Typen vaste isolatie voor wanden en hun eigenschappen

Tijdens de bouw en afwerking is een belangrijke stap de isolatie van de wanden van de kamer. Vaste warmte-isolerende materialen verschillen in betrouwbaarheid en de lange bedrijfsduur. Ze zijn gemakkelijk te installeren, waardoor dit type isolatie wijdverspreid is.

voordelen

Het gebruik van solide isolatie biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgen ze niet voor problemen tijdens de installatie, waardoor het eenvoudig is om zelfstandig werk te verrichten. Het zijn rechte platen, om mee te werken, waarvoor geen draaiwerk, frames en andere extra structuren nodig zijn. Evenals deze isolatoren geen beschermende houten, plastic en metalen panelen nodig hebben, die, natuurlijk, een aanzienlijk deel van geld bespaart.

Het gebruik ervan stelt u in staat om een ​​vlak oppervlak te bereiken, wat handig is voor gips en afwerking.

Vaste isolerende platen hebben een stevige structuur, hierdoor krimpen ze niet en vervormen ze niet, en dit speelt een belangrijke rol, gezien de verticale opstelling van materialen.

In termen van kwaliteit en thermische isolatie, kunnen ze worden vergeleken met geventileerde gevels met het verschil dat de prijs van vaste isolatie veel lager is. Bovendien in vergelijking met zachte kachels worden ze gekenmerkt door een veel langere levensduur.

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat sommige solide isolatie, zoals schuimbeton, sandwichpanelen en andere, als onafhankelijke structuren kunnen worden gebruikt bij de constructie van wanden en scheidingswanden.

De afmetingen van het materiaal zijn vast, het is erg handig bij het berekenen van de hoeveelheid die nodig is voor het werk. Bestaande specificaties veranderen niet de levensduur van het product, wat nogmaals de duurzaamheid van deze producten bevestigt.

Schuimbeton
Sandwichpaneel

types

Er zijn nogal wat soorten vaste isolatie. Elk heeft een aantal specifieke kenmerken en eigenschappen.Er zijn echter enkele typen, met name vaak gebruikt in bouw- en afwerkingswerken. Onder de vaste isolatie kan worden opgemerkt penoplex, steenwol, polymeer beton, schuimglas en anderen. Beschouw de meest populaire soorten in meer detail.

Steenwol
Schuimglas
Penoplex

Geëxtrudeerd polystyreenschuim

Een van de meest voorkomende soorten isolatie. De basis van het materiaal is polystyreenschuim. Het wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van conventioneel polystyreen en schuim. Geëxtrudeerd polystyreenschuim wordt ook penoplex genoemd. Het kan worden gebruikt voor zowel extern als intern werk.

Dit materiaal brengt perfect temperaturen van -50 tot +75 graden over. Het wordt echter aanbevolen om overmatige verhitting te vermijden, onder invloed hiervan kan de plaat vervormd raken.

Tegelijkertijd is geëxtrudeerd polystyreen in staat om tijdens de winterperiode warmte vast te houden en het gebouw ook bij warm weer te beschermen tegen oververhitting. Het aanbevolen temperatuurbereik wordt aangegeven op het etiket en kan variëren, afhankelijk van het merk en de dichtheid van het product.

Penoplex heeft een zeer lage thermische geleidbaarheid, die niet afneemt, zelfs als het materiaal nat wordt. Hierdoor is het een uitstekende isolatie, niet alleen voor wanden, maar ook voor daken, vloeren en funderingen. Het kan worden gebruikt om het oppervlak te beschermen tegen vocht, heeft een lage dampdoorlatendheid.

Dit warmte-isolerend materiaal reageert niet met een aanzienlijk deel van chemische verbindingen, maar onder invloed van sommige kan het vervormen en zelfs oplossen. Dit zijn bijvoorbeeld benzine, kerosine, verf op oliebasis, aceton, koolwaterstoffen en andere.

Wanneer rekening wordt gehouden met hun sterkte, zijn de platen zeer goed bestand tegen mechanische belastingen, onder invloed van hun vorm en grootte.

Het materiaal rot niet, ontleedt niet, is resistent tegen schimmels en meeldauw. Maar knaagdieren kunnen de isolatie ernstig beschadigen, omdat ze eraan kunnen knagen. Over het algemeen beweren fabrikanten dat de levensduur van de penoplex meer dan 50 jaar is, zonder verlies van kenmerken en eigenschappen.

Geëxtrudeerd polystyreen veroorzaakt geen problemen tijdens de installatie. Het is bevestigd aan een voorbehandelde muur met een speciale lijm en pluggen.Gewrichten zijn gevuld met schuim. Verder kan het oppervlak worden voorbereid voor afwerking. Werken kunnen zowel zelfstandig als met behulp van specialisten worden uitgevoerd.

Consumenten merken op het lage gewicht van het materiaal en de lage prijs, waardoor de platen een populair product op de markt zijn.

Steenwol

Steenwol voor isolatie wordt gepresenteerd in de vorm van massieve platen en wordt veel gebruikt in de bouw. Basaltwol wordt gebruikt als een solide isolator. Het kan worden gebruikt voor zowel extern als intern isolatiewerk. Het is vrij eenvoudig te installeren, gemonteerd op de muren zonder het gebruik van extra structuren. Het heeft een lage thermische geleidbaarheid en is niet-brandbaar materiaal.

Steenwol is bestand tegen schimmel, meeldauw en micro-organismen, immuun voor knaagdieren. Het is milieuvriendelijk en veilig materiaal, heeft hoge isolerende eigenschappen. De opgegeven levensduur van de platen zonder verlies van basiseigenschappen is 50 jaar. Gemonteerd vergelijkbaar met polystyreenschuim.

Schuimglas

Schuimglas is ook een solide warmte-isolator. Het productieproces is een schuim van gesmolten glas en het afgewerkte materiaal lijkt op een honingraat.

Schuimglas is zeer taai en duurzaam, het is bestand tegen zware mechanische belastingen en heeft ook een goede warmtegeleiding en geluidsisolatie. Het heeft een uitstekende weerstand tegen extreme temperatuurveranderingen, extra additieven zijn bestand tegen snelheden van -200 tot +1000 graden.

Het materiaal heeft een hoge weerstand tegen vocht, bacteriën, schimmels en schimmels, terwijl het milieuvriendelijk en niet-toxisch is. Het installatieproces heeft geen functies. Platen worden aan de lijm bevestigd en met deuvels bevestigd. Daarna wordt het oppervlak gepleisterd en wordt een afwerkingslaag aangebracht. Fabrikanten claimen de levensduur van schuimglas als onbeperkt.

Van de nadelen is vrij veel gewicht te onderscheiden in vergelijking met andere warmte-isolatoren.

Over de kenmerken van solide isolatie op het voorbeeld van steenwol, zie de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer