppervlak van de isolatie en de wand zelf, wat samenhangt met het temperatuurverschil dat met elkaar botst. Om ervoor te zorgen dat de muren niet nat worden, is het noodzakelijk om een ​​dampremmende laag te installeren die dit proces regelt. Na het installeren van alle isolerende componenten, wordt niet alleen de binnenkant van het huis veiliger, maar ook uitwendig, omdat bij temperatuurdalingen er geen impact op dezelfde baksteen zal zijn die langer kan duren.

materialen

Om de muren in het huis te isoleren, moet u het voorbereidingsproces goed verdelen, inclusief:

 • voorbereiding en aankoop van materialen en gereedschappen;
 • het proces van het fixeren van de dampschermlaag en de vervaardiging van het frame;
 • het proces van het leggen van isolatie- en afwerkingsmuren.

Van materialen voor muurisolatie met glaswol, slakkenwol, steen- en basaltwol, polystyreenschuim, penoplex, polyurethaanschuim en enkele andere opties. Een deel is alleen van toepassing op binnenwerk, een deel uitsluitend voor buitenwerk, maar er zijn er die geschikt zijn in beide gevallen. Soms gebruiken ze hiervoor zaagsel, dat zowel de wanden als de vloer kan isoleren, maar dit materiaal vaak liever niet gebruiken vanwege de brandbaarheid.

Als de wanden van buitenaf geïsoleerd zijn, moet de afwerking met gevelbekleding, eurobord of andere materialen volledig worden gedemonteerd, waarna de isolatie moet worden geïnstalleerd.

Pas nadat deze fase van het werk is voltooid en de dampschermfolie is geïnstalleerd, kunnen de panelen worden teruggeplaatst om het huis een prachtige uitstraling te geven.

Meestal wordt externe opwarming toegepast op het hoofdhuis,waar mensen de hele tijd wonen. Wat betreft landhuizen of seizoensbehuizing, is het genoeg voor hem om de binnenkant te trimmen. Nadat een geschikt materiaal op de muren is geïnstalleerd, kan het worden bedekt met karton, hardboard, multiplex of zelfs gipsplaten eroverheen. De keuze is gemaakt rekening houdend met de kosten van dekking en fondsen die voor reparatie zijn.

Materialen die nodig zijn voor isolatiewerk zijn:

 • dampschermfolie, die de penetratie van vocht van de straat weerstaat en probeert de kamer binnen te komen;
 • houten balk waaruit de houten kist is gemaakt;
 • bevestigingsmiddelen, waarvan de beste schroeven zijn;
 • gipsplaat voor afwerking. Het is beter om een ​​vochtbestendig vel te kopen.

Voor isolatie van het huis van binnenuit kunt u verschillende materialen gebruiken. De meest gewilde zijn verschillende opties.

Een van hen is minerale wol, die is gebaseerd op glaswol en steenwol. Het heeft uitstekende thermische eigenschappen. Voor verschillende werken zijn er producten met een dichtheid van 50 tot 200 kg per kubieke meter. Dunnere opties worden op rollen gemaakt, terwijl dichtere in minestrips worden gedrukt.Bevestiging gebeurt met behulp van deuvels op een houten frame. In dit geval is het beter om geen lijm te gebruiken, wat kan leiden tot delaminatie van het product.

Als we de kenmerken van minerale wol beschouwen, is het de moeite waard om te zeggen dat ze niet van vocht houdt. Als de vezels nat worden, verliezen ze hun eigenschappen. Als u dergelijke isolatie buiten installeert, is het belangrijk om een ​​goede waterafdichting te maken. Dit materiaal verwerkt zijn functies binnenshuis. Een bijzonder voordeel van het product is de niet-ontvlambaarheid. Wanneer u met dit materiaal werkt, is het noodzakelijk om beschermende materialen voor de ogen en ademhalingsorganen te gebruiken vanwege de grote hoeveelheid stof en kleine deeltjes.

Zijn populair en geschuimde isolatie: geëxpandeerd polystyreen / polyfoam en polyurethaanschuim. Uitgebreid polystyreen wordt beschouwd als een handige optie om de binnenkant van de kamer te verwarmen. Het voordeel is lichtheid, goede sterkte, installatiegemak en redelijke prijs. Deze optie is niet minderwaardig aan minerale wol, maar is niet bang voor vocht, omdat het zowel binnen als buiten het gebouw kan worden gebruikt. Het is beter om schuimplastic te bevestigen met schroeven of pluggen, maar u kunt ook lijm gebruiken.

Van de minnen kan alleen ontvlambaarheid worden opgemerkt, omdat dit materiaal op plaatsen ver van vuurbronnen kan worden gebruikt. Polyurethaan wordt alleen met speciale apparatuur toegepast, waardoor u polyurethaanschuim kunt selecteren. Met deze optie kunt u een stevige laag aanbrengen die zeer stevig op het oppervlak wordt gehouden. Van de nadelen, kunt u alleen de hoge prijs selecteren voor dit type isolatie.

Onder de verijdelde warmte-isolatoren Penofol is het populairst. De basis van het materiaal is geschuimd polyethyleen met metaalfolie. Penofol is erg dun, dus het maakt het niet mogelijk om de leefruimte van de kamer in te nemen. Dit materiaal heeft een lage thermische geleidingscoëfficiënt en houdt daarom de warmte goed vast.

Losse isolatie - Dit is een niet-standaard optie voor isolatie van huizen. Hiervoor kunt u geëxpandeerde klei, ecowool, mos, naalden van dennen of sparren, hooi, zaagsel gebruiken. Een positief kenmerk van deze optie is de milieuvriendelijkheid, maar deze kan alleen worden gebruikt voor de vloer en het plafond. Van de minnen kan worden opgemerkt het hoge risico van knaagdieren in dit soort lagen.

Van de tools in het werk zal nuttig zijn:

 • mes voor het snijden van minerale wol;
 • een meetlint en een potlood waarmee alle metingen en markeringen worden gemaakt;
 • schroevendraaier voor bevestigingsschroeven;
 • bouwnietmachine, hetgeen handig is bij het bevestigen van de dampschermfilm;
 • beschermende uitrusting zoals handschoenen, bril, gasmasker.

De keuze van gereedschappen en beschermingsmiddelen hangt direct af van waar je precies mee moet werken, welke optie van isolatie zal worden gekozen.

Hoe te kiezen?

Om een ​​geschikte warmte-isolatie van een landhuis te kiezen, dat zich binnen zal bevinden, is het belangrijk om te weten waarmee u moet werken. Als u de tweede verdieping of in plaats van de oude koude zolder wilt isoleren om de kamer in een woonruimte te veranderen, is het belangrijk om de juiste soort isolatie te kiezen. Het is belangrijk om te analyseren van welk materiaal het huis is gemaakt. Houten hutten moeten een ademende warmte-isolator hebben en baksteen- of schuimbetonconstructies kunnen het zonder.

Als u materiaal selecteert voor het werken met muren, moet u de vochtbestendigheid ervan evalueren, wat een van de belangrijkste criteria is. Het is ook de moeite waard om te overwegen om te verwarmen. Als een kachel aan de binnenkant werkt, wordt het verschil tussen de temperatuur buiten en in het huis erg groot.Dit proces zal leiden tot de vorming van condensaat, wat de isolatie zal beïnvloeden en zal bijdragen aan het weken. Onder dergelijke omstandigheden zal het materiaal niet lang meegaan en zal het snel beginnen te verslechteren. Om een ​​dergelijke uitkomst te voorkomen, is het noodzakelijk om een ​​dampdichte folie te gebruiken die de isolerende laag tegen vocht zal beschermen.

Om de juiste isolatie te kiezen, moet u op de prestaties letten:

 • thermische geleidbaarheid, die laag moet zijn om optimale omstandigheden in een woonwijk te kunnen handhaven;
 • vorstbestendigheid - dit is belangrijk voor die huisjes die in de winter niet worden verwarmd en de temperatuurindicator in het huis kan nul zijn, waardoor sommige soorten thermische isolatie nadelig worden beïnvloed;
 • installatiegemak, wat belangrijk is in het geval van een landhuis, waar de eigenaar zelf vaak aan werkt, omdat de eenvoud van alle acties in dit geval uiterst belangrijk is;
 • prijsbeleid, wat vooral belangrijk is in het geval van de inrichting van een landhuis, waar materialen goedkoper worden genomen.

Als het naast de wanden ook nodig is om het plafond te isoleren, moet u zorgen voor de beschikbaarheid van materialen voor deze procedure.Als de zolder in het huis wordt omgezet in woonruimte, kunt u niet zonder afwerking en isolatie doen. Om het plafond te overlappen, is het belangrijk om materialen te kiezen die bestand zijn tegen neerslag en aanzienlijke temperatuurverschillen. De dichtheid van de platen moet hoog zijn, zodat ze de warmte in de kamer kunnen opvangen zonder de externe kou van onder het dak weg te laten. Tijdens de reconstructie van de zolder kan het nodig zijn om de vloer te verwarmen, vooral als deze op een gewapende betonnen plaat ligt. Om dit te doen, moet je een krat maken, isolatie leggen, waarop een afdekmateriaal zoals multiplex, hardboard en andere.

Het is vooral belangrijk om werk te maken van de isolatie van de kamer, als het huis afschermt.

In dit geval moeten bijna alle oppervlakken worden aangevuld met een laag thermisch isolatiemateriaal om geschikte woonomstandigheden in de woonruimte te creëren. Als u over de benodigde materialen voor dit proces beschikt, moet u weten hoe u ze op de juiste manier kunt gebruiken.

Hoe te installeren?

Als het nodig is om de installatie van isolatie met uw eigen handen uit te voeren, is het belangrijk om het algoritme van het werk duidelijk te begrijpen. Het eerste om mee te beginnen is de voorbereiding van de wanden, waarvoor het oppervlak wordt genivelleerd en alle probleemgebieden worden verwijderd.Om de binnenkant van de ruimte goed te isoleren, moet u zorgen voor de afdichtingslaag van het apparaat. Als er geen geschikt speciaal materiaal bij de hand is, is een eenvoudig polyethyleen geschikt, dat met plakband wordt bevestigd.

Stapsgewijze instructies in het geval dat u een landhuis moet isoleren, beperkt tot de volgende items:

 • De keuze van geschikte isolatie op basis van het materiaal van het huis en de plaats die is onderworpen aan reparatie.
 • Installatie van platen van warmte-isolatie op de gewenste plaats. Voor een betere pasvorm moet je het oppervlak missen met lijm.
 • Legplaten komen voor in een dambordpatroon en bij de kruising is het belangrijk om een ​​grote hoeveelheid lijm en schuim te gebruiken.
 • Bevestigingsplaten met kunststof pluggen.
 • Het aanbrengen van de oppervlaktelaag van lijm rond de omtrek van de isolatie.
 • Leg versterkende maaslijm op elkaar en dompel deze onder in de lijmstofwals.
 • Nadat de lijm opdroogt, wordt het oppervlak gepleisterd en afgewerkt.

Het meest geschikte materiaal voor installatie is penoplex, zelfs een persoon zonder ervaring kan ermee werken. Als er een verlangen is om het huis zo warm te maken om er de hele winter in te wonen, dan is minerale wol de beste oplossing.Werken met haar is niet veel moeilijker. Het isolatieproces bestaat uit de volgende items:

 • de voorbereiding van de muren, de eliminatie van eventuele probleemgebieden;
 • dampschermoppervlak;
 • productie van houten kisten met een trede, waarvan de berekening moet worden uitgevoerd op basis van de grootte van een rol minerale wol;
 • materiaal in een nis leggen;
 • de verbindingen worden met plakband gelijmd;
 • het aanbrengen van een tweede laag dampscherm, die aan het krat is bevestigd;
 • het afwerken van muren.

Folie-warmte-isolator kan worden gebruikt als isolatie. Dit is een relatief nieuw materiaal dat aan één of beide zijden een laag folie bevat. Om het op een muur te gebruiken, moet u:

 • bereid het oppervlak voor;
 • kratten maken;
 • breng haar isolatiemateriaal aan;
 • naden zijn gelijmd met aluminiumtape;
 • afwerking afwerking.

Als er een wens is om iets anders te gebruiken, is vezelplaat een uitstekende optie.

Dit is de eenvoudigste optie voor muurisolatie, die zelfs een amateur kan doen, omdat de installatie van warmte-isolerend materiaal op elk oppervlak kan worden gedaan, zelfs met een oude afwerking. Het belangrijkste criterium is droogte en netheid van de muren.

Het installatieproces wordt uitgevoerd met behulp van speciale nagels met een intrekbare kop. Zodra alle materialen op de muur zijn geplaatst, kunt u elke gewenste afwerking gebruiken, op behang, gips, verf, enz. Plakken. De keuze van de isolatie hangt af van professionele vaardigheden, de noodzaak om het hele jaar door absoluut comfortabele omstandigheden te creëren en de productiekosten. Iedereen kiest van alle kanten voor de optie die hem het meest uitkomt.

Tips en trucs

Wanneer u van plan bent om het huis van binnenuit te isoleren, is het belangrijk om het verschil duidelijk te begrijpen tussen de belangrijkste opties voor materialen die mogelijk nodig zijn in het werk. In het geval dat het product dampdicht is, legt u het eenvoudig op de juiste plaats, maar als dit niet het geval is, is het belangrijk om een ​​laag dampdichte folie te gebruiken. Als dit niet gebeurt, zal tussen de isolatie en de muur van het huis condensaat beginnen te vormen, wat de isolatie van binnenuit zal vernietigen en al het werk zal tevergeefs zijn.

Bij het plaatsen van isolatie, is het belangrijk om een ​​kleine opening te maken tussen deze en de toekomstige laag decoratieve afwerkingen, zodat de verdamping die zal verschijnen, het oppervlak aan beide zijden niet beïnvloedt.Het gebruik van isolatie binnenshuis is geschikt, als het huis voldoende afmetingen heeft en als het erg klein is, is het beter om een ​​extra isolatielaag buiten toe te voegen. Het selecteren van isolatie, moet u beslissen over de dikte, die direct afhankelijk is van het tijdstip van gebruik van het huis. Als dit slechts een warm seizoen is, is het niet nodig om een ​​dik materiaal te nemen, en voor het hele jaar door blijven is het belangrijk om de meest algemene producten te kiezen die het beste resultaat opleveren.

Voor die gevallen waarin het huisje alleen in het seizoen wordt gebruikt, kun je niet veel geld uitgeven om ervoor te zorgen dat het huis een hoofdstad was. In dit geval moeten de materialen goedkoper worden ingenomen dan in een vergelijkbare situatie wanneer de permanente behuizing wordt gerepareerd. Het is mogelijk om te doen zonder te verwarmen, maar dan zal het gebouw veel minder staan ​​en binnenkort zullen we een nieuw landhuis moeten bouwen, daarom is het beter om jezelf tegen dergelijke problemen te beschermen.

Zie de volgende video voor informatie over het kiezen van isolatie voor binnenmuren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer